Euroliga 2012/13

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Raul_64
Kontakt:

Re: Euroliga 2012/13

Post Postao/la Raul_64 » 22 feb 2013, 22:35

Dragić ima 14-7 u NBA-u
ekipa jest loša , al 14-7 je i više nego dobro..
treba i od tih "losih suigraca" napraviti sedam asistencija skoro

na kraju sve je ovo šuplja dok ne bi vidjeli Teodosica preko bare

Jose Calderon je zasluzio ovih 10 miliona koji odradjuje u Detroitu
7 godina je uspio biti konstantan i ravnopravno djeliti minutazu sa Fordom,Lowriem i u jednom periodu biti prvi play sa 13-9 npr..

Teo je fantastican , ali je do sada chokovao svako finale maltene..
zna nekad samounistit sebe i citavu ekipu
iako je najbolji play u evropi bez dileme da se razumijemo i glavni igrac CSKA
ali to treba jednom potvrditi i na final fouru ;)
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 22 feb 2013, 22:37

lumani je napisao/la:
Kiselikrastavci je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:Bolji od Gorana Dragica,Jose Calderona ?
Pa dobro, sa Calderonom je mozda na istom nivou, od Dragica sigurno da. Opet sva cetvorica (Parker, Teo, Calderon i Gogi) su vrhunski kosarkasi. Takodje, ne zaboravi da José i Goran predvode ekipe koje su ipak donji dom NBA-lige, otprilike istog kvaliteta kao i CSKA, mada je CSKA smatram za malcice jacu ekipu i od Reptorsa i Sansa.

Nikola Mirotic = car, kralj, prvak u skoku u dalj! 8-) Bravo majstore na vecersanjoj partiji!!! Alba neocekivano parira, imam utisak da su Madridjani usli u susret sa devizom "lako cemo".

:o :o
Sta se cudis? :? Znam da je tesko uporedjivati NBA sa evropskom kosarkom, ali ne igra se ni u Evropi toliko lose kao sto se misli. Krenimo sa reprezentativnog nivoa, gdje smo u prosloj deceniji imali mali milion dokaza. Ekipa sa igracima poput Teodosica, Krstica, Hrjape, Kauna + Vimsa, koja na klupi ima jednog Etorea Mesinu sigurno nije bilo kakva ekipa. Teodosic i Hrjapa bi igrali nista losije na NBA-parketima od Kalderona, Barnjanija ili Valancijunasa. Krstic je takodje imao solidnu karijeru "preko bare" itd. Ne mogu klubovi poput CSKA, Barselone ili Reala da pariraju onim NBA-ligasima koji su u vrhu ili koji ce igrati plej-of, ali ovima sa dna sigurno mislim da mogu. Mislim da su ova tri evropska kluba koja ja smatram najjacim dovoljno kadra da odigraju egal-meceve sa NBA-ligasima, neki od njih su to u proslosti poput Barse su to u pripremnom periodu cesce puta i dokazivali.
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 feb 2013, 22:38

igraci se daju porediti.ali cska ne bih iznad 10 pobjeda u nba ligi.

hrjapa je vec bio u nba ;) weems hara europom,u nba bgm nije..krstic vise nije za nba ;) messina :?: isao na casove u nba ;)

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 22 feb 2013, 22:45

Raul_64 je napisao/la:Dragić ima 14-7 u NBA-u
ekipa jest loša , al 14-7 je i više nego dobro..
treba i od tih "losih suigraca" napraviti sedam asistencija skoro

na kraju sve je ovo šuplja dok ne bi vidjeli Teodosica preko bare

Jose Calderon je zasluzio ovih 10 miliona koji odradjuje u Detroitu
7 godina je uspio biti konstantan i ravnopravno djeliti minutazu sa Fordom,Lowriem i u jednom periodu biti prvi play sa 13-9 npr..

