BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

Omerbavarac
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Omerbavarac » 07 dec 2013, 21:18

adnan24 je napisao/la: Vidis kol'ko dugo smo bez Gundogana da si ga i zaboravio.
Znam ja da je Gundo povrijedjen ali ja kako znam on je taj koji je odradjivao zadatke za koje je zaduzen veznjak, osim kada je igrao na ceneru.
Nemoj me shvatiti pogresno, ovo je samo moj vid lose igre Dortmunda, jer su Reus i klapa i bez Gunde trpali jedan Napoli ili dobijali Arsenal u Londonu. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 dec 2013, 21:24

U tome i jest fazon...takvog igraca mozes zamijeniti na 2-3 utakmice ali vec cijelu polu-sezonu je malo teze.Nije problem samo njegovo (ne)prisustvo na terenu vec je problem sto zbog njegovog neigranja trpe i Sahin,Bender,Mkhitaryan,Reus...svima njima je teze jer moraju igrati svaki mec i raditi neke stvari na terenu koje ne bi trebale biti njihov zadatak.Sve se to vidi u igri BvB-a zadnjih mjesec dana.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 dec 2013, 21:32

Nazalot upali ste u malu rezultatsku i igracku krizu i ovoj ekipi je sto prije potrebna pauza...
Nije ovo velika tragedija za BVB jer je bitka za titulu vec bila izgubljena nakon poraza od Bayerna i sada trebaju zbiti redove i pokusati obezbijediti prolazak u 1/8 finala LP, a nakon toga u Bundesligi uzeti sto je moguce vise bodova u preostale dvije utakmice, i onda u Januaru odraditi kvalitetne pripreme i eventualno se pojacati sa jednim ili dvojcom igraca i krenuti u drugi dio sezone gdje ne bi trebali imati problema da obezbijede plasman u LP naredne godine.

Jednostavno mislim da svaku ekipu zadesi rezultatska i igracka kriza i mislim da ovo nije nista strasno i da ce BVB iz ovoga izaci jos jaci.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 07 dec 2013, 21:49

Mi smo trenutno naj baksuznija ekipa u europi,pa mi da imamo 35 igraca podijednake kvalitete u ekipi njih 23 bi bila povrijedjena.
Ovo je necuveno stvarno,ovako rano se oprostiti od titule,zbog silnih povreda zalosno stvarno što nismo imali priliku da do kraja prvenstva budemo u utrci za titulu.
Sljedeca utakmica je,utakmica sezone od nje ce mnoge stvari ovisiti,da hairli to pobijedimo i da idemo na pauzu koja ce nam odgovarati i nadam se iskoristiti prelazni rok da dovedemo pojačanja koja nam evidentno trebaju,i polako ih uigravamo za sljedecu sezonu.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 dec 2013, 21:51

Omerbavarac je napisao/la:Dortmund jeste osakacen u odbrani i to se vidi, ali ono sto mene bode u oci je jalov napad, gdje su svi igraci fit i spremni osim eto Reusa, koji je bio povrijedjen, no nije to dugo trajalo tako da je u dosta dobroj formi. Lewa vise nije onaj stari, Kuba nista ne radi po boku
Navala je (skoro) kompletna, ali ne može ona sama rješavat' utakmice. Da je tu uigrana odbrana s spremnim bekovima koji će zajedno probijati po strani i tako stvarati prostor i višak u navali... e to je malo realnija i kompletnija slika. ;) Ne možeš ti očekivati od navale da sama igra bez kvalitetne podrške i učešća iz odbrane i od bekova. Svi protivnici zatvore samo navalu, jer znaju da nema ozbiljnije podrške/prijetnje iz odbrane. :? To je sad kod nas slučaj, a prije nije bio. ;)
Omerbavarac je napisao/la: Problem je sto je igra Dortmunda procitana, naravno, nicija nije do zore. Danas mnogi protiv Dortmunda igraju njihovim oruzjem i na taj nacin ih uzimaju. Svi su uocili da Milioneri igraju na kontre i tako se i oni postavljaju, barem oni koji iole imaju kvalitetne igrace.
Niđe veze. Tako se SAD čini, jer opet dolazimo do povrijeđenih igrača koji bi ponudili raznovrsnost i tu prijeko potrebnu rotaciju u igri. Sad trenutno to nije moguće. :) Mi kad imamo prvi tim na terenu, napadamo s kompletnim timom i to je ono što je nas je razlikovalo od drugih. Uvijek smo imali more prilika iz utakmice u utakmicu. Sad tu fali konstantnost upravo zbog igračke situacije i premorenosti pojedinih igrača. Sahin je bio beton na startu sezone dok se malo rotiralo. Kako je vrijeme odmicalo pomalo se gubio u masi upravo zbog preopterećenosti, velikih očekivanja i pritiska u svim takmičenjima. ;)

