Novi naturalizovani igrac?
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- Freddy Krueger
- Kontakt:
Re: Novi naturalizovani igrac?
Caja Laboral, čije boje brani i naš reprezentativac Mirza Teletović, prvi je finalist španjolskog Super kupa. Naime, u prvom polufinalnom susretu Caja je bila bolja od Bilbao Basketa (93:88).
U baskijskom ogledu u okviru polufinala Super kupa bolji su bili košarkaši Caje Laboral. Tokom cijelog susreta Teletović i društvo imali su prednost, a odlučujuću su stekli u prvoj četvrtini koju su dobili rezultatom 32:18.
U posljednjih deset minuta Caja je ušla sa viškom od 15 poena (69:54) i rutinski je sačuvala stečenu prednost.
Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Brad Oleson sa 23, te San Emeterio sa 18 poena, dok je Teletović imao učinak od 7 poena i 3 skoka. Kod Bilbaoa sa 16 poena najefikasniji je bio hrvatski internacionalac Marko Banić
U baskijskom ogledu u okviru polufinala Super kupa bolji su bili košarkaši Caje Laboral. Tokom cijelog susreta Teletović i društvo imali su prednost, a odlučujuću su stekli u prvoj četvrtini koju su dobili rezultatom 32:18.
U posljednjih deset minuta Caja je ušla sa viškom od 15 poena (69:54) i rutinski je sačuvala stečenu prednost.
Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Brad Oleson sa 23, te San Emeterio sa 18 poena, dok je Teletović imao učinak od 7 poena i 3 skoka. Kod Bilbaoa sa 16 poena najefikasniji je bio hrvatski internacionalac Marko Banić
"Welcome to prime time, bitch!"
-
- Kontakt:
Edit
Zadnja izmjena: albiongate, dana/u 05 mar 2012, 17:52, ukupno mijenjano 1 put.
Brad Oleson je malte ne Španac,tako da nema teorije da zaigra za nas tim,Alan Anderson je haman pa sklopio dogovor s Cibonom da odigra jos jednu sezonu za njih za manje novce,a da mu oni za uzvrat srede kosarkasko drzavljanstvo Hrvatske no i od toga nije bilo nista,nije mogao odolit' Barsinoj ponudi pa je otis'o trbuhom za kruhom,zaboravivsi kako se zvala drzava u kojoj je igrao(smijesno).Na sve to treba dodati njegove godine pa ce vam svima biti jasno da od njega nema nista..Kaith Langford,je definitivno optao iz kombinacija i ostao pusta zelja naseg saveza i brojnih simpatizera BH reprezentacije,doduse ni on nije nest pretjerano mlad tako da je mozda i bolje sto je "otpisan"...Ono sto se dalo cut,procitat jeste da nas savez,mislim selektor ako ostane na funkciji ce traziti niskog igraca na poziciji 1,2 tako da odpadaju mnogobrojne kombinacije petica,četvorki...Kad je vec tako dajte nam KC Riversa,prosle godine najbolji kosarkas Virtusa u ne tako slaboj konkurenciji kosarkasa kao sto su Peteri Koponen(alfa i omega Finske reprezentacije koja nas je pocijepala na Eurobasketu),Viktor Sanikidze (Gruzijac,kojeg netreba previse prestavljati)...
Netrbaju vam napucani hajlajtsi pogledajte ga,a rijec je igracu koji je 87 godiste ...Igrac s brojem 5,uzivajte
Netrbaju vam napucani hajlajtsi pogledajte ga,a rijec je igracu koji je 87 godiste ...Igrac s brojem 5,uzivajte
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
On nema nikakve šanse da zaigra za Španiju pored Ibake i Mirotića.To je završena priča kao i Sinanović.U ACB ligi je česta praksa da se igračima daju državljanstva , ali ne da bi igrali za Španiju već da bi oslobodili mjesto za još jednog stranca.Nije problem u strancu koliko u nekvaliteti ostalih igrača (Teletović,Gordić,Djedović, te BAjramović,VAsiljević, Kikanović i Ikonić -solidni ).Ostali su da Bog pomogne.albiongate je napisao/la:Brad Oleson![]()
Jel pratite kosarku ili ne. Oleson odavno poseduje dvojno drzavljanstvo (SAD/Spanija) i bio je na sirem spisku za repku Spanije 2010 godine. On sad se na racuna kao stranac u ACB ligi pa ne vidim nijedan razlog da on prihavti igranje za BIH.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Ljudi sta mislite o Jaredu Homana igrao u ciboni nije loš prava petica strasan u def. skoku sto nam je rak rana dobar u bloku trenutno treci skakač itlijanske lige 10 u prosjeku skokova mislim nije loš izbor...
mislim da je sotisfcirani panjdacco je napisao/la:Ljudi sta mislite o Jaredu Homana igrao u ciboni nije loš prava petica strasan u def. skoku sto nam je rak rana dobar u bloku trenutno treci skakač itlijanske lige 10 u prosjeku skokova mislim nije loš izbor...
