Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DonCorleone
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la DonCorleone » 29 mar 2015, 00:49

chily-rz je napisao/la:Bravo Mire,Andora nije vidjela lopte,pregršt kratkih pasova bez puno filozofiranja,.

Presing na nivou,trka na nivu,posjed lopte osiguran u formaciji sa dva vezna igraca,.
Štimao je on šut iz dobre pozicije i za Lulica i za Bešića,ne može i gol zabiti za njih.

Nema potrebe za magijom,i onako ce hejteri reci da je to samo Andora ali to haman ne važi za Dzeku,njemu se broje golovi kontra konobara ?
Lijepo zapazeno. Izbacio je obadvojicu u priliku za sut, samo nije mogao zabiti za njih.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 mar 2015, 00:51

Neka mu se uracuna i vracanje lopte Spahicu koji je onda izborio aut za nas tim. Samo nije mogao izvesti jos aut umjesto Zukanovica.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 29 mar 2015, 00:53

chily-rz je napisao/la:Nema potrebe za magijom,i onako ce hejteri reci da je to samo Andora ali to haman ne važi za Dzeku,njemu se broje golovi kontra konobara ?
Hajmo traziti od UEFAe da poniste golove Edina Dzeke protiv Andore jer je to eto samo Andora.
Najpostenije bi bilo da je ostalo 0:0 i da se niko nije usudio zabiti gol jadnoj Andori!!
Gle cuda, i Kipar je kita od reprezentacije pa su nas uzeli, tada nas ne spasi ni Dzeko ni Mire.

Mire je odigrao prosjecnu tekmu. To je cinjenica. Mora i moze bolje.
Lulic je bo ponajbolji. Uz Dzeku i Viscu sigurno najbolji. I to je cinjenica.

Ali Mire ce nas da obraduje jos mnogo puta, u to sam siguran. :bih:
Zadnja izmjena: SamoZeljo, dana/u 29 mar 2015, 00:54, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 mar 2015, 00:53

AllGunsBlazing je napisao/la:Da, a kad se Dzeko smijao nakon sto smo ispali od Nigerije? Ili pak oni njegovi smijesni "pokusaji" uzimanja lopte protiv te iste ekipe?
Za šta je bio propisno kritikovan.
Rios je napisao/la:Nego evo tebe da pitam Virto za jedan fenomen. :D Kako to da,eto npr. ti,dobre Miretove partije protiv,kako vi kazete slabih ekipa sa slovom L najcesce, minimizirate i da li bi veceras napisali doktor Miralem da je upisao par golova i asistencija ili bi rekli ma yebo to,nema ga u velikim utakmicama a kad odigra losu partiju onda ne stedite na kritikama?
Zašto mene to pitaš? Prvi sam na ovoj temi da pohvalim dobre poteze i dobru igru. Argentina, Belgija... to se lako da provjeriti.

Kritkujem ga zato jer nešto očekujem od njega, da nije tako, ovu temu bi posjećivao isto kao Vršajevićevu ili Hadžićevu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 29 mar 2015, 00:56

Za to nikad nece biti dovoljno kritikovan. Period kad ga je bilo djon za ekipu, drzavu, navijace. To se ne moze zaboraviti, i ovi golovi protiv Andore to nece promjeniti. Kad je najvise trebalo najmanje je pokazao.
Celik!3,2,2.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 29 mar 2015, 00:58

AllGunsBlazing je napisao/la:Za to nikad nece biti dovoljno kritikovan. Period kad ga je bilo djon za ekipu, drzavu, navijace. To se ne moze zaboraviti, i ovi golovi protiv Andore to nece promjeniti. Kad je najvise trebalo najmanje je pokazao.
Nadji mi igraca koji je ovoj repki dao vise od Edina Dzeke?
To zaboravljas jer ga mrzis. Hejter si zadrti isto kao i jos neki ovdje i trazis opravdanja za tu svoju bolest.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 mar 2015, 00:59

