2017/18 NBA Pre-season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: 2017/18 NBA Pre-season

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 jun 2017, 19:05

Pa uvijek je nezgodan, jbg bolje onda nemati ništa, barem nećeš imati ovih problema.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jun 2017, 19:06

miki_92 je napisao/la:nekako nezgodan tajming za imati sve ovo sto ima Boston, lako pogrijesiti kako god da odlucis win now(kako preko ovih Dubsa i LBJ-a) ili cekati da LBJ/Dubsi padnu jer onda imas Buckse/76erse kao legitimnu prijetnju samo na istoku, ako ostvare potencijal naravno a gdje je zapad
Precjenjujete malo ove 2 top ekipe.Dobri jesu,ali bez mane nisu.Daj ovom rosteru BOS jos 2 All stara i apsolutno su u rangu sa njima s obzirom na role igrace kakve imaju,trenera kakvog imaju i odbranu koju igraju.Nema tu nekog cekanja i stavljanja sudbine u ruke POTENCIJALA.
E sad,ako s drafta izlazi neko tipa Duncana ili Jamesa,dakle igraca koji ce od 1.dana imati ogroman uticaj,logicno je onda da biras to.U svakom ostalom scenariju bi dao pik za All star igraca koji je u prajmu ili ulazi u njega,a ja vec imam roster koji je dosao do finala konferencije.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 jun 2017, 19:14

Bas bi bilo zanimljivo vidjeti kako Griffin i Horford brane reket protiv Jamesa. Zlostavljo bi ih covjek gore nego ove godine. Ni Butler ni George s ovom dvojicom pod kosem ne bi bili od pomoci protiv Jamesa.

Ni protiv GSWa se ne bi bas proslavili s njima dvojicom pod kosem. Nemaju oni brzine da ostanu protiv KDa i Greena na parketu. Thomasa i nemogucnst da ga se igdje sakrije u odbrani a ne pominjem.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 jun 2017, 19:15

miki_92 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:I Griffin je opcija za Kelte.
Griffin + Butler

do it Danny :kafa:
IT4-Butler-Crowder-Blake-Horford ne izgleda loše. Pitanje je samo da li su Crowder i Butler dovoljno dobri defanzivno da popune sve rupe u odbrani. U napadu sigurno ne bi bilo problema. IT4 bi zabijao 30 uz strašne procente s ovakvim playmakerima na visokim pozicijama.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 jun 2017, 19:22

Kawhi je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:I Griffin je opcija za Kelte.
Griffin + Butler

do it Danny :kafa:
IT4-Butler-Crowder-Blake-Horford ne izgleda loše. Pitanje je samo da li su Crowder i Butler dovoljno dobri defanzivno da popune sve rupe u odbrani. U napadu sigurno ne bi bilo problema. IT4 bi zabijao 30 uz strašne procente s ovakvim playmakerima na visokim pozicijama.
pa to Boston i treba da ganja ovo ljeto, Butler+Blake uz ovo sto sad imaju je mnogo bolje od bilo cega sto ce imati u narednih 5 godina i cekanja tih pikova

neka povreda kod Dubsa/Cavsa i Boston je 1. favorit

@Epi one Jamesove ulaze ne moze niko zaustaviti, samo molis Boga da ostane bez snage i da te prestane napadati
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 jun 2017, 19:23

NEZALAGANJE je napisao/la:Ta osnova konacno mora da se pocne slagati u nesto konkretno.To je poenta moje price.Dzaba sve,ako ne dovedu All stara ovo ljeto.Vise asseta BOS nije trebalo i ne treba.Ne znam u kojoj je logici bolje nekome za njihovog All stara nuditi 3.pik i neke buduce pikove,od 1.pika i nekog igraca koji je solidan, a nije kljucan za rotaciju BOS?To je moj skromni sud. ;)
Oni i dalje imaju sve te solidne igrace za upakovati samo sto umjesto jednog sada imaju dva vrijedna pika. To je logika kojom su se vodili.
@Clutch Pa znam,citao sam sve to i sam,zato mi je i cudno da ga samo BOS vidi toliko drugacijeg.Iskren da ti budem,licno sam vise naklonjen njihovom misljenju. Ima decko finu mehaniku suta i sve ostalo lijepo za oko izgleda,ali cini mi se da je napredak ponajvise ostvario zato sto je fizicki znatno ojacao u odnosu na svoju konkurenciju,pa i pored toga,imao je poteskoca da napadne obruc i kreira.
Jos jedna interesantna stvar,za mene...Zanimljivo da ga vi vidite kao off guarda(posto se ocekuje da Simmons bude point forward),a da je problem da on to isto bude u BOS sa Thomasom!? :?
Jedna od stvari zbog koje je Fultz poseban jeste upravo da uz pull-up prijetnju, umije i da napadne obruc i zavrsava pod kontaktom.

Dribling, okreti, prvi korak su stvari koje smo vidjeli od njega uz impresivnu kontrolu tijela i duzinu koju posjeduje i zna da je koristi. Procenat zavrsavanja na obrucu prosle sezone mu je 57% sto su odlicne brojke.
Jasno da nije nivo slashera npr. Wadea ili Hardena, ali je itekako dokazao kvalitet tu.

