1/2 EP: Italija - Njemačka
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava
-
- Kontakt:
Re: 1/2 EP: Italija - Njemačka
na pitanje, sta misli o utakmici u cetvrtak, legenda naseg fudbala Ivica Osim kaze:
" Njemci su sila, pa vidjeli ste kako trce gore-dole citavu utakmicu,strasan tempo, jednostavno sa/za njima se ne moze trcati! Njima treba sakriti loptu, umrtviti utakmicu i onda zabiti gol a talijani su u tome najveci majstori na svijetu!"
FORZA AZZURRI
" Njemci su sila, pa vidjeli ste kako trce gore-dole citavu utakmicu,strasan tempo, jednostavno sa/za njima se ne moze trcati! Njima treba sakriti loptu, umrtviti utakmicu i onda zabiti gol a talijani su u tome najveci majstori na svijetu!"
FORZA AZZURRI
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
Samo da naglasim da Italijani laganini uđu dalje... To nije navijački to je realno
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
porediti 2012. sa 2006. i ove dvije reprezentacije je suludo...
da razjasnimo, italija je tada bila jaca i zato je prosla dalje... jest da navijam za njemacku, ali bilo je ocigledno da tada nijemci idu na penale a italija napada... italija je tada zasluzeno prosla u finale...
medjutim, sada je drukcije... nijemci imaju barem 2x bolji tim nego 2006, a italijani izuzev pojedinaca (buffon, rossi, pirlo) nemaju taj kvalitet... slutim jednu laganu utakmicu za nijemce... 2-0, jer ce italijani uzalud pokusavati da zaustave napade njemacke...
a i da se kaze, vrijeme da da nijemci naplate sva 3 poraza od italije na svjetskim prventvima...

da razjasnimo, italija je tada bila jaca i zato je prosla dalje... jest da navijam za njemacku, ali bilo je ocigledno da tada nijemci idu na penale a italija napada... italija je tada zasluzeno prosla u finale...

medjutim, sada je drukcije... nijemci imaju barem 2x bolji tim nego 2006, a italijani izuzev pojedinaca (buffon, rossi, pirlo) nemaju taj kvalitet... slutim jednu laganu utakmicu za nijemce... 2-0, jer ce italijani uzalud pokusavati da zaustave napade njemacke...
a i da se kaze, vrijeme da da nijemci naplate sva 3 poraza od italije na svjetskim prventvima...

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
- Principatus
- Kontakt:
Ocekujem da ce se ovoj utakmici najzad vidjeti 100% snaga Elf-a, jer ovdje nema kalkulisanja i igre onoliko koliko se mora, nego potrebno je dati sve od sebe. Gomez, Müller, Podolski, sve odmorni igraci. Dakle u ofanzivi su opcije veoma siroke i kvalitativne. Bitno je da se pojedini ne ukoce od pritiska, kao protiv Spanije na SPu.
By the way, kvote:
Deutschland 1.83
X 3.40
Italien 4.60
By the way, kvote:
Deutschland 1.83
X 3.40
Italien 4.60
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Prvo, ako i naplate naplatice samo 1 svoj poraz na svjetiskim prvenstvima, a za ostala 2 morat ce cekati naredna prvenstva.tm84 je napisao/la:a i da se kaze, vrijeme da da nijemci naplate sva 3 poraza od italije na svjetskim prventvima...
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Šta je sa Abateom? Hoće li biti spreman? Chiellini? Mislim da sam negdje naletio na podatak da je Chiellini osposobljen za sutrašnji meč, ali zanima me Abate. Jer, trenutno je on jedini pravi desni bek, s obzirom da je Maggio aut zbog kartona.
Vidim da su kvotadžije na strani Njemačke. Da budem iskren, razumijem ih. Bolje odigrano prvenstvo (jedina ekipa sa 4 pobjede), najefikasnija su ekipa, Low odlično rotira i daje šansu onima za koje smo mislili da su možda i otpisani jer nisu igrali prva 2 meča... Ali, tu je i tradicija koja Nijemcima i ne ide na ruku. Talijani su im rak rana, a ova "nova" Italija i ne igra taktiku "ne dozvolimo da nam zabiju gol", već se nadigravaju sa protivnicima, odlično drže loptu, kombinuju...
Nadam se da će Njemačka proći. Zašto? Pa postoji samo jedan forumaš koji ih toliko diže u nebesa, dok na drugoj strani mogu nabrojati barem 3. Dakle, zbog dobrobiti foruma bih volio da Njemačka prođe (posebno u slučaju da finale već obezbijedi Španija).