Teo je fantastican , ali je do sada chokovao svako finale maltene..
zna nekad samounistit sebe i citavu ekipu
iako je najbolji play u evropi bez dileme da se razumijemo i glavni igrac CSKA
ali to treba jednom potvrditi i na final fouru ;)
Nigdje ja nisam osporio kvalitet Dragica (kojeg inace jako cijenim i volim da gledam) ili Kalderona ili NBA-ligu, nego sam samo htio da kazem i da su ekipe kao CSKA, Barselona i Real sigurno ozbiljni timovi i da na svjetskoj razini nisu za potcjenjivanje. Ima u tim klubovima jako dobrih igraca, koji bi i u NBA imali zapazen ucinak i rolu.
A ovo sto sam podvukao, sto posto si u pravu! Tesko je to porediti, dok se ne uvjerimo kako ce neki igrac igrati u Americi ili u Evropi, pa je i diskusija suvisna.
A sto se tice Teodosica, ja sam prema njemu bio mozda jos kriticniji od tebe u proslosti, ali mislim da je ove godine znacajno podigao svoju igru, a to treba zahvaliti iskljucivo Etoreu, koji ga je svojim stalnim kritikama i konfrontacijama "tjerao" da pruza sto bolje partije, Teo je jednostavno takav igrac, ako mu prepustis na volju, upropastice ti kao treneru i igru i koncept i cijelu ekipu (primjer Ivkovica koji mu je previse pustio na volju), a ko ga stegnes, onda ce ti biti pravi vodja i lider, koji ce igru tvoje ekipe podici na jedan visi nivo. Takav tip jednostavno...
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 22 feb 2013, 22:51

lumani je napisao/la:igraci se daju porediti.ali cska ne bih iznad 10 pobjeda u nba ligi.

hrjapa je vec bio u nba ;) weems hara europom,u nba bgm nije..krstic vise nije za nba ;) messina :?: isao na casove u nba ;)
Sve stoji osim ovo za Mesinu, kakve veze ima sto je isao na casove? :roll: Nisu ni Magnano, Pesic, Sireika i Janakis radili u NBA ili NCAA, pa su na velikim takmicenjima "ocitavali" lekciju svojim kolegama iz SAD... A mislim da bi CSKA imala sigurno vise od tih 10 pobjeda! Ne bi imala mozda 40 pobjeda, ali vise od 10 da, kao i Real i Barsa...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 feb 2013, 22:56

Nisam neki ljubimac mesine ;) cska, ma 10 pobjeda u vrh glave :!: 48 min,brza igra,duza klupa,nema sanse.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 22 feb 2013, 22:58

12-15 , negdje oko 12-tog mjesta uglavnom
za ove top ekipe bi bio max objektivno

drugo je sto bi Mirotic i jos par njih sigurno dobro posluzilo nekim klubovima
a nikad ne znas sta kome prija
Rubio je bio ismijavan cesto u evropi gdje ga Obradovic i ostali pustali da roka trojke do sutra , ode preko bare na veci teren(bukvalno) sa brzom igrom i dodjose sve njegove kvalitete do izraja

dok nap. Navarro(koji je bio solidan sto govori opet dovoljno o njemu),Rakocevic,Spanulis i slicni se znalo od starta da nece uspjeti u NBA-u zbog svojih fizikalija gdje u odbrani nisu nikakav faktor i svaki ce niger ih nadskocit,odgurat itd.

zavisi i ekipa u koju upanes
Splitter je "dobro" prosao sa San Antoniom i Popovicem
dok Veseli uz sve svoje fizikalije gdje bi mogao biti zlata vrijedan nekom nece nikada doci do izrazaja u Wizardsima.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 22 feb 2013, 23:01

lumani je napisao/la:Nisam neki ljubimac mesine ;) cska, ma 10 pobjeda u vrh glave :!: 48 min,brza igra,duza klupa,nema sanse.
Nisam ni ja preveliki ljubimac Mesine, ali taj covjek vec oko 20 godina spada u najbolje evropske trenere i to s pravom. A ovo drugo sto kazes, pa "Raul" je u pravu kada kaze da se sve to ne moze precizno porediti. Sigurno je da bi Rusi u drugacijim (NBA) uslovima imali duzu klupu i popunjeniju ekipu, koja bi mogla odgovoriti NBA-zahtjevima i standardima. Novac im barem za takvo sto ne bi predstavljao problem... A isto vazi i za Spance, kod kojih dolazi do izrazaja i odlicna skola kosarke, pogotovo u Kataloniji.