Probleme je imao u iso situacijama i tu nije uspjevao tako lako da dolazi do obruca i cesce se oslanjao na jumpere, ali je to razumljivo jer je igrao u ekipi bez spacinga.

Thomas i Fultz su vise imali defanzivnih upitnika nego ofanzivnih. Jasno je da takva dva kvaliteta ce pronaci nacin da funkcionisu zajedno. Drugi problem oko fita je da onda ne trebas davati max Thomasu ako racunas da ce Fultz postati njegova bolja verzija , nego taj novac potrositi negdje drugo. Oni su odlucili da ce dati max Thomasu.
Sto se tice Simmonsa, najbolji fit za njega kakav se oduvijek trazio, jeste bek koji moze igrat sa loptom i bez nje, imati ulogu sekundarnog playmakera te napadati odbranu na weakside strani jer nema sumnje da ce Simmons privlaciti paznju vise od jednog defanzivca. Tu uskace Fultz. ;)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 18 jun 2017, 21:56

Kad se zajebavate oko ovoga, makar onda uradite tacno. Cavsi ne mogu uraditi prvi trejd jer su preko salary capa, dok drugi trejd moze proci jer Pelicansi nisu preko capa.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jun 2017, 22:05

Adrian Wojnarowski @WojVerticalNBA

****: All-Star Paul George tells Pacers he plans to leave franchise in 2018 free agency, prefers Lakers.

Lijepa potvrda onoga sto se danima pominjalo.Uzor mu je Kobe,a vec je twitao i Magic.Bolje za LAL da budu blizu POa ove godine,inace ce George lako protraciti svoj prime.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 18 jun 2017, 22:22, ukupno mijenjano 1 put.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 jun 2017, 22:09

Znači sad ne vrijedi ni picka druge runde :mrgreen:

Obiilo im se o glavu ono odbijanje ponuda :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jun 2017, 22:16

rio_Ferdy88 je napisao/la:Znači sad ne vrijedi ni picka druge runde :mrgreen:

Obiilo im se o glavu ono odbijanje ponuda :kafa:
Otvorice im se cap,sto nije lose uz Turnera i vjerovatno lutriju.Mada su trebali uzeti top pik ako su imali priliku,iako sigurno nije sve ni do IND,jer ako George zeli u LAL onda se nije htio nikome obavezati,pa su mozda i zato propadali dealovi. ;)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 jun 2017, 22:57

Love za Georgea.

LeBron i titula ce ga nagovorit da potpise dugorocno. :kafa:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 18 jun 2017, 23:20

Kakav crni Lebron kad on ide 2018 u LA.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jun 2017, 23:26

Clutch je napisao/la:Love za Georgea.

Nema razloga da IND uzme Lovea.Bolje cap prostor i lutrija nego placati Lovea za nekakvu sredinu NBAa. ;)

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 18 jun 2017, 23:30

NEZALAGANJE je napisao/la:

Nema razloga da IND uzme Lovea.Bolje cap prostor i lutrija nego placati Lovea za nekakvu sredinu NBAa. ;)
A šta su sada nego sredina? :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 18 jun 2017, 23:32

Sto se tice celticsa potpisujem sve sto je nezalaganje rekao,jer po meni je to najbolja i najsigurnija opcija,da sad trejdujes pikove za all stara i da jednog dovedes kao FA,ovo gledanje u kasike kakvi ce to pikovi biti pa i dalje razvijati ekipu za buducnost je krajnje diskutabilno

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jun 2017, 23:34

Lillard je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:

A šta su sada nego sredina? :mrgreen:
Jesu, ali im roster nije bio napravljen za sredinu.To sto su debelo podbacili je neki drugi problem i pitanje.
Medjutim,ako ti odlazi top 10 igrac lige,onda je bolje i u lutriju nego placati polovnjaka Lovea 2-3 godine i 100% biti "nigdje".

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 jun 2017, 23:41

PG i Ingram na krilima, nije da mi se ne svidja :kafa:

Jos da Thibs bude Thibs i pokupi Denga da bude Wigginsu i LaVineu mentor do kraja ugovora i sreci nema kraja :kafa:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 jun 2017, 23:45

I've been hearing from a few places that in addition to Lakers pick there are some parameters on '19 Kings pick Cs would get from Phi.
Moguce da postoji protekcija i na '19 pick. :hmmmmm:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 18 jun 2017, 23:50

Clutch je napisao/la:
I've been hearing from a few places that in addition to Lakers pick there are some parameters on '19 Kings pick Cs would get from Phi.
Moguce da postoji protekcija i na '19 pick. :hmmmmm:
Moze li se za Okafora od Sacramenta recimo izvuci WCS sta mislis? Bas mi je zao Noela pa trazim nekog slicnog igraca da ga se dokopamo u trejdu..inace podrzavam trade,dobra je protekcija za sljedecu godinu a 2019-te ko ziv ko mrtav :D
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.