Buu je napisao/la:DzoleZeljo je napisao/la:Niko ne spominje da je ovo bio drugi nas mec bez baklji!

Ovo me pocinje bas nervirati. 90 % raje na tribini i na ovom usranom forumu za posjetu i losu finansijsku situaciju kluba traze razlog u navijacima. Postali ste pravo bezobrazni, niko od vas ne spominje upravu koja je napravila milionske dugove i koji ce se kad tad morati platiti. Ni pare od Sehe to nece moci pokriti. Naprotiv vi je i dalje hvalite, samo zato sto je Amar tamo(covjek sportski direktor, koji nema nikakve veze sa administrativnim dijelom, a nije ni taj tip da se mjesa drugima u posao).
Ali opet su navijaci ti koji su najvece zlo.
Vidi @buu jednu stvar. Pogresno se ovdje tumaci dosta stvari. Uglavnom, generalno trebas da prestases traziti derunog krivca za sve, jer ovdje niko ne sere po navijacima sto vole svoj klub, vec sto da ljubav nekada finansijski naskodi samom klubu. E sada, mi svi kao navijaci, trebali bi biti slozni, da svom klubu ne pravimo vecu finansijsku dubiozu od ove postojece, jer na godisnjem nivou ode 200.000 KM za kazne, a za na ovakvom vaknu nije malu, fakticni to je ulaganje koje trazimo od potencijalnog generalnog sponzora. Pa sada vidi koliko daleko odemo mi sa tim. Navijaci zadnje dvije tekme za pohvalu, i treba ljudima cestitati jer su konacno svatiti bit ove price.
Dapace, ja tebe mogu svatiti sto govoris za upravu, ali ne mogu svatiti da ti razlisljas da je nas budget statican. Evo, gledaj neke stvari. Zeljo hara zadnje cetiri godine na oba fronta u BIH. Da bi tako nesto postigao, trebas finansije, zapravo ulaganja. Za ovu ligu u proteklim periodima, nasu igraci su imali plate sto nece niko prestici za najmanje 10 godine, ili ako se neki privatkih pojavi. Dakle, ulagalo se da bi bio najbolji. Sta se nama zatim desilo? Pojedini igraci, koji su dobro trebali biti prodani, se povrijede ili dozive ogroman pad forme. Dakle, stagnacija unazad, jer mi nismo bili spremi finansijki izrzavati ulozeno.
Zatim, hoces da igras u elitnom takmicenju (liga prvaka) gdje dan niko ne igra, osim ako ne zeli neki vid zarade. Dakle, svi nesto ulazu da bi nesto postigli. Tako smo i mi, ulagali skupo, da bi se na kraju pokazalo da je u svom ovo ulaganje u skladu sa nasim mogucnostima nedovoljno za takav vid takmicenja. Evo ti jedan banalan primjer, sam Maribor ulozi godisnje za preparate koji poboljsavaju igracima fizicku spremnost, onoliko koliko mi na godisnjoj bazi platimo zimske i ljetnje pripreme. U prevedu, da mi nesto napravio, moras uloziti. Na zalost, mi smo ulozili koliko smo mogli, ali splet okolnosti je bio takav, kakav jeste, da pored uzastopnih haranja od cetiri godine u ovoj ligi, i nekih 3.5 mil u budgetu, opet nije dovoljno za nesto takvo. Sada smo tu, gdje jesmo, placamo ceh ti ulaganja i gresaka.
Lekcija koja je naucena iz toga svega, nemoj ni pokusat se takmiciti u takvom rangu ako nemas minimalno spremno 10 min KM ulaganja u TIM, prije svega...