Pa da svojom klasicnom izjavom ubije i najmanji optimizam u raji a u Gudelju interes za repku.Ibizevic je napisao/la:Apeliramo na SS.ba da kontaktira Sušića za Gudelja
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Kontaktirali smo generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH Jasmina Bakovića s kojim smo kratko porazgovarali o ovoj temi. Istakao nam je da Savez radi sve što je u negovoj moći da bi potencijalne reprezentativce doveo pod državni dres.
"Činimo sve što je u našoj moći da ne izgubimo igrače koji imaju mogućnost da igraju za nas. Takav je slučaj i sa ovim momcima koji u posljednje vrijeme pružaju dobre partije (Salatić, Gudelj, Tanković...), rekao je Baković, dodavši:
"Međutim, poznata je procedura promjene državljanstva, ali treba naglasiti da je selektor taj koji bira igrače. Imamo neke ideje da sve nabrojane momke pozovemo u Innsbruck kako bi se upoznali s našim reprezentativcima i osjetili atmosferu koja vlada u našem taboru. To smo jednom već uradili kada smo igrali protiv Slovenije i nakon toga su braća Hajrovići zaigrali za našu reprezentaciju".
"No, vidjet ćemo jer možda ne bi bilo korektno zvati te momke ako prije toga ne dobijemo signal od selektora da su i oni njemu interesantni".
Znaci tako, kao sto smo mjesecima ovdje pisali. Dok su nas calcio, maksuzbaksuz i ekipa ubjedjivali da oni treba sami da promjene sportsko drzavljanstvo, da Susic nema nista sa tim, itd...
Ja kad sam pisao da niko nece promjeniti sportsko drzavljanstvo tek onako, sam, bez kontakta sa savezom i selektorom vi ste me napadali. Po vama su Tincek i Hadzic promjenili drzavljanstvo takoreci slucajno, digo im se **** pa promjenili drzavljanstvo.
Nakon ove izjave Bakovica sam uvjeren da od Gudelja i Arslanagica nema nista. Zivi bili pa vidjeli. Susicu nije u interesu da pozove kvalitetne igrace na deficitarne pozicije, jer bi sticenici germanije mogli ostat bez poziva ili minuta na SP.
"Činimo sve što je u našoj moći da ne izgubimo igrače koji imaju mogućnost da igraju za nas. Takav je slučaj i sa ovim momcima koji u posljednje vrijeme pružaju dobre partije (Salatić, Gudelj, Tanković...), rekao je Baković, dodavši:
"Međutim, poznata je procedura promjene državljanstva, ali treba naglasiti da je selektor taj koji bira igrače. Imamo neke ideje da sve nabrojane momke pozovemo u Innsbruck kako bi se upoznali s našim reprezentativcima i osjetili atmosferu koja vlada u našem taboru. To smo jednom već uradili kada smo igrali protiv Slovenije i nakon toga su braća Hajrovići zaigrali za našu reprezentaciju".
"No, vidjet ćemo jer možda ne bi bilo korektno zvati te momke ako prije toga ne dobijemo signal od selektora da su i oni njemu interesantni".
Znaci tako, kao sto smo mjesecima ovdje pisali. Dok su nas calcio, maksuzbaksuz i ekipa ubjedjivali da oni treba sami da promjene sportsko drzavljanstvo, da Susic nema nista sa tim, itd...
Ja kad sam pisao da niko nece promjeniti sportsko drzavljanstvo tek onako, sam, bez kontakta sa savezom i selektorom vi ste me napadali. Po vama su Tincek i Hadzic promjenili drzavljanstvo takoreci slucajno, digo im se **** pa promjenili drzavljanstvo.
Nakon ove izjave Bakovica sam uvjeren da od Gudelja i Arslanagica nema nista. Zivi bili pa vidjeli. Susicu nije u interesu da pozove kvalitetne igrace na deficitarne pozicije, jer bi sticenici germanije mogli ostat bez poziva ili minuta na SP.
