Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

SiamoNoi
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la SiamoNoi » 09 okt 2012, 11:35

L'Avvocato je napisao/la:Trenutni Milan i Inter su kao Juve od prije 2-3 sezone. Puni nekakvih talenata i propalih igrača. A nigdje želje, trke, borbenosti i sl.
A baš smo jadni.Ekipa bez budućnosti :(
Ja mislim da je najpametnije Juventusu odmah dodijelit naslov za idućih 5 sezona.Minimalno.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 09 okt 2012, 15:04

adointer je napisao/la:[youtube][/youtube]

iako ne razumijem kako pisati o ponistenom golu kada je sudija svirao prije suta Montoliva(znaci samo nepostojeci faul po vama) zanima me da li je Emmanuelson bio aktivan u ofsajdu?kako bi se Handanovic uopste i bacio od njega?i zanima me koliko realnih sansi Milana vidite vi,,koliko udaraca po golu su imali vise od Intera?posjed stoji(logicno nakon po meni pretjeranog crvenog Nagatoma plus Milan gubi 1-0,Intera ne zanima da napada kao i onda protiv Barce ili Chelsea protiv Barce),,
daaaj ne prdi boga ti ... :roll: de pogledaj video ponovo pa ces ČUTI i VIDJETI da je Montolivo prvo ošutao pa se onda čuo zvižduk sudije za neki prekršaj.

Emanuelson nije uopšte dirao Handanovica, Samir je samo skočio i izboksao loptu te se bacio preko POGNUTOG Emanuelsona ... Nema veze što je Urby bio u ofsajdu jer ga lopta nije dirala. Očito je da je Milan zakinut i to dobro kao i uvijek...

Inter je truhliji od Milana :!: ;) i samo je pitanje vremena do kad će ovako na gu'zove do bodova ..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 09 okt 2012, 15:20

Inter je zasluženo dobio Milan i bezveze polemišete oko tih situacija. Ne bi bilo nepravedno ni da je remi bio, ali Milan je tako nemoćan bio da je pobjeda Intera zaslužena.

Gol je možda i mogao priznati, a Nagatoma je olako isključio. Kad se sve sabere to je tu negdje.

Uglavnom, jedan od lošijih derbija u posljednjoj deceniji, ali rado ga uvijek pogledam, jer je poseban i ima svoju draž.

Pred Milanom je teška sezona, u januaru se moraju pojačati i spasiti što se da spasiti. Interu tek slijede ozbiljniji ispiti. Po meni imaju više sreće nego znanja do sada i protiv jačih protivnika će se to vjerovatno pokazati.

Liga nikad slabija nije bila, ne računajući Juve i donekle Napoli i Inter, ali tanko je to. Ovi timovi se za Evropu ne bi borili prije desetak godina... Ostalo je izjednačeno dosta, pa možda bude zanimljivo.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 09 okt 2012, 17:03

SiamoNoi je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la:Trenutni Milan i Inter su kao Juve od prije 2-3 sezone. Puni nekakvih talenata i propalih igrača. A nigdje želje, trke, borbenosti i sl.
Ja mislim da je najpametnije Juventusu odmah dodijelit naslov za idućih 5 sezona.Minimalno.
Trebaju nam dodijelit samo 3 a dvije da nam vratite sto ste ukrali.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 09 okt 2012, 19:47

Sarajevo1946 je napisao/la:Inter je zasluženo dobio Milan i bezveze polemišete oko tih situacija. Ne bi bilo nepravedno ni da je remi bio, ali Milan je tako nemoćan bio da je pobjeda Intera zaslužena.

Gol je možda i mogao priznati, a Nagatoma je olako isključio. Kad se sve sabere to je tu negdje.

Uglavnom, jedan od lošijih derbija u posljednjoj deceniji, ali rado ga uvijek pogledam, jer je poseban i ima svoju draž.

Pred Milanom je teška sezona, u januaru se moraju pojačati i spasiti što se da spasiti. Interu tek slijede ozbiljniji ispiti. Po meni imaju više sreće nego znanja do sada i protiv jačih protivnika će se to vjerovatno pokazati.

Liga nikad slabija nije bila, ne računajući Juve i donekle Napoli i Inter, ali tanko je to. Ovi timovi se za Evropu ne bi borili prije desetak godina... Ostalo je izjednačeno dosta, pa možda bude zanimljivo.

slažem se sa većinom, samo bih dodao mogućnost sviranja penala na robinhu. poslije utakmice su na sky sportsu analizirali utakmicu i kazali kako je gol montoliva ČIST i da se penal komotno mogao svirat.

ali kad uzmeš u obzir da je milan "kod kuće" imao igrača više čitavo poluvrijeme i nisu uspjeli da izjednače, računica je jasna.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 09 okt 2012, 20:18

Juvelandia je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:
Trebaju nam dodijelit samo 3 a dvije da nam vratite sto ste ukrali.
Naravno.Kako ti kažeš.

