NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,KK_Bosna,CashMan,Puma,bodi123,Devil,gaston

96BadBoy
Kontakt:

Re: NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Post Postao/la 96BadBoy » 15 dec 2016, 14:25

J.Parker over 19.5 (1.85)

U zadnjih 7 utakmica samo 1 nije presao granicu.Covijek igra u formi zivota.Ukoliko ne napravi brze faulove imat ce dovoljno minutaze da prebaci ovo.Veceras igra protiv Chicaga iz kojeg on upravo dolazi i naravno da su emocije prisutne.Kad igra kod kuce daje 4.5 poena vise nego u gostima.Butler kao najbolji defanzivac Bullsa imat ce tezak posao sa Giannisom i ostat ce vise prostora za Parkera.

4/6
0/1
Igraj Široki ti si najbolji!

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 15 dec 2016, 14:47

Jokić 12,5 over @1.65

Mislim da će ovo biti najigraniji par danas, i već su oborili kvote danas. Trener je rekao da Jokić će dobit više minuta na parketu večeras. Portland je najgora ekipa što se tiče odbrane na centarskoj poziciji primaju oko 25 koševa u prosjeku što je skoro duplo manje od granice na Jokiću. Uzimajuci u obzir formu, lošu odbranu protivnicke ekipe i pohvale trenera očekujem Jokica barem na 15 poena večeras. :D

Denver - Portland over 220,5 @ 1,82

Ovo su dvije ekipe koje gaje Run and gun stil košarke, dakle bez puno trošenja u odbrani isključivo se igra za koš više. Uzimajuci u obriz da su imali dan odmora, denver čak dva trebali bi biti odmorni i svježi za večerasnju tekmu i da odigraju jednu ludu tekmu sa dosta koševa.

Bonus tIp: J.Holiday 15.5 over @ 1.85

Omjer 2/5
BT: 0/1

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 15 dec 2016, 15:04

:arrow: J.Voigtmann 8,5 VIŠE @1,65
Danas Baskonija gostoje kod Unicksa i bit ce to neizvjesna utakmica. Glavni razlog zasto tipujem ovog Njemackog centra je taj sto danas u redovima Baskonije nema Barnjanija sa kojim se on inace rotira i imat ce sigurnih 20+ minuta. Ove sezone je na prosjeku od 12,1 kos, a u utakmicama kada nije bilo Barnjanija on bi svaki put presao marginu. Unicks je kombinirano od centara Olija primio 15 poena, od Milana 24, od Reala 32, od Makabija 20, od Efesa 17 itd.. Vidimo da vecinom centri kombinirano uspiju prebaciti ovu marginu, ali posto je Voigtman danas sam jer Diop neće igrati previše, on sam moze protiv Unicksa na nekih 15-tak poena.

:arrow: Bonus N.Melli 10,5 VIŠE @1,65
Omjer 4/7
Bonus 1/1

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 dec 2016, 15:29

Greg Monroe over 10.5 (1.85)

Ne volim Monroea, iako igra u ekipi koja mi je najdraža u NBA ligi. No, s obzirom da Antetokounmpo vuče povredu desnog članka, vjerovatno će Monroe, Parker i ostatak klape morati povući mnogo više kako bi se uknjižila pobjeda protiv Chicaga. Igrat će protiv slabijeg Lopeza (ali u odbrani mnogo postojanijeg od Brooka) - Robina. Prošle sezone je Monroe prosječno Chicagu ubacivao 13 poena (dakle, preko ove margine), a Knicksima za koje je tada nastupao Lopez - čak 19. Ove sezone Monroe provodi mnogo manje minuta na terenu (oko 20) i za to vrijeme postiže 9.3 poena po utakmici. Na tri od posljednja četiri duela je prelazio ovu granicu (Torontu je zabio 11 za samo 16 minuta, Portlandu 15 za 23 minute i Atlanti 14 za također 23 minute provedene na terenu). Ako je mogao Howardu zabiti 14, sigurno da može i Robinu Lopezu zabiti barem 11 kako bi ispoštovao ovu marginu. Monroe inače oooodlično izvodi slobodna bacanja (preko 85%) i to dovoljno ide u prilog činjenici ovom overu.

