Stadion Tušanj

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Beduin
Kontakt:

Re: Stadion Tušanj

Post Postao/la Beduin » 06 avg 2016, 17:11

"U startu imamo milion maraka za budžet. Za dokupljeni dio zemlje 200 hiljada, a za rentu 800 hiljada KM. Mi uz 950.000 KM predviđenih za istočnu tribinu stadiona Tušanj već imamo još jedan milion za drugu fazu izgradnje", kaže Imamović.
Ne tako davno pjesnik je rekao da ce 750k biti za prvu fazu izgradnje Istocne tribine, a 200k za renoviranje Sjevera i Zapada. Odjednom to renoviranje ne postoji, pare davno predvidjene i izdvojene, ljetna pauza bila i prosla te dovoljno vremena je bilo da se dovedu postojece tribine u red, barem one osnovne stvari, mokri cvorovi, fasada i postojece prostorije na Sjeveru, kavez za gostujuce navijace na A ili D tribini Zapada...

Zar ne postoji novinar koji ce ga podsjetiti sta je izjavljivao prije par mjeseci, zar ne postoji neko blizak njemu da ga odvede ispred j3benog Sjevera i pita gdje bi on svoju suprugu ili dijete odveo kad im se pripiša, degen lazljivi.
I onda u nastavku teksta procitam jos:
Ako sve bude išlo po planu, prema ranijim najavama, izgradnja tribine trebala bi biti završena naredne godine.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Komunista
Kontakt:

Post Postao/la Komunista » 21 avg 2016, 23:27

Jedino rjesenje za stadion je da Grad proda Tusanj gradjevinskim kompanijama i za te pare, na obodu Tuzle na gradskoj parceli (poljane ili slicno) napravii stadion za Slobodu i druge gradske klubove. Stadion od max 10k gledaoca, bez atletske staze. Istu napraviti u kasarni, osnosno u kampusu, kao i sve ostalo za atletiku. Mislim da bi cak i ostalo para viska od cijelog tog posla.
Rođen da budem Tuzlak, rođen da budem prvak. #InatTuzlanski i grobar Slobode po Solinasu aka Krlezi

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 avg 2016, 00:41

Komunista je napisao/la:Jedino rjesenje za stadion je da Grad proda Tusanj gradjevinskim kompanijama i za te pare, na obodu Tuzle na gradskoj parceli (poljane ili slicno) napravii stadion za Slobodu i druge gradske klubove. Stadion od max 10k gledaoca, bez atletske staze. Istu napraviti u kasarni, osnosno u kampusu, kao i sve ostalo za atletiku. Mislim da bi cak i ostalo para viska od cijelog tog posla.
Ne možeš uzeti tolike pare za zemljište da ti pokrije funkcionalan stadion neke hajmo reci 3. kategorije... Mada sam i ja sve vise svakog dana pobornik ideje da ako Sloboda misli rasti i postati stalan učesnik evropskih takmičenja mora se jednostavno maknuti sa Tusnja.... I budali je vise nego očigledno da grad ne može i ne želi da prati rast kluba .. Mislim, obecavat će faraon kule i gradove a svi znamo da od toga nema ništa.... SLOBODA JEDNOSTAVNO NEMA VISE VREMENA ZA CEKANJE... Klub pod hitno izmjestiti i uraditi novi stadion a Tusanj onako oronuo ostaviti Kadi i legendama Slobode pa nek organizuju koncerte do mile volje
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Komunista
Kontakt:

Post Postao/la Komunista » 22 avg 2016, 00:50

Nisam te struke, ali onaj plac na Sjenjaku su prodali za 3,5 miliona KM. Tusanj ima bar 4x vise povrsine od toga, na atraktivnijoj lokaciji. To je vrijednost koju treba iskoristiti, ali ali treba podvuci crtu i reci da ovo ne funkcionise. Zatim odrediti covjeka u Gradu koji ce biti zaduzen za tranziciju. Stadion do 10k, za sve gradske klubove, na opstinkoj zemlji oko grada, sa prilazom i parkingom. Isplativa investicija kako god okrenes. Bio svjedok slicnom u Minhenu. Ako moze Bajern, mozemo i mi.
Rođen da budem Tuzlak, rođen da budem prvak. #InatTuzlanski i grobar Slobode po Solinasu aka Krlezi