Ne mogu nikog sad ubjeđivat' u nešto, ali ja od BVB-a očekujem da pruže svoje najbolje igre tek u drugom dijelu sezone kad pune pripreme odrade Piszczek, Gundo, Hummels, Schmelzer i Kehl i kada budemo u stanju rotirat'. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 08 dec 2013, 00:21

Kakva igra ljudi. Fantazija. Ta dominacija, kreativnost, zar.
Miki men of the match, vrijedio je veceras svaki milion od dvajs i sedam. Koja samo preciznost pri dodavanju, pa taj osjecaj za prostor a o fizickim duelima i da nepricam. Ma hebo geca i kagawu, kako to nas majstor ima zlatne ruke pa svaki odlazak nadomjesti sa jos jacim igracem. Perverzija.
amerosm je napisao/la:Nije ovo velika tragedija za BVB jer je bitka za titulu vec bila izgubljena nakon poraza od Bayerna
Kakva bolan crna titula? Ta uopste nije ni cilj. Uprava je kazla da su nasi realni dometi trece mjesto u lizi i prezimiti u sva tri takmicenja. Kao sto vidimo sa nasom realnom konkurencijom smo na egal (gladbach) dok wolfsburgu i salke bjezimo po koji bod. U kupu smo prezimili kao i u evropi (euroliga). Sve tece po planu i u najboljem redu 8-)
amerosm je napisao/la: i eventualno se pojacati sa jednim ili dvojcom igraca i krenuti u drugi dio sezone gdje ne bi trebali imati problema da obezbijede plasman u LP naredne godine.
Jah, sad trebamo krenuti stazama niebauma pa opet zaglivit u dugovima. Nije watzke lud da ide u minus sa transferima pa da opet zavrsimo na rubu propasti, ccc. Neka ima tu jos talenta u drugoj ekipi, duks, ginter, sar itd. Samo nek odrade dva treninga sa kloppom i eto novih reprezentativaca elfa. Sta tu bezze bacat pare na neke provjerene int igrace kad imamo velikane na raspolaganju poput owomoyele, balaka i zidana. Za ovog poslijednjeg sam cak cuo da je tokom istraznog zatvora nabio samo taku kondiciju. Red je da klopp uhljebi jos kojeg cimera, ha ja, nije obraz djon.
amerosm je napisao/la: Jednostavno mislim da svaku ekipu zadesi rezultatska i igracka kriza i mislim da ovo nije nista strasno i da ce BVB iz ovoga izaci jos jaci.
Izac ce ko werder ;)

A prica o rotaciji igraca je obicno prkno. Klopp nije nikad nit ce bit zagovornik rotacije. Cak i kad smo imali i levata i lucasa nije toga bilo. Slucaj santana poznat? Zato tu pricu okacite macku o rep. Kako klopp neki dan u sportclubu fino objasni, kad imas povrijedjenog igraca pa se taj vrati kako objasnit da jedan nemoze igrat? Spravom pitanje svih pitanja :?:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 dec 2013, 00:36

Treba otjerati Kloppa i dovesti Mancinija ili ti ga "Kralja rotacija"...ima da haramo samo tako....

