Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la Omerbavarac » 04 avg 2011, 20:57

gruezi je napisao/la:Bilale sta to rece pa osta ziv. Sta mislis pod nakon svega? Mislis starih zasluga? Onda po toj logici treba da se zove I ballack iako ima bolji od njeg
A ako nije problem da ti kazes zbog cega se Klose ne bi trebao pozivati?
Ja kako znam, on nije podbacio u nekoj od prethodnih utakmica a jos bolje znam da je u tim utakmicama zabijao kao i kada je bio mladji 4 ili 5 godina.
Hocu da ti kazem da jos nije doslo vrijeme kada ce se on gurati samo po starim zaslugama, jer on i dalje pruza dobre partije.

Uostalom, pored Gomeza Njemacka trenutno nema pravog spic igraca, pod ovim pravog podrazumijevam kvalitetnog.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 avg 2011, 22:42

Ja se neslazem sa tom konstatacijom mislim da bi schieber I petersen trebali biti pozvani prije klosea a pogotovo prije cacaua.a gore neko spomenu ilkaya I da se turci otimaju za njeg. Turci bi htjeli da I'm njemacka pravi igrace ,hoce ljudi top proizvode dzabaleske.e kita vam za zube turci,

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 avg 2011, 09:55

@gruezi, kojeg petersena ti "guras" u elf? da nije onog koji nema ni jedne utakmice u 1. bundesligi? :shock:
slazem se da je schieber zvijer, ali ipak treba malo sacekati da konstantno "pokazuje zube". :D
Vom Jäger zum Gejagten

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 avg 2011, 10:16

Prepadoh se da su samo 2 napadača na spisku, a onda ugledah Podolskog, Mullera i Cacau-a. Al' fakat me iznenađuje činjenica da Nijemci svake godine izbacuju pregršt budućih zvijezda, no tu se isključivo radi o igračima sredine terena il' nekim defanzivcima, a nikako da lansiraju nekog napadača. Klose ne postaje mlađi; on će uskoro reći zbogom reprezentaciji i fudbalu, Cacau ipak nije taj tip u koga bi se trebale polagati nade, tako da se ostaje sa Gomezom. Btw, šta je sa igračem Leverkuzena Kiesslingom? Also, ima li Sideny Sam šansi da zaigra za repku (ako već nije)? Po meni, izuzetno dobar igrač.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 avg 2011, 10:19

Monolog je napisao/la:Prepadoh se da su samo 2 napadača na spisku, a onda ugledah Podolskog, Mullera i Cacau-a. Al' fakat me iznenađuje činjenica da Nijemci svake godine izbacuju pregršt budućih zvijezda, no tu se isključivo radi o igračima sredine terena il' nekim defanzivcima, a nikako da lansiraju nekog napadača. Klose ne postaje mlađi; on će uskoro reći zbogom reprezentaciji i fudbalu, Cacau ipak nije taj tip u koga bi se trebale polagati nade, tako da se ostaje sa Gomezom. Btw, šta je sa igračem Leverkuzena Kiesslingom? Also, ima li Sideny Sam šansi da zaigra za repku (ako već nije)? Po meni, izuzetno dobar igrač.
kiesslinga nekako low nikad nije posebno gotivio..čovjek je dobivao u repki povremeno svoju šansu...u pravilu bi trebao opet da je dobije, ali vidjet čemo...tu prije imam osječaj da kiessling nikad neče bljesnut u reprezentaciji ili tačnije neče ni imati pravu priliku da bljesne
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 avg 2011, 10:25

ma jedno vrijeme su kiessling i helmes puno obecavali i ja sam mislio (pogotovo helmes) da ce daleko dogurati. kad ono, medjutim. :mrgreen:
sam je igrao za sve mlade selekcije njemacke, tako da se moze racunati na njega.
istina je da dugo "skripi" sa pravim golgeterima, ali kad pogledas da imaju mariona, slabo bi se ko naigrao pored njega. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 avg 2011, 10:36