Vidim da su kvotadžije na strani Njemačke. Da budem iskren, razumijem ih. Bolje odigrano prvenstvo (jedina ekipa sa 4 pobjede), najefikasnija su ekipa, Low odlično rotira i daje šansu onima za koje smo mislili da su možda i otpisani jer nisu igrali prva 2 meča... Ali, tu je i tradicija koja Nijemcima i ne ide na ruku. Talijani su im rak rana, a ova "nova" Italija i ne igra taktiku "ne dozvolimo da nam zabiju gol", već se nadigravaju sa protivnicima, odlično drže loptu, kombinuju...
Nadam se da će Njemačka proći. Zašto? Pa postoji samo jedan forumaš koji ih toliko diže u nebesa, dok na drugoj strani mogu nabrojati barem 3. Dakle, zbog dobrobiti foruma bih volio da Njemačka prođe (posebno u slučaju da finale već obezbijedi Španija).

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Titova-Juga
- Kontakt:
Hehe, kakav ti je grah pao kada moraš navijati za one koji će manje problema praviti na forumu.
"Težak je život nas moderatora"
Šalu na stranu.
Nijemci su po imenima trenutno za nijansu jača ekipa ali to u ovakvim utakmicama ništa ne znači +
ako uzmemo u obzir da ovi ne leže Azzurrima nikako na velikim takmičenjima, a da Prandelli "konzumira" jedan jako dopadljiv nogomet, onda nas očekuje strašna utakmica
"Težak je život nas moderatora"

Šalu na stranu.
Nijemci su po imenima trenutno za nijansu jača ekipa ali to u ovakvim utakmicama ništa ne znači +
ako uzmemo u obzir da ovi ne leže Azzurrima nikako na velikim takmičenjima, a da Prandelli "konzumira" jedan jako dopadljiv nogomet, onda nas očekuje strašna utakmica

- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Suludo je pisati kako je ovaj tim Njemačke 2 puta jači od italijanskog. Treba porediti samo igrače koji će igrati, a ne one koji će svih 90 ili 120 minuta sjediti na klupi. Gotze je bolji od Borinija, ali glupo je porediti ta dva igrača kad nijedan neće zaigrati, trebaju se porediti samo oni igrači koji će igrati. Samo Pirlo je klasa za bilo kojeg igrača iz veznog reda Njemačke, a tandem Khedira - Švajnštajger (ne znam kako se tačno piše pa moram ovako
) mi nije 2 puta jači od tandema Pirlo - De Rossi da ne znam šta je, isto tako Badstuber - Hummels od Chiellini - Barzagli, ova dvojica su se tek pojavila na svjetskoj fubalskoj sceni prije godinu ili dvije, dok je Chiellini već godinama među top 5 štopera svijeta.
Italijani imaju prednost u veznom i odbrambenom redu, dok su Njemci bolji u napadačkom dijelu, ustvari rekao bih kako imaju bolju realizaciju, jer su Italijani stvorili više prilika u dosadašnje 4 utakmice, neko je okačio te podatke ranije na ovoj temi, a vala i odbrana koja primi 2 gola od ekipe koja se brani 70 % utakmice mi i ne uljeva neko samopouzdanje. Neki previše potcjenjivački gledaju prema ovoj Italiji.
Njemci djeluju kao fizički spremniji i uigraniji tim, ali su i pod mnogo većim pritiskom, oni znaju da sutra moraju pobjediti jer to čitava nacija očekuje od njih, dok je kod Italijana suprotno, oni su došli u 1/2 finale, to je bio njihov cilj, ako ispadnu nema veze, a ako prođu odlično. S druge strane Italijani u sutrašnji meč ulaze opušteno, puni samopouzdanja nakon svega što su uradili i sa ulogom autsajdera, dakle nalaze se u situaciji koja njima najviše odgovora i kad su najopasniji, što će vjerujem i iskoristiti, kao što su to uostalom svaki put dosad protiv Njemaca i uradili.

