FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sviunapad1010
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la sviunapad1010 » 27 nov 2018, 01:01

Ako misle nesto ozbiljnije da naprave ove i za iduću sezonu vrijeme je da se slaže ekipa vec sada.
Ovim sto sad nose igru produžiti ugovore do ljeta 2020. Ignjatovic, Vidović, Adžem, Baraban.
Domaćim igračima mladim dati ugovore i duže od toga ko hoće. Ko nece poslati da treniraju sa juniorima i zdravo. Pri tome mislim da djeci treba ponuditi razumne plate koje i zaslužuju.
Treba nam hitno klasični napadač.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 27 nov 2018, 01:01

Brcanskamalta je napisao/la:
sviunapad1010 je napisao/la:Neko je ovdje napisao za Mehmedagica da se oporavio od povrede. Ako je istina treba momku pružiti sansu zaslužio je i zadužio nas.
On ukoliko je zaista spreman i povreda je proslost bio bi strasno pojacanje u odbrani. ..
Sada bez zayebancije,kada bi na ovu postojecu ekipu doveli samo njega,Crnova ,Ordagica....samo njih trojicu bili bi top.
Platni spisak rasteretiti i zahvaliti se Vasiljevicu,Salihovicu i td....
Nije mix ba gledam samo igracke kvalitete...malo i zayebancije ali evo sada sam ti reko samo ovu trojicu....i top
Rijesiti se Salihovica, Vasiljevica, Cokorila, Musica, Terzica, Zukica, na ljeto se rijesiti Saida i Pirica, a na ovu ekipu dodati 3-4 TOP pojacanja i mislim da mozemo lagano zavrsiti u top 3 ili top 4 ako Sarajevo ili Zrinjski uzmu kup. Igrac tipa Ordagic, zamjenskog stopera, top napadaca i jedno top krilo, a iz juniora prekomandovati desnog beka da bude zamjena Begi za svaki slucaj. Pa da se rijesimo ovih 6 igraca, sigurno da za te sve pare sto primaju mozemo dovesti 2 top igraca, a da jos Said ode ovo sve moze biti lahko izvedivo. Medjutim prvo i osnovno skupstina, statut, normalan predsjednik i prepustiti Nali da bude trener i sportski direktor u klubu.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 27 nov 2018, 01:06

bhpremierliga12 je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la:
sviunapad1010 je napisao/la:Neko je ovdje napisao za Mehmedagica da se oporavio od povrede. Ako je istina treba momku pružiti sansu zaslužio je i zadužio nas.
On ukoliko je zaista spreman i povreda je proslost bio bi strasno pojacanje u odbrani. ..
Sada bez zayebancije,kada bi na ovu postojecu ekipu doveli samo njega,Crnova ,Ordagica....samo njih trojicu bili bi top.
Platni spisak rasteretiti i zahvaliti se Vasiljevicu,Salihovicu i td....
Nije mix ba gledam samo igracke kvalitete...malo i zayebancije ali evo sada sam ti reko samo ovu trojicu....i top
Rijesiti se Salihovica, Vasiljevica, Cokorila, Musica, Terzica, Zukica, na ljeto se rijesiti Saida i Pirica, a na ovu ekipu dodati 3-4 TOP pojacanja i mislim da mozemo lagano zavrsiti u top 3 ili top 4 ako Sarajevo ili Zrinjski uzmu kup. Igrac tipa Ordagic, zamjenskog stopera, top napadaca i jedno top krilo, a iz juniora prekomandovati desnog beka da bude zamjena Begi za svaki slucaj. Pa da se rijesimo ovih 6 igraca, sigurno da za te sve pare sto primaju mozemo dovesti 2 top igraca, a da jos Said ode ovo sve moze biti lahko izvedivo. Medjutim prvo i osnovno skupstina, statut, normalan predsjednik i prepustiti Nali da bude trener i sportski menadzer u klubu.
Bas tih se rjesiti odma na polusezoni.
Za te pare dovesti stopera top, veznog i krilo. ...i to je to nista vise ba...
Dati vise prostora Hodzicu Maksimovicu i td...
Zadrzati te koje si nabrojao Ma i Saida zadrzati. ...
Kombinirati mladost i iskustvo. ..Ali viska se moramo rjesiti.
5-6 igraca nam uzima 20 milja mjesecno dzaba.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 27 nov 2018, 01:33

sto se tice golmanske pozicije pored ovih rupa bolje da su dali sansu kadetu Mehicu koji trenira sa prvim timom, nista losiji nije, a nas je, barem do povratka Azira

takodjer isto vazi i za Maksimovica i ostale mlade momke
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 27 nov 2018, 01:50

