Oklahoma City Thunder

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

LarryDavid
Kontakt:

Re: Oklahoma City Thunder

Post Postao/la LarryDavid » 13 jun 2012, 22:56

LBJ MVP je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Ova ekipa Oklahome je bolja od Jordanovih Bullsa. Dinastija je pocela. :ugeek:
Pocela dok one tamo godine ne budu morali birati izmedju Hardena i Ibake... :ugeek:
Tu je na potezu Harden šta mu je draže pare ili mjesto u historiji.Ibaku neće morati preplatiti.
Ko zna sta je bolje, ako udje u Historiju mozda ce tako vise para uzeti...tj slava kao clan nepobjedivih thundera mozda mu moze donjeti vise sponzorske love nego ugovor sa nekim timom koji ce mozda jednom biti prvak...

Ja mu savjetujem da udje u istoriju i pokupi bogate sponzorske ugovore, ali da uzme i lovu ispod stola...njemu ce isto love ostati, a manje taxmanu za USA naoruzanje, drzavni terorizam i narusavanje svjetskog mira.
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 13 jun 2012, 23:31

moze li mi iko objasnit tu famoznu teoriju da ne mogu ostat i Harden i Ibaka.Jer ne vidim drugi razlog osim straha da ne bi Oklahoma bila jaka 10-ak godina.Sad ce neko rec salary cap ,koja glupost svaka sampionka ekipa to prelazi i uopste ne misli o tome.Tu je na prvom mjesti titula i sve se podredi njoj.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 jun 2012, 23:35

dema je napisao/la:moze li mi iko objasnit tu famoznu teoriju da ne mogu ostat i Harden i Ibaka.Jer ne vidim drugi razlog osim straha da ne bi Oklahoma bila jaka 10-ak godina.Sad ce neko rec salary cap ,koja glupost svaka sampionka ekipa to prelazi i uopste ne misli o tome.Tu je na prvom mjesti titula i sve se podredi njoj.
Ni meni to nikako nije jasno. Valjda nisu dovoljno glupi da puste bilo koga od njih dvojice kad ih mogu zadrzati. Mislim da su im titule vaznije od miliona, i timu i njima dvojici.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jun 2012, 23:36

dema je napisao/la:moze li mi iko objasnit tu famoznu teoriju da ne mogu ostat i Harden i Ibaka.Jer ne vidim drugi razlog osim straha da ne bi Oklahoma bila jaka 10-ak godina.Sad ce neko rec salary cap ,koja glupost svaka sampionka ekipa to prelazi i uopste ne misli o tome.Tu je na prvom mjesti titula i sve se podredi njoj.
Razlog je da su Durant i Westbrook vec dobili max. ugovore,a velike pare ce sigurno traziti i Harden i Ibaka one tamo sezone....Da, sve se podredi tituli,ali to su mladi igraci koji zele vece ugovore i tesko je povjerovati da ce odbiti neku izdasniju ponudu...Isto se SAS desilo sa Jacksonom 2003 godine... ;)

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 13 jun 2012, 23:40

Razlog je da su Durant i Westbrook vec dobili max. ugovore,a velike pare ce sigurno traziti i Harden i Ibaka one tamo sezone....Da, sve se podredi tituli,ali to su mladi igraci koji zele vece ugovore i tesko je povjerovati da ce odbiti neku izdasniju ponudu...Isto se SAS desilo sa Jacksonom 2003 godine... ;)
znam ja to,ali daj mi razlog samo 1 da im ne daju max ugovore.Nravno reci ces novac,ali kad si stalno u borbi za titulu ili je osvajas onda i zaradjujes i to ti nije problem