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 22 feb 2013, 23:07

Raul_64 je napisao/la:12-15 , negdje oko 12-tog mjesta uglavnom
za ove top ekipe bi bio max objektivno

drugo je sto bi Mirotic i jos par njih sigurno dobro posluzilo nekim klubovima
a nikad ne znas sta kome prija
Rubio je bio ismijavan cesto u evropi gdje ga Obradovic i ostali pustali da roka trojke do sutra , ode preko bare na veci teren(bukvalno) sa brzom igrom i dodjose sve njegove kvalitete do izraja

dok nap. Navarro(koji je bio solidan sto govori opet dovoljno o njemu),Rakocevic,Spanulis i slicni se znalo od starta da nece uspjeti u NBA-u zbog svojih fizikalija gdje u odbrani nisu nikakav faktor i svaki ce niger ih nadskocit,odgurat itd.

zavisi i ekipa u koju upanes
Splitter je "dobro" prosao sa San Antoniom i Popovicem
dok Veseli uz sve svoje fizikalije gdje bi mogao biti zlata vrijedan nekom nece nikada doci do izrazaja u Wizardsima.
Slazemo se u sustini, izuzev sto ja ovog poslednjeg, Jana Veselog, smatram da je u potpunosti zalutao u NBA, ono je zalosno i za gledati. Taj momak je jednsotavno bljesnuo u Partizanu, ali je i pitanje da li bi i toga bilo da njemu nije odgovarala trenerska filozofija Duleta Vujosevica (koju ja ne cijenim nimalo), i da nije u timu imao Aleksa Marica (slican slucaj kao Veseli) i prije svega MekKejleba koji je sve njih pravio boljim igracima nego sto jesu, a isti slucaj je bio i u makedonskoj reprezentaciji.
Ali ponavljam stav iz prethodnog posta, CSKA, Real i Barsa bi u slucaju da igraju u NBA imali takodje duzu klupu i veci izbor kvalitetnih igraca. Ja mislim licno da bi imali izmedju 20 i 30 pobjeda u tim uslovima, bez sumnje.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 feb 2013, 23:24

lumani je napisao/la:Nisam neki ljubimac mesine ;) cska, ma 10 pobjeda u vrh glave :!: 48 min,brza igra,duza klupa,nema sanse.
Nisam ni ja preveliki ljubimac Mesine, ali taj covjek vec oko 20 godina spada u najbolje evropske trenere i to s pravom. A ovo drugo sto kazes, pa "Raul" je u pravu kada kaze da se sve to ne moze precizno porediti. Sigurno je da bi Rusi u drugacijim (NBA) uslovima imali duzu klupu i popunjeniju ekipu, koja bi mogla odgovoriti NBA-zahtjevima i standardima. Novac im barem za takvo sto ne bi predstavljao problem... A isto vazi i za Spance, kod kojih dolazi do izrazaja i odlicna skola kosarke, pogotovo u Kataloniji.

ehh, ti si rekao ova ekipa cska ;) Opet tvrdim ,svaki nba tim je bolji od ove ekipe cska :!:

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 22 feb 2013, 23:32

lumani je napisao/la:

ehh, ti si rekao ova ekipa cska ;) Opet tvrdim ,svaki nba tim je bolji od ove ekipe cska :!:
A ja tvrdim da nije i mislim da je besmisleno da dalje raspravljamo. Igrala je Spanija poslednja dva finala olimpijada u egalu ne samo sa nekim NBA-timom, nego sa najboljim sto Amerika iz NBA (kada su Ameri u pitanju) moze da ponudi. Dok su Grci 2006. sa sve igracima iz Evrope poslali kuci americki sastav sastavljen od vodecih igraca svojih NBA-timova.

Predvodjeni Diamantidisom. Sex, Ninis i Dimitris Diamantidis! 8-)
Iako u godinama sinoc opet dabl-dabl u EL, o njegovoj igri u odbrani suvisne su i rijeci, uz fenomenalnog Roka Ukica predvodio PAO do nove pobjede.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 feb 2013, 23:36

Ukica mi ne spominji,molim te :!: ;)

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 22 feb 2013, 23:42

lumani je napisao/la:Ukica mi ne spominji,molim te :!: ;)
Kapiram :D
Ali sinoc je bio izvanredan, mora se priznati. Kakav je on talenat bio kada je imao 15 godina i bio clan prve ekipe KK Split u kojoj su igrali Vujo, Zizic i Grgurevic i koja je zamalo propustila da ode na F4 FIBA-Suprolige! A na kraju ne bi nista od velike karijere...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 feb 2013, 23:50

Ali sinoc je bio izvanredan, mora se priznati. Kakav je on talenat bio kada je imao 15 godina i bio clan prve ekipe KK Split u kojoj su igrali Vujo, Zizic i Grgurevic i koja je zamalo propustila da ode na F4 FIBA-Suprolige! A na kraju ne bi nista od velike karijere...

