RK Borac

Papalukas
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la Papalukas » 19 apr 2011, 19:16

Vidim da si najstrucniji na temu rukometa i ovo tvoje misljenje mi uliva dodatni optimizam.....Ako ti nje mrsko,izbaci i jednu analizu po pozicijama,ko je gdje jaci,sta je prednost Borca a sta Bosne i tako to,kad ti se bude dalo....
Po meni, Borac je sto se pozicija tice jaci samo na desnom krilu, medjutim ima tu igraca koji mogu bljesnuti, prije svega golman Blazevic, srednji bek Karacic, koji igra sve bolje i bolje,onda mnogo ce zavisiti od igre bekova,mladog
Panica,Halilbegovica,Prskala, treba napomenuti i ocajnu formu Pucarevica i Garica.Krajnji rezultat ce svakako zavisiti i od ucinka odbrambenog dvojca Trkulja Vranjes.
Borik ce biti pun, i uz blago domacinsko sudjenje, sto je normalno u svijetu rukometa,mislim da se mozemo ponosati sa Bosnom,znam da ce momci ostaviti srce na parketu.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 apr 2011, 19:17

Armageddon2012 je napisao/la:
Trigger je napisao
Borac jeste napredovao, ima realno veliku, ogromnu, šansu da napravi iznenađenje u ovom prvenstvu i možda i osvoji titulu prvaka države
Stvarno mislis ovo da imamo sansi?

Vidim da si najstrucniji na temu rukometa i ovo tvoje misljenje mi uliva dodatni optimizam.....Ako ti nje mrsko,izbaci i jednu analizu po pozicijama,ko je gdje jaci,sta je prednost Borca a sta Bosne i tako to,kad ti se bude dalo....
Drugar, hvala na komplimentu mada ja tako ne mislim o sebi.

Da iskreno mislim da Borac ima veliku šansu, inače ne bi to ni napisao. Međutim, to treba da ostvari na 'parketu' a šansa moguće ostane samo šansa - sport je to.

Analizu ne bi sad pravio ali smatram da će u Boriku presudno za rezultat biti segment na psihološkom planu, 'širina klupe' i golmani. Ovo je onako najkraće i ne odgavara ni blizu terminu "analiza" u punom smislu tog pojma, ali nadam se da me razumiješ.
Ja navijam za Bosnu i normalno da očekujem pobjedu ili minimum 1 bod, a smatram da je Bosna još uvijek kvalitetnija ekipa od Borca.
Ti navijaš za Borac i imaš isto tako pravo da se nadaš kao i ja, a imaš i svoje pravo na mišljenje o kvalitetu obe ekipe.
Poznaješ ti rukomet - pa kreni ('sam sa sobom) porediti igrače po pozicijama i znaćeš - ali ne zaboravi da u sportu to uvijek nje presudno (ovo ti je za ohrabrenje)....Mnogo elemenata i faktora utiče na konačan rezultat utakmice - toi svi znaju.
Pozdrav, sportski - neka sve bude regularno i neka pobjedi bolji! 8-)
Bosno moja poharana....

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 19 apr 2011, 19:18

Mozda ima krilo ali mi imamo PIPETA

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 19 apr 2011, 19:20

iako navijam da borac dobije u petak, moram priznati da je bosna kvalitetnija...
imperator, prodavac magle

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 19 apr 2011, 19:21

Ma Mela ce da metne bar 10 komada ;)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 apr 2011, 19:21

imeime je napisao/la:iako navijam da borac dobije u petak, moram priznati da je bosna kvalitetnija...
Opala - opet se ti i ja složame, ponekad.... :D
Bosno moja poharana....

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 19 apr 2011, 19:25

Papalukas je napisao/la:
Neka Mela zabije svojeee a ko to jos moze dati

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 19 apr 2011, 19:26

Trigger je napisao/la:
imeime je napisao/la:iako navijam da borac dobije u petak, moram priznati da je bosna kvalitetnija...
Opala - opet se ti i ja složame, ponekad.... :D
ma slazemo se mi u puno toga, al navijamo za razlicite klubove...