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jun 2012, 23:41

dema je napisao/la:
znam ja to,ali daj mi razlog samo 1 da im ne daju max ugovore.Nravno reci ces novac,ali kad si stalno u borbi za titulu ili je osvajas onda i zaradjujes i to ti nije problem
Pa covjece cap....valjda znas toliko plus je porez na dodatnu vrijednost povecan novim CBA-om...Jednostavno ne mozes imati 4 igraca sa max. ugovorima...Ni 3,da budem precizniji,jer vidi koliko su smanjeni ugovori Brona,Wadea i Bosha...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 13 jun 2012, 23:45

Pa sta ako je pogledaj koliko trenutno Lakersi placaju ekipu ili Dallas pa dodaj i ugovore Ibake i Hardena pa ces vidjet da je to tu negdje.Jest povecan al i prihodi ce im se povecat itekako.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jun 2012, 23:50

dema je napisao/la:Pa sta ako je pogledaj koliko trenutno Lakersi placaju ekipu ili Dallas pa dodaj i ugovore Ibake i Hardena pa ces vidjet da je to tu negdje.Jest povecan al i prihodi ce im se povecat itekako.
Ne toliko....Jbt LAL i DAL su velika trzista i oni to mogu podnijeti,OKC ne moze...Pa zar mislis da SAS ne bi zadrzao Jacksona da su mogli?Ustvari,mogli su,ali da je on pristao da igra za jedno 10mil manje....Nema sanse da im ostanu obojica...Evo ti primjer i ove godine koliko su LAC morali neracionalno para dati da bi mecirali ponudu GS za Jordana,pa sad onaj kloc zaradjuje preko 10mil,ako se ne varam...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 13 jun 2012, 23:54

dema je napisao/la:Pa sta ako je pogledaj koliko trenutno Lakersi placaju ekipu ili Dallas pa dodaj i ugovore Ibake i Hardena pa ces vidjet da je to tu negdje.Jest povecan al i prihodi ce im se povecat itekako.
Ne toliko....Jbt LAL i DAL su velika trzista i oni to mogu podnijeti,OKC ne moze...Pa zar mislis da SAS ne bi zadrzao Jacksona da su mogli?Ustvari,mogli su,ali da je on pristao da igra za jedno 10mil manje....Nema sanse da im ostanu obojica...Evo ti primjer i ove godine koliko su LAC morali neracionalno para dati da bi mecirali ponudu GS za Jordana,pa sad onaj kloc zaradjuje preko 10mil,ako se ne varam...
znaci za tebe je trziste Lakersa ograniceno samo na Los Angeles,daj ba nemoj mi rec da oni zive samo od tog trzista.Oni zaradjuju iz cijelog svijeta.To sto su vlasnici Spursa mozda skrti to je druga stvar.To sto vlasnici Sunsa nisu dali ugovor Jo Johnsonu i to je druga stvar.Ali da su vise ulozili vise bi i dobili.Oklahoma ako uzme titulu,Durant postaje prvo ime lige,koliko god da probiju cap to ce im se isplatit.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 13 jun 2012, 23:56

NEZALAGANJE je napisao/la: Ne toliko....Jbt LAL i DAL su velika trzista i oni to mogu podnijeti,OKC ne moze...Pa zar mislis da SAS ne bi zadrzao Jacksona da su mogli?Ustvari,mogli su,ali da je on pristao da igra za jedno 10mil manje....Nema sanse da im ostanu obojica...Evo ti primjer i ove godine koliko su LAC morali neracionalno para dati da bi mecirali ponudu GS za Jordana,pa sad onaj kloc zaradjuje preko 10mil,ako se ne varam...
Jeste, tesko da ce moci zadrzati obojicu, Harden sad ima 5 miliona, a Ibaka 2 i nesto, a vrijedit ce preko 10 i Ibaka oko 9. Tesko da ce prihvatiti manje love, ima i ona druga opcija da mozda tradeju Westbrooka onda bi mogli zadrzati ovu dvojicu. Kako god neko ce im vjerovatno otic.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2012, 00:01

