Odlazak u brazil... (navijači)

O navijačima, zanimljivostima, sličice, TV prijenosi, prognoze, takmičenja forumaša i druge zabavne teme.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci

DonCorleone
Kontakt:

Re: Odlazak u brazil... (navijači)

Post Postao/la DonCorleone » 19 okt 2013, 01:48

Sheyi je napisao/la:Mozes spavat u parku :mrgreen:
A ne u hotelu placat 50€ noc, za 50€ bi na drvetu spavao.

Jest sendvice, samo da se nije gladno.

Znaci 800€ da trosis :)
i 800€ karta
300€ ulaznice
200€ put u dva grada

Ako prodjemo grupu jos 400€
Dalje nek ne prolaze :mrgreen:
Ti bi definitivno ostao zauvijek u Brazilu sa ovim budgetom :lol: . Jednog dana bi te nasli u nekoj faveli :D .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 okt 2013, 01:58

DonCorleone je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Mozes spavat u parku :mrgreen:
A ne u hotelu placat 50€ noc, za 50€ bi na drvetu spavao.

Jest sendvice, samo da se nije gladno.

Znaci 800€ da trosis :)
i 800€ karta
300€ ulaznice
200€ put u dva grada

Ako prodjemo grupu jos 400€
Dalje nek ne prolaze :mrgreen:
Ti bi definitivno ostao zauvijek u Brazilu sa ovim budgetom :lol: . Jednog dana bi te nasli u nekoj faveli :D .
Ma glupost je sto se ne igra u jednom gradu jedna grupa, sto ce se platit prevoz od grada do grada mozes hotelski smjestaj uplatiti.

Ma da mi je da me prime na kruzer da zaradim i ne bi se dvoumio ni sekundu da li ici il ne ici u Brasil. :D

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 19 okt 2013, 02:00

@DonCorleone,

Nema ništa od smještaja u jednom mjestu, to nema smisla. Vraćati se poslije utakmice iz, recimo Belo Horizontea u Rio, to ni u ludilu. Dakle, dan-dva prije utakmice otići u novo mjesto gdje igraju narednu utakmicu i tako svaki put. Na kraju se vratiti u mjesto odakle se leti (dodatni problem ako ne budemo u Riu ili Sao Paolu jer su iz ostalih mjesta slabije konekcije). 150 Eur za lokalne letove je poskupo, ali za kalkulaciju neka bude.

BIH - BUDIMPEŠTA - BIH: 50 Eur
BUDIMPEŠTA - BRAZIL - BUDIMPEŠTA: 740 Eur
PREVOZ PO BRAZILU: 500 Eur (3 leta)
DŽEPARAC: 750 Eur (15 dana)
SMJEŠTAJ: 750 Eur (15 dana)
KARTE ZA UTAKMICE: 300 Eur (3 utakmice)

UKUPNO: 3090 Eur + 20% = cca 3700 Eur.

Dakle, za normalan odlazak samo za grupnu fazu treba nekih 3.500 Eur i to u vlastitom aranžmanu. Agencije dodaju 25-50% na troškove, tako da bi i to povećalo cijenu za dobrih 500-1000 Eur. Plus, uvijek se pojave dodatni troškovi a na stranu što kad bih otišao, troškovi bi bili zadnje o čemu bih tada razmišljao.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 okt 2013, 02:15

@NoName

Te cifre koji si sada naveo su dosta realnije i u sustini tacne. 3.500 EUR/osobi je Brazil u privatnom aranzmanu. Ja bi cak rekao da ce biti agencija koje ce biti duplo skuplje o ovog iznosa na koji smo mi dosli.

Pazi pri rezervisanju smjestaja da uzmes smjestaj i taj jedan dan ili noc pred odlazak iz RIA na primjer: 12. Juna stizes u RIO na prvu utakmicu, a 18tog se vracas ponovo iz RIA za EU, onda ti treba soba 12tog na 13ti i 17tog na 18ti ili da pravo letis iz grada dje je bila treca utakmica (recimo Salvador) na aerodrom dje se vracas za Evropu (RIO).

