Cleveland Cavaliers

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 jan 2012, 11:18

adriano_leite je napisao/la:Nestalo mi struje na 4 minuta do kraja tekme, popizdio sam **** ti glavni grad u kojem struje nestaje, pa nije rat! Utakmicu sinoc nam je izgubio Ramon Sessions kada smo trebali da se odlijepimo ulazi Sessions umjesto Irvinga i pocinje da luduje sa loptom, dribla bez ikakve potrebe, ceka da napad istekne onda uvaljuje saigrace, pick and roll igra mu je kita, to iz utakmice u utakmicu pokazuje, ne ceka da se visoki igrac postavi itd. itd. siluje loptu i ja mu ebem majku i zelim mu sto brzi odlazak iz tima. Istina tim je bio i umoran i sve, ali volio sam da smo ovo dobili jer smo i mogli dobiti ovakav GS.
Sto se tice buducnosti, ja se nadam da sa 30 miliona koliko imamo na salary capu, da idemo po jednog ili dva od ovih: Wilson Chandler, Josh Smith, Love, Asik (nece Bullsi imati preko 5 6 miliona da mu plate po godini), Kaman i CJ Miles. Svaki od ovih igraca bi nam unaprijedio igru i bilo bismo mnogo jaci. Trejd AV-a je neminovan, jer covjeka vole svi u NBA, svaki fakticki tim bi ga htio i moramo ga trejdati do povrede, takodjer Sessions se mora trejdati, ostatak tima je solidan, mlad, i sa par novih igraca, ovaj tim ima lijepu buducnost.
Bullsi ce ga platiti otice preko salary capa sigurno ...vjeruj mi da Asik nece nigdje i da ce on i Gibson slijedece svoje ugovore potpisivati po 4-5 miliona..barem se tako prica...Bullsi ce doppustiti nekog drugog, a Asika nece...vec ranije bi ga oni trade, ali oni vjeruju da ce on biti dobar i zato polazu sve u njega.

Nego u petak igramo pa budi tu :)....vjerovatno Rose ne igra, pa eto sa sansama ste :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 jan 2012, 12:09

Hehehe tu sam naravno i u petak aBd, ma svaku tekmu sam tu, samo da ne nestane struje mi opet hahahaha. Ja bih ipak volio da igra Rose pa da vidim kako se Irving ponasa protiv njega.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jan 2012, 13:31

Vama se bas ne ide u playoff aa? :D :D

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 jan 2012, 14:14

NEZALAGANJE je napisao/la:Vama se bas ne ide u playoff aa? :D :D
Iskreno ja bih volio da ne idemo u PO, cisto iz razloga sto bismo imali bolji pick na sljedecem draftu. Odlazak u PO takodjer ima svojih prednosti, tu bi Irving i Tristan skupili mnogo iskustva, ali opet bez tog visokog picka. Ne znam iskreno, ja sam za opciju top 5 pick na draftu, a za PO me zaboli briga.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jan 2012, 14:22

adriano_leite je napisao/la:
Iskreno ja bih volio da ne idemo u PO, cisto iz razloga sto bismo imali bolji pick na sljedecem draftu. Odlazak u PO takodjer ima svojih prednosti, tu bi Irving i Tristan skupili mnogo iskustva, ali opet bez tog visokog picka. Ne znam iskreno, ja sam za opciju top 5 pick na draftu, a za PO me zaboli briga.
Pa vidim ja,jer je sinoc bila lijepa prilika da se ima pozitivan rekord,koji na istoku mnogo znaci za PO.Ne znam,da sam na tvom mjestu,zelio bi da ekipa ide u PO i da se stice iskustvo,jer neces u rebuildingu biti jos 5g !!?? Iduce sezone(ako ne bude PO),opet visok draft pik,ali odose neki stariji,nemas PO iskustva,treba stvarati hemiju itd itd Negdje se mora povuci crta....