Mah, spomenuh Kiesslinga samo zato jer je napadač. :mrgreen: Ne mislim da je, pazi sad ovo, kvalitetniji od Gomeza (a sam znaš kol'ko ga cijenim :mrgreen: ). Da, zaboravih pitati ovo u vezi Schurrle-a. MoRe li se on progurati gore u 1. postavu? Je l' išta mijenja Loew? Stvarno nisam od SP-a kako treba pogled'o Nijemce, pa ne znam da l' se usudio mijenjati ekipu, il' se drži one "tim koji pobjeđuje se ne mijenja". Jesu li gore i dalje Podolski - Muller i Gomez? A onda tamo Ozon :mrgreen:, Khedira i Schweini? Il' se tu nađe neki novi igrač koji se uvuče u ovu uštimanu mašineriju?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 avg 2011, 10:38

world top class njemacka nema cini mi se jos od klinsmana, vrijeme je da se pojavi neki stroj za golove, neko mladji, puno se nade polagalo u podolskog, gomeza i ostale, al nisu nikad dosegli taj nivo, vrijeme je da se neko dijete pojavi jer steta za nijemce koji igraju jedan od najljepsih reprezentativnih fudbala danas, a nemaju nekog maestra u vrhu napadu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 avg 2011, 10:41

u budučnosti se nadam da će bljesnut schieber i petersen...schieber je na dobrom putu, a petersenu treba da se pokaže u bayernu i ima dobre šanse u budučnosti
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 avg 2011, 10:44

Monolog je napisao/la:Mah, spomenuh Kiesslinga samo zato jer je napadač. :mrgreen: Ne mislim da je, pazi sad ovo, kvalitetniji od Gomeza (a sam znaš kol'ko ga cijenim :mrgreen: ). Da, zaboravih pitati ovo u vezi Schurrle-a. MoRe li se on progurati gore u 1. postavu? Je l' išta mijenja Loew? Stvarno nisam od SP-a kako treba pogled'o Nijemce, pa ne znam da l' se usudio mijenjati ekipu, il' se drži one "tim koji pobjeđuje se ne mijenja". Jesu li gore i dalje Podolski - Muller i Gomez? A onda tamo Ozon :mrgreen:, Khedira i Schweini? Il' se tu nađe neki novi igrač koji se uvuče u ovu uštimanu mašineriju?
Schurrle ima dobre šanse , jer več je u nekim zadnjim partijama u kojima je dobio malo prilike za igru pokazao da može dobre partije pružit i u repki...a low ga izgleda i gotivi i čini se da čvrsto planira s njim
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 avg 2011, 21:46

Geronimo nils je prosle godine u dfb pokal zabio 3 ili 4 gola bundesligasima I da to je onaj petersen zbog kojeg otjerase miru. A da zaboravio sam I kvislinga. Njega je povreda zajebala prosle godine ali opet je bio odlican kad se oporavio.I on zasluzuje da bude tu prije cacaua ali dzaba mora tim biti multietnican pa se nazor guraju drugorazredni van forme igraci.loew je bas u mukama sto se tice krila ima 7 8 skoro pa podjednako kvalitetnih igraca ako ne I vise.prava je nocna mora koga staviti od njih. A licno sam misljenja da je reus bolji za nijansu od schurlea.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 avg 2011, 09:15

Bild predvidja 7 Bayernovih igraca u pocetnih 11 sutra protiv Brazila. Jedino ce Badstuber sjediti na klupi.
Ostala 4 su: Hummels, Höwedes, Podolski i Götze.
Vom Jäger zum Gejagten