Ne pecaj se momčino na te jeftine pokušaje spinovanja.
Voli te tvoje Sarajevo.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 29 mar 2015, 00:59

DonCorleone je napisao/la:Ovi dobronamjerni danas najglasniji :lol: . Nece vise biti milosti prema vama, a docice naplata veoma brzo. Da vas malo podsjetim, Pjanke je jedan od nasih najkonstantnijih igraca u svom klubu, klub koji je opet iznadprosjecno dobar u poredjenju sa klubovima ostalih igraca, uz to je nas najvrijedniji igrac na trzistu. Te cinjenice se ne mogu relativirati i one se ne mogu osporiti, one su faktum, a ovo ostalo je odraz nepostovanja i "jedvasamdocekaotrenutakdakenjam" ponasanja.
I tek su mu 24 godine. Buduci kapiten reprezentacije. :bih:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Rios

Post Postao/la Rios » 29 mar 2015, 01:00

Virtu4l je napisao/la:
Rios je napisao/la:Nego evo tebe da pitam Virto za jedan fenomen. :D Kako to da,eto npr. ti,dobre Miretove partije protiv,kako vi kazete slabih ekipa sa slovom L najcesce, minimizirate i da li bi veceras napisali doktor Miralem da je upisao par golova i asistencija ili bi rekli ma yebo to,nema ga u velikim utakmicama a kad odigra losu partiju onda ne stedite na kritikama?
Zašto mene to pitaš? Prvi sam na ovoj temi da pohvalim dobre poteze i dobru igru. Argentina, Belgija... to se lako da provjeriti.

Kritkujem ga zato jer nešto očekujem od njega, da nije tako, ovu temu bi posjećivao isto kao Vršajevićevu ili Hadžićevu.
Ne pricam o tim velikim utakmicama ( btw. evo odgovora onom forumasu da sam bio upravu i da ipak ima dobrih partija Mireta protiv velikih,Virto rek'o :lol: )..Pricam o onim LLL ekipama i asistencijama koje ste minimalizirali,pa i ti medju njima.. :tralala: A kad kiksa u takvim onda udri kritike :D
Pozdravljam ovo oko ocekivanja i posjecivanja tema,pozdravljam i postujem :thumbup:
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 29 mar 2015, 01:01, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 mar 2015, 01:00

AllGunsBlazing je napisao/la:Za to nikad nece biti dovoljno kritikovan. Period kad ga je bilo djon za ekipu, drzavu, navijace. To se ne moze zaboraviti, i ovi golovi protiv Andore to nece promjeniti. Kad je najvise trebalo najmanje je pokazao.
Ako je on najmanje pokazao zapitaj se sta je sa ostalima. Najvise je trebalo protiv Francuske, Grcke, Turske, Belgije, Litvanije, Rumunije. Pasa moj :wave:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 29 mar 2015, 01:01

Jest vidis ne skidam se sa njegove teme. Nisam napisao post tamo bas od tog trenutka. Ne mrzim ja njeg, mrzim to ponasanje sto je on kao tad najbolji igrac ove ekipe uradio. U trenucima kad nam je trebalo tako malo, a on se u odbrani sklonjao. E to mrzim, a njeg ne. Nit mi je sta ucinio nit ja imam pravo njeg mrziti kao covjeka, kao igraca mozda, ali kao covjeka ne.

On je dao mnogo. Odveo nas je na to prvenstvo(ne sam naravno), ali ce uvijek ostati cinjenica da je na tom prvenstvu bio drugaciji. I da nije bio ni blizu onog sto se borio i ginuo za svoj dres. A mozes ti pisati sta hoces.