Nije se valjda odrekao Nizozemskog? Do jucer mu je stajalo Srbijansko i Nizozemsko, a od danas nase i Srbijansko. Mozda je momak vec izganjao nase drzavljanstvo, ovako je bilo i kod momciluka, cim je dobio nase drzavljanstvo odmah mu se pojavilo i na transefermarktu, samo me cudi sto kod Lazica jos uvijek nema nase zastavice, jos uvijek stoji srbijanska i nizozemskaH.I.M je napisao/la:http://www.transfermarkt.de/de/nemanja- ... ktErgebnis
ovde se odjednom pojavi i nase državljanstvo
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Bitno je da Sušić gleda i prati svaku tekmu PSG-a , a ovo ostalo će doći samo po sebi,jjer mi ćemo biti toliko jaki da će nam potencijalni igrači dolaziti na koljenima i moliti da igraju!!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Selektor je jednostavno lijen i tacka! Gudelj je vec sada provjeren i afirmisan igrac,dok Tincek to nije,sto ne znaci da nekad nece biti,ali sada nije! Zbog njega ce se atmosfera u repci narusiti i to je jako jako lose.. nada zadnja umire i ocekujem da prevlada razum. Zna se koliko traje procedura oko promjene drzavljanstva i do SP sve to moze biti gotovo bez problema!
Drago mi je da je konačno voda došla do ušiju. Konačno se kaziva i pokaziva putem intervjua ko vuče konce pri ( ne ) dovođenju igrača.
Protiv nisam, apsolutno, selektor za takve stvari i treba da bude zadužen, međutim vidimo kako i koliko, i ko to usporava, onemogućava prosperitet ove selekcije.
Protiv nisam, apsolutno, selektor za takve stvari i treba da bude zadužen, međutim vidimo kako i koliko, i ko to usporava, onemogućava prosperitet ove selekcije.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- Principatus
- Kontakt:
http://www.directupload.net/file/d/3524 ... oe_jpg.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Kaze Susic za Susica da nam moze koristiti na poziciji zadnjeg veznog.
Prcica nece zvati, igra u losem klubu u Francuskoj.
Za Rahimica jos mora razmisliti.
Prcica nece zvati, igra u losem klubu u Francuskoj.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Principatus
- Kontakt:
Prosta stvar, Zahirovic jos u Bijeloruskoj ligi (
) je imao mjesta kod Susica, a Tankovic nema kao igrac Fulhama. Ali nek ima za Svedjane.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Batko je napisao/la: Tom logikom ce sve teze i teze biti pridobiti igraca da igra za nas, to jest dobicemo samo one koji se sami budu nudili, a vremenom ce takvih biti sve manje i manje...
Sastanak, to jest teferic, prosli put se pokazao kao veliki kiks.
Ili je ipak imao smisla taj sastanak u Sloveniji?!Mozambik je napisao/la:Kontaktirali smo generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH Jasmina Bakovića s kojim smo kratko porazgovarali o ovoj temi. Istakao nam je da Savez radi sve što je u negovoj moći da bi potencijalne reprezentativce doveo pod državni dres.
Sastanak sa potencijalnim reprezentativcima!!! Vi to zovete teferic (ne znam zbog cega
No kako vidim pojedini ovdje su neumorni, i uvijek ce naci nekog "talenta" koji mora biti pozvan! Hadzic je ovdje dugo prizivan kao reprezentativac i prigovaralo se Papetu sto ga ne gleda, ne zove.... I uvijek ce biti onih koji se "moraju" pozvati... Od njih toliko jedan ce uspjeti kao igrac, postati mozda i vrhunski, i onda cete na miru i punih usta moci nama ostalima da kazete "Jesam vam rek'o?!" i onu drugu "Znao sam!"