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 dec 2013, 01:03

Meni ne smeta sto mi gubimo, gubilo se i prije, nego jedino sto mi smeta je sto smo mi umjesto da smo ubacili kakvog omladinca u ekipu, mi smo doveli lika koji ne samo da je preplasen, nego takvu i facu ima (Fridrih). Danas Sokratis kombinuje sa svima, samo njemu ne dodaje loptu, vidi se da je lik totalno out i da se boji primiti loptu.
Ako vec imamo talentovanih stopera, trebala im se ukazati prilika, pa da vidimo sta znaju. Da ih i dalje drzimo u ekipi ili da ih sutnemo u klubove iz druge lige. Ako su talenti, daj da ih vidimo na djelu, necemo im davati priliku u 25. godini.
Ja bih licno vise volio da gledam tog Guntera ili Sara, nego onog Nikolu Poplasena :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 08 dec 2013, 01:40

Evo sada gledam reprizu tekme, I kad vidim onog lika Fridricha.. muka mi dodje ..grijesi ne normalno.
Lijepo mu se zahvaliti I vratiti ga odakle je I dosao..trebamo probati Ginter-a I Sar-a..da znamo na
cemu smo..da li ih zadrzati ili sutnuti u druge klubove na kaljenje.
A ovo se moglo I ocekivati..skoro citavu prvu polusezonu igramo u kombinovanom sastavu..fali nam pola tima.
Mogu Reus..Sahin..Mickey.. I Lewat.. podnjet teret na svojim ledjima 2-3 tekme..ali ne mogu citavu polusezonu na tri fronta.
Sad se desava, ovo sto se desava..placamo danak povredama!
Nasa uprava..jednostavno mora dovesti 2-3 provjerena igraca.
Dobro ce nam doci ova pauza, da se neki povrijedjeni igraci vrate.. I da drugi dio sezone krenemo u najacem
sastavu..naravno Subotic je izgubljen
za citavu sezonu!
Ali sa Gundom, Smerzelom..Humlesom..oporavljenim Pischekom..bice drugacija prica.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 08 dec 2013, 01:47

Samo mala ispravka..pogrijesio sam kod imena nasih igraca...."Hummels..I Piszczek"...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 08 dec 2013, 03:44

secer je napisao/la:ima jedan mlod hodza u sericima, pa bi trebali odves igrace i klopa daih odza namasati. :mrgreen:
:lol: :lol:

Jos samo fali da nam ga i 'odza metne. :lol:

Nu @lokosa i dobrile - hadzo prizva povrede kompletnog sastava. :lol: Svi nasi igraci, treneri, rukovodioci, navijaci, pekari, ljekari, apotekari su karine. Eto, samo za @lokosa i njegov amanet. Valjda ce ga sad samozadovoljstina jamiti, a nedo Bog i zrnce optimizma. :roll:

Guzenovci nas posteno premlatili. Spaha rutinski - otac.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 08 dec 2013, 07:55

ajde @lokos prestani kenjati. skoro cijela momčad nam je ozljeđena ili načeta, a njemu uprava kriva.

srijeda je kljućna za ostatak sezone. bojim se da bi ispadanje moglo donijeti apatiju u momčad.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 dec 2013, 11:39

S povredama imate nevjerovatan pech. Ovako nešto se rijetko viđa...

Što se Friedricha tiče, mislim da ste tu malo prestrogi. Nije čovjek u svim utakmicama bio loš, ali jednostavno on sad ne može biti na nekom nivou, kada je dugo bio izvan terena (bez kluba). Ipak je on kakva takva pomoć vama u ovakvoj situaciji.

Protiv Marseillea će sada biti teško, jer koliko sam vidio Sahin definitivno otpada, kod Bendera se još čeka tačna dijagnoza pa će se znati....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 08 dec 2013, 12:19

adnan24 je napisao/la:Treba otjerati Kloppa i dovesti Mancinija ili ti ga "Kralja rotacija"...ima da haramo samo tako....
Zasto? Pa u planu smo na sve tri fronta. Cemu tolka panika, daj pojasni... :o

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 08 dec 2013, 12:39

Blaszczykowski je napisao/la:ajde @lokos prestani kenjati. skoro cijela momčad nam je ozljeđena ili načeta, a njemu uprava kriva.
Gündogan i pisczek su bili povrijedjeni prije nego sto je zavrsena transferlista ;)
Islo se na rizik, haj nece se jos niko vise povrijedit.