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 jan 2012, 14:32

NEZALAGANJE je napisao/la:
Pa vidim ja,jer je sinoc bila lijepa prilika da se ima pozitivan rekord,koji na istoku mnogo znaci za PO.Ne znam,da sam na tvom mjestu,zelio bi da ekipa ide u PO i da se stice iskustvo,jer neces u rebuildingu biti jos 5g !!?? Iduce sezone(ako ne bude PO),opet visok draft pik,ali odose neki stariji,nemas PO iskustva,treba stvarati hemiju itd itd Negdje se mora povuci crta....
Ja mislim da jos uvijek Scott i Gilbert nisu odlucili sta zele. Kada igramo dobro, Scott vadi iz igre Irvinga, ulazi Sessions i kola krenu nizbrdo, kao da zelimo visok pick, ali da igramo tekme u egalu, tj. da smo na granici pobjede i poraza, ali da ne bude blowout. Kada nas krene, on vraca u igru Jamisona, Jamison sutira kao sumanut, znaci ne zna lik stati, kada ga ide onda ide, kada ga ne ide, onda opet uzima isti broj suteva. Krenulo sinoc Erdena, on ubacuje AV-a koji ne moze loptu uhvatiti i poloziti lagano, Irvinga u jednom dijelu krenulo, on njega na klupu. Tacno ne znamo hocemo li u PO ili da tankiramo. Mislim nakon ovih sada 5 6 teskih tekmi, vidjet cemo gdje smo, te da se tu lomi, da li idemo na PO ili idemo na tankiranje uz maksimalno koristenje rookie igraca.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jan 2012, 14:49

I to sam primjetio,pa cak neki komentatori govore da treba pustiti Irvinga da vise igra....Zakljucak je,da treba imati organizovan sistem rada u koji ce se svaki pojedinac lako uklopiti,a ako ga nema,treba ga kreirati sto prije,jer vrijeme brzo ide.... Gledao sam vas,nije vas lako pobjediti,ali mi nekako ekipa nema temelje za stvaranje novog sistema.... Da,Irving i TT imaju ogroman potencijal i oni bi trebali biti taj temelj,ali mi se ne cini da im je Scott 'predao' tim i poceo tu izgradnju...To je potrebno uraditi ako je rebuilding,a ako nije,onda radis ovo sto on radi:pokusava njih dvojicu uklopiti u vec postojeci sistem....

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 18 jan 2012, 14:54

ne pravi se tako ekipa niti sampioni,kad lika naucis da gubi onda dobije taj gubitnicki mentalitet i gubi i kad ima diobru ekipu.To isto su govorili kad je DR1 dosao u Bullse ,pa su ipak isli u PO redovno pa ga je to dovelo do MVP nagrade.Uvijek PO gdje ti igraci definitivno postanu bolji.A ekipa se i onako ne moze napravit samo kroz draft.Malo draft malo free agent koji trade i sklopis sebi ekipu.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 jan 2012, 14:57

NEZALAGANJE je napisao/la:I to sam primjetio,pa cak neki komentatori govore da treba pustiti Irvinga da vise igra....Zakljucak je,da treba imati organizovan sistem rada u koji ce se svaki pojedinac lako uklopiti,a ako ga nema,treba ga kreirati sto prije,jer vrijeme brzo ide.... Gledao sam vas,nije vas lako pobjediti,ali mi nekako ekipa nema temelje za stvaranje novog sistema.... Da,Irving i TT imaju ogroman potencijal i oni bi trebali biti taj temelj,ali mi se ne cini da im je Scott 'predao' tim i poceo tu izgradnju...To je potrebno uraditi ako je rebuilding,a ako nije,onda radis ovo sto on radi:pokusava njih dvojicu uklopiti u vec postojeci sistem....
On pokusava uraditi sto je uradio sa NJN i NOH, da u drugoj sezoni preokrene sve, od prve ocajne sezone do druge odlicne sezone, na dobrom je putu jer vec sada je uradio puno za Cavse, ali jednostavno neke poteze koje povuce pokazuju da jos nije odlucan da li da ide sa ekipom do maksimuma ili da taktizira. Ovo sto on radi moguce je da ne zeli da Irving izgori, da se ne umori, da se ne povrijedi jer gust je raspored, pa mozda pokusava da daje vise sanse Sessionsu iako Sessions usere sve, a isto tako i sa Jamisonom, mada moguce je da je dogovor Gilberta i Scotta da ova dva igraca igraju jer najvjerovatnije su oni ti koji ce biti trjedovani negdje. Uglavnom, poredeci proslogodisnje Cavse i ove sada, ovi Cavsi su 70% jaci od onih, te ove Cavse nije zamorno gledati za razliku od proslogodisnjih.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jan 2012, 15:03