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 avg 2016, 01:07

Komunista je napisao/la:Nisam te struke, ali onaj plac na Sjenjaku su prodali za 3,5 miliona KM. Tusanj ima bar 4x vise povrsine od toga, na atraktivnijoj lokaciji. To je vrijednost koju treba iskoristiti, ali ali treba podvuci crtu i reci da ovo ne funkcionise. Zatim odrediti covjeka u Gradu koji ce biti zaduzen za tranziciju. Stadion do 10k, za sve gradske klubove, na opstinkoj zemlji oko grada, sa prilazom i parkingom. Isplativa investicija kako god okrenes. Bio svjedok slicnom u Minhenu. Ako moze Bajern, mozemo i mi.
Milion bi ti tu opstrukcija imao....grad jednostavno boli k i t a za Slobodom... Njima sad ovi uspjesi Slobode samo zadaju dodatne glavobolje... Njihova mjera su bili sabovici, zahirovici i borba za opstanak jer tu nije trebalo ulagati.. Sad je svakim danom pritisak sve veći....Sloboda prva,stadion JAVNO OBECAN a para i radova nema.... A izbori se bliže....
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Komunista
Kontakt:

Post Postao/la Komunista » 22 avg 2016, 01:08

A to je vec druga prica.....

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 avg 2016, 02:53

Ulozene tolike pare na Sjever, na pomocni koji je vrhunski, masu dodatnih ulaganja oko terena, svlacionice, i na kraju da sve se rusi i proda kao zemljiste za SPO. Jako neozbiljna tema.

Idemo nadogradjivati ovo sto imamo, kad su se pocela jesti goFna onda nek se jedu do kraja. A i nasa publika nije toliko pitoma da stojimo tik uz teren. :)

E vala necete mi Tusanj skloniti iz Batve, na-aaa.

075 ❤

Komunista
Kontakt:

Post Postao/la Komunista » 22 avg 2016, 07:01

Pitanje je je dokle mozemo ovako ili da idemo na "cut the losses" :) Tu odluku ce neko morati donijeti.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 22 avg 2016, 09:30

Zar nije bolje zavrsiti sjever i malo doraditi zapad ?
Da izgrade istok, ostao bi go ko i sjever.

Jos kad sam vidio koliko od mjesta svog odstupaju betonski blokovi na sjeveru, koji sluze kao stepenice, slagirao sam se :mrgreen: Pored antraxa, postoji i sansa da invalid ostanes.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 22 avg 2016, 10:07

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Zar nije bolje zavrsiti sjever i malo doraditi zapad ?
Da izgrade istok, ostao bi go ko i sjever.

Jos kad sam vidio koliko od mjesta svog odstupaju betonski blokovi na sjeveru, koji sluze kao stepenice, slagirao sam se :mrgreen: Pored antraxa, postoji i sansa da invalid ostanes.
Ja od prvog dana pisem da ako vec imaju novac da urede zapad i sjever jer mi jedva dobivamo licencu i za PL.
Ja bi nam zatvorio obje tribine nisam imao protiv Zelje dijete gdje na wc odvesti. ..
Jos ako pocnu istok i bude se oteglo ko sjever imacemo najvece ruglo balkana.
Nezavrsene tri heben.e tribine
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

amazing
Kontakt:

Post Postao/la amazing » 22 avg 2016, 15:32

Beduin je napisao/la:Ulozene tolike pare na Sjever, na pomocni koji je vrhunski, masu dodatnih ulaganja oko terena, svlacionice, i na kraju da sve se rusi i proda kao zemljiste za SPO. Jako neozbiljna tema.

Idemo nadogradjivati ovo sto imamo, kad su se pocela jesti goFna onda nek se jedu do kraja. A i nasa publika nije toliko pitoma da stojimo tik uz teren. :)

E vala necete mi Tusanj skloniti iz Batve, na-aaa.
:thumbup:

Nema šanse da se ruše milioni koji se lupaju i koji su ulupani u stadion. Ideja ko ideja nije loša al nema od toga ništa. O tome, a i o još nekim stvarima je trebalo ranije i racionalnije prije samog početka ovog projekta.