Golden State - New York over 222.5 (uključujući produžetke) (1.74)

GSW zabija skoro 118 poena po meču, a protivnicima dopuštaju 106. U posljednjih osam susreta, samo su jednom odigrali ofanzivno užasan meč (protiv Memphisa). Tad su zabili svega 89 poena. Indiani su ubacili 142 (jednom 120), Sunsima 138, Houstonu 127, Minnesoti 116, Clippersima 115, Lakersima 149... Jednostavno, trojac KD, SC i KT kad ima svoju noć - tu nema pomoći. Knicksima su u januaru ove godine u MSG-u zabili 116 poena, dok su u Oracle Areni zabili 121. Sada imaju i Duranta.

Knicksi su na 105 poena po meču. Oni su Sunsima ubacili 111, Lakersima 118, Heatu 114, Kingsima 104, Minnesoti 108, Portlandu 107... Sa ovakvim Porzingisom i Anthonyjem koji tu i tamo baš zna izrešetati protivnički koš, vjerujem da mogu i večeras biti na svom nekom prosjeku što bi značilo da bi ukupan broj poena mogao biti 'ladno "overovan". Istina, prošle sezone nisu puno zabijali Warriorsima (95 i 85), no ovi Knicksi izgledaju mnogo bolje od prošlogodišnjih.

Omjer: 5/7
Bonus: 0/1
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 15 dec 2016, 16:14

S. Wilbekin 9.5 OVER 1.85

Scottie je igrac koji ove sezone ubacuje 10 poena u prosjeku i ima funkciju glavnog organizatora s tim sto ima veliku minutazu i loptu u rukama. Iz igre sutira 56% s tim sto je trica na solidnih 40%. Ono sto bi mogao iskoristiti je to da se ocekuje utakmica na dosta poena protiv ekipe cija odbrana na perimetru nije toliko jaka kao ona u reketu, i uz neki brzi ritam moze se otvoriti prostor vanjskim igracima.

Omjer: 4/7
BP: 1/1
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Torres_9
Kontakt:

NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Post Postao/la Torres_9 » 15 dec 2016, 16:20

Darussafaka - Real Madrid kp1 @1,98

Domacini su na omjeru od 5/6 a gosti 8/3.Nanizali su 4 poraza zaredom(3 na gostovanju) dok je real 3 od zadnje 4 tekme dobio.Imperativ pobjede imaju turci,gosti su bez 3 bitna igraca( lull,randolph,trey).Iako osabljeni ima tu jos dosta materijala da zagorca zivot turcima.Darussafaka dozvoljava protivnicima 79pts prosjecno.Najbitniji segment za domacine je da smanje turnovere gdje su najgori u ligi a gosti to najvise kaznjavaju gdje imaju 2asst po svakom to.Odbrana je kljuc za domacine i vjerujem da ce uspjeti doci do pobjede ponajvise izostankom najboljeg realovog igraca.

Omjer: 4/8
bonus tip: 1/2

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 15 dec 2016, 16:28

S. Jovic 7.5 UNDER 1.85

Ove sezone u prosjeku u Euroligi biljezi 6.7 poena po mecu i na ovu granicu ima 4 undera od 11 utakmica, s tim da je dva puta bio na 8 poena i po jednom na 12 i 14 poena. Igra prosjecno 24 minute, medjutim dolaskom Woltersa u posljednjih nekoliko utakmica ima koju minutu manje. Nije neki igrac koji uzima puno suteva svega 5-6 suteva po utakmici te je uglavnom fokusiran na odbranu. Nema neki sut za 3 poena i rijetko uopste suta, svega ispali dvije do tri trice po utakmici, a slabo ide i na liniju slobodnih bacanja. Imat ce tezak zadatak u odbrani, gdje ce morati puno da se trosi tako da nece imati sanse da u napadu nesta napravi, eventulano neki poeni iz neke brze kontre.

OMJER: 7/9
BONUS: 2/2
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 15 dec 2016, 16:41

New York/C.Anthony (22.5) Under: 1,85

Od jutros kako je bila na 25,5 evo margina je sletila vec za 3 kosa i mislim da ce opet ostati ispod jer po svemu sudeci New Yorku ovdje slijedi BO. Po Hornacekovim rijecima najvjerovatnije ce ohladiti Rose-a veceras a mozda i jos pokojeg vaznog igraca kod Knicksa. Tu prije svega mislim na manju minutazu bas kod Anthony-a jer ce se ipak cuvati za ekipe kod kojih mogu parirati i uhvatiti PO. NY napokon lici na jedan solidan tim ali cisto sumnjam da jos uvijek mogu parirati "velikim" ekipama. Logika kaze da bi Carmelo maksimalno mogao provesti na terenu nekih 25 minuta dokada mislim da ce ratnici napraviti vec ogromnu razliku. U tom scenariju ga vidim do maksimalno nekih 20 poena.

Bonus tip: Maccabi Tel Aviv (75.5) Over(1,64)

Omjer: 2/3
BT: 0/0

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 15 dec 2016, 16:57

LaMarcus Aldridge (17.5) OVER @1.85

Nisam neki njegov pretjeran fan al' večeras mi je ovo prilično izgledan rezultat. Postoji blagi hint da bi Kawhi mogao večeras odmoriti pa bi onda glavna napadačka violona bio upravo LMA. Spursi igraju b2b tekmu nakon sinoćnjeg pobjede nad Celticsima gdje je Kawhi igrao 37 minuta a LMA odmarao tako da je spremniji za ovaj meč. U reketu ga čeka Chandler koji je dobar rebounder. LMA nije u zavidnoj formi u posljednje vrijeme, u decembru je na prosjeku od 13ppg tako da mislim da će mu ovaj odmor dobro doći i očekujem dobar njegov meč večeras.

Omjer: 4/7
Bonus par: 1/3
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 dec 2016, 17:26

Damian Lillard 27.5 više (1.85)

Nisam puno gledao Denvera ove sezone, ali onih par utakmica što sam gledao bekovi protivničkih ekipa su ih razderali. Ne samo Curry ili Westbrook, mislim malo koja ekipa njih može zaustaviti, pa čak i Isaiah Thomas koji im je ako se ne varam utrpao 30, kada su igrali protiv Sunsa u jednoj utakmici su im Booker i Bledsoe utrpali 75 poena kombinovano, a u drugoj Booker i mrtvi (ovo ne mogu dovoljno naglasiti) Knight su bili par poena udaljeni od 60. Dvoumio sam se koga da izaberem, Lillarda ili McColluma over 22.5, čak staviše razmišljam da i njega svejedno stavim, jer su daleko veće šanse da obojica večeras odu over, nego da obojica ostanu under. Lillarda sam izabrao samo zato što je bolje odigrao dvije utakmice protiv Denvera ove sezone (35 poena u prosjeku).

Omjer: 3/5
Bonus: 0/2

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 15 dec 2016, 17:38

Nurkić ( -9,5+) Više 1.85 @wwin.

Vidim svi ste pali po Jokiću koji između ostalog igra u vrhunskoj formi i svakako bi trebao prebaciti ali po meni, sa njim u paru, može i Jusuf preko. Minutažu praktičnu imaju istu, štaviše, malo i jaču Juka ima. Ne može Portland ni njega odbraniti, kao ni Jokića. Granicu su mu malo oborili u zadnje vrijeme i mislim da je sad vrijeme da je prebaci i to ono lagano. Valjda neće ući u probleme sa ličnim, prošlu utakmicu im je ubacio 12 poena za 22 minute.

2/3

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 15 dec 2016, 17:41

C.J.McCollum 22.5 OVER 1.85

Denver s pozicije SG prima najviše poena u cijeloj ligi 25.4 ,C.J. je u dva meča protiv Nuggetsa ubacivao 21 i 23 dakle jednom iznad i jednom ispod ali uvijek oko granice.
Na zadnjih 7 mečeva je 5 puta išao preko (17,24,23,24,34,25,15) u dobroj je formi i mislim da će iskoristit defanzivno poprilicno los Denver i ubacit oko 25 p.

N.Jokic 12.5 OVER 1.65

Bio u početnoj petorci ili ne Jokaru moram uzeti,na početku sezone je igrao u paru s Nurkicem na 4 gdje se nije najbolje snasao a onda je otisao na klupu ali kao rezervera uglavnom igrao vise od Jusufa i vecinom zavrsavao utakmice.
Zadnjih 10 tekmi je na prosjeku od 15 poena a u decembru na 18 ,zadnje 4 (14,17,14,27) ,Portland loše brani centar primaju oko 22p i samo jako losa suterska noc Nikole moze zeznuti stvar ali nadamo se da nece.

OMJER 4/5
BONUS TIP 1/3

fukara1919
Kontakt:

Post Postao/la fukara1919 » 15 dec 2016, 18:28

C. Zvezda- Macabi 1 (1.75)
Pun Pionir imperativ pobjede prošlu tekmu kiksali kuci. U posljednjem mecu izmedju ove dvije ekipe Zvezda dobila preko 10poena prednosti. Ocekujem i veceras da ce ih publika nositi do pobjede.