dema je napisao/la:
znaci za tebe je trziste Lakersa ograniceno samo na Los Angeles,daj ba nemoj mi rec da oni zive samo od tog trzista.Oni zaradjuju iz cijelog svijeta.To sto su vlasnici Spursa mozda skrti to je druga stvar.To sto vlasnici Sunsa nisu dali ugovor Jo Johnsonu i to je druga stvar.Ali da su vise ulozili vise bi i dobili.Oklahoma ako uzme titulu,Durant postaje prvo ime lige,koliko god da probiju cap to ce im se isplatit.
Dema jel tebi ukrao neko acc?Da li ja pricam sa istom osobom? Kad kazem trziste LAL normalno da se gleda samo LA i novac zaradjen od tih TV prava,jer se po tome i ocjenjuje velicina trzista...Sto se tice zarade iz cijelog svijeta,sva zarada od toga ide u BRI koji se dijeli prama CBA-u...Zato je i bila onolika frka u procentima tokom lockouta....Znaci OKC preko toga ne moze zaraditi nista vise nego drugi timovi,i preostaje im samo njihovo trziste...Nema to veze sa skrtoscu vlasnika SAS...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 jun 2012, 00:02

Zeljovac_1921 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Ne toliko....Jbt LAL i DAL su velika trzista i oni to mogu podnijeti,OKC ne moze...Pa zar mislis da SAS ne bi zadrzao Jacksona da su mogli?Ustvari,mogli su,ali da je on pristao da igra za jedno 10mil manje....Nema sanse da im ostanu obojica...Evo ti primjer i ove godine koliko su LAC morali neracionalno para dati da bi mecirali ponudu GS za Jordana,pa sad onaj kloc zaradjuje preko 10mil,ako se ne varam...
Jeste, tesko da ce moci zadrzati obojicu, Harden sad ima 5 miliona, a Ibaka 2 i nesto, a vrijedit ce preko 10 i Ibaka oko 9. Tesko da ce prihvatiti manje love, ima i ona druga opcija da mozda tradeju Westbrooka onda bi mogli zadrzati ovu dvojicu. Kako god neko ce im vjerovatno otic.
To su igrači koji mogu imati ogromne sponzorske ugovore tako da im ne bi ništa predstavljalo da malo smanje platu.Opcija da tradeaš čovjeka od 23. godine koji je jedan od najboljih scorera lige i jedan od najboljih playmakera lige :lol:
Nek njih četvoricu zadrže nebitno je koga će im dodati,imaju predobrog GM-a koji će već naći neko rješenje.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 14 jun 2012, 00:14

LBJ MVP je napisao/la: To su igrači koji mogu imati ogromne sponzorske ugovore tako da im ne bi ništa predstavljalo da malo smanje platu.Opcija da tradeaš čovjeka od 23. godine koji je jedan od najboljih scorera lige i jedan od najboljih playmakera lige :lol:
Nek njih četvoricu zadrže nebitno je koga će im dodati,imaju predobrog GM-a koji će već naći neko rješenje.
Nisam rek'o da ce to uraditi, nego je samo opcija, a sta ce uraditi vidjet cemo. O ovome se odavno prica.. Tesko da ce prihvatiti manje love, posebno ne Harden koji ce vjerovatno biti superstar (po nekim vec i jeste) gdje god da bude igrao...
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 14 jun 2012, 10:35

vidjecemo ja kazem da ce ih zadrzat,a vi normalno to ne zelite jer navijate za ekipe sa zapada.Zasto nebi placali ekipu nekih 100 miliona pa Orlando to godinama radi i nista nije osvojio.Dallas je to radio godinama pa je uzeo jednu titulu.To je samo do vlasnika koliko zeli titulu