Jbt imamo par igraca mladih i to treba maksimalno iskoristiti.
Maksimovic je izuzetno borben momak,moze trcati a ima i znanje...pozitivno drzak uporan.Cak i gol dade ali ga zakovase na klupu.
Treba ga poceti ubacivati barem po 15-20 minuta umjesto Alispahica...
Hodzic mali je pokazao u ono malo da je dobar i ima slifa...Barem kada mozes kuci ako imas rezultat ubaci ga pola sata...
Todorovic pa Beganovic...Ima potencijala i u ovoj dvojici.
Samo se rjesiti skarta 5-6 igraca dovesti tri POJACANJA za te pare i lagano oko iskusnih Saida,Alispahica,Barabana ubacivati ovu djecu da se kale. ...Kazu moramo omladince proizvoditi igrace a u timu ti igraci Vasiljevic Salihovic Terzic hiljade mjesecno bacas ba bolje te pare raspodjeli na Barabana Maksimovica Hodzica daj ovoj dvojici trojici omladinaca vece plate vezi ugovorom misli unaprijed par godina....rezultat nikada i nemamo evo sto godina ali ti momci nam mozda donesu rezultat...u svakom smislu...proradi igracki koristan na terenu bodovno to vuce prodaju procent od transfera pare boljitak klubu...
Sta ce ti donijet Vasiljevic...isijas i reumu...
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 27 nov 2018, 11:30

Neko je govorio da igramo prijateljsku utakmicu s nekim klubom danas. Zna li ko kad je utakmica i protiv koga ?
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 27 nov 2018, 12:22

alex1991 je napisao/la:Neko je govorio da igramo prijateljsku utakmicu s nekim klubom danas. Zna li ko kad je utakmica i protiv koga ?
U 13:00h sa Mladost 78 iz Donjih Vukovija.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 27 nov 2018, 13:29

Skojevska je napisao/la:
alex1991 je napisao/la:Neko je govorio da igramo prijateljsku utakmicu s nekim klubom danas. Zna li ko kad je utakmica i protiv koga ?
Samo da nekog ne iščakijaju i dobro je :salut:
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 27 nov 2018, 14:07

:mrgreen:
Penaltiky je napisao/la:
Skojevska je napisao/la:
Samo da nekog ne iščakijaju i dobro je :salut:
Ne radi tu cakija, samo lanac od motorke
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 nov 2018, 15:27

Odovic napusti Zelju,nadam se da nas Nalic nece izraditi,vec im je bio na listi zelja da naslijedi Odovica.. Ako i ode mogu ga razumjeti,hoce covjek borbu za vrh,a ne da slusa prazne price.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 nov 2018, 16:17

Brcanskamalta je napisao/la:Kae prvih 11...

Muminovic

Beganovic-Kostic-Ignjatovic-Ivetic
............Rustemovic-Ordagic...
Baraban.....Alispahic.....Husejnovic...
. .... Vidovic....

Crnov kao alternativa Husejnovicu...
Omladinci moraju biti tu...uvjek im imena zaboravim. ..Maksimovic Hadzic. ...
Mozda kao zamjenu ovaj Ubiparip.
Rustemovic izjavi nakon meca sa TC,da voli igrat na Tusnju i da bi se vratio na Tusanj :hmmmmm:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 27 nov 2018, 17:04

harry_90 je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la:Kae prvih 11...

Muminovic

Beganovic-Kostic-Ignjatovic-Ivetic
............Rustemovic-Ordagic...
Baraban.....Alispahic.....Husejnovic...
. .... Vidovic....

Crnov kao alternativa Husejnovicu...
Omladinci moraju biti tu...uvjek im imena zaboravim. ..Maksimovic Hadzic. ...
Mozda kao zamjenu ovaj Ubiparip.
Rustemovic izjavi nakon meca sa TC,da voli igrat na Tusnju i da bi se vratio na Tusanj :hmmmmm:
:mrgreen:
Svi oni hoce pare,tamam za prokosovice igro.
Baci gutu stari kae odrasto sam ja ovdje samo vi neznate.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 28 nov 2018, 13:46

Ovdje niko ne ocekuje da igrac koji dodje u Slobodu da tu istu Slobodu voli, nego da zna igrati na poziciji za koju je doveden, a ne dovoditi i gomilati nekoliko igraca na istoj poziciji a nijedan pojma nema, plus dovodis potrosene igrace i one kojima treba ozivljavati karijere...totalno pogresni ljudi na pogresnim pozicijama....sreca u nesreci pa se pukim slucajem tu nasao Nalic, al bas totalna slucajnost kad ni trececerazredni trener ne bi preuzeo ovu ekipu, nego covjek cija je ljubav veca i od novca i od svega prema Slobodi....Imali smo srecu da se tu nasao u UO i covjek koji je mogao pozajmiti novac (Mensur Alic) jer nam je predsjednik obicni poslusnik i kokuz za ovu poziciju, predsjednik kluba je samo profitirao (iznajmljivanje stanova igracima, sumnjive okolnosti transfera Krpica, prica se svasta za transfer Todorovica, nikad tuzeni igraci...citaj, ja tebi lovu a ti meni dio love od duga, bez suda)...sportski direktor je obicna ikebana koja je zalutala u svijet fudbala i koja je kostala Slobodu brdo para, slucaj Viber i tu je kao da nista nije bilo, plus nagradjen pozicijom sportskog direktora jer je bio protiv onog anam).....ovo sto je Nalic uspio je pravo sportsko cudo iza kojeg se kriju ovi paraziti....ako se ubrzo sta drasticno ne promijeni mi smo legli, pare koje daje grad za nisu dovoljne ni za opstanak u PL, jer valja ispostovati reprogram duga.....
🔴⚫️