Omjer
2/6
Zadnja izmjena: fukara1919, dana/u 15 dec 2016, 19:44, ukupno mijenjano 1 put.

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 15 dec 2016, 19:10

J. Holiday (15.5) OVER 1,85

Glavni razlog je:

Tim Frazier said he has a contusion on a bone in his right wrist and he is expected to miss 7-10 days.

Racunajuci na ovo Holiday ce dobiti sigurno koju minuticu vise, morat ce trener rotirati na pozicijama 1-2 i mora uzeti barem 2-3 suta vise sto dosta znaci kod ovih "osrednjih" margina. Indiana losije brani vanjske pozicije a veceras ce se fokusirati na Obrvu, tako da ce morati NO traziti i drugo rjesenje jer nece Obrva moci sve sam. Ocekuje se egal utakmica sa oko 210 poena po granici, tako da mi je ovo izgledan over.
SAMO ČELIK !

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 dec 2016, 19:13

New Orleans - Indiana 212.5 manje (1.70)

Dvije ekipe koje su ofanzivo prilično mlake. Jedni su kompetentna ekipa kojoj je ovo b2b utakmica poslije prilično teške utakmice protiv Heata sinoć, plus su užasni na strani ove sezone (svega 3 pobjede), dok su drugi prilično nesposobni, i u užasnoj formi. Prošle sezone su igrali dva puta i ni jedna ekipa nije zabila više od 92 poena u te dvije utakmice. Prosječno se zabijalo oko 175 poena. Istina nije igrao Davis, i još dosta igrača Pelicasa, ali ne vjerujem da će tolika razlika biti nadoknađena večeras. Ne vjerujem ni da će George ni Davis ići preko svojih overa.

Omjer: 3/5
Bonus: 0/2

Fearless
Kontakt:

Post Postao/la Fearless » 15 dec 2016, 20:37

Denver - Portland (218.5) Zbroj koševa uklj.produžetke (Multi) OVER @1.71

Duel dvije ekipe koje igraju jako ofanzivno. Portland dolazi u nadi da može prekinuti jednu seriju poraza na gostujucem terenu (imaju 4 vezana poraza), dok je Denver blagi favorit u ovom meču takođe upao u jednu lošu seriju gdje su vezali 3 domaća poraza. Obje ekipe imaju želju da prekinu tu negativnu seriju pa očekujem jednu efikasnu utakmicu, a takve Portland uglavnom i igra u posljednje vrijeme. Od zadnjih 6 utakmica u gostima 5 puta su išli preko ove granice.
slika

Portland/D.Lillard (27.5) OVER 1.85

Ponovo tipujem na Lillarda, najviše iz razloga što mislim da je u solidnoj formi. U prošloj utakmici je bio dosta dobar iako je završio sa 17 poena, imao je šut 7-13 i igrao je svega 30 minuta (zbog blowouta mislim da nije ni ulazio u zadnjoj četvrtini), jedino me malo iznenadio s tricama u tom susretu gdje je pogodio samo 1 od 5 pokušaja pa večeras očekujem da proradi i ubaci 4-5 trojki što mu je i prosjek u zadnjih nekoliko utakmica. Protiv Denvera je na prosjeku od 30 poena u zadnja 4 susreta (32, 37, 21, 30).

Denver/N.Jokić (12.5) OVER 1.65

Iz ovog duela uzimam i Jokića, kojem je izgleda pauza od tri uakmice dobro došla. Igra dosta sigurno i sa puno samopouzdanja, jako dobro izvodi slobodnja bacanja u posljednja 4 susreta ima 20-22 i sva 4 puta je išao preko ove granice 27,14,17,14. Igra u prosjeku 25 minuta, u posljednjem duela s Portlandom ubacio je 23 poena.

Bonus tip: New Orleans Pelicans/A.Davis (30.5) OVER 1.85

Omjer: 2/5
Bonus tip: 1/2
You'll Never Walk Alone!!!

