ZA KRASIĆA I JOVANOVIĆA 30 MILIONA EVRA
Srpski reprezentativci iz Standarda i CSKA trenutno najcenjeniji naši igrači u Evropi, nekoliko velikih klubova spremno da već u januaru za njih izdvoji po 15 miliona evra
Tržišna vrednost dvojice reprezentativaca Srbije Miloša Krasića i Milana Jovanovića, koji će sasvim sigurno u zimskom prelaznom roku promeniti klubove, u ovom trenutku ukupno iznosi oko 30 miliona evra!
NAJTRAŽENIJI SRPSKI IGRAČI
1. Milan Jovanović (Standard) 15 miliona PSV, Marsej, Šalke, HSV
2. Miloš Krasić (CSKA) 15 miliona Mančester, Porto, Portsmut
3. Zdravko Kuzmanović (Fiorentina) 10 miliona Real, Arsenal
4. Adem Ljajić (Partizan) 9 miliona Mančester junajted
5. Zoran Tošić (Partizan) 3,5 miliona Mančester junajted
6. Nenad Milijaš (Crvena zvezda) 3 miliona Panatinaikos, Majorka
Sjajne igre u belgijskom prvenstvu, kao i činjenica da je postao možda i najjači adut selektora „orlova" Radomira Antića, naterale su čelnike Standarda da za usluge Milana Jovanovića traže nešto manje od 15 miliona evra. Slična je situacija i sa Milošem Krasićem, pošto su rukovodioci moskovskog CSKA već odbili ponude Porta i Verdera iz Bremena, uvereni da će na njihovu adresu stići dopis iz Mančester junajteda, čiji skauti prate plavokosog vezistu. U ovom trenutku nešto manje vredi vezista Fiorentine Zdravko Kuzmanović, koji je pod prismotrom Reala, Arsenala, možda i Milana.
Iako već godinu dana odolevaju brojnim ponudama, čelnici Partizanovog rivala u UEFA kupu moraće da se pomire sa činjenicom da neće moći da zadrže Milana Jovanovića, pogotovo što mu je cena duplirana. U redu za Laneta stoje PSV, Fenerbahče, Marsej, Šalke i Hamburg.
- Belgijsku ligu sam prevazišao posle šest meseci. Brzo sam shvatio da nemam konkurenciju, ali sam prestao da se opterećujem odlaskom iz Standarda. Kada god sam nešto pričao, posao nije završen. Posle svega što mi se desilo uprava kluba odredila je obeštećenje od 14 miliona evra. I pored svega, verujem da ću promeniti klub - rekao je nedavno Milan Jovanović.
Priznati srpski menadžer Zoran Stojadinović u razgovoru za Press kaže da Krasić i Jovanović mogu da igraju u najjačim evropskim klubovima i da ne bi bilo nikakvo iznenađenje ako njihova cena poraste do astronomskih 20 miliona evra. Prema njegovim rečima, tek treba očekivati ekspanziju srpskih igrača na evropskom tržištu, pogotovo zbog prelaska Zorana Tošića i Adema Ljajića u Mančester junajted.
PET POSLEDNJIH VELIKIH TRANSFERA
Miralem Sulejmani (Herenven-Ajaks) 16,8 miliona
Nikola Žigić (Rasing-Valensija) 15 miliona
Branislav Ivanović (Lokomotiva-Čelzi) 12 miliona
Boško Janković (Majorka-Palermo) 8 miliona
Zdravko Kuzmanović (Bazel-Fiorentina) 5 miliona
- Niko ne može sa sigurnošću da kaže kolika je cena Krasića i Jovanovića. To su igrači koji mogu da zaintrigiraju i timove poput Mančestera i Liverpula, spremne da plate 20 miliona evra. Mnogo toga se lepog dešava u poslednje vreme, a transferi Tošića i Ljajića samo će povećati cenu naših igrača. Primera radi, zašto bi se Vojvodina odrekla mladog Aleksića za tri ili četiri miliona evra, kada je on u Ljajićevom rangu - napominje Zoran Stojadinović.
On dodaje da će dobar posao u zimskom prelaznom roku napraviti i kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš, ali da je iluzorno očekivati da će najtrofejniji srpski klub za njega dobiti pet miliona evra.
- Voleo bih da Crvena zvezda dobije i 15 miliona, međutim to je moguće samo ako žele da Milijaša prodaju u Rusiju. Koliko znam, njemu se tamo ne ide, a ostali nisu toliko platežno moći. Da se ne lažemo, za njega nisu zainteresovani Bajern ili Real, već klubovi koji mogu da plate dva miliona. To je realnost.
Najveći transfer od srpskih igrača letos je ostvario Miralem Sulejmani, koji je iz Herenvena prešao u Ajaks za 16,8 miliona evra... Međutim, menadžer Dejan Joksimović, koji zastupa interese Miloša Krasića, kaže da bi na cenu njegovog klijenta mogla da utiče i finansijska kriza.
- Recesija se oseća u mnogim evropskim klubovima. Situacija oko Krasića biće poznata do kraja nedelje. On je u izboru ruskih novinara četvrti igrač lige, a ispred je kapitena Zenita Timoščuka i Andreja Aršavina. Njemu uskoro ističe ugovor, tako da ljudi iz CSKA moraju da se izjasne - jasan je Joksimović.
PRESSONLINE.RS

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović