Baraž 2026
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Baraž 2026
Nema od kukanja nista nazalost. Sabrati se u ovih par dana i krenuti zestoko do marta sa radom. Mogu se protivnici ovi izbaciti, a ne vidim razlog da uz malo srece zavrsimo na SP. Mogu se ovi protivnici izbaciti sigurno. Da ce biti tesko, hoce itekako. Da imamo sansi, imamo itekako. Jos pogotovo kad nam se vrate Dedic, Demirovic, Seo.
Koliko god me Barbarez nervirao sa odredjenim odlukama, mora se priznati da smo uspjeh napravili nakon nekoliko kvalifikacijskih ciklusa. Nista ova grupa nije slabija od one prosle sa Portugalom i Slovackom, pa smo ispali nakon 4 kola.
Sto se tice narednih grupa, 95% necemo dobiti ovoliko laku, ali idemo se boriti. Mozemo sigurno izvuci makar drugo mjesto i plasman na EP aBd.
Nego, gledao maloprije snimak meca, Arnautovic je trebao dobiti makar zuti za ono udaranje Muharemovica. Nije ni gledao gdje je lopta, vise gledao gdje je igrac da ga udari laktom. Ali nebitno, bilo proslo.
Zaboravio sam dodati, eto imamo sasvim dovoljno vremena da se iskopa jos pokoji igrac i pokusa dovesti kod nas.
Koliko god me Barbarez nervirao sa odredjenim odlukama, mora se priznati da smo uspjeh napravili nakon nekoliko kvalifikacijskih ciklusa. Nista ova grupa nije slabija od one prosle sa Portugalom i Slovackom, pa smo ispali nakon 4 kola.
Sto se tice narednih grupa, 95% necemo dobiti ovoliko laku, ali idemo se boriti. Mozemo sigurno izvuci makar drugo mjesto i plasman na EP aBd.
Nego, gledao maloprije snimak meca, Arnautovic je trebao dobiti makar zuti za ono udaranje Muharemovica. Nije ni gledao gdje je lopta, vise gledao gdje je igrac da ga udari laktom. Ali nebitno, bilo proslo.
Zaboravio sam dodati, eto imamo sasvim dovoljno vremena da se iskopa jos pokoji igrac i pokusa dovesti kod nas.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Moramo pojacati vezni red...
1) vratiti Huseinbasica
2) probati Ajdina Hasica
3) vratiti Busuladzica pod BiH zastavu
4) traziti jos novih igraca
1) vratiti Huseinbasica
2) probati Ajdina Hasica
3) vratiti Busuladzica pod BiH zastavu
4) traziti jos novih igraca
Lakse su kvalifikacije za Euro i iz razloga sto 24 ekipe idu na finalno natjecanje, skoro pola Europe ide na takmicenje.
Tu imamo sasvim realne sanse za plasman, jer smo vjerovatno tu negdje oko 20-25.og mjesta u Europi kada se sve uzme u obzir.
Bice vazno i naredni ciklus lige nacija odigrati kvalitetno, u ligi B smo sa ekipama otprilike naseg ranga, a direktno od plasmana u ligi nacija zavisi Pot koji cemo imati prilikom zrijebanja za euro. Da ne govorim to da ukoliko osvojimo nasu grupu u ligi B lige nacija imamo odmah u startu osiguran baraz
Tu imamo sasvim realne sanse za plasman, jer smo vjerovatno tu negdje oko 20-25.og mjesta u Europi kada se sve uzme u obzir.
Bice vazno i naredni ciklus lige nacija odigrati kvalitetno, u ligi B smo sa ekipama otprilike naseg ranga, a direktno od plasmana u ligi nacija zavisi Pot koji cemo imati prilikom zrijebanja za euro. Da ne govorim to da ukoliko osvojimo nasu grupu u ligi B lige nacija imamo odmah u startu osiguran baraz
-
Edincapitano
- Kontakt:
Golmani: Vasilj, Zlomislić, Hadžikić (nije bitno ko je treći golman)
Bekovi: Katić, Muharemović, Hadžikadunić, Barišić, Košpo, Radeljić
Bekovi: Dedić, Gazibegović (ako počne igrati), Malić, Kolašinac, Karić, Mujakić (za ne daj Bože)
Vezni: Tahirović, Šunjić, Gigović, Hadžiahmetović, Hajradinović, Bašić, Huseinbašić (riješiti problem sa njim)
Krila: Memić, Alajbegović, Bajraktarević, Omerović
Napadači: Džeko, Demirović, Baždar, Tabaković
Mislim da bi ovo bio top spisak sa pretpozivima za baraž. Od ovih nabrojanih na pretpoziv bih stavio:
Radeljića, Košpu, Gazibegovića, Bašića, Omerovića i Baždara.
Sa ovakvim spiskom vjerujem da bi protiv svake ekipe iz pota 2 mogli ravnopravno igrati te da bi sa Ukrajinom iz pota 1 bili tu negdje.
Koliko mjesta bi mogli skočiti na slijedećem FIFA Rankingu?