Ima tu caka na koje treba pripaziti, ali realno...3.500 EUR/osobi, znaci u mom slucaju min. 7.000 EUR, jer bi htjela ici i cura, a to nema sanse da izdvojim, i ako bi bilo sigurno nezaboravno. A u slucaju da prodjemo grupnu fazu bi bankrotirao :lol: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 19 okt 2013, 02:18

Druže,

Pišeš sa čovjekom koji je rezervisao makar 100x smještaj preko bookinga, tako da sa tog aspekta nema problema :D Najveći problem je dakle unutrašnji prevoz kroz Brazil, teško se to može unaprijed naći. Ostalo me ne brine.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 okt 2013, 02:21

NoName je napisao/la:Druže,

Pišeš sa čovjekom koji je rezervisao makar 100x smještaj preko bookinga, tako da sa tog aspekta nema problema :D Najveći problem je dakle unutrašnji prevoz kroz Brazil, teško se to može unaprijed naći. Ostalo me ne brine.
Kazem ti, jer ja pri svakom rezervisanju nesto pogrijesim :D .

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 okt 2013, 12:42

Imati 10 000-15 000 KM a ne otici u Brazil bi bila glupost svjetskih razmjera
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 okt 2013, 12:47

za 1700 eura ce biti iz Njemcke 7 dana sa povratnom kartom i smjestajem,bez karti i prevozom dole

Dajdza
Kontakt:

Post Postao/la Dajdza » 19 okt 2013, 14:29

bacelonafan je napisao/la:za 1700 eura ce biti iz Njemcke 7 dana sa povratnom kartom i smjestajem,bez karti i prevozom dole
kako znas? jel nagadjas ili imas neku info?

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 19 okt 2013, 14:37

Pa tu je to jbg,iz Svih zemalja u 100-200 eu razlike...

Dajdza
Kontakt:

Post Postao/la Dajdza » 19 okt 2013, 14:44

ahmic je napisao/la:Pa tu je to jbg,iz Svih zemalja u 100-200 eu razlike...
OK,ali pitam jel ima neko nesto zvanicno,ono tipa TUI-Thomas Cock...ajmo dijaspora,angazujte se pa javite barem predvidjanja stranih agencija. Kontam ono,ako su nase vec izbacile nekakve okvirne cijene,vjerovatno su se i ove velike agencije oglasile po tom pitanju,barem sa nekom aprox cijenom

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 okt 2013, 15:00

Dajdza je napisao/la:
OK,ali pitam jel ima neko nesto zvanicno,ono tipa TUI-Thomas Cock...ajmo dijaspora,angazujte se pa javite barem predvidjanja stranih agencija. Kontam ono,ako su nase vec izbacile nekakve okvirne cijene,vjerovatno su se i ove velike agencije oglasile po tom pitanju,barem sa nekom aprox cijenom
rodjak iz njemacke nih 13 ce da idu i gledaju kombinacije posto ja i taj rodjak iz njemacke imamo rodjaka u USA,iz Njemacke su nasli ponudu za 1700 eura povratna karta i smjestaj a tu dodaj da ti karta nije placena za tekme i prevoz po Brazilu sve zavisi sta nas zapadne mozda gradovi budu blizu,a oni cekaju da vide u koju cemo grupu zapast i u koje gradove ce se igrat,pa ce platiti povratnu kartu i zakupice kucu dole sto ce ih jeftino izac,ili dva stana,e sad ovih 1700 eura smjestaj i povratna karta kazu bice to puno jeftinije samo se treba medju Njemacke navijace uvaliti,jer ce njih dosta ici pa onda ce i letovi biti jeftiniji i smjestaj tako da mozda odu sa Njemckim navijacima sve zavisi ocel biti blizu gradova nase grupe

Dajdza
Kontakt:

Post Postao/la Dajdza » 19 okt 2013, 15:14

bacelonafan je napisao/la:
Dajdza je napisao/la:
rodjak iz njemacke nih 13 ce da idu i gledaju kombinacije posto ja i taj rodjak iz njemacke imamo rodjaka u USA,iz Njemacke su nasli ponudu za 1700 eura povratna karta i smjestaj a tu dodaj da ti karta nije placena za tekme i prevoz po Brazilu sve zavisi sta nas zapadne mozda gradovi budu blizu,a oni cekaju da vide u koju cemo grupu zapast i u koje gradove ce se igrat,pa ce platiti povratnu kartu i zakupice kucu dole sto ce ih jeftino izac,ili dva stana,e sad ovih 1700 eura smjestaj i povratna karta kazu bice to puno jeftinije samo se treba medju Njemacke navijace uvaliti,jer ce njih dosta ici pa onda ce i letovi biti jeftiniji i smjestaj tako da mozda odu sa Njemckim navijacima sve zavisi ocel biti blizu gradova nase grupe

ma ja kontam da ce doci TUI npr.,obzirom da sad ima 12 reprezentacija iz europe i ici ciljano na te navijace i ponudit im cartere,smjestaj...e sad kad vec dole prebace svoje avione,bolje mu je da jedan dan voze nas,engleze i spance, drugi dan njemce,ruse... bolje po njih ako avion vozi svaki dan,nego da stoji na pisti 3 dana.. posto je to realna opcija,u tom slucaju imaju kvantitet ljudi, pa vjerujem da ce cijena biti bolja

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 21 okt 2013, 00:12

nek se dese kakvi neredi u brazilu, premjesti svjetsko u njemačku i onda npr da se tema zove ODLAZAK U NJEMAČKU :lol: :lol:

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 21 okt 2013, 00:33

Ajoj, da se igra u Njemačkoj bilo bi nas po 100 hiljada na svakoj utakmici. Nebitno koliko stadioni primaju :mrgreen:

edit: Ma racku 100 hiljada, po milion!
NAPRIJED NARODE!

PIKE
Kontakt:

Post Postao/la PIKE » 21 okt 2013, 00:36

yebo majku vidi se da smo mi bosanci uvijek bili kurate sreće.. navest cu prvo sebe kao primjer haha picki prepun mayers, meni derpe prilazi i nabacuje mi se :cry: et.. ha evo i za repku.. jednom se plasiramo i moraš prodati babino imanje da odeš na kraj svijeta da gledaš repku.. nije lahko biti bosanac realno :D

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 21 okt 2013, 00:38

PIKE je napisao/la:yebo majku vidi se da smo mi bosanci uvijek bili kurate sreće.. navest cu prvo sebe kao primjer haha picki prepun mayers, meni se derpe nabaucuje et.. ha evo i za repku.. jednom se plasiramo i moraš prodati babino imanje da odeš na kraj svijeta da gledaš repku.. nije lahko biti bosanac realno :D
Nije samo imanje, vec i babu :mrgreen:

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 21 okt 2013, 00:56

PIKE je napisao/la:yebo majku vidi se da smo mi bosanci uvijek bili kurate sreće.. navest cu prvo sebe kao primjer haha picki prepun mayers, meni derpe prilazi i nabacuje mi se :cry: et.. ha evo i za repku.. jednom se plasiramo i moraš prodati babino imanje da odeš na kraj svijeta da gledaš repku.. nije lahko biti bosanac realno :D
Neka tebe oči moje lijepe u Mayersu, vidi gdje si, šta si, a repku ostavi ozbiljnijim momcima.
Željezničar za život cijeli!

PIKE
Kontakt:

Post Postao/la PIKE » 21 okt 2013, 01:00

sjedi, oguli jabuku

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 21 okt 2013, 01:07

Imas u Njemackoj pausalne aranzmane, dje mozes da biras koliko utakmica zelis da gledas, na primjer prve dvije ili zadnje dvije utakmice grupne faze imas sredjen avio prevoz-povratna, smjestaj, hranu, turistiscke vodice, obezbjedjene karte, osiguranje, kompletan servis i putovanje na razlicita mjesta dje se odigravaju te dvije utakmice koje mozes da biras i to za 4.640 Eura/osobi.

Moze se rezervisati na primjer citavo prvenstvo znaci gledanje svake utakmice Njemacke reprezentacije plus finale i da se oni brinu o kompletnom aranzmanu, to kosta nevjerovatnih 14.500 EUR.

Za 1.700 mozes jedino doc u Brazil i vratiti se nazad, nista vise. Najmanje, znaci najmanje vam treba za 3 utakmice grupne faze i 6 dana boravka u Brazilu 3.500 EUR.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.