Najvise je trebalo protiv Nigerije. Sve do tad je bilo ipak nivo ispod.
Celik!3,2,2.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 29 mar 2015, 01:02

Nije valjda da neko Dzekinu ulogu veceras osporava?Pa prvi gol je majstorija lijevom nogom, superprecizno, maestralno..a kod treceg je pokazao kako istancan instinkt za davanje golova posjeduje.
Pa Dzeko je Dzeko..halo, nemojte se spustati nisko i o Dzeki losu rijec napisati..kao ni o Pjanicu naravno, ciji je ucinak veci nego sto se na terenu zapravo vidi..a bice jos bolje.

Vecerasnja utakmica nije bila uopce lagana kao sto su neki zamislili, protivnik je puno trcao, borio se, bio drzak, ostar, i svim silama su se trudili otkinuti bodove..jos kad tome dodamo umjetnu travu, nakvasenu..

Bicemo sve bolji i bolji, vjerujem da cemo i Austriju dobit'.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 29 mar 2015, 01:02

SamoZeljo je napisao/la:
chily-rz je napisao/la: Nema potrebe za magijom,i onako ce hejteri reci da je to samo Andora ali to haman ne važi za Dzeku,njemu se broje golovi kontra konobara ?
Hajmo traziti od UEFAe da poniste golove Edina Dzeke protiv Andore jer je to eto samo Andora.
Najpostenije bi bilo da je ostalo 0:0 i da se niko nije usudio zabiti gol jadnoj Andori!!
Gle suda, i Kipar je kita od reprezentacije pa su nas uzeli, tada nas ne spasi ni Dzeko ni Mire.

Da,to je samo Andora,nije bitno ko ce postici gol,nije bitna ni igra jer ona nema mjerilo kontra ovakvih protivnika,jedino što je bitno su tri boda ,.Meša je to fino rekao,ne može se dati sud na cemu smo nakon Andore..

Višća dobar ? Vršajević ne bi bio ništa lošiji da je igrao na njegovoj poziciji,garantujem.Dobar je bio Lulic koji je namještao šanse,ovaj drugi je samo koristio svoju brzinu ali osim toga ništa konkrentno nije uradio..

Da se razumijemo,golovi su golovi,donose bodove ali nema istu težinu gol kontra Andore i gol kontra Izraela,valjda se oko toga možemo složiti..

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 29 mar 2015, 01:04

najjaca tema na forumu. aferim :clap:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 mar 2015, 01:07

Rios je napisao/la:Pricam o onim LLL ekipama i asistencijama koje ste minimalizirali,pa i ti medju njima.. :tralala: A kad kiksa u takvim onda udri kritike :D
Pozdravljam ovo oko ocekivanja i posjecivanja tema,pozdravljam i postujem :thumbup:
To je veoma jednostavno, male protivnike trebaš malo lakše pobjeđivati i dobra igra u tim utakmicama je nešto prirodno, zar ne? Imaš loptu, imaš posjed, zar trebam veličati učinak najboljeg tehničara ekipe u takvim utakmicama? Kad zakažeš u takvim utakmicama, to je problem. Možeš jednom ili dva puta, ali konstantno? Nedopustivo.
Voli te tvoje Sarajevo.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 29 mar 2015, 01:15

chily-rz je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:
chily-rz je napisao/la: Nema potrebe za magijom,i onako ce hejteri reci da je to samo Andora ali to haman ne važi za Dzeku,njemu se broje golovi kontra konobara ?
Gle suda, i Kipar je kita od reprezentacije pa su nas uzeli, tada nas ne spasi ni Dzeko ni Mire.

Da,to je samo Andora,nije bitno ko ce postici gol,nije bitna ni igra jer ona nema mjerilo kontra ovakvih protivnika,jedino što je bitno su tri boda ,.Meša je to fino rekao,ne može se dati sud na cemu smo nakon Andore..

Višća dobar ? Vršajević ne bi bio ništa lošiji da je igrao na njegovoj poziciji,garantujem.Dobar je bio Lulic koji je namještao šanse,ovaj drugi je samo koristio svoju brzinu ali osim toga ništa konkrentno nije uradio..