Bekovi: Katić, Muharemović, Hadžikadunić, Barišić, Košpo, Radeljić
Bekovi: Dedić, Gazibegović (ako počne igrati), Malić, Kolašinac, Karić, Mujakić (za ne daj Bože)
Vezni: Tahirović, Šunjić, Gigović, Hadžiahmetović, Hajradinović, Bašić, Huseinbašić (riješiti problem sa njim)
Krila: Memić, Alajbegović, Bajraktarević, Omerović
Napadači: Džeko, Demirović, Baždar, Tabaković
Mislim da bi ovo bio top spisak sa pretpozivima za baraž. Od ovih nabrojanih na pretpoziv bih stavio:
Radeljića, Košpu, Gazibegovića, Bašića, Omerovića i Baždara.
Sa ovakvim spiskom vjerujem da bi protiv svake ekipe iz pota 2 mogli ravnopravno igrati te da bi sa Ukrajinom iz pota 1 bili tu negdje.
Koliko mjesta bi mogli skočiti na slijedećem FIFA Rankingu?
Svaka riječ na mjestu.DamirT je napisao/la: ↑19 nov 2025, 16:13Nema od kukanja nista nazalost. Sabrati se u ovih par dana i krenuti zestoko do marta sa radom. Mogu se protivnici ovi izbaciti, a ne vidim razlog da uz malo srece zavrsimo na SP. Mogu se ovi protivnici izbaciti sigurno. Da ce biti tesko, hoce itekako. Da imamo sansi, imamo itekako. Jos pogotovo kad nam se vrate Dedic, Demirovic, Seo.
10/10 za ovih par rečenica.
Ne kontam ljude koji govore vec da u barazu nemamo šanse,nakon ove tekme sam toliko podigao misljenje o Barbarezu,naravno da tu ima jos stvari koje ce nauciti i sve,kao sto su recimo pravovremene izmjene,reci igracima da kradu vrijeme i to...
Mozemo igrati sa svakom ovom ekipom u POT 2 u barazu. Uz malo sreće,moguće finale kod kuće,može se lagano na SP.
Imaju 4 mjeseca da se pripreme i da nam bog vrati za ove suze sinoć naših igrača
Ceska/Slovacka u gostima i finale Ukrajina ili Rumunija/Sjeverna Irska i Kosovo kuci ako nam zrijeb da domacinstvo finala
Nije ni Raktic htjeo da cuje za Hrvatsku, pa su mu isli vise puta na noge sa poklonima itd i na kraju uspjeli dobiti igraca za dugo vremena.
Daj u polufinalu Slovake/Cehe. U finalu pobjednik Ukrajina-Rumunija i aBd opet ciganija u Zenici

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ja sam mislio, da se krizamo samo sa Pot2. Ako nam u finalu dolaze ekipe iz Pot1 pisi propalo. Cak i ti Ukrajinci koje toliko prizeljkuju neki bi nas izrutinirali.
Propustena je sansa sinoc i to znaju i igraci. Zbog neznalice trenera.
Da je izveo Dzeku i ubacio Alajbegovica umjesto njega oko 55/60 minute siguran sam, da bi na kontru zabili jos jedan.
Da je izveo Dzeku i ubacio Alajbegovica umjesto njega oko 55/60 minute siguran sam, da bi na kontru zabili jos jedan.
- RollingPaper
- Kontakt:
Joj kad opet izvucemo Rumune u finalu 
Ciganija bi od muke izvrsila vojnu invaziju na nas ko rusi na ukrajince
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
- Ozymandias
- Kontakt:
Yebaji ga, mora i ovaj baraz jednom procepit.
Mi kakvi smo pehovi idemo u polufinalu na Poljake i u finalu na par Italija/Svedska.
Ne mora znaciti. Prosli puta smo isto govorili ubit ce nas, puno su jaci, a na kraju nisu sanse imali do ulaska Civica. Jos nas je vodio Savo, a covjek je tu bio par mjeseci, odradio cini mi se samo 4 meca do baraza.Lavcina je napisao/la: ↑19 nov 2025, 17:19Ja sam mislio, da se krizamo samo sa Pot2. Ako nam u finalu dolaze ekipe iz Pot1 pisi propalo. Cak i ti Ukrajinci koje toliko prizeljkuju neki bi nas izrutinirali.
A misljenja sam da smo makar 30% jaci sada nego kad se taj mec igrao. Jedini minus Ahmedhodzic, ali zato imas Muharemovica, Alajbegovica, Bajraktarevica, Tabakovica u strasnoj formi, pa i puno boljeg Vasilja na golu od Sehica.
Jos kad nam se vrate ovih par igraca sto fali od sinoc, mogli bi mi u tom mecu svasta napraviti, naravno ako dodje do njega, sto znaci da bi prosli u finale baraza
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- PeppermintSA
- Kontakt:
Kad je uopste izvlačenje?
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ako budemo kompletni mislim da se možemo nositi sa svakom reprezentacijom iz pota 2, a u potencijalnom finalu bih volio da izbjegnemo Tursku (na gostovanju pogotovo)
Da je Vitalija dobiti do ovih utakmica, ili Mire kad već sere da može ruke dati klubovima Serije A nek nađe klub i odigra još 2 eventualno tih 5-6 utakmica.
Mislim sve su ovo puste želje ali eto lijepo je maštati.
Mislim sve su ovo puste želje ali eto lijepo je maštati.