Pre-season 2011-2012

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: Pre-season 2011-2012

Post Postao/la Kobe Bryant » 12 jun 2011, 09:16

adriano_leite je napisao/la:Deron Williams nakon utakmice broj 5, usao u svlacionicu da cestita Mavsima. Pocele spekulacije kako ce kao slobodan agent upravo doci u Mavse. Koliko je tome vjerovati, ostaje da vidimo.
Kako neko u lakerse , dallas , orlando , boston moze doci kao free agent :roll: :?: osim za MLE , a pitanje nakon novog ugovora hoce li biti MLE , MLE je bio 5,5 mil $ za proslu godinu. , Artest , Ariza , Blake su dosli za MLE da dadnem primjer koliko je to $

Deron moze samo sign and trade ili da Dallas otpusti sve igrace ako bude hard cup .

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 jun 2011, 09:39

Kobe Bryant je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Deron Williams nakon utakmice broj 5, usao u svlacionicu da cestita Mavsima. Pocele spekulacije kako ce kao slobodan agent upravo doci u Mavse. Koliko je tome vjerovati, ostaje da vidimo.
Kako neko u lakerse , dallas , orlando , boston moze doci kao free agent :roll: :?: osim za MLE , a pitanje nakon novog ugovora hoce li biti MLE , MLE je bio 5,5 mil $ za proslu godinu. , Artest , Ariza , Blake su dosli za MLE da dadnem primjer koliko je to $

Deron moze samo sign and trade ili da Dallas otpusti sve igrace ako bude hard cup .
Dallas je u 7 puta boljoj situaciji nego Lakersi. Sljedece godine salary cap im je 59 miliona, dok 2012/2013 je 43, tada je Deron najvjerovatnije slobodan agent.
Lakersi sljedece godine imaju 93 miliona, za dvije sezone kada Dallas ima 43 miliona, oni ce imati 91 milion, tako da je smijesno uporedjivati Dallas i Lakerse sto se tice plata. Dallas ima ruzan ugovor u Haywoodu kojeg se mogu rijesiti ako baci kvalitetne pickove prve runde, takodjer Kidd ima ugovor na dvije godine ali sumnjam da ce ga odraditi do kraja, sto otvara dodatnih 8 miliona, kao i Jason Terry koji ima 10 miliona naredne dvije godine. Jason bi sigurno pristao na neki mizeran ugovor nakon isteka ovog ugovora, pogotovo ako to znaci da ce doci Deron. Sto se tice potrosnje, siguran sam da Cuban ima sve u glavi i ako postoji ikakav nacin da dodje Deron, on ce to da uradi kako bi ga doveo. Mavsi su u mnogo boljoj situaciji oko dovodjenja slobodnih agenata i smijesno je porediti ove ekipe koje si ti poredio. Mavsi su jedan trade udaljeni od zeljenog salary capa, dok se u Lakersima mora poklopiti dosta stvari i slazem se da u Lakerse niko ne moze doci od kvalitetnih slobodnih agenata.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 jun 2011, 16:45

m Williams je inace iz Dallasa pa zato vjerovatno je i njihov navijac u ovoj utakmici..ne sumnjam da i Wade nebi dosao u svlacionicu Bullsa, da smo kojim slucajem u finalu, jer on je nekoliko puta i naglasio da je uvjek ostao navijac Bullsa....Ocekujem da i Bosh ode u svlacionicu Dallasa, jer i on je inace iz Dallasa :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 14 jun 2011, 16:04

U RAZGOVORU za NBA.com, trostruki uzastopni najbolji obrambeni košarkaš NBA lige Dwight Howard rekao je da nema namjeru potpisati produljenje ugovora s Orlando Magicom, što znači da će sljedećeg ljeta imati status slobodnog agenta.

Govoreći u stanci Adidasovog Eurocampa u Trevisu, Howard je u dobrom raspoloženju objasnio kako želi ostati u Orlandu, ali da su unutar momčadi potrebne određene promjene da bi se konkuriralo za naslov, a takav je stav prenio i vlasniku Magica Richu DeVosu.