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Nerko ti si baš kritičan
naravno nije top 10 ili 20 petica u evropi ali mislim daa se sa obzirom na naše mogućnosti i savez ne trebamo zanositi da ćemo naturalizirati ektra amera...barem ja tako mislim ispravi me ako grijesim...

-
- Kontakt:
dacco je napisao/la:Nerko ti si baš kritičannaravno nije top 10 ili 20 petica u evropi ali mislim daa se sa obzirom na naše mogućnosti i savez ne trebamo zanositi da ćemo naturalizirati ektra amera...barem ja tako mislim ispravi me ako grijesim...
ma nije on loš igrač ali mi je bezveze takvog prosječnog igrača dovesti u repku,ali kad skontam da smo katastrofa na poziciji centra onda bi nam svako dobro došao
ma ima boljih igraca od njega, on je ispodprosijecni EL igrac pri tome je visok 206 cm, sta ce nam onkakavdanakneiskustvu je napisao/la:dacco je napisao/la:Nerko ti si baš kritičannaravno nije top 10 ili 20 petica u evropi ali mislim daa se sa obzirom na naše mogućnosti i savez ne trebamo zanositi da ćemo naturalizirati ektra amera...barem ja tako mislim ispravi me ako grijesim...
ma nije on loš igrač ali mi je bezveze takvog prosječnog igrača dovesti u repku,ali kad skontam da smo katastrofa na poziciji centra onda bi nam svako dobro došao
bolje da se potrude jos vise i privole napokon sinanovica da zaigra
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
- Kontakt:
nerminh74 je napisao/la:ma ima boljih igraca od njega, on je ispodprosijecni EL igrac pri tome je visok 206 cm, sta ce nam onkakavdanakneiskustvu je napisao/la:dacco je napisao/la:Nerko ti si baš kritičannaravno nije top 10 ili 20 petica u evropi ali mislim daa se sa obzirom na naše mogućnosti i savez ne trebamo zanositi da ćemo naturalizirati ektra amera...barem ja tako mislim ispravi me ako grijesim...
bolje da se potrude jos vise i privole napokon sinanovica da zaigra
negdje je 206.negdje je 208 visok,slažem se da nije baš neki centar,a što se tiče sinanovića,uz svo poštovanje,**** igrača kojeg neko treba moliti da igra za repku države u kojoj je rođen,znam da nemamo kvalitete i da nam svaki igrač dobro dođe ali ja ga ne bi zvao ni molio
sto se tice hommana od njega je za 2 klase bolji marko scekic, a on moze komotno bez ikakvih problema nastupiti istina uz malo ulizivanja i moljkanja, a visok je 207kakavdanakneiskustvu je napisao/la: negdje je 206.negdje je 208 visok,slažem se da nije baš neki centar,a što se tiče sinanovića,uz svo poštovanje,**** igrača kojeg neko treba moliti da igra za repku države u kojoj je rođen,znam da nemamo kvalitete i da nam svaki igrač dobro dođe ali ja ga ne bi zvao ni molio
vidis sto se tice sinanovica i njemu slicnih moje je misljenje da jeste i glupo i ponizavajuci i odvratno iste moliti da igraju za svoju zemlju (opet pogledaj oko nas kako se srozao uopsteno osjecaj patriotizma u kosarci), ali opet za to molikanje zna KS BiH i nas mala grupa navijaca i kosarkaski fanatika, dok bilo koja pobjeda kojoj doprinosi sinanovic (a sigurno mi doprinio jer nemamo ama bas nikoga na toj poziciji) i te kako dize moral i neku dozu patriotizma (dosta ljudi u RS je navijalo za BiH na EP-u) u drzavi, a i nacionalni kosarkaski tako i uopsteno rejting zemlje vani
tako recimo sto bi ameri rekli odnos cost/efficiency (cjena kostanja/ucinak istog) je izvrstan
-
- Kontakt:
nerminh74 je napisao/la:sto se tice hommana od njega je za 2 klase bolji marko scekic, a on moze komotno bez ikakvih problema nastupiti istina uz malo ulizivanja i moljkanja, a visok je 207kakavdanakneiskustvu je napisao/la: negdje je 206.negdje je 208 visok,slažem se da nije baš neki centar,a što se tiče sinanovića,uz svo poštovanje,**** igrača kojeg neko treba moliti da igra za repku države u kojoj je rođen,znam da nemamo kvalitete i da nam svaki igrač dobro dođe ali ja ga ne bi zvao ni molio
