Isto razmisljam... Bas zbog toga mislim da je nenormalno bitno imati Tabakovica u trecoj utakmici protiv Katra, pa da ih u drugom poluvremenu napadnemo s 5 napadaca.babino je napisao/la: ↑07 jun 2026, 08:20Ove prijateljske sto prije zaboraviti i vozdra.
Imamo mini bolnicu (sunjic, dzeko, tabakovic, hadziahmetovic) koji ne bi ni bili u 26 da nije svjetsko koje su zasluzili, i sad da ocekujemo da momci jucer ginu na onoj vrucini.
Ova ekipa sta fura i igra, tj. ne igra, nama su haman sunjic, memic, dedic i demirovic najbitniji igraci u prvih 11.
Demirovic npr jucer nije K mrdnuo a znamo sta mora raditi kada igra sa Dzekom u ekipi.
Bice to dobro sve, mene samo brine sto od ovakve ekipe lakse ocekujem remi protiv kanade i svice nego pobjedu protiv qatara, ali u toj zadnjoj ce vjerujem isplivati barem neka genijalnost kerima, dzeke, ili kakav uguranac tabaka sa klupe.
Bice to sve dobro kad se zatvorimo i predamo loptu protivniku, nije to za nas:-)
12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
Ma meni ove prijateljske nisu mjerodavne ni po kojem osnovu. Jedina stvar koja me brine, pored povreda koje pojedini igrači vuku a što će sigurno biti problem, jeste uloga Kolašinca na lijevom beku. Nije to samo na osnovu jučerašnje tekme, on je bio užasan i u dva meča baraža. I nije tu samo problem Kolašinac kao Kolašinac tj. jedan igrač, nego zbog njega trpi i ostala rotacija. Potajno se nadam da on može bolje od ovoga što je pokazao u zadnja tri meča, mora jbg.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ja sam mišljenjan da će tekma sa Švicom biti naša najbolja tekma na prvenstvu. Mi nekako još nismo spremni preuzeti ulogu favorita protiv bilo koga.
Pripremne su bile očajne, nadam se da će sa Džekom i Šunjićem biti druga priča tada bi trebao biti pikretljiviji vezni red i Demir ubojitiji.
Pripremne su bile očajne, nadam se da će sa Džekom i Šunjićem biti druga priča tada bi trebao biti pikretljiviji vezni red i Demir ubojitiji.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ja bih igrao s tri štopera i jednim špicem, Dedić i Memić wingbackovi, u veznom redu Tahirović, Mahmić, Bajraktarević i Alajbegovic gdje Bajraktarević i Alajbegovic nisu krila nego desni i lijevi vezni
- invincible1921
- Kontakt:
Ma premalo je dvojica u sredini, ali nema od tog nista ...Barbarez ce igrat ko i do sad i to je to. Jbg odveo nas je nek vodi utakmicu kako hoce.PeppermintSA je napisao/la: ↑07 jun 2026, 16:26Ja bih igrao s tri štopera i jednim špicem, Dedić i Memić wingbackovi, u veznom redu Tahirović, Mahmić, Bajraktarević i Alajbegovic gdje Bajraktarević i Alajbegovic nisu krila nego desni i lijevi vezni
Vasilj
Dedic
Muharemovic
Katic
Seo
Tahirovic
Sunjic(ako bude zdrav, ako ne onda Basic)
Kerim/esmir
Memic
Dzeko
Demiovic
Ova postava ce igratu 90% vremena. Prve izmjene ce bit Kerim ili Esmir zavisno koji ostane na klupi. Druga izmjena ce bit Basic ako ne bude od prve minute, treca Burnic ili Mahmic
Po meni jedan spic je visak...al posto dzeku ne moze ostavit na klupi igracemo sa dvojicom
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 07 jun 2026, 16:40, ukupno mijenjano 2 puta.