Da se razumijemo,golovi su golovi,donose bodove ali nema istu težinu gol kontra Andore i gol kontra Izraela,valjda se oko toga možemo složiti..
Da smo veceras imali dva Ibisevica, bojim se da bi nam se desio Kipar. Znaci da Edinov kvalitet ima neki znacaj, svejedno sto je to samo Andora.
Sto se tice tih golova i tezine, pa bodovi se broje i protiv Kipra i protiv Andore i protiv Izraela. Najbitnija su tri boda i nebitno hoce li zabiti Edin ili Vedad ili Miralem.

Zamisli sta bi mi sada govorili/tipkali da je Edin profulio te sanse kao sto je npr. Vedo svoje?
A nije bas da su sve tri Edinove sanse bile tri mrtva zicera.
(Vede mi je zao, ispao je iz forme ali vratice se on, kad tad ;))

Ne smije se danas niko ponizavati. Svakom se desi neki Luksemburg ili kipar (kao nama).
Opet kazem, kamo srece da je neko, nebitno ko, zabio tri komada Kipru i boli me neka stvar hoce li te golove neko cijeniti ili nece, jer su zabijeni Kipru.

Naravno da nije isto kad razbijes Njemacku ili npr. ovu Andoru ali mi smo sada u situaciji gdje se svaka tekma mora dobiti.

P.S. Ovo nam je prva pobjeda u grupi. :crazy:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 29 mar 2015, 01:36

SamoZeljo je napisao/la: Da smo veceras imali dva Ibisevica, bojim se da bi nam se desio Kipar. Znaci da Edinov kvalitet ima neki znacaj, svejedno sto je to samo Andora.
Sto se tice tih golova i tezine, pa bodovi se broje i protiv Kipra i protiv Andore i protiv Izraela. Najbitnija su tri boda i nebitno hoce li zabiti Edin ili Vedad ili Miralem.

Zamisli sta bi mi sada govorili/tipkali da je Edin profulio te sanse kao sto je npr. Vedo svoje?
A nije bas da su sve tri Edinove sanse bile tri mrtva zicera.
(Vede mi je zao, ispao je iz forme ali vratice se on, kad tad ;))

Ne smije se danas niko ponizavati. Svakom se desi neki Luksemburg ili kipar (kao nama).
Opet kazem, kamo srece da je neko, nebitno ko, zabio tri komada Kipru i boli me neka stvar hoce li te golove neko cijeniti ili nece, jer su zabijeni Kipru.

Naravno da nije isto kad razbijes Njemacku ili npr. ovu Andoru ali mi smo sada u situaciji gdje se svaka tekma mora dobiti.

P.S. Ovo nam je prva pobjeda u grupi. :crazy:
Mi veceras nismo trebali imati ni jednog Ibiševića a pogotvo dvojicu ali upravo zbog toga što je ovo samo Andora Meša ga je gurnuo u prvih 11,želi i on da mu pomogne da eventualnim golom vrati makar malo samopouzdanja koje mu je vjerovatno na minimumu..I ako bi recimo razumnije bilo staviti malog Rijada uz Dzeku jer mali je napadac koji postiže golove ove sezone,bez obzira na to što igra u Želji on barem igra i radi ono što bi napadac trebao da radi,postiže golove..

Andora ponižava sama sebe,dovoljno je pogledati njihove utakmice i rezultate,dva remija i bez pobjede u zadnjih 50+ utakmica,ako mi ovisimo o Dzeki kontra ovakvih e onda smo fakat na niske grane spali,.Ja tvrdim da nije zabio Dzeko da bi zabio neko,bilo ko ali bi zabio,igrali smo koliko je bilo potrebno,dozirali tempo,rutinski odradjena utakmica u kojoj je Dzeko odradio najveci posao i hvala mu na tome..