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 15 dec 2016, 21:05

Davis 30,5 over @1,85

AD strasne brojke ima na domacem terenu.Na prosjeku je od 34 ppg.Sastaju se 22 i 24 defanzivna ekipa lige dopustaju preko 106 pts protivnicima.Fraizer je out kod pelikansa a indiani je ovo b2b utakmica.Turner i young ne brane dobro unutrasnju poziciju a ni s klupe big all nije bolji defanzivac.Vjerujem da ce biti jako neizvjesna utakmica s velikim brojem poena i zato uzimam prvu opciju pelikansa i vodeceg skorera lige kao pik.

Antetokounmpo 22,5 under @1,85

Trebao bi vcrs da nastupi iako ima problem istegnucem desnog zgloba.To je i glavni razlog sto ga igram manje,mislim da nece odigrati preko 30 min i da u slucaju ako osjeti bol u tom zglobu nece se vracati vise na teren.Dosta zavisi od ulaza i nije vrhunski suter,kuci je na prosjeku od 22,9 ppg.Jimmy bi trebao da ga cuva a on je ponajbolji vanjski def. igrac.Cikago poslije poraza kuci vjerujem da ce pokusati doci do pobjede na svom drugom "domacem terenu" i vjerujem da su spremni za grka.Ovu je granicu prebacio 2/4 ove godine.

omjer :5/9
bonus: 1/2

Sent from my iPhone using Tapatalk

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 15 dec 2016, 21:24

N. Jokić 12,5 OVER @ 1,65

Sigurno tip dana gotovo svi tipseri igraju Jokica. Glavni razlog je veća minutaža za Jokica i vjerovatno početna postava sto je najavio i Malone. Protiv sebe ima jalovog Plumleeja kojeg sigurno lagano moze natrpati. Portland poziciju centra brani najlošije u ligi i prima 25,1 poen po meču sto je daleko vise od Jokiceve granice. Jokic je u dobroj formi sto isto ide u prilog mom tipu. Amerikanci očekuju egal utakmicu na dobar broj poena 110+ za Denver.

L.Aldridge 17,5 OVER @ 1,85

Aldridgea po ovoj granici moram uzeti i mislim da je ovo večerašnji poklon. LMA i nije bas u nekoj formi ove sezone i sigurno igra ispod svojih mogucnosti od 2006. nije bio ovako slab, ako se to moze reci i za trenutnu statistiku. Glavni razlog je b2b utakmica Spursa sinoc su se dobro potrošili Kawhi i Gasol, dok je Aldridge odmarao cak neki navode da bi Gregg mogao odmoriti Kawhija veceras sto bi itekako išlo u prilog. Phoenix s pozicije PF prima 20,1 poen po utakmici, znaci 3 poena iznad granice i to je druga pozicija s koje najvise dopuštaju šuteve.

Dodatni tip1: J.Parker 19,5 OVER @ 1,65
Dodatni tip2: K.Leonard 23,5 UNDER @ 1,85

Omjer: 2/6
Bonus : 1/1
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

iNFY
Kontakt:

Post Postao/la iNFY » 15 dec 2016, 21:55

Golden State (-8.5) - New York 1 1.80 Prvo poluvrijeme

Carmelo Anthony (shoulder) out vs. GSW i Derrick Rose (back) will not play on Thursday. Sve je jasno ovdje samo se nadam da Kerr nece odmarati nikoga iz prve petorke a i ako bude odmarao ne bi trebao da bude problem ova granica. GSW kao i Houston nastoji da zavrsi tekmu do poluvremena ako je moguce tj. naprave vecu razliku pa se to odrzava. Mislio sam odigrati i New York manje od 105 poena ali ovo je sigurnije.

7/8

bonus tip:

0/2

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 dec 2016, 22:01

K. Durant 26,5 UNDER @ 1,85

Veceras najbolja ekipa danasnjice docekuje Knickse, ali ono sto je veoma bitno je to da Knicksi dolaze bez dva od tri najbolja igraca, Anthonya i Rosea, a to znaci samo jedno - lagano pobjedu Warriorsa u debelom hendikepu.
Durant biram under iz razloga sto smatram da veceras em ce vjerovatno imati manju minutazu zbog potencijalno lagane pobjede, em radi toga sto u ovakvoj utakmici on nema nikakvog razloga da forsira i istice se u ionako raskosnom napadu Warriorsa, s toga ocekujem da Curry, Klay i on dobace do nekih 20-23 poena i lagano odrade ovu na papiru laganu utakmicu.

Bonus tip: L. Aldridge 17,5 OVER @ 1,85

Omjer: 5/6
Bonus: 1/2
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Zaključano

Natrag na “NBA/EL SS.ba takmičenje”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.