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 09 avg 2011, 16:30

geronimo je napisao/la:Bild predvidja 7 Bayernovih igraca u pocetnih 11 sutra protiv Brazila. Jedino ce Badstuber sjediti na klupi.
Ostala 4 su: Hummels, Höwedes, Podolski i Götze.
Ko je drugi bek onda?Boateng?
Neuer
Lahm Hummels Höwedes Boateng
Schweini Kroos
Müller Götze Podolski
Gomez
Kako jaka ekipa,a svi igraci iz domace lige 8-)Ocekujem da razvale Brazilce i bez Khedire i Özila(meni 2 najbolja Njemca trenutno no dobro to je mozda i presubjektivno,ali Özil je sigurno najbolji) :mrgreen: Jos da Großkreutza pozove vjerujem da moze odigrat bolje od Podolskog na lijevom krilu ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 09 avg 2011, 23:52

slika

Malo mi je ovo pretjerivanje svi iz Bayerna. Na poziciji zadnjeg veznog Bender bi svakako trebao biti prvi izbor i onda nek se bore za mjesto pored njega. Kroos i Schweini ne mirise na dobro. Sreca pa ni Brazil nije nista posebno...
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 avg 2011, 00:03

Sutra očekujem dobru utakmicu i pobjedu Elfa red je da malo zasviramo karioke :D ...Löw izgleda ima posebne simpatije prema bavarskoj :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 10 avg 2011, 14:09

Ovaj pocetni sastav Elfa mi se cini uredu.
Mozda ne bih dao prednost Kroosu, ali neka mu bude. Mogao je tu staviti Rolfesa ili Bendera.
I mislim da bi trebalo pokusati isprobati nekoga drugog na lijevom krilu. Podolski je svojim igrama u dresu reprezentacije zasluzio mjesto u prvom timu, ali eto volio bih vidjeti i nekoga drugog tu, ipak je prijateljska utakmica. Mislim da bi se i Reus snasao na toj lijevoj strani, ako ne, onda Mullera lijevo, a Reusa na desno.
Dakle, osim Kroosa po meni svi drugi Bavarci (ali i ostali) zasluzeno u prvom timu od ovih pozvanih za ovu utakmicu.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 10 avg 2011, 15:07

kako ovo mocno izgleda,ovaj tim njemacke je vrh iako nema Kedire i Ozila,,za 2 godine Bayern ce izgledati isto :lol: ;)
VOLIM BAYERN

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 avg 2011, 15:10

isakovich je napisao/la:kako ovo mocno izgleda,ovaj tim njemacke je vrh iako nema Kedire i Ozila,,za 2 godine Bayern ce izgledati isto :lol: ;)
Za 2 godine sve ovo iz prve postave bi moglo biti Bayernovo. :lol: :lol:
Osim Podolskog. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 10 avg 2011, 15:14

Omerbavarac je napisao/la:
isakovich je napisao/la:kako ovo mocno izgleda,ovaj tim njemacke je vrh iako nema Kedire i Ozila,,za 2 godine Bayern ce izgledati isto :lol: ;)
Za 2 godine sve ovo iz prve postave bi moglo biti Bayernovo. :lol: :lol:
Osim Podolskog. :D
Vidi ih što sanjaju :P
Nekako ne vjerujem da će Hummels i Gotze u Bayern(barem se nadam da neće :mrgreen: )Pogotovo Hummels ;)
Za Howedesa vrlo moguće on je i taj igrač koji fali Bayernu da imaju jaku odbranu.Da iskren budem očekivao sam ga ove godine u paketu s Neuerom 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 avg 2011, 15:19

LBJ MVP je napisao/la: Nekako ne vjerujem da će Hummels i Gotze u Bayern(barem se nadam da neće :mrgreen: )Pogotovo Hummels ;)
Za Howedesa vrlo moguće on je i taj igrač koji fali Bayernu da imaju jaku odbranu.Da iskren budem očekivao sam ga ove godine u paketu s Neuerom 8-)
Oba trojica ce. :D
Ova dvojica iz Milionera su svakako Bavarske duse, tesko se odvojiti od sudbine, krvno su vezani za Bayern. :D

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.