Komunista
Kontakt:

Post Postao/la Komunista » 28 avg 2016, 15:07

Evo Mamic i Dinamo odustali od onog rugla na Maksimiru u koji su ulozili stotine miliona eura i prave novi stadion van grada za max 20k gledaoca. Klub koji igra ligu prvaka. To je ono sto sam spominjao, mi i dalje gradimo Skadar na Bojani koji se nikada nece zavrsiti umjesto da se presjece i napravi manji stadio za male pare od prodaje zemljista. Slicno onom iz Krupe, sa 4 tribine i max 10k kapaciteta jer nam ne treba vise. Evo tekst u slici slika

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 avg 2016, 16:09

Komunista je napisao/la:Evo Mamic i Dinamo odustali od onog rugla na Maksimiru u koji su ulozili stotine miliona eura i prave novi stadion van grada za max 20k gledaoca. Klub koji igra ligu prvaka. To je ono sto sam spominjao, mi i dalje gradimo Skadar na Bojani koji se nikada nece zavrsiti umjesto da se presjece i napravi manji stadio za male pare od prodaje zemljista. Slicno onom iz Krupe, sa 4 tribine i max 10k kapaciteta jer nam ne treba vise. Evo tekst u slici slika
Dinamo i stadion su prcije za pranje novca. Bandic ga gura u tome. Dok je Krupa SNSD prcija.
Zato i grade. A npr koliko se para profuckalo na Maksimiru, uradili se poslovi za neke ogromne pare i pumpale cijene radova.

Nas stadion je opcinska prcija. Da je Azmirov, Azmir bi ga napravio nekako ili da je klub Azmirov mozda bi napravio pa ga preselio na taj stadion ali nije.

Komunista
Kontakt:

Re: RE: Re: Stadion Tušanj

Post Postao/la Komunista » 28 avg 2016, 20:03

tuzlak1987 je napisao/la:
Komunista je napisao/la:Evo Mamic i Dinamo odustali od onog rugla na Maksimiru u koji su ulozili stotine miliona eura i prave novi stadion van grada za max 20k gledaoca. Klub koji igra ligu prvaka. To je ono sto sam spominjao, mi i dalje gradimo Skadar na Bojani koji se nikada nece zavrsiti umjesto da se presjece i napravi manji stadio za male pare od prodaje zemljista. Slicno onom iz Krupe, sa 4 tribine i max 10k kapaciteta jer nam ne treba vise. Evo tekst u slici slika
Dinamo i stadion su prcije za pranje novca. Bandic ga gura u tome. Dok je Krupa SNSD prcija.
Zato i grade. A npr koliko se para profuckalo na Maksimiru, uradili se poslovi za neke ogromne pare i pumpale cijene radova.

Nas stadion je opcinska prcija. Da je Azmirov, Azmir bi ga napravio nekako ili da je klub Azmirov mozda bi napravio pa ga preselio na taj stadion ali nije.
Kazem da postoji realan, finansijski odrziv nacin da se zanavijek završi sa stadionom. Uvijek moze drugacije i bolje. Pitanje je hocemo li.

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 28 avg 2016, 20:20

Neko je pisao da je rok za dostavu ponuda za izvodjaca radova danas trebao biti gotov, sto ce reci da bi uskoro moglo se i znati ko ce graditi istocnu tribinu

SRSlavinovici
Kontakt:

Post Postao/la SRSlavinovici » 04 nov 2016, 12:53

Neko je pomenuo referendum o stadionu. Meni je drag taj oblik direktne demokratije, naravno uz pravila i bez laziranja. Sjecam se 2001.g. na Oktoberfestu u Minhenu je tada bila kampanja oko gradnje AA i napuštanja OS. Mislim da i kod nas trebaju predstaviti razlicita rješenja za stadion, informisati javnost, omoguciti debatu i organizovati referendum o sudbini stadiona. Ako vise od 50% glasaca odluci, na Gradu je da provede. Obzirom koliko grad ima para, dvije opcije preostaju. Prodaja i gradnja manjeg i primjerenijeg na drugom mjestu ili dugorocna koncesija i razvoj trenutne lokacije ako bi se nasao nekome prihvatljiv modalitet. Tako bi se dozvolilo ljudima da odluce sta sa Tusnjem.
FK Sloboda Tuzla, jedan grad, jedna ljubav.