Ja kontra Dzeke nemam ništa apsolutno,necu osporiti ni da je najbitniji igrac u reprezentaciji što zbog pozicije na kojoj igra što zbog sistema u kojem je on apsolutno Bog-otac,ne mora ni da trci,ni da igra presing,ni da pomaže odbrani,njegovo je da cuva energiju, ceka loptu i šutne je u gol i to radi dobro..
Nisam ga pljuvao nikada i necu,imao je i on boljih i lošijih utakmica ali cinjenica je da nemamo boljeg napadaca od njega i da ga je uvjek razumno vidjeti u prvih 11 kao što je logicno da Mire ima zacementirano mjesto u prvih 11 jer je klasa iznad ostalih na svojoj poziciji,.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 29 mar 2015, 04:50

Pjanić je bosanski Mesut Ozil. Igrač koji sve zna s loptom ali luzerski mentalitet će ga ukopat. Vječiti choker

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 29 mar 2015, 09:47

jedino sto mu se moze zamjeriti je nervoza i o tome bi se dalo raspraviti, a utakmicu je odigrao najbolje sto je mogao u datoj situaciji i nije slucajnost da su i on i besic od strane fanova proglaseni najvecim razocarenjima. jednostavno fokus je bio na bokovima, a njih dvojica su SAMI drzali sredinu terena jer ako pogledate utakmicu ponovo i bacite oko na trenutke kada jedan od njih dvojice ima loptu primjeticete prazan prostor od 20ak metara ispred njih tako da je jedini pas koji mogu uputtiti ili nazad ili na stranu, sto su i radili. sto se tice nekih dubinskih lopti i podvaljivanja pasova pjanic ih je imao pregrst sto na stranu sto za dzeku, medjutim, vecinom su te akcije zavrsavale neuspjesno. da je recimo dzeko zabio u onoj situaciji kada je napravio faul, da je primio onu odlicnu loptu u drugom poluvremenu koju ni on nije ocekivao (a bila je precizna), da je visca bio malo prisebniji par puta sada bi se ovdje pricalo o 'pjanicu kakvog svi zele da gledaju'. utakmica je bila teska, igralo se protiv nadrkane andore koja je provocirala i udarala i igralo se u situaciji gdje smo morali dobiti sto nije nimalo lahko pogotovo kada imate ovakve fanove kakve mi imamo. rezultat je na kraju glasio 0:3, izdominirali smo, oni nisu napravili niti jedne prilike, ma sta prilike, nisu povezali dva pasa na sredini i onda se neko nadje kritikovati ga. ne razumijem :hmmmmm:

uostalom, ako ne vjerujete meni vjerujte igracima.

"To nam je i bio cilj, da ih pokušamo probiti po bokovima jer su u sredini dosta zgusnosti." veli mujdza, a vedo kaze: ''Odradili smo to što smo zacrtali''. sto se tice toga kako im je bilo igrati i vezati igru mozete samo zamisliti koliko je to tesko nekome kome je primarni zadatak posjed lopte i tecna distribucija lopti: "Mislim da je bilo dosta teško igrati na ovoj podlozi za koju moram reći da je drugorazredna i stvarno ne znam kako uopšte UEFA dozvoli da se igra na ovakvim umjetnim podlogama".

eh sad, je li on moze bolje? naravno. smireniji pjanic je bolji igrac od ovog sinoc. u to nema sumnje, ali odvadite malo :thumbup:

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 29 mar 2015, 10:07

Rajaz je napisao/la:Pjanić je bosanski Mesut Ozil. Igrač koji sve zna s loptom ali luzerski mentalitet će ga ukopat. Vječiti choker
ne slazem se mislim da je Pjanic sinoc najvise pretrco nadam se da neko ima statistiku...igro je onako kao sto se zahtjevalo od njega od strane Mese igrat na bokove i visokim loptama traziti od strane Lulica i Visce Dzeku i Vedu
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.