NEZALAGANJE je napisao/la:I to sam primjetio,pa cak neki komentatori govore da treba pustiti Irvinga da vise igra....Zakljucak je,da treba imati organizovan sistem rada u koji ce se svaki pojedinac lako uklopiti,a ako ga nema,treba ga kreirati sto prije,jer vrijeme brzo ide.... Gledao sam vas,nije vas lako pobjediti,ali mi nekako ekipa nema temelje za stvaranje novog sistema.... Da,Irving i TT imaju ogroman potencijal i oni bi trebali biti taj temelj,ali mi se ne cini da im je Scott 'predao' tim i poceo tu izgradnju...To je potrebno uraditi ako je rebuilding,a ako nije,onda radis ovo sto on radi:pokusava njih dvojicu uklopiti u vec postojeci sistem....
On pokusava uraditi sto je uradio sa NJN i NOH, da u drugoj sezoni preokrene sve, od prve ocajne sezone do druge odlicne sezone, na dobrom je putu jer vec sada je uradio puno za Cavse, ali jednostavno neke poteze koje povuce pokazuju da jos nije odlucan da li da ide sa ekipom do maksimuma ili da taktizira. Ovo sto on radi moguce je da ne zeli da Irving izgori, da se ne umori, da se ne povrijedi jer gust je raspored, pa mozda pokusava da daje vise sanse Sessionsu iako Sessions usere sve, a isto tako i sa Jamisonom, mada moguce je da je dogovor Gilberta i Scotta da ova dva igraca igraju jer najvjerovatnije su oni ti koji ce biti trjedovani negdje. Uglavnom, poredeci proslogodisnje Cavse i ove sada, ovi Cavsi su 70% jaci od onih, te ove Cavse nije zamorno gledati za razliku od proslogodisnjih.
Pa to pokazuje da neodlucnost postoji,a ne bi je smjelo biti kad dobijes prvog pika na draftu... Znaci,guras s njim do maksimuma i vidis koliko je spreman da da i koliko moze dati u buducnosti(ako je to odmah PO,nek bude)....Onda spram njega gradis sve ostalo...Mislim da je to prvi put,jer da je valjao raniji sistem i igraci,ne bi imali najgori omjer....

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 jan 2012, 15:17

NEZALAGANJE je napisao/la: Pa to pokazuje da neodlucnost postoji,a ne bi je smjelo biti kad dobijes prvog pika na draftu... Znaci,guras s njim do maksimuma i vidis koliko je spreman da da i koliko moze dati u buducnosti(ako je to odmah PO,nek bude)....Onda spram njega gradis sve ostalo...Mislim da je to prvi put,jer da je valjao raniji sistem i igraci,ne bi imali najgori omjer....
Najgore je sto je sezona skracena, Irving bio povrijedjen, ima 19 godina, te ovo za njega je sve novo, zbog toga je tesko ici do maksimuma. Scott mu sigurno vjeruje, jer kaze only sky is the limit for this young fella, he is an all star potential, it's just matter how bad he want that. Znaci on vjeruje da Irving ima nenormalan potencijal, da mora da se trudi, a gleda ga na treninzima i stalno ga hvali, te kaze da moze voditi ovaj Princetton offense. Ja mislim da smo 2 3 igraca kratki od neceg boljeg nego PO. Mislim da sada mozemo uci u PO, eto vec sada smo na 8. mjestu, ali tesko je naci ta 2 3 igraca mimo drafta. Doduse, kako sada Irving igra, sigurno je da moze nekoga privuci da igra za Cavse, jer momak je stvarno talentovan i sto je najbitnije uci iz utakmice u utakmicu. Nama treba startni centar (draft), startno nisko krilo (FA po meni najbolji Wilson Chandler), te bek suter sa drafta ili FA. Sa tim igracima mi bismo mogli nesto napraviti a ne samo plasirati se u PO. Tezak je put ispred nas, ali sigurno da ovo izgleda ohrabrujuce, da sa ovako losom ekipom mi fakticki guramo na ledjima rookie igraca koji ima 19 godina.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jan 2012, 15:27