IlPrincipe je napisao/la:Inter je truhliji od Milana :!:
Naravno da je.Žalosno po vas što će i takav biti ispred Milana na kraju sezone.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 09 okt 2012, 20:41

IlPrincipe je napisao/la:
Emanuelson nije uopšte dirao Handanovica, Samir je samo skočio i izboksao loptu te se bacio preko POGNUTOG Emanuelsona ... Nema veze što je Urby bio u ofsajdu jer ga lopta nije dirala. Očito je da je Milan zakinut i to dobro kao i uvijek...

Inter je truhliji od Milana :!: ;) i samo je pitanje vremena do kad će ovako na gu'zove do bodova ..

Zanemarit cu sve ostalo ali na ovu "pizdariju" (doslovno) sam se mora osvrnit. Sta se nesjecas proslogodisnjeg derbija, penala Boatenga? Ponistenih golova Motte, Cambiassa?? Crveni Sneijderu?? Jbg. opasno je kad te napadne amnezija.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 09 okt 2012, 21:53

od tog gola motte milanu je brat bratu poništeno bar 4 čista gola koliko me sjećanje služi i svaki taj gol bi značio 2+ boda a u jednoj utakmici bod.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 09 okt 2012, 23:09

Ja sam razumia da misli na dvoboje Inter-Milan i da je tu Milan redovito pokraden. Nebi komentira ponistene golove (razvuc ce se rasprava sigurno :mrgreen: ) ali suđenje u serie a je na dnu, ali isto tako je u drugim ligama.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 09 okt 2012, 23:11

ako je na Robinhu penal onda se za njega tenis ubio

Inter je za klasu bolji od ovog Milana,samo sto je uzeo 9 novih igraca i treba to sve uigrati,,

Emmanuelson je u ofsajdu sve dok golmanu smeta,,

I normalno da ce zvizduk doci sekund kasnije,pa nije ti sudija zvizdao u sobi :geek:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 10 okt 2012, 07:29

realno gledano derbi najslabiji u zadnjih nekoliko godina. bilo ih je stvarno neatraktivnih i teskih za gledati ali si barem imao jaka imena na terenu pa je tu bilo koliko toliko gusta, a ovo danas . . . kada se sve sabere, oduzme, pomnozi i podijeli nerijesen rezultat bi bio fer rezultat ali desilo se sto se desilo i tu treba zavrsiti pricu, barem do iduceg derbija. ono sto me nervira je cinjenica da forum lagano preuzimaju klinci koji prate fudbal tek u posljednjih par godina koji onako po defaultu vise mrze rivale nego sto vole svoj klub i zahvaljujuci carima interneta i svojim glupostima obeshrabruju nesto normalniju i ozbiljniju raju koja bi ostavila mnogo kvalitetnije postove nego su to pljuvanje po sudijama, rivalima, spominjanje nekih davnih vremena o kojima znaju samo ono sto wikipedia pise i sl.
de to malo :mrgreen:

MauroTB
Kontakt:

Post Postao/la MauroTB » 10 okt 2012, 09:27

Evil Genius II,

Svaka čast za ovo. ;)

Ah, kao što sam na prethodnoj strani napisao; odavno lošiji derby nismo gledali, što se tiče igre, al' i sastava momčadi. Na prvi pogled djeluje kao da se radi o nekim srednjim momčadima, a ustvari te su momčadi u prethodnih par godina bile uvijek u vrhu. Šteta, al' su oni danas posrnuli divovi i mišljenja sam kako će ovo biti razočaravajuća sezona za obje momčadi. U iduću sezonu trebaju krenuti sa novim kosturom momčadi jer vidno fali kvalitete u veznom redu (pogotovo mislim na ACM).
NON MOLLARE MAI

“Alla Juve non sono dei gentlemen, è la mafia.” - Karl-Heinz Rummenigge

“Being Nerazzurri is like riding a motorbike: adrenaline and desire to win everything.” - Valentino Rossi

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 10 okt 2012, 12:07

Pa Inter je krenuo sa novim kosturom,,zar nije dovoljno pomenuti da Handanovic,Juan,Perreira,Guarin,Palacio,Cassano,Livaja,Coutinho,Silvestre,Mudingayi-10 novih igraca,nikad ama bas nikad nisu igrali zajedno?kako da ti igraci budu uigrani nakon 7 pislj*ivih kola?sto bi rekao nas narod:"kucite se malo!"
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 okt 2012, 13:55

adointer je napisao/la:Pa Inter je krenuo sa novim kosturom,,zar nije dovoljno pomenuti da Handanovic,Juan,Perreira,Guarin,Palacio,Cassano,Livaja,Coutinho,Silvestre,Mudingayi-10 novih igraca,nikad ama bas nikad nisu igrali zajedno?kako da ti igraci budu uigrani nakon 7 pislj*ivih kola?sto bi rekao nas narod:"kucite se malo!"
I ne samo to, vec kad covek pogleda proslogodisnju ekipu i sadasnju, moze da vidi jasne naznake:

Handanovic>Cesar
Juan Jesus>Lucio
Cassano>Pazzini
Palacio>Zarate
Silvestre>Cordoba

Jos kad se Livaja, Coutinho, Perreira pokazu kao kvalitetna pojacanja (ne mora ove sezone, vec u narednim), ostaje da se resi problem desnog beka, prvog spica (Milito je mator) i kreativca "iz dubine" (Sneijder to nije) i eto opet vrunskog tima. Naravno, u rukama trenera koji ume da sve to poslozi i iscupa maximum iz ove grupe igraca. ;)

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 10 okt 2012, 19:31

Desni bek, jak veznjak i napadac i nista vise ne treba.

Obecali su veliko ime u januaru, pa sad da vidimo, mada ja bi bio zadovoljan i igracem tipa Paulinho. Sto se tice trenera, Strama je siguran k'o Svicarska ;)
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 10 okt 2012, 19:36

Iduće kolo veliki derbi Juve-Napoli
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Trezegol
Kontakt:

Post Postao/la Trezegol » 10 okt 2012, 19:37

SirAlexFerguson je napisao/la:Iduće kolo veliki derbi Juve-Napoli
A bice kao i prosle godine 8-)

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 10 okt 2012, 20:45

Puma je napisao/la:Desni bek, jak veznjak i napadac i nista vise ne treba.

Obecali su veliko ime u januaru, pa sad da vidimo, mada ja bi bio zadovoljan i igracem tipa Paulinho. Sto se tice trenera, Strama je siguran k'o Svicarska ;)
ja mislim da su vam dobri rezultati koje je inter s(p)retno postigao pomutili razum. strama je bio privremeno riješenje i njega su postavili jer u datom momentu nisu imali koga drugoga. ne zaboravi da je i ranieri imao dobar niz ako se ne varam od 7 pobjeda i kako je to završilo. inter sad uglavnom igra dosta defanzivno i onda preko milita pokušavaju nešto u napadu ako šta ubode dobro je ako ne i bod nije loš. to prolazi protiv ekipa koje napadaju i otvore se dok protiv tvrđih ekipa to ide puno teže pa se i desi hajduk ili vaslui. ubijeđen sam da neće strama dugo potrajati i da će biti samo jedan u nizu poslije gasperinija, beniteza, ranijerija itd. moratti blasfemičar upoređuje ga sa mourinhom...jedan negativni niz i rezultatska kriza i massimu prekipi i njemu je noga džaba što je interovac. al eto to je samo moje skromno mišljenje i mnogi se sigurno ne slažu sa ovim. kako god vidjet ćemo šta će biti.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 10 okt 2012, 22:53

Vjeruj, ja bi uvijek prihvatio da gnjavimo loptu i da pobjedjujemo sa 1-0, 2-1 nego da se otvorimo i da fasujemo kao ne primjeru Siene recimo. Na kraju krajeva, pisu se bodovi i samo pobjeda je bitna.

Opet, sto se tice Strame on je dobio zadatak da oformi potpuno novi tim i vec ovog ljeta je ucinjeno jako puno. Razlika izmedju njega i gore imena koje si pomenuo je u tome sto Strama ima podrsku apsulutno svih. Uprave kluba, igraca, navijaca. Ta izjava Morattija je malo preuvelicana jer je covjek rekao da ga Strama na momente podsjeca na Mou-a prvenstveno jer imaju slican modus operandi, pa tu je i mala fizicka slicnost i neke druge karakteristike. Niko od njega ove sezone ne ocekuje trofeje, ali je cilj da se kroz 2-3 godine oformi jak tim koji bi se oslanjao prvenstveno na domaci proizvod odnosno na Primaveru.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 11 okt 2012, 00:03

baresi#6 je napisao/la:ubijeđen sam da neće strama dugo potrajati i da će biti samo jedan u nizu poslije gasperinija, beniteza, ranijerija itd. moratti blasfemičar upoređuje ga sa mourinhom...jedan negativni niz i rezultatska kriza i massimu prekipi i njemu je noga džaba što je interovac. al eto to je samo moje skromno mišljenje i mnogi se sigurno ne slažu sa ovim. kako god vidjet ćemo šta će biti.
Samo piši,samo piši...ja spremam citate pa ćemo se crvenit kasnije.

Vidim da većina ne shvaća novi Interov projekt ozbiljno i nije dobro upućena u situaciju,ali dobro veći je gušt ovako kad se omalovažava i daju neke crne prognoze.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Biscione i 2 gosta.