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 19 apr 2011, 19:28

No, iskreno najvise me nervira suplja iz Banja Luke.
Jest cigane se ovi nasi to stoji, al pogledaj malo i Bosnu, odnosno stani u perspektivu navijaca drugog kluba, nebitno kojeg, ispada da se ova liga igra samo za Bosnu, da bi ostali u formi za LS, igraju utakmice kad hoce,pa gdje to ima u svijetu, svaka cast za uspjehe u LS, al ne moze se zanemariti prvenstvo,a znamo da se neke utakmice nepotrebno odlagale....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 apr 2011, 19:28

Papalukas je napisao/la:
Sumnjam, drugar, sumnjam....imam neki osjećaj da će 'pregoriti' u želji da se dokaže, da će, po običaju, ključne lopte fuliti...ali, ko zna - ubzo ćemo i to vidjeti.
A možda i 'zabije' kako kažeš 10 golova ali to je malo za pobjedu....treba i svi ostali da nešto 'zabiju'.....
Meni je drago da imamo napokon pravi derbi pravih ekipa, ekipa koje imaju tradiciju, historiju, 'ime'....i otkad znam (a dugooo znam) Borac i Bosna su uvijek bili u korektnim sportski i drugarskim odnosima...barem u prošlosti, a mislim i dan-danas i tako treba i da bude.
Bosno moja poharana....

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 19 apr 2011, 19:33

Neka Mela zabije svojeee a ko to jos moze dati
A jbga, sto se toga tice u pravu si,moja ocekivanja su utakmica na malo golova, odnosno samo cvrstom odbranom mozemo doci do pozitvnog rezultata, a valjda ce ga neko i dati gore....

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 19 apr 2011, 19:39

Sumnjam, drugar, sumnjam....imam neki osjećaj da će 'pregoriti' u želji da se dokaže, da će, po običaju, ključne lopte fuliti...ali, ko zna - ubzo ćemo i to vidjeti.
A možda i 'zabije' kako kažeš 10 golova ali to je malo za pobjedu....treba i svi ostali da nešto 'zabiju'.....
Meni je drago da imamo napokon pravi derbi pravih ekipa, ekipa koje imaju tradiciju, historiju, 'ime'....i otkad znam (a dugooo znam) Borac i Bosna su uvijek bili u korektnim sportski i drugarskim odnosima...barem u prošlosti, a mislim i dan-danas i tako treba i da bude.
Slazem se sa tobom u potpunosti, pogotovo ti vrijedi ovo za Melica, ali kakav bi bio navijac ako se ne bih nadao,salu na stranu mislim da ce pocetak utakmice u mnogome odrediti tok utakmice.....

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 19 apr 2011, 20:02

Eh da je ovoliko normalnih diskutanata i na fudbalu (gdje sam najcesce),kakav bi ovo extra forum bio!

Trigger,hvala na predikciji utakmice,sad si mi ulio jos veci optimizam! Da ipak ne bude da se u svemu slazemo,posluzice ova tvoja recenica
Meni je drago da imamo napokon pravi derbi pravih ekipa, ekipa koje imaju tradiciju, historiju, 'ime'....i otkad znam (a dugooo znam) Borac i Bosna su uvijek bili u korektnim sportski i drugarskim odnosima
Naime,ja ne pamtim nesto predugo,mozda do par godina pred rat,ali tad Bosna,ili nije postojala (ne tvrdim),ili je bila u nekom,ko zna kojem rangu,u Prvoj Ligi nije bila uopste koliko se sjecam. Zeljeznicar jeste,a sjecam se i izvjesnih Kolinski Slovan,Aero Celje,Pelistera,Bjelovara,Crvenki,Jugovica,Metaloplastika,Medvescaka,nasih imenjaka iz Urosevca,ali za Bosnu nikad nisam cuo,tako da me u tom pogledu asocira na ono sto su u fudbalu Zrinjski,Slavija,Siroki i kompanija!
Uz ogradu da je mozda ranije rasturala dok ja jos nisam ni pratio.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 apr 2011, 20:14

imeime je napisao/la:jbg, trig... najbolje bi bilo da svi odigraju sve utakmice, a poslije bosna da odigra svoje zaostale u ljetnom periodu... tako bi se forma odrzala i preko ljeta za novi nastup u ligi prvaka... ;)
Iako se, kako ti rece, slažemo u mnogo toga - ovo što bi trebalo sličiti na sarkazam ti baš nije trebalo.
Znam da odlično poznaješ rukomet u svakom pogledu, pa i odgađanjima utakmica (i ne samo rukometu) zbog međunarodnih obaveza.
Slažem se ja da bi najbolje bilo da se moglo obezbjediti da se naredna kola igraju sa istih 'pozicija' i da regularnost bude maksimalna,ali.... Ja sam zagovornik da se preostale SVE utakmice igraju isti dan u isto vrijeme, pogotovo zbog onih kojima prijeti ispadanje - za prvaka se toliko ne brinem 8-)
Bosna ima samo još jednu zaostalu utakmicu - Izviđač i ubjeđen sam da bi Bosna mogla odigrati (mada je upitno koliko bi to bilo fer - regularno, jedni odmaraju, drugi igraju...) tu utakmicu prije derbija u Boriku samo upravo je pitanje 'regularnosti' slijedećih utakmica možda proizvelo ovu rekaciju Bosne (traženje da se odgodi susret s Izviđačem) s obzirom na 'javnu tajnu' o kombinatorici koja se već 'vrti' duže vrijeme a sve u svrhu 'kontra Bosne'!
Vjerujem da znaš o čemu pišem i da se opet suštinski slažemo - mada navijamo za različite timove, a u tom ja ne vidim nikakav problem. Imam sinove koji navijaju za različite klubove (istina fudbalske) ali su i dalje braća :)
Pozz
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 apr 2011, 20:26