"Želim osvojiti naslov i mislim da vlasnici to znaju. To je bio moj cilj i misija otkako sam stigao u NBA ligu. Nemam nikakvih drugih ciljeva u planu. Moj je glavni cilj osvojiti naslov i želim u momčadi 14 igrača koji misle jednako kao i ja", rekao je 25-godišnji centar Magica.

Upitan ima li takve igrače sada u momčadi Howard je rekao:

"Ponekad su dečki cijelim srcem unutra, a onda ponekad moji suigrači dopuste da im u uho uđu neke stvari koje onda utječu na njihovu igru i pristup utakmici. Rekao sam vlasnicima da u momčadi moramo imati igrače koji će igrati maksimalno 48 minuta i koji će dati sve od sebe za naslov."
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

edo3majka
Kontakt:

Post Postao/la edo3majka » 14 jun 2011, 16:12

Sta ima za McGrady-a, gdje ce on, zna li se sta? I hocemo li opet onu fantasy ligu igrati?
Penny Hardawaay & Tracy McGrady 2 no°1

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 14 jun 2011, 17:26

Cleveland puca od smijeha, LeBronu ostaju milijuni: Morat ćete ujutro na posao!

Nakon što je Miami izgubio u NBA finalu od Dallasa, u Clevelandu se slavilo dugo u noć...

Trijumf Mavericksa nad Miami Heatom u finalu NBA lige bučno je proslavljen, naravno, u Dallasu, ali i u Clevelandu, gdje je LeBron James još uvijek „persona non grata“. Navijači Cavaliersa nikako mu ne mogu oprostiti prošlogodišnji „bijeg“ u Miami. Smatraju da je LeBron izdao Cavalierse nakon što je u stilu televizijske „soap opere“ objavio kako odlazi u smjeru South Beacha. Čekali su godinu dana i končano dočekali svojih pet minuta da se narugaju sa „King Jamesom“.

Izvješća kažu da se sinoć po pubovima Clevelanda razlijegao smijeh navijača Cavaliersa koji su uživali u LeBronovom novom posrtaju da dođe do prve NBA titule u karijeri.

„Na kraju dana ti isti ljudi morat će se sutra ujutro probuditi i opet će imati isti život kakav su imali i prije. Imat će iste probleme kakve su imali i prije“, cinički je konstatirao LeBron James nakon sinoćnje utakmice u kojoj je Dallas na parketu Miamija došao do četvrte pobjede u finalnoj seriji.
„Možda će nekoliko dana, pa čak i mjeseci biti sretni zbog mojeg poraza, ali prije ili kasnije morat će se vratiti u realnost“, dodao je LeBron.

Neki navijači Cavaliersa ovu su izjavu duhovito protumačili kao „LeBronovom kletvom“. LeBron je, kao i obično, prepun filozofsko-povijesnih izjava. Nakon katastrofalne igre u četvrtoj i uoči pete utakmice u finalnoj seriji "sladunjavo" je izjavio: „Ovo je moja utakmica života. Sad ili nikad!“ Oni koji ga ne vole, a takvih je u SAD-u ne mali broj, dan kasnije su mu „spustili“: „Ako se dan po jutru poznaje, bit će nikad.“

LeBron to nije rekao, ali jasno je na što je mislio kad se obratio razdraganim navijačima Cavaliersa. Između redova može se pročitati ova poruka: „Sutra ću se probuditi i još ću biti milijunaš, a vi ćete i dalje rintati dan i noć za siću!“

Kao da bi bilo drugačije da su tugovali zato što je izgubio u finalu. LeBron bi zasigurno „povukao“ onu čuvenu Ćirinu da ju je ikada čuo: Kad se sjetim bankovnog računa, odmah se bolje osjećam…
Chelsea F.C.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 jun 2011, 21:38

Ted Mosby je napisao/la:U RAZGOVORU za NBA.com, trostruki uzastopni najbolji obrambeni košarkaš NBA lige Dwight Howard rekao je da nema namjeru potpisati produljenje ugovora s Orlando Magicom, što znači da će sljedećeg ljeta imati status slobodnog agenta.

Govoreći u stanci Adidasovog Eurocampa u Trevisu, Howard je u dobrom raspoloženju objasnio kako želi ostati u Orlandu, ali da su unutar momčadi potrebne određene promjene da bi se konkuriralo za naslov, a takav je stav prenio i vlasniku Magica Richu DeVosu.

"Želim osvojiti naslov i mislim da vlasnici to znaju. To je bio moj cilj i misija otkako sam stigao u NBA ligu. Nemam nikakvih drugih ciljeva u planu. Moj je glavni cilj osvojiti naslov i želim u momčadi 14 igrača koji misle jednako kao i ja", rekao je 25-godišnji centar Magica.

Upitan ima li takve igrače sada u momčadi Howard je rekao:

"Ponekad su dečki cijelim srcem unutra, a onda ponekad moji suigrači dopuste da im u uho uđu neke stvari koje onda utječu na njihovu igru i pristup utakmici. Rekao sam vlasnicima da u momčadi moramo imati igrače koji će igrati maksimalno 48 minuta i koji će dati sve od sebe za naslov."

bogami ovdje se prvo prica da bi na kraju mogao zavrsiti u Bullsima ili slijedece sezone ili ove u tradu :)...dobro to su samo spekulacije, ali Bullsi ce sigurno uciniti sve kako bi i Rosu napravili ekipu koja moze uzeti titulu, a sa Howardom svakako da bi bili prvi kandidati za titulu...Orlando bi vjerovatno trazio mlade igrace Gibson,Asik Noah pickovi, ali naravno najvise bi volio da ode Boozer, a da Noah ili Gibson ostanu jer tako da bi odbrana bila jos jaca :)...bilo bi ebeno poentirat dole ispod Howarda, Noaha ili Gibsona :)...zelje su jendo, ali stvarnost je nesto drugo, ali definitivno mislim da ce uzeti Howarda ako bude Orlando odlucio da ga trade
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 15 jun 2011, 00:25

a lakersi ce garant sjediti i gledati kako m howard odlazi ispred nosa ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 15 jun 2011, 00:35

Ide Howard u Lakerse, šta vam je. Izjavio je poslije ispadanja da bi mogao preći na zapadnu obalu... teško ga Bullsi mogu dovesti, ja bi vise se zalagao za kakav trade sg-a nego li howarda, kojeg je realno veoma teško dovesti
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 15 jun 2011, 00:45

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Ide Howard u Lakerse, šta vam je. Izjavio je poslije ispadanja da bi mogao preći na zapadnu obalu... teško ga Bullsi mogu dovesti, ja bi vise se zalagao za kakav trade sg-a nego li howarda, kojeg je realno veoma teško dovesti
Howard da je pametan, ostao bi u Orlandu i marljivo radio na sebi. On ima oko sebe jako dobru ekipu, samo trenera treba nac novog i eto barem jedne titule.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 15 jun 2011, 00:47

BIHfan je napisao/la:
Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Ide Howard u Lakerse, šta vam je. Izjavio je poslije ispadanja da bi mogao preći na zapadnu obalu... teško ga Bullsi mogu dovesti, ja bi vise se zalagao za kakav trade sg-a nego li howarda, kojeg je realno veoma teško dovesti
Howard da je pametan, ostao bi u Orlandu i marljivo radio na sebi. On ima oko sebe jako dobru ekipu, samo trenera treba nac novog i eto barem jedne titule.
sa ovim invalidima ni MJ ne bi osvojio titulu :?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 15 jun 2011, 01:08

KK_Bosna je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
sa ovim invalidima ni MJ ne bi osvojio titulu :?
Ma daj, pa sta to danasnji igraci trebaju da uzmu titulu? Nek Dirk ima igracine kraj sebe.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 jun 2011, 01:29