=\_1921_/=
Sa tim igracima bi bilo rizicno čak i kada bi Kanada imala dva igrača manje jer su svi ofanzivniPeppermintSA je napisao/la: ↑07 jun 2026, 16:26Ja bih igrao s tri štopera i jednim špicem, Dedić i Memić wingbackovi, u veznom redu Tahirović, Mahmić, Bajraktarević i Alajbegovic gdje Bajraktarević i Alajbegovic nisu krila nego desni i lijevi vezni
- PeppermintSA
- Kontakt:
Prerizično je ovako.Uknaac je napisao/la: ↑07 jun 2026, 16:38Sa tim igracima bi bilo rizicno čak i kada bi Kanada imala dva igrača manje jer su svi ofanzivniPeppermintSA je napisao/la: ↑07 jun 2026, 16:26Ja bih igrao s tri štopera i jednim špicem, Dedić i Memić wingbackovi, u veznom redu Tahirović, Mahmić, Bajraktarević i Alajbegovic gdje Bajraktarević i Alajbegovic nisu krila nego desni i lijevi vezni
100%. Mislim da bi i ova vrucina mogla bit dobra stvar za nas.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Mislim da je ova Barbarezova formacija dovoljno za kanadu, iako nije odlicna formacija. vazno je da iskoristimo prilike ko god da igra u napadu, a dobicemo prilike sto posto i to dobre sanse
Mislite fakat ? Ne znam kad je kondicija u pitanju, valjda nasi budu fizički na nivou i poslije 60-te, 70-te. Nemam pojma koliko su spremni ili eventualno mozes umorni od letova do i iz Amerike i kod haj let do Kanade. Jos vrucina u st.louisu i navijaci da su potpis, sliku potpisi i dres kakva je atmosfera, sta očekujete i koju navijacku preferirati bla bla bla ?
- invincible1921
- Kontakt:
Ma ja mislim da ce s kanadom pucat na obje steane...bice prostora kerimu i esmiru, al bice i njima.
=\_1921_/=
Ako pozadi budemo stajali čvrsto i koncentrisano, više se plašim nekih odbijenica ili igranja rukom nego njihovih napadača. Et sad moze svašta da se desi. A vazniji nam je Memic od Kerima/Esmira u ovoj tekmi barem ja misliminvincible1921 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 17:14Ma ja mislim da ce s kanadom pucat na obje steane...bice prostora kerimu i esmiru, al bice i njima.
Memiceva eksplozivnost i trka moze donijeti vecu prevagu nego Esmirov stil igre koji je više funkcionisao protiv Italije koja se branila nisko, imao je i vremena i prostora za driblanje i centaršuteve sa svoje strane. Memic je po mom misljenju slicniji Kerimu, puno direktniji igrac od Esmira i dosta brze pronalazi dobra rješenja u napadu.
- invincible1921
- Kontakt:
Ja sam 99% siguran da ce Kerim i Memic poceti a Esmir s klupeSensei je napisao/la: ↑07 jun 2026, 17:28Memiceva eksplozivnost i trka moze donijeti vecu prevagu nego Esmirov stil igre koji je više funkcionisao protiv Italije koja se branila nisko, imao je i vremena i prostora za driblanje i centaršuteve sa svoje strane. Memic je po mom misljenju slicniji Kerimu, puno direktniji igrac od Esmira i dosta brze pronalazi dobra rješenja u napadu.
=\_1921_/=
Ja se iskreno nadam tome. Normalno, nista protiv Esmira nemam apsolutno ali sam misljenja da bi bolje funkcionisalo sa Amarom od pocetka protiv Kanade, Bajraktarevic nam moze pomoci i sa klupe. Hvala Bogu pa sto se tice tih opcija u napadu napokon da imamo i razlicite profile igraca.invincible1921 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 18:23Ja sam 99% siguran da ce Kerim i Memic poceti a Esmir s klupeSensei je napisao/la: ↑07 jun 2026, 17:28Memiceva eksplozivnost i trka moze donijeti vecu prevagu nego Esmirov stil igre koji je više funkcionisao protiv Italije koja se branila nisko, imao je i vremena i prostora za driblanje i centaršuteve sa svoje strane. Memic je po mom misljenju slicniji Kerimu, puno direktniji igrac od Esmira i dosta brze pronalazi dobra rješenja u napadu.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma mi smo kao ekipa u vrlo nezavidnoj poziciji.
svi su suoceni sa povredama i otkazima , ali mi smo morali potpuno da redizajniramo, reinventamo nas stil igre, za manje od mjesec dana, sto je prakticno nemoguce.
srz nase 4-4-2 su Tabakovic i Dzeko, i ono sto oni donose nama u napadu, kao i koliko remete protivnika i zahtijevaju prilagodjavanje.
bez njih odmah ta sva igra na krilo i centarsut sa strane gubi smisao ko god da su 2 unutra, odmah protivnik vise ne mora da drzi 4 igraca u 16m da cuvaju njih 2 , pa je manje prostora drugdje, sve se mijenja.
ne pricam o kvaliteti nego o stilu igre, da Engleska ostane bez Ricea i Kanea, Argentina bez Messija i Alvareza itd itd. zahtjev za potpunim redizajnom stila igre, i necega cemu je cijela ekipa posvecena.
