Ne znam momci jeste li vi gledali čitavu utakmicu, ali očigledno je bilo da Washington nije bio toliko bolja ekipa sinoć.
Oni su oštećeni za jedan goaltending, kad je Harris izbacio loptu iz obruča, nakon čega je Hezonja pogodio tricu.
Mi smo oštećeni u bar 10 situacija. Vučeviću su svirana 3 faula koja nisu postojala (jedan kod charging-a, kad je s obje noge bio na parketu, al je sviran faul u odbrani, druga dva ću later spomenuti). I bio je faul nad Hezonjom u zadnjim minutama, kad mu se odbila lopta od nogu, jer je to očigledno bilo povlačenje od strane Wall-a, ali očito da nemamo kredita kod sudija (još uvijek).
Što se tiče ekipe, Fourniera i Oladipa šut nije išao, ali su bili dobri defanzivni.
5 minuta smo uspjeli držati Washington bez poena iz igre u 3. četvrtini, u kojoj se u prošlim sezonama vazda dešavao kolaps.
Hezonja je počeo luđački dobro utakmicu, sa 3/4 iz igre, a onda se malo izgubio do one trice. U odbrani je pokazao napredak u odnosu na predsezonu, što je za svako pohvalu.
Gordon je pokazao zašto je "walking highlight reel", međutim, razočaran sam pomalo. Defanzivno je bio dobar, ali je u napadu imao 2-3 retardirane izgubljene lopte. :/
Payton je konačno pokazao samopouzdanje što se tiče napadanja protivničkog koša, nastojao je iskoristiti prostor koji su mu ostavljali, i donekle je uspio. Naime, ovo 5/15 izgleda loše, ali se mora uzeti u obzir da je dosta njegovih šuteva bilo "contested", sjećam se baš situacije kad je morao napasti Gortata, jer je vrijeme isticalo, puca, blokada, hvata loptu, opet puca iz okreta, ne pogađa ništa. Bilo je još tako par situacija, zaboravio sam više.
Kad Harris ima loptu u napadu, osjeća se neka sigurnost. Nez, možda je to samo do mene, ali mnogo je efikasniji momak postao, traži pozicije iz kojih je najefikasniji.
Vučević je pokazao da polako uči novi sistem, sinoć nije kasnila pomoć kad je trebao preuzimati, ali dva faula su mu nepostojeća u tim situacijama svirali, isto kao i Oladipu kod blokade nad Bealom (ja msm).
Sve u svemu, pokazali su momci da će sezona biti interesantna, za razliku od prethodnih. Optimističan sam, vjerujem da će biti 35+ pobjeda na kraju sezone, možda i playoff