vidis sto se tice sinanovica i njemu slicnih moje je misljenje da jeste i glupo i ponizavajuci i odvratno iste moliti da igraju za svoju zemlju (opet pogledaj oko nas kako se srozao uopsteno osjecaj patriotizma u kosarci), ali opet za to molikanje zna KS BiH i nas mala grupa navijaca i kosarkaski fanatika, dok bilo koja pobjeda kojoj doprinosi sinanovic (a sigurno mi doprinio jer nemamo ama bas nikoga na toj poziciji) i te kako dize moral i neku dozu patriotizma (dosta ljudi u RS je navijalo za BiH na EP-u) u drzavi, a i nacionalni kosarkaski tako i uopsteno rejting zemlje vani
tako recimo sto bi ameri rekli odnos cost/efficiency (cjena kostanja/ucinak istog) je izvrstan
ma ako već nekog treba naturalizovati onda,bar ja tako gledam,treba tražiti nekog mlađeg igrača
-
- Kontakt:
dacco je napisao/la:Ljudi sta mislite o Jaredu Homana igrao u ciboni nije loš prava petica strasan u def. skoku sto nam je rak rana dobar u bloku trenutno treci skakač itlijanske lige 10 u prosjeku skokova mislim nije loš izbor...
http://****/main.asp?dir=news&newsid=41922" onclick="window.open(this.href);return false;
Bivši Cibos udario trenera, Virtus traži zamjenu
Jared Homan se na jučerašnjem treningu bolonjskog Virtusa fizički sukobio s trenerom Finellijem, a klub traži novog centra.
28-godišnji američki centar s bugarskom putovnicom Jared Homan se na jučerašnjem treningu posvađao s trenerom Alexom Finellijem, udario ga po licu i raskrvario. Nervoznog košarkaša od žrtve su odvojili suigrači, a nakon okršaja uslijedila je momentalna suspenzija igrača koji je u sezoni 2008./09. branio boje Cibone.
Najavivši da klub počinje tražiti njegovu zamjenu predsjednik Claudio Sabatini je nakon incidenta rekao:
"Homan je počinio ozbiljno djelo koje ne možemo tolerirati i suspenzija je automatski nastupila. Ne preostaje nam ništa drugo nego što hitnije pronaći zamjenu za nervoznog igrača."
- Freddy Krueger
- Kontakt:
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Ne.
Ne igraju za kolektiv nego za svoju statistiku.Još ako je u suparničkoj momčadi neki amer,onda je to dokazivanje cijelu utakmicu.
Ne igraju za kolektiv nego za svoju statistiku.Još ako je u suparničkoj momčadi neki amer,onda je to dokazivanje cijelu utakmicu.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
DA, jer nemas dovoljno kvaliteta.tepsija je napisao/la:Ne.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Aaron Jackson,definitivno najblizi'' dresu naseg tima..Acina prva zelja je on ...
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***
Da se ja pitam novi naturalizovani igrač bi bio Kyle Kuric. Mlad je, može još napredovati, a ne bi mu prezime štrčalo na dresu BiH.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
bezveze igrac...ne istice se bas nesto pretjerano po necemu...levat je napisao/la:Da se ja pitam novi naturalizovani igrač bi bio Kyle Kuric. Mlad je, može još napredovati, a ne bi mu prezime štrčalo na dresu BiH.
[youtube][/youtube]
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***
baš sam neki dan gledao ovog kurica na ESPN i odmah proguglao nadajući se da je "naš", al vidjeh da je otac Stiv i odusta od dalje pretrage, nije igrač da popuni mjesto naturalizovanog, ali ako bi na kakve"bosanske korijene"mogao dobiti pasoš, nebi bio loše pojačanje za repku.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.