A fali i Sunjic koji je dusa veznog reda. Zaista smo strasno oslabljeni i vidi se to. Nije to promjena igrac za igraca, nego citav jedan sistem i stil igre koji je bio prilagodjen cinjenici da imas 2 prilicno mobilna tornja od po 195 cm u 16m, i da moderni fudbal gdje su stoperi fizicki nikad slabiji i nije prilagodjen da se nosi s tim.
ukoliko se zaista Dzeko ne moze koristiti bar 70 min protiv Kanade, a sve su prilike da ne moze, ja bih izasao jako defanzivno i kompaktno 4-5-1, na nulu i na kontre, pa gore ako nam se sta otvori. jer nemamo mi nikog ko igrac za igraca moze donijeti ono sto donose Dzeko, Tabakovic i Sunjic i vidjelo se to u dvije utakmice protiv objektivno ne toliko jaih protivnika. dodjemo mi do 16, dignemo mi loptu, centriramo od svakle, kao sto smo i naucili, trazimo drugu loptu, prenos odbijanca, ali dzaba kad vise nemas igraca za to
svi su suoceni sa povredama i otkazima , ali mi smo morali potpuno da redizajniramo, reinventamo nas stil igre, za manje od mjesec dana, sto je prakticno nemoguce.
srz nase 4-4-2 su Tabakovic i Dzeko, i ono sto oni donose nama u napadu, kao i koliko remete protivnika i zahtijevaju prilagodjavanje.
bez njih odmah ta sva igra na krilo i centarsut sa strane gubi smisao ko god da su 2 unutra, odmah protivnik vise ne mora da drzi 4 igraca u 16m da cuvaju njih 2 , pa je manje prostora drugdje, sve se mijenja.
ne pricam o kvaliteti nego o stilu igre, da Engleska ostane bez Ricea i Kanea, Argentina bez Messija i Alvareza itd itd. zahtjev za potpunim redizajnom stila igre, i necega cemu je cijela ekipa posvecena.
A fali i Sunjic koji je dusa veznog reda. Zaista smo strasno oslabljeni i vidi se to. Nije to promjena igrac za igraca, nego citav jedan sistem i stil igre koji je bio prilagodjen cinjenici da imas 2 prilicno mobilna tornja od po 195 cm u 16m, i da moderni fudbal gdje su stoperi fizicki nikad slabiji i nije prilagodjen da se nosi s tim.
ukoliko se zaista Dzeko ne moze koristiti bar 70 min protiv Kanade, a sve su prilike da ne moze, ja bih izasao jako defanzivno i kompaktno 4-5-1, na nulu i na kontre, pa gore ako nam se sta otvori. jer nemamo mi nikog ko igrac za igraca moze donijeti ono sto donose Dzeko, Tabakovic i Sunjic i vidjelo se to u dvije utakmice protiv objektivno ne toliko jaih protivnika. dodjemo mi do 16, dignemo mi loptu, centriramo od svakle, kao sto smo i naucili, trazimo drugu loptu, prenos odbijanca, ali dzaba kad vise nemas igraca za to
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- invincible1921
- Kontakt:
S obzirom da nema tabakovica ja bi izado 4/5/1 svakako pa bek dzeko i demirovic podjele minutazu. Medjutim ja imam osjecaj da ce barabatez igrat 4/4/2 pa taman bazdar bio na beku a jovo lukic u vezi sa tahirovicemultrasstyle_tz je napisao/la: ↑07 jun 2026, 18:48ma mi smo kao ekipa u vrlo nezavidnoj poziciji.
=\_1921_/=
U Toronto sve po 23 stepena po najavi za ovu sedmicu, odlični uslovi.
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Neko moje viđenje je da je u ovoj ekipi mnogo i dobrih stvari i problema.
Odlične stvari:
- Memićeva utrčavanja iza zadnje linije.
- Kerimov 1na1 i šut s distance.
- Esmirova lijeva noga (oštar centaršut).
- Edinovo navlačenje stopera koje ostavlja prostora vezi i krilima za iznad pobrojane stvari.
- Dedićevo probijanje iza krilnog.
- Tarikova lijeva noga (duge lopte za krila iza zadnje linije) i defanzivna zrelost
- Katićeva poziciona i skok igra.
- Šunjićeva destrukcija.
- I dodaću Mahmićevi pasovi iz prve (iako momak ima manje od 50 minuta igre u ovoj repki).
- Dugoročni potencijal, jer većina ovih momaka može samo rasti.
Problemi:
- Lijevog beka ko god igra defanzivno smo ko švicarski sir. Iščekivali smo Seu dugo, ovo s Panamom nadam se da je najlošije što će dati, jer uz Demira je bio igrač manje na terenu.
- Katićeva igra s loptom je kriminalna. Ne smije dodati Dediću ništa što nije unutar maksimalno 10ak metara od njeg.
