Portland Trail Blazers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

Lillard
Kontakt:

Re: Portland Trail Blazers

Post Postao/la Lillard » 18 apr 2013, 21:12

I za kraj sezone jos jedan poraz :)

Nema veze, svakako od ekipe ove godine nisam ocekivao previse. Afirmacija pojedinih igraca bila je prioritet i dobro je to napravljeno. Od Lillarda nisam ocekivao ovakvu sezonu, ali drago mi je radi njega. Rookie sezone. Bez obzira sto je imao najvise minuta provedenih na parketu, bio je najbolji. Dalje glavni problem ove sezone bila je tanka klupa. Doduse, to nije tajna kod Blazera. U prvi mah, pocetkom i sredinom sezone dalo se borit za playoff, ali bez klupe kakve takve, ne mozes izborit tako nesto. Startna petorka je jako dobra, Blazeri su uzeli i Maynora - za mene dobra odluka. Treba tu jos vise znanja i kvalitete da bi se dostigao playoff. Ove sezone viđao sam razne utakmice, od onih koje su me odusevile do bezbroj onih sa crnim rupama u igri. Precesto se događalo ove sezone bas to, ali razlog moze bit umor i slicno. Uglavnom, treba poraditi na tome. Iduce sezone ne znam sta bi ocekivao, naravno da bih volio vidjeti playoff u Portalndu, ali sta god da bude...

Bas sam naletio na ovu izjavu:
"I may be crazy but I think we can be Top 5 in the Western Conference next year." - Nicolas Batum

Bilo bi sjajno :D

EDIT: I malo statistike...
Lillardova rookie sezona:
- Prvi rookie nakon Elvina Hayesa iz 1969.g. koji je predvodio NBA u minutama
- Najviše trica u sezoni u povijesti Blazersa, najviše trica u sezoni od svih rookiea u povijesti
- Drugi igrač u povijesti Blazersa sa 1,500 poena i 500 asistencija u jednoj sezoni
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 apr 2013, 08:29

bas sam htio napisati to sto je batum izjavio ali preduhitrio si me :D
ova sezona je bila sezona uigravanja i odrastanja kako ekipe tako i pojedinaca kao sto su lillard ili leonard. prvi je eksplodirao i bice jedan od najboljih nba kosarkasa iducih godina, dok je drugi razocarao jer nije igrao ni blizu svog potencijala osim jednog niza od 10ak utakmica ALI i dalje vjerujem da ce on biti pristojan centar za godinu ili dvije. batum je imao dobro otvaranje sezone ali ponovo je upao u prosjecnost, lamarcus i matthews su bili na svom nivou ali su imali previse oscilacija u igri (uostalom kao i cijela ekipa), a iznenadjenje sezone je definitivno jj hickson koji je podigao igru na neki visi, double double nivo, igrajuci centra iako mu to nije prirodna pozicija. ostatak ekipe nije vrijedan pisanja.

niko nije ocekivao plasman u PO ali prije svega zbog lose forme lakersa, jazza i dallasa bilo je neke sanse, medjutim, kada se borba za 8. poziciju zahuktala kratka klupa blazersa je odradila svoje sto me dovodi do dvije jako bitne stvari koje se moraju odraditi u narednom periodu:
- centarska pozicija
velika je dilema ta hicksonova situacija: da li mu ponuditi novi ugovor ili se okrenuti nekim drugim opcijama. pekovic bi bio jedna od tih opcija ali njegovo dovodjenje bi zahtjevalo odredjene rokade u rosteru zbog salary capa, a pitanje je koliko su blazersi spremni za takav potez. takodje, moguce je da draftuju ili witheya ili onog senegalca sa louisvillea ali to bi opet znacilo godinu ili dvije sazrijevanja i cekanja osim ako jedan od ove dvojice ne odigra rookie sezonu snova.
- klupa
klupa blazersa biljezi 18.4 pts po utakmici sto je ubjedljivo najgori prosjek lige, dok su maynor i leonard jedini igraci s klupe koji imaju prosjek visi od 5 pts po utakmici. ovo je ogroman problem na kojem se MORA poraditi ukoliko je PO cilj iduce sezone. maynor je fin dodatak ekipi ali treba tu jos minimalno dva igraca.

ono sto mi daje nadu za neku blistavu buducnost blazersa je cinjenica da portland ima 11.8 mil $ prostora u salary capu i potencijalni top 12 pick sa drafta, tako da ukoliko olshey pametno odigra neke poteze ubijedjen sam da je PO neminovnost iduce sezone. doduse, jedan krivi potez bi mogao biti koban za ekipu jer cisto sumnjam da ce lamarcus istrpiti jos jednu sezonu bez PO a njegovim eventualnim odlaskom bi izgubili mozda jednog od najboljih pf lige.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 jun 2013, 10:23

Nisam pratio draft,a bgm ne znam puno o igracima koje su izabrali :mrgreen:

Znaci Blazersi su birali C.J. McColluma, Witheya, Jerretta...

McCollum je dobar suter, ima dobru statistiku, pozicija SG.
Withey je nepoznanica, centar, gledam statse i onako solidno je to, ali nista vise od toga.