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 28 nov 2018, 14:52

Neki igraci su tako odigrali,i toliko pokazali da ih komotno mozemo zamjeniti juniorima a da rezultati ne osjete ni najmanje,plus bi ustedili velike pare.
1.Cokorilo
2.Terzic
3.Vasiljevic
4.Salihovic
5.Piric
6.Mujkic
7.Sivsic
8.Music
7.Zukic

Ucinak ovih igraca je zanemariv,kao i njihova minutaza kao i utjecaj na nase rezultate...Komotno mozemo nase omladince umjesto njih staviti,i da ne osjetimo...
Po onome sto ja znam,a to nemora biti relevantno,samo kazem,ovi igraci nas kostaju mjesecno 20 000 km....Pa pobogu,to je da u nasoj ligi,da platis 3 top pojacanja....Naravno da mi samo vecinom nagadjamo,ali za 20 000 km,mi mozemo dovesti Ordagica,Crnova,Mehmedagica,Rustemovica...Ako uporedim sa ovom cifrom njihove plate koje su ili imali kod nas,ili imaju u drugim klubovima PL...pa neka je i 5000 odstupanja,ljudi boziji... :crazy:
Zato je ta pozicija izuzetno bitna,sportskog direktora,imati covjeka koji ce od trenutnih finansija,napraviti najbolje..Mi smo bespotrebno gomilali igrace i opteretili i onako skroman budzet,dok nam ako ne bolji,onda istog kvaliteta omladinci dobijaju cireve od sjedenja na klupi...Maksimovic,Hodzic...
Ne treba nama aman zaman vise novca,nego samo malo realnije,i pametnije rasporediti trenutni koji imamo.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 28 nov 2018, 20:25

Terzic i Piric su solidno svoje minute iskoristili i dobri su za klupe.
Najveci problem je sto je na zimu trziste ograniceno, vjerovatno necemo imati neka ogromna finansijska sredstva, a gori nam da nadjemo 2 igraca na najtrazenijim pozicijama - plejmejker i golgeter.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 28 nov 2018, 23:13

Dobra atmosfera na rukometu.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 28 nov 2018, 23:16

Pa i ne trebaju nam ogromna sretstva.
Redukcijom ekipe za 4-5 igraca mozes rasteretiti budzet za 15-20 hiljada...
Ne treba nama veci budzet,nego pametnija raspodjela trenutnog. ..
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 nov 2018, 23:36

Treba rotacija na stoperima. Znaci treba jedan stoper ranga Ignjatovica i Adzema.

I treba na krilu igrac koji moze krenuti u kontru, napraviti dribling kako bi se izbjegli sporiji Smajic i Husejinovic na krilima.

U vezi jedan igrac nivoa Hadzanovica za rotaciju.
Spic Vidovic je solidan igrac, jedino rezerva treba biti neko ko unosi energiju i pritisak na protivnicke odbrane sto Zukic nije

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 29 nov 2018, 00:37

tuzlak1987 je napisao/la:Treba rotacija na stoperima. Znaci treba jedan stoper ranga Ignjatovica i Adzema.

I treba na krilu igrac koji moze krenuti u kontru, napraviti dribling kako bi se izbjegli sporiji Smajic i Husejinovic na krilima.

U vezi jedan igrac nivoa Hadzanovica za rotaciju.
Spic Vidovic je solidan igrac, jedino rezerva treba biti neko ko unosi energiju i pritisak na protivnicke odbrane sto Zukic nije
Salihovic i Vasiljevic aut i eto ti prostora za jednog stopera,i tim novcem platiti jednog ali nekog ko pravi razliku....Cetvrti moze biti i junior za nedaj boze.
Vec smo nabrajali kojih igraca se treba rijesiti i za taj novac dovesti prave igrace...
Crnov je sasvim ok za lijevo krilo i mislim da bi uvjek izabrao Slobodu ispred Krupe.
Sredina Said Alispahic Hadzsnovic i probati Rustemovica vratiti ni on ne bi imao nista protiv.Nama tako malo treba .
Na desnog krila imas Barabana rotirati ga sa Hodzicem kada treba odmarati. ..
Saida u sredini odmarati sa Maksimovicem.A dovedemo li Rustemovica dobili bi dodatnu jacinu u sredini.
Ostane napad...Sta tu...koga...
Uglavnom ne treba dramaticno mjenjati ekipu ali osvjeziti je na odredjenim mjestima.
Mozemo ustediti krizanjem nekih igraca preko 15 milja taj novac samo pametno rasporediti na prave igrace.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 29 nov 2018, 13:13

Od kojeg budzeta to pravite ekipu, gradskog? Ovi ne mogu sezonu izgurati sa Todorovicevim transferom, dok su vratili pare Mensuru i ostalima i ugradili sebe....
🔴⚫️

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919 i 8 gostiju.