Postao/la adriano_leite » 19 jan 2012, 23:36
E ovako da idem redom hehehe.
Scott ne zeli da TT izgori od zelje, tj. tempira njegovo vrijeme, jer ima jos dosta stvari koje TT mora da uradi, a Scott je takav trener da zeli da njegovi mladi igraci daju 100% na treningu kako bi igrali neke minute. Ne zeli da TT umisli kako vec sada ima zagarantovano mjesto. Mislim da je tome pridonijelo to kako se ponasao kada smo igrali sa Raptorsima, jer se ponasao kao zvijezda, isao obilaziti familiju, drugare, pozirao itd. Sada mu Scott pokazuje da treba da da 100% od sebe ako misli da igra, a momak to ustvari i daje, te ocekujem da TT zaigra mnogo vise nakon All-Star pauze, tj. nakon trade deadline, kada vjerovatno Jamison ode negdje.
Nas sastav je obicni cirkus, Gee je uz Boobie Gibsona, AV-a i TT-a jedini koji zasluzuju par rijeci, ovo ostalo kanta. Doduse i Casspi na momente pokaze da je tu, ali jos nije uhvatio svoju igru, ali Scott mnogo vjeruje u njega i mislim da ce biti dobar igrac za rotacije jer potencijal postoji, fizicke predispozicije takodjer.
Za Varejao-a se moze dobiti jer vecina NBA klubova ga zeli u svojim redovima, ali Gilbert i Scott ne zele da ga trejdaju, cak Gilbert kaze da ce ga trejdati samo ako neko ponudi neku zvijezdu za njega, ili neke pickove zbog kojih zastaje dah. Jamison vec lakse moze otici, jer ima isticuci ugovor, pa ekipa koja zeli dati los ugovor moze ga dati za Jamisona naravno ako doda neke pickove, koji nama svakako trebaju.
Sto se tice Erdena, u prvije dvije tekme nije fascinirao Scotta, tj. nije puno ni igrao, ali Scott je rekao imas jos 10 utakmica da se dokazes, a ovaj odmah u sljedecoj tekmi ubaci 14 poena. Erden je jako dobar igrac, ali cini mi se i previse je sklon povredama, ali svakako da ce dobijati svoju sansu i ja bih volio da je on i iskoristi.
Eyenga je u Canton Charge, ekipi Cavsa koja se takmici u D-League, zajedno sa Manny Harrisom, koji vjerujem nakon dobrih partija opet ce dobiti poziv za Cavse. Eyenga je tu gdje jeste jer Scott ne vidi napredak kod Eyenge, te misli da se ne zalaze na treninzima dovoljno, iako ima nevjerovatno fizicke predispozicije, te mislim da Scott ga je poslao tamo kako bi momak igrao takmicarske utakmice i koliko toliko napredovao.
Imamo nas pick prve runde, imamo opciju mijenjanja picka prve runde sa Heatom, a mozda i njihov prvi pick, sada nisam siguran, negdje je jedno a negdje je drugo, te imamo pick Sacramenta Kingsa koji je top 14 protected. Ako ne dobijemo ove godine Sacramentov pick, onda sljedece godine Sacramentov pick je top13 protected, tj. sve do 2017 godine, ako 2014 to ce biti top12 protected, znaci sve manje ogranicenja za ovaj pick, kako idu godine. Imamo nas pick druge runde, te imamo cini mi se pick druge runde od NOH.
Sto se tice picka sljedece godine, nas izbor je suter/krilo ili centar, dakle neki od ovih igraca Michael Gilchrist, Lamb, Beal, Barnes, Quincy Miller, odnosno visoki igraci Drummond, A. Davis, Sullinger, Zeller. Znaci imamo puno opcija i mislim da nasi po svemu sudeci ne jure najlosiji skor kako bi ciljali top 5 pickova, iako bih ja to volio ali eto, mora se priznati da je izbor izuzetan i neki pick u prvih 12 13 pickova je odlicno osvjezenje za svaku ekipu.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...