Vidjet cemo dalje ovaj period sta ce se događati. Da pravo kazem nisam neki optimist jer LMA sve vise zeli otici, a bojim se da ce ga ovaj draft potaknuti da jos vise inzistira na odlasku.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 jun 2013, 10:41

samo whiteya sam gledao. odlican u odbrani, cak su neki isli toliko daleko da su ga nazivali najboljim odbrambenim igracem ncaa i pisao sam vec mjesecima prije drafta da bi upravo on mogao zavrsiti u blazersima i drago mi je da je tako. o ostalima mozes procitati ovdje (naravno, ako ti nije mrsko) :D http://www.blazersedge.com/2013/6/27/44 ... eff-withey" onclick="window.open(this.href);return false;

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 jun 2013, 10:46

Evil Genius II je napisao/la:samo whiteya sam gledao. odlican u odbrani, cak su neki isli toliko daleko da su ga nazivali najboljim odbrambenim igracem ncaa i pisao sam vec mjesecima prije drafta da bi upravo on mogao zavrsiti u blazersima i drago mi je da je tako. o ostalima mozes procitati ovdje (naravno, ako ti nije mrsko) :D http://www.blazersedge.com/2013/6/27/44 ... eff-withey" onclick="window.open(this.href);return false;
e hvala puno ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 28 jun 2013, 11:05

Lillard je napisao/la:Nisam pratio draft,a bgm ne znam puno o igracima koje su izabrali :mrgreen:

Withey je nepoznanica, centar, gledam statse i onako solidno je to, ali nista vise od toga.

Vidjet cemo dalje ovaj period sta ce se događati. Da pravo kazem nisam neki optimist jer LMA sve vise zeli otici, a bojim se da ce ga ovaj draft potaknuti da jos vise inzistira na odlasku.
Dobili ste nas 31. pick Crabbea a dali nam 2 picka druge runde slj. godine.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 jun 2013, 11:12

adriano_leite je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Nisam pratio draft,a bgm ne znam puno o igracima koje su izabrali :mrgreen:

Dobili ste nas 31. pick Crabbea a dali nam 2 picka druge runde slj. godine.
Da, to sam pohvatao poslije :mrgreen:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 jun 2013, 22:01

http://blogs.trailblazers.com/Broadcast ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

"It's a blessing to be able to play in the NBA. It's even more blessing to be able to play with Rookie of the Year, a guy you can learn from" said McCollum. "A guy who has been in similar situations as you. He seemed like he's where I'm trying to get. He has a great understanding of the game. He's had a huge impact his rookie year… I got a lot to learn (from Lillard) and I look forward to it."

:)

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 29 jun 2013, 01:30

CJ bi trebao biti taj 6. covjek koji ce najgoroj klupi u ligi pomoci da prevali preko mizerih 18 poena po utakmici. vjerujem da ce uspjeti . . .

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 30 jun 2013, 20:31

LaMarcus Aldridge Tweets He's Not Leaving Portland, Thinks Draft Picks Are 'Solid'
http://blogs.trailblazers.com/Broadcast ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 01 jul 2013, 09:40

thomas robinson je potpisao za portland sto znaci da smo dobili zamjenu za lamarcusa, sto znaci ce lamarcus konacno moci odmorit 10ak minuta po tekmi, sto dalje znaci da cemo gledati produktivnijeg lamarcusa nego je to bio slucaj prethodne sezone jer odmoran lamarcus = zvijer od igraca. naravno, sve to pod uslovom da dovedu startnog centra i da oba ova igraca igraju na svojoj prirodnoj poziciji power forwarda.
detalje, analize kao i ostale glasine u vezi trejda mozete procitati na blazersedge-u
http://www.blazersedge.com/2013/6/30/44 ... s#comments" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Evil Genius II, dana/u 01 jul 2013, 09:43, ukupno mijenjano 1 put.

MickoSAS
Kontakt:

Post Postao/la MickoSAS » 01 jul 2013, 09:43

Nije potpisao vec se desio trade

U zamenu za Robinsona, Roketsi su primili dva buduća pika druge runde drafta i pravo na dva internacionalca. Reč je o Kostasu Papanikolauu i Marku Todoroviću.

Ali nije to ni vazno odlican posao ste odradili 8-)

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 01 jul 2013, 09:44

na to sam i mislio ali sam izostavio ova dva picka jer se radi o meni nebitnim igracima :D

MickoSAS
Kontakt:

Post Postao/la MickoSAS » 01 jul 2013, 09:47

Evil Genius II je napisao/la:na to sam i mislio ali sam izostavio ova dva picka jer se radi o meni nebitnim igracima :D
Ma opusteno,odlican posao ste odradili to je vazno 8-)

MickoSAS
Kontakt:

Post Postao/la MickoSAS » 01 jul 2013, 10:13

-Blazers are pursuing Chris Kaman and Zaza Pachulia.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 jul 2013, 13:03

howard u houston, asik u portland?

Cooper
Kontakt:

Post Postao/la Cooper » 11 jul 2013, 21:41

The Portland Trail Blazers have signed veteran free agent guard Earl Watson, it was announced today by General Manager Neil Olshey. Per team policy, terms of the deal were not disclosed.
“Earl is a consummate professional and one of the most competitive players I have ever been around,” said Olshey. “His leadership, command presence and ability to affect games with his defense are attributes we value highly, and specifically targeted in our search for players at his position.”

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 19 sep 2013, 00:51

gdje su ovi haveri što intenzivnije prate Trail Blazerse? može li se do playoffa ove sezone? :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 sep 2013, 23:34

JTS je napisao/la:gdje su ovi haveri što intenzivnije prate Trail Blazerse? može li se do playoffa ove sezone? :D
Ja sam zapustio preko ljeta totalno americke sportove. Ebiga, cijelu godinu pratis pa se valja malo i odmorit :mrgreen:
Treba detaljna analiza za pitanje, ali jako tesko na prvu ruku.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 23 sep 2013, 15:39

Tesko..
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Odgovori

Natrag na “Portland Trail Blazers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.