NEZALAGANJE je napisao/la: Pa to pokazuje da neodlucnost postoji,a ne bi je smjelo biti kad dobijes prvog pika na draftu... Znaci,guras s njim do maksimuma i vidis koliko je spreman da da i koliko moze dati u buducnosti(ako je to odmah PO,nek bude)....Onda spram njega gradis sve ostalo...Mislim da je to prvi put,jer da je valjao raniji sistem i igraci,ne bi imali najgori omjer....
Najgore je sto je sezona skracena, Irving bio povrijedjen, ima 19 godina, te ovo za njega je sve novo, zbog toga je tesko ici do maksimuma. Scott mu sigurno vjeruje, jer kaze only sky is the limit for this young fella, he is an all star potential, it's just matter how bad he want that. Znaci on vjeruje da Irving ima nenormalan potencijal, da mora da se trudi, a gleda ga na treninzima i stalno ga hvali, te kaze da moze voditi ovaj Princetton offense. Ja mislim da smo 2 3 igraca kratki od neceg boljeg nego PO. Mislim da sada mozemo uci u PO, eto vec sada smo na 8. mjestu, ali tesko je naci ta 2 3 igraca mimo drafta. Doduse, kako sada Irving igra, sigurno je da moze nekoga privuci da igra za Cavse, jer momak je stvarno talentovan i sto je najbitnije uci iz utakmice u utakmicu. Nama treba startni centar (draft), startno nisko krilo (FA po meni najbolji Wilson Chandler), te bek suter sa drafta ili FA. Sa tim igracima mi bismo mogli nesto napraviti a ne samo plasirati se u PO. Tezak je put ispred nas, ali sigurno da ovo izgleda ohrabrujuce, da sa ovako losom ekipom mi fakticki guramo na ledjima rookie igraca koji ima 19 godina.
Niste vi tako daleko,ali mora se raditi brze,upravo zbog ovakve sezone i,opet ti kazem,nisam za opciju visokog drafta za vas,jer mozete i ove godine u PO.... Prije bi rijesio prenatrpanost nekih pozicija,poput 4 i 5 kod vas i doveo dobru 2 ili 3 ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 jan 2012, 20:44

CLEVELAND, OH - January 18, 2012 - The Cleveland Cavaliers today announced that Zydrunas Ilgauskas is joining the team’s front office as Special Assistant to the General Manager. The announcement was made today by Cavs General Manager Chris Grant. In his role as Special Assistant to the General Manager, Ilgauskas will be involved with front office responsibilities, including evaluation of amateur and professional prospects.

Mes Que Un Club!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 19 jan 2012, 23:14

@adriano_leite, daj mi reci zašto Thompson ne igra više? Spremaju li se kakvi tradeovi za pickove? Koliko imate svojih pickova na draftu? Koga bi birao na draftu što slijedi?

Dakle, da samo ne dođem ovdje sa pitanjima nego malo da pohvalim Cavse. Igrate jako dobro s obzirom na sastav, bez uvrede. Irving je vođa ekipe sa 19 godina. Momak igra fenomenalno i zaslužuje sve pohvale a uz daljnji napredak očekujem velike stvari od njega. Njegova igra me izuzetno podsjeća na igru Chrisa Paula. Jednostavno oduzima dah laganim prodorima, pregledom igre i pametnim odlukama. On je već sad vođa ekipe. Ako tako nastavi bit će odličan kao Chris Paul.

Dalje, vidim da se vratio Erden i stavio 14 poena. Fino, fino, momak nije loš jer mi se dopao u Bostonu. Ako će ojačat mislim da može biti bez brige u rotaciji Cavsa u narednim godinama.

Varejao, Jamison- očekivano dobre partije. Znam da nisu za nešto više jer su to dokazali ali da li se za njih može nešto dobiti preko tradea?

Casspi me nikako ne uspijeva uvjeriti da je on player za nešto više. Fali mu nešto i šut mu nije onakav kakav bi trebao biti, ako tako nastavi mislim da mu predstoji trade. Nije čak niti za rotaciju dobar ako se ne popravi. Da li može napredovati?