- Vasiljeva ispucavanja iz baraža, nadam se da je to to s onim ispadima.
- Bendžijevo hronično bježanje od lopte kad god nismo u obruču oko 16m.
- Demir ne pokazuje da zna igrati kao jedini napadač + Baždarovi golgeterski sihri.
Da nije zdravstveni bilten kakav jeste, volio bih nas vidjeti u jednoj od ove 2 postavke:
- - - - - - - - - - Vasilj - - - - - - - - -
Memić - Katić - - Muharemović - Dedić
- - - - - - Šunjić - - - Amir - - - - - - -
Esmir - - - - - Mahmić - - - - - - Kerim
- - - - - - - Edin/Haris - - - - - - - - -
ili
- - - - - - - - - - Vasilj - - - - - - - -
Dedić - - Katić - - Muharemović - - Seo
- - - - - - Šunjić - - - Amir - - - - - -
Esmir - - - - - - Kerim - - - - - Memić
- - - - - - - Edin/Haris - - - - - - - -
Ovako, daj nam najzdraviju ekipu od ovih koji su koliko-toliko međusobno uigrani i nek ginu na svaku loptu ko da je posljednja pa šta Allah da.
Odlične stvari:
- Memićeva utrčavanja iza zadnje linije.
- Kerimov 1na1 i šut s distance.
- Esmirova lijeva noga (oštar centaršut).
- Edinovo navlačenje stopera koje ostavlja prostora vezi i krilima za iznad pobrojane stvari.
- Dedićevo probijanje iza krilnog.
- Tarikova lijeva noga (duge lopte za krila iza zadnje linije) i defanzivna zrelost
- Katićeva poziciona i skok igra.
- Šunjićeva destrukcija.
- I dodaću Mahmićevi pasovi iz prve (iako momak ima manje od 50 minuta igre u ovoj repki).
- Dugoročni potencijal, jer većina ovih momaka može samo rasti.
Problemi:
- Lijevog beka ko god igra defanzivno smo ko švicarski sir. Iščekivali smo Seu dugo, ovo s Panamom nadam se da je najlošije što će dati, jer uz Demira je bio igrač manje na terenu.
- Katićeva igra s loptom je kriminalna. Ne smije dodati Dediću ništa što nije unutar maksimalno 10ak metara od njeg.
- Vasiljeva ispucavanja iz baraža, nadam se da je to to s onim ispadima.
- Bendžijevo hronično bježanje od lopte kad god nismo u obruču oko 16m.
- Demir ne pokazuje da zna igrati kao jedini napadač + Baždarovi golgeterski sihri.
Da nije zdravstveni bilten kakav jeste, volio bih nas vidjeti u jednoj od ove 2 postavke:
- - - - - - - - - - Vasilj - - - - - - - - -
Memić - Katić - - Muharemović - Dedić
- - - - - - Šunjić - - - Amir - - - - - - -
Esmir - - - - - Mahmić - - - - - - Kerim
- - - - - - - Edin/Haris - - - - - - - - -
ili
- - - - - - - - - - Vasilj - - - - - - - -
Dedić - - Katić - - Muharemović - - Seo
- - - - - - Šunjić - - - Amir - - - - - -
Esmir - - - - - - Kerim - - - - - Memić
- - - - - - - Edin/Haris - - - - - - - -
Ovako, daj nam najzdraviju ekipu od ovih koji su koliko-toliko međusobno uigrani i nek ginu na svaku loptu ko da je posljednja pa šta Allah da.
Pošteno, pa kako bude.
Evo gledam ovu Hrvatsku (koja je "Hrvatska" i u punom jeku je priprema za svjetako) protiv Slovenije koja se sakupila s Ibize i Sejšelija i tek u 60.-oj minuti ih slomiše, usred Hrvatske, po normalnom (20:45) vremenu. I to trenutak magije čovjeka od 40 godina. Lahko je moglo to otići i na drugu stranu jer je Slovenija imala par prilika.
Ne znam kako će završiti, ima pola sata, ali hoću da kažem da previše mi pametujemo o Panami za reprezentaciju kojoj je prije dvije godine Lux ogadio fudbal. Šta smo očekivali, laganih 3:0!?
Ne znam kako će završiti, ima pola sata, ali hoću da kažem da previše mi pametujemo o Panami za reprezentaciju kojoj je prije dvije godine Lux ogadio fudbal. Šta smo očekivali, laganih 3:0!?
Trenutno korisnika/ca: Atlanta, dena24, HariTz, stanjejepsihoticno, Wilshere10, Zeka i 32 gosta.