Frajer (Susic) je nevjerovatan,
Stvarno bih volio da imam priliku razgovarati s njim sat vremena o fudbalu, da vidim sta se to krije u njegovoj glavi i da mi objasni logiku nekih svojih poteza. Svakim danom je moje cudjenje vece
Stvarno bih volio da imam priliku razgovarati s njim sat vremena o fudbalu, da vidim sta se to krije u njegovoj glavi i da mi objasni logiku nekih svojih poteza. Svakim danom je moje cudjenje vece
Principatus je napisao/la:http://www.directupload.net/file/d/3524 ... oe_jpg.htm
![]()
Prcica nece zvati, igra u losem klubu u Francuskoj.![]()
Prvi amidza bubi ga Tino Sven
"No, vidjet ćemo jer možda ne bi bilo korektno zvati te momke ako prije toga ne dobijemo signal od selektora da su i oni njemu interesantni"
Pisao o ovom prije 4 godine...
Hronolgija je jasna;
1.selektor
2.igrac
3.savez
4.uefa
E sad mi treba haris da baci svoju teoriju ili calcio...
A sta smo banova zbog ovakve rasprave poflautali....I evo...
Pisao o ovom prije 4 godine...
Hronolgija je jasna;
1.selektor
2.igrac
3.savez
4.uefa
E sad mi treba haris da baci svoju teoriju ili calcio...
A sta smo banova zbog ovakve rasprave poflautali....I evo...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Nemaju oni sta postajati igraci. Oni su vec igraci, Jedan igra u AZ Alkamru. Alkmar platio Bredi 3 miliona i momak igra odlicno, jedan od najboljih igraca.damir_82 je napisao/la: Ili je ipak imao smisla taj sastanak u Sloveniji?!
Sastanak sa potencijalnim reprezentativcima!!! Vi to zovete teferic (ne znam zbog cega) a to je u stvari sastanak sa interesantnim igracima gdje bi im se mozda i reklo da se na njih racuna...
No kako vidim pojedini ovdje su neumorni, i uvijek ce naci nekog "talenta" koji mora biti pozvan! Hadzic je ovdje dugo prizivan kao reprezentativac i prigovaralo se Papetu sto ga ne gleda, ne zove.... I uvijek ce biti onih koji se "moraju" pozvati... Od njih toliko jedan ce uspjeti kao igrac, postati mozda i vrhunski, i onda cete na miru i punih usta moci nama ostalima da kazete "Jesam vam rek'o?!" i onu drugu "Znao sam!"
Drugi je produkt jedne od najboljih svijetskih nogometnih skola, igra standardno za buduceg prvaka Blegije i U-21 reprezentaciju. Znaci oni su vec igraci, igraju u ozbiljnim klubovima, sto se ne moze reci za Hadzica i Tinceka koji igraju u slabim klubovima i tek trebaju da pokazu kvalitet, ako ga imaju.
Koliko je imao smisla taj sastanak/sijelo dovoljno pokazuju reakcije nakon sastanka, i ko je sve dosao na taj sastanak. Od Kolasinca, Halilovica, Izeta, Seferovica i Seada Hajrovica, dosao je samo ovaj potonji, od kojeg svi najmanje ocekuju, i koji je realno najslabiji kvalitetom od svih pozvanih.
Hadzica su pozivali ovdje isti oni koji i dan danas pisu hvalospjeve o njemu na raznim portalima. Te hrabri krajisnik bosanskog srca, te odbio Austriju, te odgojen da voli Bosnu itd... prije 5,6 mjeseca svaki dan su nas sportski portali bombardovali vjestima o Hadzicu, o njegovim kvalitetama i toboze patriotizmu.