Thompson, odlične parije za tako malo vremena što igra.

Šta je se Eyengom??

Dobro dosta od mene. Morao sam malo napisat o ekipi jer me Kyrie Irving fascinira. Vjerujem da bi i Tristan Thompson bio još bolji da dobiva puno više minuta.

Dakle, kad sve zbrojim dolazim do slijedećeg zaključka: iako zvuči ružno treba tankirati sezonu i upecati što bolje igrače na draftu koji će biti bomba. Dakle, da imate top 5 pick - što bi trebalo biti realno jer očekujem "pad" forme - ja bih birao Barnesa ili Lamba, ovisno koji će biti dostupan.

ps.
provjerio sam za pickove, da li imate 2 picka prve runde i još jedan svoj? Znači 3 picka sve skupa? Ili mi nešto nije jasno.....

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 19 jan 2012, 23:36

E ovako da idem redom hehehe.
Scott ne zeli da TT izgori od zelje, tj. tempira njegovo vrijeme, jer ima jos dosta stvari koje TT mora da uradi, a Scott je takav trener da zeli da njegovi mladi igraci daju 100% na treningu kako bi igrali neke minute. Ne zeli da TT umisli kako vec sada ima zagarantovano mjesto. Mislim da je tome pridonijelo to kako se ponasao kada smo igrali sa Raptorsima, jer se ponasao kao zvijezda, isao obilaziti familiju, drugare, pozirao itd. Sada mu Scott pokazuje da treba da da 100% od sebe ako misli da igra, a momak to ustvari i daje, te ocekujem da TT zaigra mnogo vise nakon All-Star pauze, tj. nakon trade deadline, kada vjerovatno Jamison ode negdje.

Nas sastav je obicni cirkus, Gee je uz Boobie Gibsona, AV-a i TT-a jedini koji zasluzuju par rijeci, ovo ostalo kanta. Doduse i Casspi na momente pokaze da je tu, ali jos nije uhvatio svoju igru, ali Scott mnogo vjeruje u njega i mislim da ce biti dobar igrac za rotacije jer potencijal postoji, fizicke predispozicije takodjer.

Za Varejao-a se moze dobiti jer vecina NBA klubova ga zeli u svojim redovima, ali Gilbert i Scott ne zele da ga trejdaju, cak Gilbert kaze da ce ga trejdati samo ako neko ponudi neku zvijezdu za njega, ili neke pickove zbog kojih zastaje dah. Jamison vec lakse moze otici, jer ima isticuci ugovor, pa ekipa koja zeli dati los ugovor moze ga dati za Jamisona naravno ako doda neke pickove, koji nama svakako trebaju.

Sto se tice Erdena, u prvije dvije tekme nije fascinirao Scotta, tj. nije puno ni igrao, ali Scott je rekao imas jos 10 utakmica da se dokazes, a ovaj odmah u sljedecoj tekmi ubaci 14 poena. Erden je jako dobar igrac, ali cini mi se i previse je sklon povredama, ali svakako da ce dobijati svoju sansu i ja bih volio da je on i iskoristi.

Eyenga je u Canton Charge, ekipi Cavsa koja se takmici u D-League, zajedno sa Manny Harrisom, koji vjerujem nakon dobrih partija opet ce dobiti poziv za Cavse. Eyenga je tu gdje jeste jer Scott ne vidi napredak kod Eyenge, te misli da se ne zalaze na treninzima dovoljno, iako ima nevjerovatno fizicke predispozicije, te mislim da Scott ga je poslao tamo kako bi momak igrao takmicarske utakmice i koliko toliko napredovao.

Imamo nas pick prve runde, imamo opciju mijenjanja picka prve runde sa Heatom, a mozda i njihov prvi pick, sada nisam siguran, negdje je jedno a negdje je drugo, te imamo pick Sacramenta Kingsa koji je top 14 protected. Ako ne dobijemo ove godine Sacramentov pick, onda sljedece godine Sacramentov pick je top13 protected, tj. sve do 2017 godine, ako 2014 to ce biti top12 protected, znaci sve manje ogranicenja za ovaj pick, kako idu godine. Imamo nas pick druge runde, te imamo cini mi se pick druge runde od NOH.