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 nov 2016, 13:00

SRSlavinovici je napisao/la:Neko je pomenuo referendum o stadionu. Meni je drag taj oblik direktne demokratije, naravno uz pravila i bez laziranja. Sjecam se 2001.g. na Oktoberfestu u Minhenu je tada bila kampanja oko gradnje AA i napuštanja OS. Mislim da i kod nas trebaju predstaviti razlicita rješenja za stadion, informisati javnost, omoguciti debatu i organizovati referendum o sudbini stadiona. Ako vise od 50% glasaca odluci, na Gradu je da provede. Obzirom koliko grad ima para, dvije opcije preostaju. Prodaja i gradnja manjeg i primjerenijeg na drugom mjestu ili dugorocna koncesija i razvoj trenutne lokacije ako bi se nasao nekome prihvatljiv modalitet. Tako bi se dozvolilo ljudima da odluce sta sa Tusnjem.
Ja sam spomenuo :) Podrzavam :thumbup: To bi trebalo uvrstiti u tacku UG-a pri razgovoru sa gradskim vlastima, izmedju ostalog.

Ajde vise formirajte vecinu u vijecu, da mozemo da pocnemo da rasklupcavamo klupko :kafa:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Biban25
Kontakt:

Post Postao/la Biban25 » 04 nov 2016, 13:20

Ta se opcija već spominjala na forumu i po raznim kuloarima u gradu, nismo ovdje a niti u gradu našli slobodnu lokaciju za novi fudbalski stadion bez tartan staze koji bi koristila naša Sloboda. Svi na prvi pogled povoljni lokaliteti za izgradnju novog stadiona su već bezecirani za izgradnju novih STO. Jedini slobodan prostor za koji se još ne zna čiji je jeste onaj između C i A bloka na Sjenjaku.

Da li ovo dizanje teme znači da neko od Vas ima informaciju da grad polako odustaje od rekonstrukcije Tušnja, da bi već izdvojeni novac za istočnu tribinu možda investirali u neke druge i važnije projekte?

Hajde nek se nešto piše kad se ništa ne dešava.

SRSlavinovici
Kontakt:

Re: RE: Re: Stadion Tušanj

Post Postao/la SRSlavinovici » 04 nov 2016, 13:40

Biban25 je napisao/la:Ta se opcija već spominjala na forumu i po raznim kuloarima u gradu, nismo ovdje a niti u gradu našli slobodnu lokaciju za novi fudbalski stadion bez tartan staze koji bi koristila naša Sloboda. Svi na prvi pogled povoljni lokaliteti za izgradnju novog stadiona su već bezecirani za izgradnju novih STO. Jedini slobodan prostor za koji se još ne zna čiji je jeste onaj između C i A bloka na Sjenjaku.

Da li ovo dizanje teme znači da neko od Vas ima informaciju da grad polako odustaje od rekonstrukcije Tušnja, da bi već izdvojeni novac za istočnu tribinu možda investirali u neke druge i važnije projekte?

Hajde nek se nešto piše kad se ništa ne dešava.
Taj prostor na Sjenjaku je Grad ljetos prodavao na tenderu, ne znam kako se to zavrsilo. Neke info iz opstine nemam, vec sam pisao ovdje da rasteretimo glavni pdf koji je zatrovan, a da probamo konstruktivno razgovarati o opcijama za Stadion. Neko je spominjao na pdf, cini mi se, da tender za istok ide dalje.
FK Sloboda Tuzla, jedan grad, jedna ljubav.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 nov 2016, 13:50

U bivsoj kasarni ima dovoljno prostora, vec postoji travnjak, a ionako nikad nece izgraditi onaj studentski centar za kojeg postoji maketa. Ni u Njemackoj ne bi onakvu maketu sproveli u djelo.
Cini mi se da ima dosta prostora i na lokaciji izmedju Miladija i sjeverne saobracajnice prema Siporeksu, ako se sjecam tamo je jedva velika neiskoristena povrsina, a za FK Sloboda ni ne treba ogroman stadion, kapaciteta 10-12hiljada maksimalno, estetski uradjen, na kojem bi mogao igrati Evropske utakmice, kao i reprezentativne (makad mladje selekcije).

Cak i na prostoru OFK Tuzla mozes graditi, napravis dogovor sa njima da se pripoje Slobodi, kao neki OP, malo skines onog brda ako je moguce... a sve je moguce kad hoces.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.