Prva liga RS 2012/13
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Prva liga RS 2012/13
Gledao sam utakmicu proslog kola u Janji. Odlicna utakmica i jos bolja igra Mladosti. Cisto sumnjam da ih moze pobijediti Mrkonic u sledecem kolu u Obarskoj. Obavezno idem na utakmicu i javljam Vam.
uzeli su pare od doboja,premirani su,to su sve namazani i istrošeni banjalučki legionari,koje zanimaju samo pare,i sudije su namontirane,vidjećeš!
-
- Kontakt:
Semberac onda ces ti imati cast da otvoris temu Mladost Velika Obarska na forumu Premijer ligai da pises na njoj,a nadam se da cemo ja ,incident i IB2000 barem malo pomoci u skupljanju informacija.semberac je napisao/la:Gledao sam utakmicu proslog kola u Janji. Odlicna utakmica i jos bolja igra Mladosti. Cisto sumnjam da ih moze pobijediti Mrkonic u sledecem kolu u Obarskoj. Obavezno idem na utakmicu i javljam Vam.

Zadnja izmjena: Bijeljina055, dana/u 14 maj 2013, 18:57, ukupno mijenjano 2 puta.
Upravo sam se vratio iz Velike Obarske, gledao sam trening mladosti. Bilo je prisutno 62 gledaoca ( licno sam brojao). Atmosfera medju igracima je odlicna, ljudi na tribinama su veseli, vlada euforija zbog pobjede nad Podrinjem. Sa prvom ekipom je trenirao i Bojan Markovic koji je iz Izraela dosao kuci u Obarsku na par dana. Glavna tema je sta dalje?! Publika nagadja da li ce se ici u Premijer ligu ili ne. Kazu da ce biti kako kaze "shef iz Banja Luke" Milovanovic, koji je predsednik skupstine kluba ( novost za mene ). Danas sam imao priliku da hodam po glavnom terenu, moram vam priznati da je ravan kao pista, trava fenomenalna, jako prijatno sam iznenadjen.
ko zasluzi neka udje u PL, bilo to selo od 100 ili grad od 100 000 stanovnika! nema tu neke mudrosti... samo se nadam da ovaj milovanovic ne gura klub drzavnim parama, nije da nemaju obicaj! 

Milovanovic u Semberiji vazi za postenog i rijetko cestitog covijeka u politici, a uvjerio sam se da ga u Obarskoj obozavaju. Nemoj da unaprijed olako dajemo bilo kakve etikete bilo kome, iako su politicari jako kvarljiva roba. Vidjecemo, vrijeme cini svoje.
hahhahaha, u politici sve posten do postenoga....
nista ja nisam rekao za njega, samo kazem da se nadam da nece drzavnim parama, imamo milion primjera! a ovi u sumarstvu su pogotovo posteni.

- katalinski
- Kontakt:
kakava je sad situacija za popunu lige, posto niko ne ispada iz PL ,ispasce onda samo jedna ekipa direktno,najvjerovatnije ljubic/ a po trenutnoj situcaiji iz 2. ligi ISTOK ulazi Napredak Donji Sepak (koji je vec jednom trebao igrati 1. ligu ,ali njegovu poziciju zauzela je ekipa iz janje )vlasenica ili GORICA pucile i sa zapada jedinstvo zeravica .
prosle godine se igrao neki baraz,kako bi lige bile zanimljivije ,ne znam da li je ista odluka i ove godine.
rudar uljevik ili borac iz samca ,igrao bi protiv pobjednika dvomeca drugoplasiranih ekipa iz 2. lige.
ali nigdje jos nisam procitao zvanicno da li se igra ovaj baraz u 2013.
prosle godine se igrao neki baraz,kako bi lige bile zanimljivije ,ne znam da li je ista odluka i ove godine.
rudar uljevik ili borac iz samca ,igrao bi protiv pobjednika dvomeca drugoplasiranih ekipa iz 2. lige.
Ajvatar
ispadaju dvije minimalno jer tri ulaze jedan ulazi u PL dakle dva moraju ispasti da bi se dobila brojka 3 ovih što ulaze. jedino ako ko odustane od promocije od ovih što osvoje drugu ligu mada nevjerujem.katalinski je napisao/la:kakava je sad situacija za popunu lige, posto niko ne ispada iz PL ,ispasce onda samo jedna ekipa direktno,najvjerovatnije ljubic/ a po trenutnoj situcaiji iz 2. ligi ISTOK ulazi Napredak Donji Sepak (koji je vec jednom trebao igrati 1. ligu ,ali njegovu poziciju zauzela je ekipa iz janje )vlasenica ili GORICA pucile i sa zapada jedinstvo zeravica .
Šampion RS ne može u Premijer ligu BiH
Tri prvoplasirana kluba u Prvoj ligi RS ne ispunjavaju uslove za dobijanje licence za Premijer ligu BiH, zbog čega neće moći u viši rang.
Zbog teške finansijske situacije u mnogim klubovima trenutno tri prvoplasirana prvoligaša Republike Srpske: Mladost (Velika Obarska), Sloga (Doboj) i Sloboda (Mrkonjić Grad) ne mogu da ispune uslove za licenciranje za takmičarsku sezonu 2013/14, piše “Sportski žurnal”.
Predstavnici Mladosti i Slobode bili su na sastanku u Sarajevu sa Lejlom Kosovac, zaduženom za licenciranje klubova u ime Fudbalskog saveza BiH, i istakli su da ne mogu ispuniti uslove za takmičenje koji se od njih traže kako bi dobili licencu, dok Dobojlije nisu prisustvovale ovom sastanku zbog kvara automobila delegacije Sloge koji se desio u putu za Sarajevo, ali jasno je da Dobojlije nemaju adekvatnu infrastrukturu za Premijer ligu.
Vrlo vjerovatno je da pobjednik Prve lige RS sljedeće godine neće u viši rang, a s tim su upoznati i u Fudbalskom savezu RS.
“Moguće je da se desi da nijedan naš prvak ne ode u viši rang takmičenja jer je situacija sve teža i teža u celokupnom društvu, a samim tim i fudbalu. Tražićemo po skraćenom postupku izjašnjenje naših klubova da li prihvataju uslove licenciranja koji vaze ili ne. Ukoliko prihvate moraće da ispoštuju to, a ako ne ispoštuju, a prihvate uslove, snosiće sankcije. Eventualno odustajanje pojedinih klubova od plasmana u viši rang takmičenja ne remeti ništa kada su Propozicije takmičenja u pitanju jer smo sličnih situacija imali i ranije”, rekao je generalni sekretar FSRS, Rodoljub Petković.
Prema saznanjima “Sportskog žurnala” pozivi i upoznavanje sa uslovima licenciranja biće upućeni Modriča Maksimi, Sutjesci iz Foče, Kozari i Drini iz Zvornika.
Osim klubova iz Prve lige RS, pod upitnikom su i nastupi svih premijerligaša RS u najvišem rangu takmičenja, jer licence za sljedeću sezonu još nisu dobili Borac (Banjaluka), Leotar (Trebinje), Rudar Prijedor, Radnik (Bijeljina) i Slavija (Istočno Sarajevo).
Problem sa licencama prisutan je i u FBiH gdje je prošlogodišnji šampion Gradina iz Srebrenika, po fleksibilnijim uslovima, dobila licencu, ali je jesenju sezonu odigrala na drugim terenima, u Gradačcu. Sada isti problem ima i lider Prve lige Federacije BiH Vitez.
Tri prvoplasirana kluba u Prvoj ligi RS ne ispunjavaju uslove za dobijanje licence za Premijer ligu BiH, zbog čega neće moći u viši rang.
Zbog teške finansijske situacije u mnogim klubovima trenutno tri prvoplasirana prvoligaša Republike Srpske: Mladost (Velika Obarska), Sloga (Doboj) i Sloboda (Mrkonjić Grad) ne mogu da ispune uslove za licenciranje za takmičarsku sezonu 2013/14, piše “Sportski žurnal”.
Predstavnici Mladosti i Slobode bili su na sastanku u Sarajevu sa Lejlom Kosovac, zaduženom za licenciranje klubova u ime Fudbalskog saveza BiH, i istakli su da ne mogu ispuniti uslove za takmičenje koji se od njih traže kako bi dobili licencu, dok Dobojlije nisu prisustvovale ovom sastanku zbog kvara automobila delegacije Sloge koji se desio u putu za Sarajevo, ali jasno je da Dobojlije nemaju adekvatnu infrastrukturu za Premijer ligu.
Vrlo vjerovatno je da pobjednik Prve lige RS sljedeće godine neće u viši rang, a s tim su upoznati i u Fudbalskom savezu RS.
“Moguće je da se desi da nijedan naš prvak ne ode u viši rang takmičenja jer je situacija sve teža i teža u celokupnom društvu, a samim tim i fudbalu. Tražićemo po skraćenom postupku izjašnjenje naših klubova da li prihvataju uslove licenciranja koji vaze ili ne. Ukoliko prihvate moraće da ispoštuju to, a ako ne ispoštuju, a prihvate uslove, snosiće sankcije. Eventualno odustajanje pojedinih klubova od plasmana u viši rang takmičenja ne remeti ništa kada su Propozicije takmičenja u pitanju jer smo sličnih situacija imali i ranije”, rekao je generalni sekretar FSRS, Rodoljub Petković.
Prema saznanjima “Sportskog žurnala” pozivi i upoznavanje sa uslovima licenciranja biće upućeni Modriča Maksimi, Sutjesci iz Foče, Kozari i Drini iz Zvornika.
Osim klubova iz Prve lige RS, pod upitnikom su i nastupi svih premijerligaša RS u najvišem rangu takmičenja, jer licence za sljedeću sezonu još nisu dobili Borac (Banjaluka), Leotar (Trebinje), Rudar Prijedor, Radnik (Bijeljina) i Slavija (Istočno Sarajevo).
Problem sa licencama prisutan je i u FBiH gdje je prošlogodišnji šampion Gradina iz Srebrenika, po fleksibilnijim uslovima, dobila licencu, ali je jesenju sezonu odigrala na drugim terenima, u Gradačcu. Sada isti problem ima i lider Prve lige Federacije BiH Vitez.
dragan skakić sudi u obarskoj ,to je veliki prijatelj f.k. sloboda mrkonjić grad,sigurica mladost(v.obarska)- sloboda m.grad 2,gost dobija 100 posto,kad vam kažem ljudi,f.k.sloboda su obećane pare,od političara,idu u premijer ligu,srediće infrastrukturu,savez je danas poslao sudiju,da ih pogura!
Izvoli banuj se sam, ne cekaj admina.zavnobih je napisao/la:dragan skakić sudi u obarskoj ,to je veliki prijatelj f.k. sloboda mrkonjić grad,sigurica mladost(v.obarska)- sloboda m.grad 2,gost dobija 100 posto,kad vam kažem ljudi,f.k.sloboda su obećane pare,od političara,idu u premijer ligu,srediće infrastrukturu,savez je danas poslao sudiju,da ih pogura!

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
-
- Kontakt:
Koliko sam cuo juce da ce Obarska igrati PL i to u Obarskoj odnosno da ce se graditi jos jedna tribina od 1500 sjedecih mjesta.
izgleda samo mi u doboju ne mozemo da napravimo novu tribinu. ako se nekad i napravi treba taj dan proglasiti neradnim!!! 

Nisam siguran da je vama jedan od glavnih u klubu neko od ministara u Vladi RS.po'marke je napisao/la:izgleda samo mi u doboju ne mozemo da napravimo novu tribinu. ako se nekad i napravi treba taj dan proglasiti neradnim!!!

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
-
- Kontakt:
Tribine cete izgraditi kao sto ste izgradili i novu dvoranu.po'marke je napisao/la:izgleda samo mi u doboju ne mozemo da napravimo novu tribinu. ako se nekad i napravi treba taj dan proglasiti neradnim!!!

Pozdrav svima. Bio sam juce na utakmici u Obarskoj. Prilicno losa utakmica. Domacin je igrao u nevidjenom grcu i pod velikim pritiskom sto je bilo ocigledno. Vanjska temperatura je bila nevidjeno visoka . Po meni, gosti su bili za nijansicu bolji, tacnije igrali su rastereceno. Sudjenje odlicno. Realno je bilo da se bodovi podijele. Po pricama ljudi iz publike, Mladost ce ici u premijer ligu ali vidjecemo.Pozdrav.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Koliko prima postojeća? Djeluje mi negdje oko 500?Bijeljina055 je napisao/la:Koliko sam cuo juce da ce Obarska igrati PL i to u Obarskoj odnosno da ce se graditi jos jedna tribina od 1500 sjedecih mjesta.
Strašno da Doboj ne može imati barem stadionsku infrastrukturu za Premijer ligu. Ajde, nek ne uđu, ali da ne mogu imati minimalno pristojan stadion.
Hayley <3
nemoj tako nije to zbog ministra!Devil je napisao/la:Nisam siguran da je vama jedan od glavnih u klubu neko od ministara u Vladi RS.po'marke je napisao/la:izgleda samo mi u doboju ne mozemo da napravimo novu tribinu. ako se nekad i napravi treba taj dan proglasiti neradnim!!!

dizali su oni kredit za dvoranu i to 2 puta!Bijeljina055 je napisao/la:Tribine cete izgraditi kao sto ste izgradili i novu dvoranu.po'marke je napisao/la:izgleda samo mi u doboju ne mozemo da napravimo novu tribinu. ako se nekad i napravi treba taj dan proglasiti neradnim!!!![]()
![]()

Postojeca tribina u Velikoj Obarskoj ima oko 500 - 600 sjedecih mjesta. Stvarno je uradjena odlicno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.