Sto se tice picka sljedece godine, nas izbor je suter/krilo ili centar, dakle neki od ovih igraca Michael Gilchrist, Lamb, Beal, Barnes, Quincy Miller, odnosno visoki igraci Drummond, A. Davis, Sullinger, Zeller. Znaci imamo puno opcija i mislim da nasi po svemu sudeci ne jure najlosiji skor kako bi ciljali top 5 pickova, iako bih ja to volio ali eto, mora se priznati da je izbor izuzetan i neki pick u prvih 12 13 pickova je odlicno osvjezenje za svaku ekipu.

Mes Que Un Club!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 20 jan 2012, 00:21

Što reći nakon ovakvog posta? Kapa dolje majstore. Tako brzo napisati post u kojem opisuješ puno igrača znači samo jedno: pravi si navijač Cavsa i znaš sve o njima. Još jednom svaka čast.

Dakle, di da krenem? :D

Thompson se umislio kad je došao kući, neka neka, mora se malo radovat što vidi rodni grad. Očekujem da ga trener stvarno poslije All-stara stavi na tu 4-ku. Nema šta čekati, TT se treba razvijati kako bi bio sve bolji. No dobro, shvaćam trenera. Trener zna svoj posao, dokazano.

Casspi se mora jako dobro pokazati želi li ostati. Zasada ne vjerujem da može biti nešto od njega. Mora podići razinu igre jer ovo nije dovoljno.

Jamison, hmmm.....Promaknulo mi da je free agent. Bit će teško dobiti nešto za njega. U svakom slučaju treba ga nuditi do 14.03. svim klubovima u ligi, treba biti uporan i probati dobiti barem nešto za njega.

AV- treba i njega pokušati uvaliti nekome jer stvarno dobro igra i sad je prilika. Vjerujem da ima klubova koji bi ga htjeli i tu bi se morali dobiti pickovi ako ništa drugo.

Dobro si zamjetio, Erden je sklon povredama i to ga sputava. No svakako bi trebao ojačati jer dosta mekan i nema masu. Da li bi to spriječilo ozljede teško je reći.

Znači Skyenga je u D-ligi. Dobro dobro. Ako želi nešto napraviti mora se skockati jer frajera ne nazvaše bezveze ovakvim nadimkom...

Opa, ne shvaćam ovo za pick od Miamia....da li mi možeš malo objasniti ako nije problem? Jer na jednoj stranici piše da Cavsi imaju pravo zamijeniti svoj pick prve runde sa Miami-evim. Dakle, npr. ako Cavsi biraju 19. a Miami bira 15., onda Cavsi imaju pravo zamijeniti taj pick? Odnosno, ako će Cavsi imati pick u prvih 10 onda naravno da nema potrebe za mjenjanjem pickova jer pick Miamia neće biti bolji od njihovog. Ali ga kompliciraju nevjerojatno...

Znači to su onda 2 sigurna picka prve runde.

Fino fino, dalo bi se tu ubosti svašta. Da upravu si za draft. Ja bih čak išao tako daleko, pod uvjetom da svi izađu na draft, i rekao da je draft toliko duboki da će prvih 20 pickova biti izuzetno kvalitetnih.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 20 jan 2012, 00:35

Na jednoj stranici, sada nisam siguran gdje, kaze da Cavsi imaju pravo birati pick Miamia ukoliko nisu zadovoljni svojim, medjutim vecina ljudi vezanih za Cleveland, kao i navijaci koji tamo zive, govore kao da je to ustvari nas pick, dakle da su dva picka, nas i ovaj od Heata, dakle nista oko mijenjanja, sad jos nisam siguran, to ce se haman znati tek u noci drafta kako je krenulo :lol: . Ovo za pick Kingsa je sigurno, znaci top 14 protected je ove godine. Dakle ako bi Kingsi birali 15-ti, onda je to nas pick, ako je to 13-ti pick onda Kingsi uzimaju taj pick i nama ostaje njihov pick 2013. godine ali top 13 protected, znaci mora da bude 14. pick da bi bio nas, a ako opet bude nizi pick onda je njihov, dakle nama opet ostaje godina 2014. godine ali opet protected, dakle top 12 protected. Zeznuli smo se sto smo prihvatili takve protekcije ali eto sve je to biznis. Vjerujem da mi mozemo isposlovati jos barem 1 pick sljedeci draft. Jamison ce postati itekako trazen, jer ima igraca sa visokim ugovorima kroz vise sezona, tako da ako ko hoce da ih se rijesi, onda daju pick i tog igraca, za isticuci Jamisonov ugovor. Skyenga je mene razocarao, jer sam polagao velike nade u njega, nije mi jasno kako neko onakvih predispozicija, ne zeli da radi na sebi, ne zeli da napreduje jbg.