Ja sam prije sezone upravo ukazivao na ovu problematiku i peh koji nas je zadesio. Da treba dovesti u svaku liniju jos po jednog igraca, da se sitne povrede na vrijeme saniraju regeneracijom, da igraci neigraju svaku utakmicu, da se od mikija nemoze ocekivat da ce nosit ekipu, da teret treba raspodijelit na vise igraca. Primjer: da smo sinoc imali eriksena, nebi igro i povrijedio se sahin/bender. Jest nas peh zadesio nema sta, ali rizik od povreda moras ukalkulisat u prognozu sezone. Ovako su jako naivno usli u sezonu kontajuci provuc se na tri fronta bez ranjenih i gubitaka.

Ja vam nisam kriv sto slijepo vjerujete WZK pa nemozete da uocite i predvidite probleme. Vrijedjajte koliko hocete, ja rekoh zivi bili pa vidili, do sada se nazalost obistinilo sto sam najavljivo a vi i dalje nastavite slijedit vodju u najboljem sjevernokorejskom stilu.

I koji racku sad svi savjetujete/zahtjevate 2,3 pojacanja na zimu? Nismo ih sebi mogli priustit na ljeto, kako sad da mozemo? Otisao subota, dosao pisczek, a jaci smo i za fridriha. Bezze bacanje para.

Sezona je sto se tice vecih rezultata zavrsena. U bundeski rovovska borba sa gladbahom za trece mjesto, u evropi jos koja tekma i nesretno ispadanje, a u kupu dok nenaletimo na buyern. Za nadati se samo da ce znati izvuci pouke iz svega ovoga i pripremit se za sledecu sezonu malo ozbiljnije.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 dec 2013, 13:03

Vrlo kratka pressica poslije utakmice... ;)
[youtube][/youtube]
Sven Bender (Innenbanddehnung) fällt für Mittwoch gegen Marseille in der Champions League aus. Nuri Sahin (Teilriss eines Außenbandes) kann eventuell spielen.
Sven otpada za LP, dok bi Sahin mogao nastupiti. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 dec 2013, 17:02

Lokos19 je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Treba otjerati Kloppa i dovesti Mancinija ili ti ga "Kralja rotacija"...ima da haramo samo tako....
Zasto? Pa u planu smo na sve tri fronta. Cemu tolka panika, daj pojasni... :o
Zar stvarno mislis da bi neko otjerao Kloppa :?
Lokos19 je napisao/la: ali rizik od povreda moras ukalkulisat u prognozu sezone.
Ukalkulisane su povrede ali ne u ovoj kolicini.Cak i neigranje 2 standardna stopera smo odlicno krpali sa Benderom(protiv Napolija)...neigranje dvojice zadnjih veznih smo krpali solidno veci dio polusezone ali jednostavno ne moze vise...izostanak citave zadnje linije,povrede 4 zadnja vezna igraca su jednostavno previse...cak i da zanemarimo one sitne standardne povrede Kube,Reusa,Mkhitaryana i ostalih.

Dobro je sto bi bar Sahin mogao igrati...samo ne znam ko ce igrati stopera.Volio bi' da to ne bude Kehl a sve su prilike da je to jedina opcija.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 dec 2013, 17:18

Bolja bi sigurno varijanta bila da je Bender spreman, nego što je Sahin. Bender je bitniji faktor i zbog toga što je agresivan, žestok, vuče ekipu na taj način, a isto tako bi mogao na stopera.
Ovako će vam najvjerovatnije Kehl na stopera pored Sokratisa.
Kad se samo sjetim prije kad je Sebastian odrađivao tu poziciju ponekad, čak i u Elf-u 2002. godine...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 08 dec 2013, 18:54

lokos fakat ćeš na ignore. nisi ti navijač bvb-a.

znači u srijedu bi to moglo ovako izgledati: weidi - kg, kehl, sokratis, durm - sahin, kuba - auba, miki, reus - lewa. ako nuri ne mogne onda valjda miki ide do kube, a jonas na cenera. mada ja bi u tom slučaju stavio ovako: weidi - piszczek, kehl, sokratis, durm - miki, kuba - kg, lewa, reus - auba.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 08 dec 2013, 19:45

U cetvrtfinalu Pokala gostujemo u Frankfurtu.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []