OI London 2012 - Plivanje

Inspire a generation.

Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten

skyisthelimit

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la skyisthelimit » 01 avg 2012, 01:12

Normalno da cu lupati i ismajavati vas kad bez ikakvog argumeta dodjete ovdje i kazete da su svi amerikanci dopingovani. Ti koji su bili medju njima sprinterica Jones je uhvacena. S druge strane ako su svi ameri dopingovani kako to da uvijek Phelps pobjedi.

Uostalom, kako objasnjavas ove dvije djevojcice od 15 godina koje su osvojile zlato i oborile rekord ( kineskinja i litvanka )..Kako je to njima na normalan nacin uspjelo, a Phelpsu nije ???

znaci ja kad bi pojeo ili popio tu biljku trcao bi lagano 9.7 sekundi :roll: Strasno, sad ispade da bi bijelci dominirali sprintom da nema nadrogiranih crnaca :roll:
15.10 - 15.06 ...

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 01 avg 2012, 01:13

underPFC je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la:nazalost nema srba na 100 metara pa je tu sve cisto. Dakle Bolt je regularan taman da istrci 9.2 :lol:
Niko ne priča o Srbima. Pričamo o nečemu što se zove doping test! Verovatno nisi pročitao moj prethodni post. Vodiš se onom pisaću čisto da bih pisao,a ustvari vrlo malo znaš,evidentno.
Ako ništa drugo pogledaš malo na wikipediji neke stvari oko doping kontrola,oko toga šta je doping,ko ga sprovodi, koje su dozvoljene supstance,pa onda zasnivaš mišljenje.Najlakše je lupati.

Što se Bolta tiče Univerzitet u Manchesteru je utvrdio da retka biljka postoji u Jamajci u tom delu Bermudskog trougla,koja više nigde ne raste,a koja utiče na žlezde i mišiće i samim time podstiče na veći stepen izdržljivosti.....

I zašto svi izbegavaju odgovor, zašto Dream Team odbija da radi doping testove??? Ne samo danas već i prethodnih 20 godina?
ako je tako jednostavno..zasto recimo ti ne odes tamo..siguran sam da se moze naci i uzeti ta rijetka biljka..narokas se nje..i eto svjetskog rekorda..

ljudima je lakse vjerovati da postoje teorije zavjere..da postoji toliko dopingovanih sportista..umjesto da se zavale u kauč..upale TV..gledaju i uzivaju..
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 avg 2012, 01:17

soba 39 je napisao/la:Dajte mi razuman odgovor zašt neće na antidoping kontrolu a cijela zemaljska kugla hoće i da završavamo s ovim. ;)
Kako bolan neće, kad sam u prošlom postu naveo, da svi osvajači medalja na ovim igrama moraju ići na doping test, a svaki drugi sportaš na igrama će biti testiran bez obzira na postignuti rezultat ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 01 avg 2012, 01:17

skyisthelimit je napisao/la:
Uostalom, kako objasnjavas ove dvije djevojcice od 15 godina koje su osvojile zlato i oborile rekord ( kineskinja i litvanka )..Kako je to njima na normalan nacin uspjelo, a Phelpsu nije ???

znaci ja kad bi pojeo ili popio tu biljku trcao bi lagano 9.7 sekundi :roll: Strasno, sad ispade da bi bijelci dominirali sprintom da nema nadrogiranih crnaca :roll:
Isle su one na doping i prosle, kazu sve cisto...

Bilo je vise slucajeva kod Amera, ja se sjecam onog sto je bio kao najjaci u bacanju kugle pa ga otkriju, a npr Jones je postala legenda bila, citav svijet je mislio da je sve legalno dok nije razotkriveno i dok nije priznala.
Bilo je kod Amera najvise tih slucajeva, niko ne kaze da se oni svi pucaju ali oni su u tome jedni od najspretnijih

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 avg 2012, 01:20

delpiero20 je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la:

Isle su one na doping i prosle, kazu sve cisto...

Bilo je vise slucajeva kod Amera, ja se sjecam onog sto je bio kao najjaci u bacanju kugle pa ga otkriju, a npr Jones je postala legenda bila, citav svijet je mislio da je sve legalno dok nije razotkriveno i dok nije priznala.
Bilo je kod Amera najvise tih slucajeva, niko ne kaze da se oni svi pucaju ali oni su u tome jedni od najspretnijih
Pa išli su i svi Ameri i prošli su, jer svi osvajači medalja moraju proći doping test, a kako to onda američka štafeta ne pobijedi sinoć kad su toliko dopingovani, ili Phelps večeras :roll: :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 01 avg 2012, 01:21

underPFC@ vjerovatno JORDAN,MAGIC,Barkley,Stockton,Bird a sad Bryant,James itd da nisu dopingovani ne bih ni dvokorak znali napraviti a pogoditi kos bio bi misaona imenica za njih :lol: :lol:

Vjerovatno je i Divac,Drazen,Kukoc,Rada bili dopingovani jer igrali su u NBA tamo su svi dopingovani jer kako je moguce da ovi igraci iz evrope budu rame uz rame ovim dopingovanim amerikancima :lol: :lol:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 01 avg 2012, 01:22

rio_Ferdy88 je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:Dajte mi razuman odgovor zašt neće na antidoping kontrolu a cijela zemaljska kugla hoće i da završavamo s ovim. ;)
Kako bolan neće, kad sam u prošlom postu naveo, da svi osvajači medalja na ovim igrama moraju ići na doping test, a svaki drugi sportaš na igrama će biti testiran bez obzira na postignuti rezultat ;)

bravo :!:

Svaki učesnik koji osvoji medalju također će biti testiran, prenosi BBC.

Dakle, ukljucujuci i americke sportase :!: :!: :!: Ne znam ko je vas slagao da amere niko ne provjerava.

ne mogu da vjerujem da neki vjerujuju da je DREAM TEAM na drogama bio :shock: Svasta s vama ljudi. Najbolji kolektiv svih vremena i pljujete ih, nek vam je na cast
Zadnja izmjena: skyisthelimit, dana/u 01 avg 2012, 01:24, ukupno mijenjano 1 put.
15.10 - 15.06 ...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 avg 2012, 01:23

@underPFC Prijatelju, u NBA-u su davno uvedeni doping testovi i ti igraci sigurno nisu dopingovani...Druga je stvar koristenja dozvoljenih suplemenata koje koriste sve vrhunske ekipe u danasnjem sportu... ;)

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 avg 2012, 01:24

skyisthelimit je napisao/la: Ne znam ko je vas slagao da amere niko ne provjerava.
Ma to neki tam' ruski portal, pa sam' prenijeli vijest ovi portali iz RS-a. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 01 avg 2012, 01:31

Milorad Cavic je roden u Anahaimu USA i pliva za USA univerzitet Berkeley i zamalo pobjedio Phelpsa na prosloj Olimpiadi al doping pomogao Phelpsu da za jednu stotinku pobjedi Cavic nije mogao nista protiv dopinga :lol: :lol:

A najsmjesnije u ovoj prici ovih sto valjaju gluposti o dopingu USA sportista je kad Amerikanci pobjeduju osvajaju medalje titule onda je to DOPING :lol: kad neko drugi OSVAJA MEDALJE ITD... a nije Amerikanac (evropljani i ostatak svijeta) e onda je to TALENAT VELIKO ODRICANJE MUKOTRPAN RAD DA BI SE POSTIGAO TAJ REZULTAT :o :o :lol: :lol:
Zadnja izmjena: mdss, dana/u 01 avg 2012, 01:45, ukupno mijenjano 1 put.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 01 avg 2012, 01:41

da i Cavic je poluamer i on je dopingovan :)
15.10 - 15.06 ...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 avg 2012, 01:46

Ne znam je li i vama,ali meni ova komentatorka sad na eurosportu zvuci perverzno sa svojim recenicama tipa:'rano su se otvorile,zato su i isprskane kod ulaska' :lol: :lol: :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 avg 2012, 10:04

Krajnje je degutantno pričati tim tonom o najuspješnijem olimpijcu svih vremena. Umjesto da mu se oda počast zbog svega što je napravio u karijeri, spominje se doping. Može biti samo da ga drži vutra koju je pušio prije par godina. :mrgreen:

OI nisu pod pokroviteljstvom Amerike. Eto, samo njihovi sportisti ne idu na doping kontrolu. Oni su izuzeti jer imaju američki pasoš. :mrgreen: Kako da ne. :mrgreen: Fakat, kao da "filmski Rusi" plasiraju ovakve stvari. :mrgreen:

Meni je Phelps antipatičan (šta mogu, Thorpe mi je #1 kad je plivanje u pitanju), al' sad da se hvatam za kojekakve slamke u vidu dopinga, mah, ne pada mi na pamet.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 avg 2012, 10:19

Americki sportisti zakljucno sa OI u Pekingu nisu podlegali pod WADA, vec USADA. To je opste poznata stvar.
Isto kao sto je poznata stvar da su Armstrong, Jones i ostali provaljeni tek naknadno i nisu nikada bili testirani pozitivnima u toku karijera.
Afera BALCO je stigla i do Kongresa.
U trci na 100 metara u Seulu, pao je samo Johnson, iako su barem 4 trkaca (a verovatno i Carl Lewis) bili dopingovani.
Florence Griffith Joyner je preminula sa 37-8 godina, a najbolje trke je otrcala u Seulu, kojima se niko nije priblizio u sledecih 24 godine. Pardon: jedina koja je bila blizu je Marion Jones. :mrgreen:
Tako da price o dopingu USA tima imaju itekako osnova.

E sad, gledati na svakog njihovog sportistu kao na produkt dopinga je glupost. Phelps je jednostavno fenomen. Nizak lakticitet, jako srce, veli kapacitet pluca, velika plovnost, ogromna stopala, a male noge spram tela...Sve ga to stavlja u poziciju da je idealno gradjen za plivanje.

Sa druge strane, jako nonsalantno se prelazi preko rezultata male Shiwen Ye. Nemoguce je da zena pliva brze od vrhunskog muskog plivaca, a jos vise je nemoguce da poslednjih 50 metara pliva u rangu 1 Lochtea. Takve stvari se ne desavaju slucajno.
Ako znamo na sta su sve bili spremni u zemljama Istocnog Bloka i u Kini, meni ovo deluje kao flagrantni primer uticaja hemije na necije performanse.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 avg 2012, 10:55

MaGiCa je napisao/la: Tako da price o dopingu USA tima imaju itekako osnova.
O dopingu pojedinaca iz tog tima, a ne cijelog tima ;)

Iako većina tih priča nije dokazana, osim za BALCO laboratoriju koja je bila povezana najviše sa Jones :mrgreen:

Moglo bi se onda pričati i o dopingu Bolta, i tima Jamajke, ako ćemo gledati rezultate kojima je on pomjerio granice u atletici, kao Florence u svoje vrijeme, a pobijedio je u Pekingu gdje su kontrolu nad američkim sportašima provodili od strane USADA, dakle zar nisu mogli naštimati nekom svom atletičaru da pobijedi ako su već ljudi iz ove agencije posvećeni toliko tom cilju :mrgreen:

A na ovim Igrama kontrolu će vršiti WADA, a gle čuda opet će Amerikanci biti na vrhu liste zemalja sa najviše odličja, uz Kinu ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 avg 2012, 11:08

rio_Ferdy88 je napisao/la: Moglo bi se onda pričati i o dopingu Bolta, i tima Jamajke, ako ćemo gledati rezultate kojima je on pomjerio granice u atletici, kao Florence u svoje vrijeme, a pobijedio je u Pekingu gdje su kontrolu nad američkim sportašima provodili od strane USADA, dakle zar nisu mogli naštimati nekom svom atletičaru da pobijedi ako su već ljudi iz ove agencije posvećeni toliko tom cilju :mrgreen:
Moglo bi se pricati o Boltu kao o FGJ. Samo, Bolt je nekoliko puta rusio svoje rekorde i Bolt je mnogo bolje testiran na doping nego FGJ i Bolt je jos uvek Bogu hvala ziv i takmici se.

A na ovim Igrama kontrolu će vršiti WADA, a gle čuda opet će Amerikanci biti na vrhu liste zemalja sa najviše odličja, uz Kinu ;)
Ja to kao osporavam, mozda :?:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 avg 2012, 12:07

MaGiCa je napisao/la: Moglo bi se pricati o Boltu kao o FGJ. Samo, Bolt je nekoliko puta rusio svoje rekorde i Bolt je mnogo bolje testiran na doping nego FGJ i Bolt je jos uvek Bogu hvala ziv i takmici se.

Ja to kao osporavam, mozda :?:
Znam da ti ne osporavaš, ali opet ako je USADA kontrolirala Amere u Pekingu, a WADA sada u Londonu, a broj medalja i poredak na kraju bude sličan, nije logično da se sistematski kod Amerikanaca uzimaju nedozvoljena sredstva, kao što je bilo priče ovdje na pdf-u, ne od tebe ali od tvojih zemljaka :mrgreen:

A FGJ je preminula od gušenja zbog epileptičnog napada, što je potvrđeno i nalazom patologa, iako će uvijek ostati sumnje u njene rezultate, jer su bili daleko ispred konkurencije, a Bolt je 26godišnjak dok je ona preminula u 39 god :(
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 avg 2012, 12:11

Edin TM87 je napisao/la:Prvi put cujem za to :roll:

Kakvo je to pravilo? Ko je dozvolio to? :roll:
Njihov američki olimpijski komitet "garantuje" za njih... To je jedan od uslova bio da počnu slati i Tim snova...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 avg 2012, 12:18

DANTES je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Prvi put cujem za to :roll:

Kakvo je to pravilo? Ko je dozvolio to? :roll:
Njihov američki olimpijski komitet "garantuje" za njih... To je jedan od uslova bio da počnu slati i Tim snova...
Da i koliko su dopingovani bili u Ateni nisu ni osvojili zlato :mrgreen:

A već sam prije napisao da na ovim OI svi osvajači medalja moraju proći testiranje, a također da će ukupno biti testiran svaki drugi sportaš na igrama ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 avg 2012, 12:23

Joj ovih naših Amerikanaca :roll:
Pa čiji sportaši/atletičari su se najviše fatali u tom dopingu :?: :?:
Ima sve crno na bjelo, i doktor koji ih je dopingovao je prizna, pa jel Agasi nakon završetka karijere priznao da se dopingovo :?:
Ne mora značiti da su dopingovani, ali nemojte ni tvrditi da nisu, eto mi imamo o tome pojma kako se to dopinguje i šta se radi :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Olimpijske igre: London 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.