Armageddon2012 je napisao/la:...Naime,ja ne pamtim nesto predugo,mozda do par godina pred rat,ali tad Bosna,ili nije postojala (ne tvrdim),ili je bila u nekom,ko zna kojem rangu,u Prvoj Ligi nije bila uopste koliko se sjecam. Zeljeznicar jeste,a sjecam se i izvjesnih Kolinski Slovan, Aero Celje, Pelistera,Bjelovara, Crvenki,Jugovica,Metaloplastika, Medvescaka, nasih imenjaka iz Urosevca, ali za Bosnu nikad nisam cuo,tako da me u tom pogledu asocira na ono sto su u fudbalu Zrinjski,Slavija,Siroki i kompanija!
Uz ogradu da je mozda ranije rasturala dok ja jos nisam ni pratio.
Mlad si pa nije ni čudna tvoja reakcija.
Otiđi na temu RK Bosna i malo se potrudi - načićeš moj post o histroriji RK Bosna.....
Istina, u pravu si što se tiče zadnjeg perioda postojanja ex-države, Bosna nije bila prvoligaš i Željo (nekad 'Mlada Bosna') je bio mnogo ispred, iako su se ta dva kluba dugo vremena "prepletala'....
Da, RK Bosna je postala prvoligaš od prve sezone Savezne lige i bila vrlo jaka ekipa sa znanim, tada, imenima i reprezentativcima, a onda je naišao period padova i uspona.... RK Bosna je bila i pobjednik Kupa SFRJ....

S Borcem se ne može niko porediti jer od 1957. do 1992. osvojiti 7 titula prvaka 10 pehara Kupa, biti vicešampion i šampion Europe, pobjednik IHF Kupa...to je upisano 'u kamenu' rukometne historije.

Samo, ponavljam - RK Bosna je jedan od najstarijih i vrlo dobrih klubova na ovim prostorima i ni slučajno se ne može komparirati sa klubovima (fudbalskim) koje si naveo....
Pozz
Bosno moja poharana....

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 19 apr 2011, 20:28

Eto to nisam znao stvarno,bolje sto sam ovde pitao nego da ispadam glup u drustvu.

Hvala.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 apr 2011, 20:41

Armageddon2012 je napisao/la:Eto to nisam znao stvarno,bolje sto sam ovde pitao nego da ispadam glup u drustvu.

Hvala.
Nema na čemu, drugar.

Inače, Prva svezna liga u "malom rukometu" (današnji rukomet) je počela 1957. godine i tad nije bilo ni Crvenke, ni Metaloplastike, Sloge, Slovana...u Prvoj ligi.
Bili su Borac, Mlada Bosna (Željezničar-SA), Partizan (Bjelovar), Partizan(Leskovac = Dubočica)), Dinamo (Pančevo), C.Zvezda, Zagreb, Željezničar (Beograd), Mladost (Zagreb), a potom i RK Bosna (SA), Rabotnički, Prvomajska (Medveščak), Partizan (BG)....
Kasnije su neki 'nestajali' novi dolazili...ali jedina dva kluba koja nikad nisu ispali iz Prve lige SFRJ su Borac i C.Zvezda samo što C.Zvezda nikad nije biila prvak u tom periodu!
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 19 apr 2011, 23:40

ne vjerujem da ce borac pristati da igra svoju utakmicu, prije nego se odigra u ljubuskom...

Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la Raikkonen » 20 apr 2011, 00:15

? je napisao/la:% ? $ не '?
НА основу ¥? ПА све ' $ " " у Сарајеву " &....
Pasa mislim da si se previse zanio.......VI nikad ne mozete biti ispred Bosne.....Bosna je za 10 klasa bolja ekipa i to sebi utuvi u glavu....cuj Borac....hahahah.......

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 20 apr 2011, 00:16

Na osnovu cega tvrdis da je Bosna toliko bolja? :?

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.