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 jun 2012, 12:06

Harden i Ibaka su sljedece sezone restricted free agenti, naime tada se ceka najveca ponuda koju ce ta dva igraca dobiti i OKC ce matchirati i samim tim oni ostaju u Oklahomi. Nakon tog ugovora, cini mi se uvijek ide na 4 godine, onda kud koji mili moji, ali sigurno da do tog momenta, ova dva igraca ce ostati.Harden ce od nekog dobiti max ugovor, sto ce OKC matchirati, dok ce Ibaka dobiti nekih 10-ak miliona, a vjerovatno tada trejd Perka i to je to, imaju i pickova, tako da oni pametno to rade na draftu.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2012, 16:10

adriano_leite je napisao/la:Harden i Ibaka su sljedece sezone restricted free agenti, naime tada se ceka najveca ponuda koju ce ta dva igraca dobiti i OKC ce matchirati i samim tim oni ostaju u Oklahomi. Nakon tog ugovora, cini mi se uvijek ide na 4 godine, onda kud koji mili moji, ali sigurno da do tog momenta, ova dva igraca ce ostati.Harden ce od nekog dobiti max ugovor, sto ce OKC matchirati, dok ce Ibaka dobiti nekih 10-ak miliona, a vjerovatno tada trejd Perka i to je to, imaju i pickova, tako da oni pametno to rade na draftu.
Ne mozes covjece imati 3 igraca sa max. ugovorom....Neko mora pristati na manje,ako zelis imati solidne role igrace,a niko se ne pita sta je s njima...Moje sumnje su upravo te...Mladi igraci,zele jos da zarade...Ne radi se tu o veteranima,koji su vec zaradili desetine miliona...To se jos nikad nije desilo,niti ce,niti to ima veze sa nasim navijanjem za ostale klubove,kako to @dema kaze...Nek eto i zadrze Hardena,ali ce Ibaku sigurno neko vise preplatiti i to je kraj,nema sanse da igra u 23. za samo 10mil,a takav defanzivni talenat...Ako zele potrositi sve pare na 4. igraca,to mogu,ali kakvi god oni bili,automatski vise nisi najbolja ekipa...Treba cijeniti sta rade za njih igraci tipa Collison,Sefolosha,Fisher,Perkins....Bez njih ,oni su samo ekipa za PO...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 14 jun 2012, 19:06

ne brini ti za njih.dodaj na sadasnje plate i ta 2 ugovora i jedna sampionka ekipa to moze podnijet.naravno ako zeli titule mora se malo i zrtvovat.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 jun 2012, 19:19

adriano_leite je napisao/la:Harden i Ibaka su sljedece sezone restricted free agenti, naime tada se ceka najveca ponuda koju ce ta dva igraca dobiti i OKC ce matchirati i samim tim oni ostaju u Oklahomi. Nakon tog ugovora, cini mi se uvijek ide na 4 godine, onda kud koji mili moji, ali sigurno da do tog momenta, ova dva igraca ce ostati.Harden ce od nekog dobiti max ugovor, sto ce OKC matchirati, dok ce Ibaka dobiti nekih 10-ak miliona, a vjerovatno tada trejd Perka i to je to, imaju i pickova, tako da oni pametno to rade na draftu.
Ne mozes covjece imati 3 igraca sa max. ugovorom....Neko mora pristati na manje,ako zelis imati solidne role igrace,a niko se ne pita sta je s njima...Moje sumnje su upravo te...Mladi igraci,zele jos da zarade...Ne radi se tu o veteranima,koji su vec zaradili desetine miliona...To se jos nikad nije desilo,niti ce,niti to ima veze sa nasim navijanjem za ostale klubove,kako to @dema kaze...Nek eto i zadrze Hardena,ali ce Ibaku sigurno neko vise preplatiti i to je kraj,nema sanse da igra u 23. za samo 10mil,a takav defanzivni talenat...Ako zele potrositi sve pare na 4. igraca,to mogu,ali kakvi god oni bili,automatski vise nisi najbolja ekipa...Treba cijeniti sta rade za njih igraci tipa Collison,Sefolosha,Fisher,Perkins....Bez njih ,oni su samo ekipa za PO...
Durant i West će 2015/2016 zauzimati 35 miliona Ibaka i Harden sigurno neće toliko,mislim da ih mogu na jedno 25 svesti i to je 60.(58 je max kako sam ja upoznat).Sefolosha i Collison su jedini od ostalih koje moraju uz njih ostavit.Njih 6-orica mogu donijeti titulu ovoj ekipi.Sefolosha i Collison će za sljedeće 3 odnosno 4 sezone uzeti 10 odnosno 11 miliona.To je negdje 66 miliona na 6 glavnih igrača.Samo je bitno popuniti roster nebitnim igračima za male ugovore da se ne ode baš puno preko sc-a.Mislim da mogu ići do 75(Lakersi su trenutno na 99 )koliko god da im je tržište.Ne sjećam se baš dobro,ali mislim da nisu ni amnestiju iskoristili tu upada Perkins jer za ono što on uzima mogu naći 3 grijača klupe(možda i više).

