Ted Mosby je napisao/la:U RAZGOVORU za NBA.com, trostruki uzastopni najbolji obrambeni košarkaš NBA lige Dwight Howard rekao je da nema namjeru potpisati produljenje ugovora s Orlando Magicom, što znači da će sljedećeg ljeta imati status slobodnog agenta.
Govoreći u stanci Adidasovog Eurocampa u Trevisu, Howard je u dobrom raspoloženju objasnio kako želi ostati u Orlandu, ali da su unutar momčadi potrebne određene promjene da bi se konkuriralo za naslov, a takav je stav prenio i vlasniku Magica Richu DeVosu.
"Želim osvojiti naslov i mislim da vlasnici to znaju. To je bio moj cilj i misija otkako sam stigao u NBA ligu. Nemam nikakvih drugih ciljeva u planu. Moj je glavni cilj osvojiti naslov i želim u momčadi 14 igrača koji misle jednako kao i ja", rekao je 25-godišnji centar Magica.
Upitan ima li takve igrače sada u momčadi Howard je rekao:
"Ponekad su dečki cijelim srcem unutra, a onda ponekad moji suigrači dopuste da im u uho uđu neke stvari koje onda utječu na njihovu igru i pristup utakmici. Rekao sam vlasnicima da u momčadi moramo imati igrače koji će igrati maksimalno 48 minuta i koji će dati sve od sebe za naslov."
bogami ovdje se prvo prica da bi na kraju mogao zavrsiti u Bullsima ili slijedece sezone ili ove u tradu

...dobro to su samo spekulacije, ali Bullsi ce sigurno uciniti sve kako bi i Rosu napravili ekipu koja moze uzeti titulu, a sa Howardom svakako da bi bili prvi kandidati za titulu...Orlando bi vjerovatno trazio mlade igrace Gibson,Asik Noah pickovi, ali naravno najvise bi volio da ode Boozer, a da Noah ili Gibson ostanu jer tako da bi odbrana bila jos jaca

...bilo bi ebeno poentirat dole ispod Howarda, Noaha ili Gibsona

...zelje su jendo, ali stvarnost je nesto drugo, ali definitivno mislim da ce uzeti Howarda ako bude Orlando odlucio da ga trade