Arslanagic i Gudelj kad naprave respektabilne karijere, budu igrali za druge reprezentacije, a kad kod nas budu igrali klocevi kao Sunjic i Zahirovic, i ti i ja cemo lupat glavom od zid i proklinjat savez i Susica, koji ce btw trenirati neku ekipu u Francuskoj ili Turskoj i koga ce bolit ****/kao sto ga i sad boli **** ko ce igrat za 5,6 godina kad vise ne bude Dzeke, Spahica, Misimovica, Ibisevica itd..
Tad Papeta nece biti, Nece biti ni Dzeke, al bit ce Hadzic, Sunjic, Zahirovic, Tincek itd...
Za izrazavanje svog nogometnog stava ti je forum sasvim dovoljan. Ne forsiraj se previse ...bvb je napisao/la:Frajer (Susic) je nevjerovatan,
http://www.transfermarkt.co.uk/en/boban ... 70856.html" onclick="window.open(this.href);return false; Sta je sa Bobanom?
- Principatus
- Kontakt:
Mozambik rastavlja na proste faktore i brutalno ukazuje na ono sto je fakt.
Ali mozes to zaboraviti, kad ti dodju sa floskulama.
"100 selektora ovdje."
"Ovaj, onaj, otkud znate da ce sta biti od Seferovica (Primera Division) ili od Kolasinca (Schalke, Champions League), ili od Hajrovica (milionski transfer)."
Koje su se sve gluposti ovdje pisale, no sto je tuznije jos i dalje se pisu. Mogao bih jos mnogo toga nabrajati, ali neda mi se.
Ali mozes to zaboraviti, kad ti dodju sa floskulama.
"100 selektora ovdje."
"Ovaj, onaj, otkud znate da ce sta biti od Seferovica (Primera Division) ili od Kolasinca (Schalke, Champions League), ili od Hajrovica (milionski transfer)."
Koje su se sve gluposti ovdje pisale, no sto je tuznije jos i dalje se pisu. Mogao bih jos mnogo toga nabrajati, ali neda mi se.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ne znam je li bilo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Koje reakcije nakon Slovenije? Reakcije uvijek nezadovoljnih forumasa koji su reagovali upravo na neodazivanje svih onih osim Hajrovica mladjeg.. Hajrovic mladji je bio tu, prenio atmosferu i bratu, mozda i pricao sa Susicem o starijem bratu.. koji je nesto kasnije popricao sa sobom, i skontao koja opcija je bolja. Pokrenuo proceduru, dobio papire, i igra za nas.. Hadzica su pozivali gotovo svi (jedni zdusno drugi nesto opreznije). Bitno je bilo tada, a i danas, da se prica o igracima o kojima Susic ne prica!Mozambik je napisao/la:Nemaju oni sta postajati igraci. Oni su vec igraci, Jedan igra u AZ Alkamru. Alkmar platio Bredi 3 miliona i momak igra odlicno, jedan od najboljih igraca.damir_82 je napisao/la: Ili je ipak imao smisla taj sastanak u Sloveniji?!
Sastanak sa potencijalnim reprezentativcima!!! Vi to zovete teferic (ne znam zbog cega) a to je u stvari sastanak sa interesantnim igracima gdje bi im se mozda i reklo da se na njih racuna...
Drugi je produkt jedne od najboljih svijetskih nogometnih skola, igra standardno za buduceg prvaka Blegije i U-21 reprezentaciju. Znaci oni su vec igraci, igraju u ozbiljnim klubovima, sto se ne moze reci za Hadzica i Tinceka koji igraju u slabim klubovima i tek trebaju da pokazu kvalitet, ako ga imaju.
Koliko je imao smisla taj sastanak/sijelo dovoljno pokazuju reakcije nakon sastanka, i ko je sve dosao na taj sastanak. Od Kolasinca, Halilovica, Izeta, Seferovica i Seada Hajrovica, dosao je samo ovaj potonji, od kojeg svi najmanje ocekuju, i koji je realno najslabiji kvalitetom od svih pozvanih.