Mes Que Un Club!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 20 jan 2012, 01:57

Vjeruj meni su Cavsi postali dragi bas radi adriana, kad god cekam tekmu Bullsa gledam Cavse. Irving je daleko najbolji iz svoje generacije, cak i od Rubio koji je precjenjen zasad sto govore glasovi za all-star.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 20 jan 2012, 23:35

@adriano_leite, pa to bi bilo fenomenalno. Da imate još taj pick od Miamia bio bi to šlag na tortu. Znam što znači protected, nema brige. Dakle, da je tu još pick od 15-20 mjesta plus vaš pick koji bi trebao biti realno među prvih 10 to bi bio posao stoljeća!!!

Još da tradeate Varejao-a i Jamisona za neke pickove prve runde....Nekako mi se čini da ćete se brzo vratiti u vrh!

Treba svakako tu uzeti neki pick. Stavi bih ovu opciju isto pod "muss".

Opet moram naglasiti da je vaš "tank" utakmica veoma bitan iako je to nesportsko i loše ponašanje. Nema veze, bilo je tu još 100 takvih primjera tako da nema potrebe za nekom obzirnošću. Treba formu tempirati da bi došli u borbu za Barnesa ili Lamba.

Lako je meni govoriti ali treba biti pametan i uzeti ono što se nudi. A to je draft. Malo sam dosadan sa tim draftom no ne mogu si pomoći kad ima toliko velikih potencijala.

Vidit ćemo za Skyengu no ako se ne uozbilji ništa od njega.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 20 jan 2012, 23:49

Ih a jos kada navijas za tu ekipu, pa znas kroz sta je sve prosla, onda si jos vise zeljan necega dobrog a svakako visoka pozicija na draftu nama bi bilo veliko. Mislim da Scott i Gilbert, ne zele pratiti OKC model, nego onaj model Chicaga, kada su oni dobili Rosea pa polako gradili ekipu, ali opet kada covjek pogleda, ovaj draft je strasan. Opet u drugu ruku kada bi nasa dva rookie igraca naucila da gube, onda od njih nista ne bi bilo, pa eno Minnesota, imala visoke pickove i nista od njih, talasika. Mislim da Scott i Gilbert zele da pobijede sto je moguce vise utakmica i onda kada dodje draft, da smisljaju sta dalje, dok navijaci ipak gledaju malo dalje i zele visok pick na draftu, a opet najgori skor lige ne garantuje ti top1 pick na draftu. Mozda bas zbog dubine drafta, nema potrebe tankirati i ganjati prvi pick jer je mnogo mnogo opcija. Opet je jos rano, ali sada je tesko biti najgori jer toliko ima losih ekipa da je nevjerovatno. Biti u najgorih 6 ekipa je "ravno osvajanju prstena" :lol: . Zaista je velika guzva na dnu, pa sto vise vrijeme odmice ja sam misljenja da ipak idemo na sve ili nista, cisto radi nasih rookie igraca, da ne naviknu da budu luzeri, a i zbog toga sto mislim da ce nam tako lakse i free agenti doci, jer kada vide da ovako losa ekipa dogura do PO, sta bi tek onda bilo uz tog jednog ili dva FA i akvizicije sa drafta, jer fakticki mozemo uzeti 3 igraca 100%, uz nesigurne pickove Heata i Kingsa. Sto se tice Skyenge, Skyengu pomalo pratim i jbg. ne znam sta bih rekao, polagao sam velike nade u njega ali razocarao me je, ne koristi atletske sposobnosti nikako, kao da ne zna koristiti ih.

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “Cleveland Cavaliers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.