Ne znam je li neko gledao film HUSTLE od Adama Sandlera, gdje je košarkaški menadžer i traži talente. Glavna uloga pored Adama je Hernangomez. Mislim da se u tom filmu spominje Garza. Koliko se sjećam.

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Ne znam je li neko gledao film HUSTLE od Adama Sandlera, gdje je košarkaški menadžer i traži talente. Glavna uloga pored Adama je Hernangomez. Mislim da se u tom filmu spominje Garza. Koliko se sjećam.
ma problem je lova. u americi mahac peskira i covjek koji dobije u sezoni svaku 5tu utakici 2-3 minute ima ugovor kao u evropi najbolji igraci. Pa musa je u Bruklinu imao 4 mil godisnje, a u madridu kao MVP ima 2 (ako ima i toliko)
Pa valjda su dosad uzeli dovoljno da mogu igrati iz zadovoljstva.
Ma vise profesionalni sportisti nemaju svoje misljene i svoj stav. Okruzeni su hrpom nekih likova u odjelima koji im "vode" karijere - a cilj tih likova je njihova korist, a sto vise klijent zaradi njemu vise - i kad mu prodje ovaj ugovor i ako vide da u NBA nema mjesta za njeg doci ce u evropu, sa ciljem da bude fantastican pa da se opet vrati u NBA za te masne pare.Defanzivnivezni je napisao/la: ↑06 feb 2025, 14:32Pa valjda su dosad uzeli dovoljno da mogu igrati iz zadovoljstva.
Luka Garza može i već je igrao za BiH, ali kao stranac. S obzirom da svaka ekipa može da ima samo jednog takvog igrača u rosteru u Košarkaškom savezu BiH čine sve da košarkaš Minesote postane domaći igrač.
O tome je za **** ponovo govorio selektor BiH Adis Bećiragić koje jedva čeka dozvolu FIBA.
“Traži se rješenje. U Savezu pokušavaju da pronađu alternativne puteve da bi se došlo do dozvole FIBA. Cijeli slučaj nema smisla i Garzina jedina greška je što nije izvadio pasoš. Aplicirao je za pasoš kao beba, ali nikada nije uzeo. To je nonsens. Imas državljanstvo i aplicirao si za pasoš i uzećeš ga kad ti bude trebao. Nikad ga ne uzmeš i sad ne možeš da igraš zbog toga. Nema smisla. Pokušavamo da nađemo druge načine da se dobije dozvola” – rekao nam je Bećiragić.
Bojim se da nam je mrka kapa. Fiba je divlja organizacija i ako te hoce pustiti - pustiti ce te i nece na sitnicama obarati. Tako da ne vjerujem da piju vode ti alternativni putevi ali eto dobro je da savez nije odustao.DamirT je napisao/la: ↑27 mar 2025, 22:51Luka Garza može i već je igrao za BiH, ali kao stranac. S obzirom da svaka ekipa može da ima samo jednog takvog igrača u rosteru u Košarkaškom savezu BiH čine sve da košarkaš Minesote postane domaći igrač.
O tome je za **** ponovo govorio selektor BiH Adis Bećiragić koje jedva čeka dozvolu FIBA.
“Traži se rješenje. U Savezu pokušavaju da pronađu alternativne puteve da bi se došlo do dozvole FIBA. Cijeli slučaj nema smisla i Garzina jedina greška je što nije izvadio pasoš. Aplicirao je za pasoš kao beba, ali nikada nije uzeo. To je nonsens. Imas državljanstvo i aplicirao si za pasoš i uzećeš ga kad ti bude trebao. Nikad ga ne uzmeš i sad ne možeš da igraš zbog toga. Nema smisla. Pokušavamo da nađemo druge načine da se dobije dozvola” – rekao nam je Bećiragić.
A ja mislim da je vise do volje u savezu nego do tih para.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.