Italijani imaju prednost u veznom i odbrambenom redu, dok su Njemci bolji u napadačkom dijelu, ustvari rekao bih kako imaju bolju realizaciju, jer su Italijani stvorili više prilika u dosadašnje 4 utakmice, neko je okačio te podatke ranije na ovoj temi, a vala i odbrana koja primi 2 gola od ekipe koja se brani 70 % utakmice mi i ne uljeva neko samopouzdanje. Neki previše potcjenjivački gledaju prema ovoj Italiji.
Njemci djeluju kao fizički spremniji i uigraniji tim, ali su i pod mnogo većim pritiskom, oni znaju da sutra moraju pobjediti jer to čitava nacija očekuje od njih, dok je kod Italijana suprotno, oni su došli u 1/2 finale, to je bio njihov cilj, ako ispadnu nema veze, a ako prođu odlično. S druge strane Italijani u sutrašnji meč ulaze opušteno, puni samopouzdanja nakon svega što su uradili i sa ulogom autsajdera, dakle nalaze se u situaciji koja njima najviše odgovora i kad su najopasniji, što će vjerujem i iskoristiti, kao što su to uostalom svaki put dosad protiv Njemaca i uradili.
Željezničar ale!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
Neka pobijedi bolji ..na ovoj tekmi.I to bi bilo to.
Ostalo je sve prelivanje iz supljeg u prazno.
Ostalo je sve prelivanje iz supljeg u prazno.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Principatus
- Kontakt:
harishp je napisao/la:Neka pobijedi bolji ..na ovoj tekmi.I to bi bilo to.
Istog sam misljenja kao i ti. Dakle da Njemacka pobjedi.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ko je taj jedan???Monolog je napisao/la:

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
@Saurman, dakako.
Ostali su ipak objektivni, iako je to izrazito teško kada je riječ o ekipama koje podržavaš.
@Talijani,
Nemojte me pitati koju sam to "trojku" prozvao.

Ostali su ipak objektivni, iako je to izrazito teško kada je riječ o ekipama koje podržavaš.
@Talijani,
Nemojte me pitati koju sam to "trojku" prozvao.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Al zato imaju najmanje trojica dosta objektivnih Talijana. A neki se baš zanesu, nekad razumljivo, a nekad se baš ode u krajnost. 

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Po meni realno ni jedna ni druga ekipa nemaju šanse u finalu ko god da prođe u drugom polufinalnom paru. A nikako mi nije jasno na osnovu čega ovi navijači Njemačke misle da su Njemci jaki,osim njihove sirove snage,oni veze sa fudbalom nemaju...Ne zamjerite...Forza A Z U R I
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Pitam se ja što mi se štuca, tračaju me forumaši ss.ba foruma. 

Željezničar ale!
- TomaZdravkovic
- Kontakt:
I ovdje visoko kotiramo kao trollovi, ne samo na PDF-u Serie A....GaziHusrevbeg je napisao/la:Pitam se ja što mi se štuca, tračaju me forumaši ss.ba foruma.
Haters gonna hate....

- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Ma ko ih šiša. 

Željezničar ale!
Nije bez razloga ako vam je lakše 

41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Ako nista bit ce dobra utakmica , ne moze gora od ove Španija - Portugal .
Putnik u finale Njemacka uzimaju Talijane 2 razlike

Putnik u finale Njemacka uzimaju Talijane 2 razlike

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Švabe siguran sam .I to očekujem bez penala utakmicu .
Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.