Hadzica su pozivali ovdje isti oni koji i dan danas pisu hvalospjeve o njemu na raznim portalima. Te hrabri krajisnik bosanskog srca, te odbio Austriju, te odgojen da voli Bosnu itd... prije 5,6 mjeseca svaki dan su nas sportski portali bombardovali vjestima o Hadzicu, o njegovim kvalitetama i toboze patriotizmu.
Arslanagic i Gudelj kad naprave respektabilne karijere, budu igrali za druge reprezentacije, a kad kod nas budu igrali klocevi kao Sunjic i Zahirovic, i ti i ja cemo lupat glavom od zid i proklinjat savez i Susica, koji ce btw trenirati neku ekipu u Francuskoj ili Turskoj i koga ce bolit ****/kao sto ga i sad boli **** ko ce igrat za 5,6 godina kad vise ne bude Dzeke, Spahica, Misimovica, Ibisevica itd..
Tad Papeta nece biti, Nece biti ni Dzeke, al bit ce Hadzic, Sunjic, Zahirovic, Tincek itd...
Svi su oni interesantni i poziv da budu gosti nase reprezentacije nije nista drugo nego signal da su interesantni nasem savezu. Pa i Kolasincu je to bio signal da nam je interesantan, pa se kasnije uspostavio kontakt, pricalo sa njim i na kraju evo i on igra za nas...
Ne kazem ja da je kritika bespotrebna, vec je pljuvanje bespotrebno.. Mahalske price rekla/kazala, ozbiljne optuzbe na racun selektora da uzima novac za poziv u reprezentaciju (bez ijednog validnog dokaza, osim insinuacija)... Ponavljam, ako selektor misli da mu treba igrac koji igra u klubu iz ranga druga liga Zimbabvea, onda je to njegova odluka za koju ce odgovarati..rezultatom prije svega...
I u bivsoj Jugoslaviji sabirali su najbolje igrace pa ostajali kratkih rukava, a imamo i primjer iz 90.-te kad je Osim bio u najmanju ruku osporavan kao Pape danas, ali je svoj izbor opravdao rezultatom. I to je na kraju jedino bitno!
Momci o kojima se govori ovdje su za sada samo potencijalna perspektiva ove reprezentacije, i ukoliko su potrebni selektoru i ukoliko ne bude administrativnih prepreka, vjerovatno ce biti pozvani. Nema potrebe da se od selektora pravi kriminalac!
http://www.transfermarkt.co.uk/en/adria ... 67342.html" onclick="window.open(this.href);return false; Mozel se povezati sa nama?
Pa pisao si ti. Koliko si samo rečenica napisao protiv Sušića, uoči utakmice sa Grčkom. Pa šta.Principatus je napisao/la:Mozambik rastavlja na proste faktore i brutalno ukazuje na ono sto je fakt.
Ali mozes to zaboraviti, kad ti dodju sa floskulama.![]()
"100 selektora ovdje."
Mislim, doći će te i vi jednom na svoje. Možda ispadnemo u grupnoj fazi, pa onda će te moći oplesti. Možda ispadnemo u osmini finala, opet možete oplesti, možda ispadnemo u četvrtfinalu, opletite i tada, jer ako si već mogao do četvrfinala što ne možeš i do polufinala, ako ispadnemo u polufinalu, ma i to je prilika za oplesti, jednom se ukaže prilika da igraš u finalu svjetskog, al glupi Sušić zajebe stvar,. a možda i ako izgubimo u finalu i tada možete oplesti, ono respekt za dosada postignuto, ali treba se otvoreno priznati da je bio neki drugi selektor da bi mi bili svjetski prvaci. E sad, ako baš postanemo svjetski prvaci, tu će biti mali problem, mada mislim da bi i tu bilo elemenata za kritiku, ne odmah, ali poslije.....
Uglavnom, ne bih se ja sekirao...kadlitadli
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], forgempp, General505, Google Adsense [Bot], Mostarska, Rimes87 i 16 gostiju.