Talenat jeste bio :!: ali mu je mozak na nivou od sesar josipa :)

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 22 feb 2013, 23:54

lumani je napisao/la:

Talenat jeste bio :!: ali mu je mozak na nivou od sesar josipa :)
Mislim da je Sesar ipak bio veci neradnik :mrgreen:
Ali opet, obojica su imali solidne karijere, koje su opet izvukli onako na talenat. Igrati u Ciboni koja je bila medju 10-15 najboljih klubova u Evropi, ili sada jos uvijek biti vazan sraf u ekipi kao sto je PAO, ti igraci su ipak imali dovoljno mozga i inteligencije za vrhunsku kosarku, a naravno da su mogli vise postici, kao i mnogi drugi najavljivani igraci.

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 24 feb 2013, 10:30

http://www.klix.ba/sport/kosarka/zasto- ... /130221076" onclick="window.open(this.href);return false;

Tako to rade veliki klubovi,a Efes to uistinu i jeste i nadam se da ćemo ih uskoro vidjeti na krovu Evrope.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 feb 2013, 15:01

Raul_64 je napisao/la:Bolji od Gorana Dragica,Jose Calderona ?
Pa dobro, sa Calderonom je mozda na istom nivou, od Dragica sigurno da. Opet sva cetvorica (Parker, Teo, Calderon i Gogi) su vrhunski kosarkasi. Takodje, ne zaboravi da José i Goran predvode ekipe koje su ipak donji dom NBA-lige, otprilike istog kvaliteta kao i CSKA, mada je CSKA smatram za malcice jacu ekipu i od Reptorsa i Sansa.

Nikola Mirotic = car, kralj, prvak u skoku u dalj! 8-) Bravo majstore na vecersanjoj partiji!!! Alba neocekivano parira, imam utisak da su Madridjani usli u susret sa devizom "lako cemo".

ni jedan klub u evropi nije bolji od bilo kojeg nba kluba

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 feb 2013, 15:44

Ali opet, obojica su imali solidne karijere, koje su opet izvukli onako na talenat. Igrati u Ciboni koja je bila medju 10-15 najboljih klubova u Evropi, ili sada jos uvijek biti vazan sraf u ekipi kao sto je PAO, ti igraci su ipak imali dovoljno mozga i inteligencije za vrhunsku kosarku, a naravno da su mogli vise postici, kao i mnogi drugi najavljivani igraci.
Ukic i Sesar nisu za porediti. Ukic je igrao 1 na 5 u Splitu, bio u centru paznje odmah u startu, sa 16 godina od njega pravili boljeg igraca od Drazena i sepurio se po Splitu. Josip Sesar je poslije Drazena Petrovica najtalentovaniji igrac hrvatske kosarke. Druga stvar je sto Sesar nije htio igrati akciju koju mu trener nacrta ako nije bio njegov dan.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

skandinavka76
Kontakt:

Post Postao/la skandinavka76 » 24 feb 2013, 17:05

neno#4 je napisao/la:
Ukic i Sesar nisu za porediti. Ukic je igrao 1 na 5 u Splitu, bio u centru paznje odmah u startu, sa 16 godina od njega pravili boljeg igraca od Drazena i sepurio se po Splitu. Josip Sesar je poslije Drazena Petrovica najtalentovaniji igrac hrvatske kosarke. Druga stvar je sto Sesar nije htio igrati akciju koju mu trener nacrta ako nije bio njegov dan.
Najveći talenat Hrvatske košarke je Toni KUKOČ,čovjek koji svoje saigrače čini boljim,Dražen je bio kiler i trpanje mu je bilo opsesija,,,,sjećam se utakmice protiv Juventuda 60 koševa dao na utakmici i opet traži loptu ...

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 feb 2013, 21:44

skandinavka76 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Najveći talenat Hrvatske košarke je Toni KUKOČ,čovjek koji svoje saigrače čini boljim,Dražen je bio kiler i trpanje mu je bilo opsesija,,,,sjećam se utakmice protiv Juventuda 60 koševa dao na utakmici i opet traži loptu ...

i ex - jugoslavije

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.