KK_Bosna je napisao/la:a lakersi ce garant sjediti i gledati kako m howard odlazi ispred nosa ;)
Normalno da nece to je logicno, ali pitanje je sta Orlando zeli..ako zeli podmladiti ekipu onda ce vjerovatno traziti tmao gdje su bolje sanse uzeti pickove i mladje igrace, a u tom slucaju mislim da LA nema bas toliko mladjih igraca...uglavnom ipak mislim da ce on ostati u Orlandu i da ce mu oni napraviti sve kako bi ostao, jer i do sada su potpisivali radili skoro sve kako bi mu bilo bolje i ako su se zeznuli sa Arenasom ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 15 jun 2011, 20:39

baš me zanima hoće li i howardu pojedinci spočitavati kao jamesu ako pređe u drugi klub

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 jun 2011, 20:47

ako bude trade zasto bi mu prigovarali, jer svaka ekipa mu mora dati mnogo da bi ga dobila, tako da nevidim razloga da mu se prigovara, pa bilo to da on ode u Lakerse ili negdje drugo.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 jun 2011, 21:45

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:baš me zanima hoće li i howardu pojedinci spočitavati kao jamesu ako pređe u drugi klub
Nemoj mijesati kruske i jabuke...

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 15 jun 2011, 23:06

adnan24 je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:baš me zanima hoće li i howardu pojedinci spočitavati kao jamesu ako pređe u drugi klub
Nemoj mijesati kruske i jabuke...

ne miješam,čini ti se

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 15 jun 2011, 23:15

Najbolji rookie nedavno završene NBA lige, Blake Griffin, produžio je ugovor s Clippersima. Momčad iz Los Angelesa ugovore je produžila i novacima Ericu Bledsoeu te Al-Farouqu Aminuu.

Los Angeles Clippersi produžili su ugovor s Blakeom Griffinom, 22 godišnji krilni centar potpisao je suradnju do završetka sezone 2012./2013. Podsjetimo, Griffin je ove sezone proglašen najboljim novakom lige nakon što je cijelu prošlu sezonu propustio zbog ozljede. Prvi put nakon 21 godine jednoglasno je izabran za najboljeg novaka lige.

Clippersi su produžili ugovore s još dvojicom mladih i talentiranih košarkaša. 22-godišnji razigravač Eric Bledsoe i 21-godišnje krilo Al-Farouq Aminu vrlo dobrim igrama zaslužili su produženje ugovora i na treću godinu.

Osim spomenutog trojca Clippersi su najavili kako planiraju zadržati i 22-godišnjeg centra DeAndrea Jordana koji se ove sezone iskazao odličnim igrama. Clippersi su Jordana učinili ograničenim slobodnim igračem, a to znači da ga mogu zadržati ako nadmaše ponudu koju netko uputi za 22-godišnjeg košarkaša.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 15 jun 2011, 23:31

zajebani ce ovi Clippersi biti za 2-3 godine pravo ako ostanu na okupu, ako urade jos kakav dobar trade na 3-ci moglo bi svasta biti
Po meni oni vec sada imaju zajebanu prvu petorku Williams-Gordon-Gomes-Griffin-Kaman
ovaj DeAndre Jordan je toranj, on ako popravi svoju igru u ofanzivi bice jedan od najboljih centra

kakavtakav
Kontakt:

Post Postao/la kakavtakav » 15 jun 2011, 23:58

Balon je napisao/la:zajebani ce ovi Clippersi biti za 2-3 godine pravo ako ostanu na okupu, ako urade jos kakav dobar trade na 3-ci moglo bi svasta biti
Po meni oni vec sada imaju zajebanu prvu petorku Williams-Gordon-Gomes-Griffin-Kaman
ovaj DeAndre Jordan je toranj, on ako popravi svoju igru u ofanzivi bice jedan od najboljih centra

gomes je out ove sezone aminuu ide sansa,jordan sjajan blocker

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.