Jedino ako se neko ne želi kockat pa isprobat Hardena kao prvog igrača tima.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 14 jun 2012, 19:59

LBJ MVP je napisao/la: Durant i West će 2015/2016 zauzimati 35 miliona Ibaka i Harden sigurno neće toliko,mislim da ih mogu na jedno 25 svesti i to je 60.(58 je max kako sam ja upoznat).Sefolosha i Collison su jedini od ostalih koje moraju uz njih ostavit.Njih 6-orica mogu donijeti titulu ovoj ekipi.Sefolosha i Collison će za sljedeće 3 odnosno 4 sezone uzeti 10 odnosno 11 miliona.To je negdje 66 miliona na 6 glavnih igrača.Samo je bitno popuniti roster nebitnim igračima za male ugovore da se ne ode baš puno preko sc-a.Mislim da mogu ići do 75(Lakersi su trenutno na 99 )koliko god da im je tržište.Ne sjećam se baš dobro,ali mislim da nisu ni amnestiju iskoristili tu upada Perkins jer za ono što on uzima mogu naći 3 grijača klupe(možda i više).

25 na njih dvojicu je previse za OKC, pokusat ce ih svesti na ispod 20 ukupno, oko 10 za Hardena i 7-8 za Ibaku. Samo ce biti problem ako se neki tim ne zaleti i ponudi Hardenu veci ugovor, cisto sumnjam da ce OKC to matchirati, jer ce vjerovatno vise htjeti zadrzati Ibaku zbog odbrane, imaju vec dobrih scorera u ekipi. Ali ko zna vidjet cemo, imaju cijelu godinu da skontaju, ukoliko ne produze ugovor tek postaju unrestricted free agents na kraju slijedece sezone.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2012, 20:05

LBJ MVP je napisao/la:
Durant i West će 2015/2016 zauzimati 35 miliona Ibaka i Harden sigurno neće toliko,mislim da ih mogu na jedno 25 svesti i to je 60.(58 je max kako sam ja upoznat).Sefolosha i Collison su jedini od ostalih koje moraju uz njih ostavit.Njih 6-orica mogu donijeti titulu ovoj ekipi.Sefolosha i Collison će za sljedeće 3 odnosno 4 sezone uzeti 10 odnosno 11 miliona.To je negdje 66 miliona na 6 glavnih igrača.Samo je bitno popuniti roster nebitnim igračima za male ugovore da se ne ode baš puno preko sc-a.Mislim da mogu ići do 75(Lakersi su trenutno na 99 )koliko god da im je tržište.Ne sjećam se baš dobro,ali mislim da nisu ni amnestiju iskoristili tu upada Perkins jer za ono što on uzima mogu naći 3 grijača klupe(možda i više).

6 igraca da donese titulu? :lol: :lol: Sta ako se neko povrijedi,mislim da bi im tada i ja mogao igrati... :lol: :lol: Da li znas da se porez na luksuz po novom CBA povecava sa svakom godinom prekoracenja?

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.