Raul_64 je napisao/la:Dragić ima 14-7 u NBA-u
ekipa jest loša , al 14-7 je i više nego dobro..
treba i od tih "losih suigraca" napraviti sedam asistencija skoro
na kraju sve je ovo šuplja dok ne bi vidjeli Teodosica preko bare
Jose Calderon je zasluzio ovih 10 miliona koji odradjuje u Detroitu
7 godina je uspio biti konstantan i ravnopravno djeliti minutazu sa Fordom,Lowriem i u jednom periodu biti prvi play sa 13-9 npr..
Teo je fantastican , ali je do sada chokovao svako finale maltene..
zna nekad samounistit sebe i citavu ekipu
iako je najbolji play u evropi bez dileme da se razumijemo i glavni igrac CSKA
ali to treba jednom potvrditi i na final fouru

Nigdje ja nisam osporio kvalitet Dragica (kojeg inace jako cijenim i volim da gledam) ili Kalderona ili NBA-ligu, nego sam samo htio da kazem i da su ekipe kao CSKA, Barselona i Real sigurno ozbiljni timovi i da na svjetskoj razini nisu za potcjenjivanje. Ima u tim klubovima jako dobrih igraca, koji bi i u NBA imali zapazen ucinak i rolu.
A ovo sto sam podvukao, sto posto si u pravu! Tesko je to porediti, dok se ne uvjerimo kako ce neki igrac igrati u Americi ili u Evropi, pa je i diskusija suvisna.
A sto se tice Teodosica, ja sam prema njemu bio mozda jos kriticniji od tebe u proslosti, ali mislim da je ove godine znacajno podigao svoju igru, a to treba zahvaliti iskljucivo Etoreu, koji ga je svojim stalnim kritikama i konfrontacijama "tjerao" da pruza sto bolje partije, Teo je jednostavno takav igrac, ako mu prepustis na volju, upropastice ti kao treneru i igru i koncept i cijelu ekipu (primjer Ivkovica koji mu je previse pustio na volju), a ko ga stegnes, onda ce ti biti pravi vodja i lider, koji ce igru tvoje ekipe podici na jedan visi nivo. Takav tip jednostavno...
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)