Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Vaya
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Vaya » 10 jun 2016, 19:51

i steta je ogromna, sto ovakva ekipa igra B diviziju... Al hajd... Nek odrade posao i vrate nas u A diviziju...

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 10 jun 2016, 20:03

Vaya je napisao/la:i steta je ogromna, sto ovakva ekipa igra B diviziju... Al hajd... Nek odrade posao i vrate nas u A diviziju...
Ma i nije tolika steta ..ovo prvenstvo(A div.)vecina top talenata propusta.Bitno je sto mi imamo ovu U20 i da igra bilo koju diviziju jer vecina ovih igraca bi prelezalo ljeto.Aticu je ovo recimo super da se vrati u takmicarsku formu i volio bi da mu Muminovic da slobodu ko sto je imao kod Tribica u U18,a to je da kreira i uzima najvise suteva.Samo opet steta je za Lazica takav igrac koji pokriva vise pozicija je itekako koristan u ekipi i nadam se da ce ga Senad pozvat naknadno bez obzira da li je ovaj igro i koliko ove sezone.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 10 jun 2016, 20:23

Kad pogledas iz drugog ugla, upravu si ovo sto si napisao...

Nadam se i ja, da ce se Lazic naci nekako na spisku... Takodjer mi je zao sto je Aleksic povrijedjen...Stvarno sta je sa njim, povrijedjen je citavu sezonu...

Oko uigravanja odredjenih igraca ovo prvenstvo ce dobro doci... Ako se ostavi dovoljno slobode Aticu i ako ga Mulaomerovic pozove na pripreme sa A ekipom, mozda dodje spremniji za iducu sezonu... i ne treba da se vraca u AEK... Kad bi mogao kako da ga Misko dovede u Megu, najbolje bi bilo... ako ne, nek ostane u Sparsima...

Interesuje me, jel u Djedovicu ima imalo kuveta? Proslo U18 je odigrao kriminalno... Jedva cekam da vidim Durmu ponovo i da se vidi jel napredovao od prosle godine...

Tu je Keno, to je bitno... Prilika da se vidi, jel se moze ista od Loncara ocekivati... Nek nam je sretno...

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 10 jun 2016, 20:42

Vaya je napisao/la:Kad pogledas iz drugog ugla, upravu si ovo sto si napisao...

Nadam se i ja, da ce se Lazic naci nekako na spisku... Takodjer mi je zao sto je Aleksic povrijedjen...Stvarno sta je sa njim, povrijedjen je citavu sezonu...

Oko uigravanja odredjenih igraca ovo prvenstvo ce dobro doci... Ako se ostavi dovoljno slobode Aticu i ako ga Mulaomerovic pozove na pripreme sa A ekipom, mozda dodje spremniji za iducu sezonu... i ne treba da se vraca u AEK... Kad bi mogao kako da ga Misko dovede u Megu, najbolje bi bilo... ako ne, nek ostane u Sparsima...

Interesuje me, jel u Djedovicu ima imalo kuveta? Proslo U18 je odigrao kriminalno... Jedva cekam da vidim Durmu ponovo i da se vidi jel napredovao od prosle godine...

Tu je Keno, to je bitno... Prilika da se vidi, jel se moze ista od Loncara ocekivati... Nek nam je sretno...
Aleksic je stalno povrijedjen i to je ga dosta unazadilo jbg..nema nista to za Megu jer Aticu je Raskovic menadzer tako da to pada u vodu,a inace bi bio odlican potez.Vidjecemo za Djedovica kako ce se pokazat i Durmo je bio dosta vremena povrijedjen pa vidjecemo.Ma ako se napravi dobra hemija u ekipi nije nemoguce i da se vratimo u A diviziju..samo ponvaljam Lazic mora biti u ekipi,a Gacica je bolje ostaviti kod kuce nego dzabe da kvari atmosferu u ekipi..bice to super ako Bog da :bih:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 10 jun 2016, 21:09

Sto, zar je Gacic tako problematican? Ja sam za Lazica i zaboravio, a jedan je od zahvalnijih igraca. Kad se sjetim onog njegovog kucanja, ne mogu se sjetit protiv koga smo igrali...

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 10 jun 2016, 21:28

Jel samo u mene nema prenosa na faceu? Wtf..
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 10 jun 2016, 21:30

sajo10 je napisao/la:Jel samo u mene nema prenosa na faceu? Wtf..
Pa utakmica je sutra :damn:
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 10 jun 2016, 21:33

CashMan je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Jel samo u mene nema prenosa na faceu? Wtf..
Pa utakmica je sutra :damn:
Boze dragi pa to pise i na KSBIH ali Baho kroz cijeli Kirin Kup najavljuje u PETAK... Cak im pise i na programu..
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 10 jun 2016, 22:32

Federer17 je napisao/la:Sto, zar je Gacic tako problematican? Ja sam za Lazica i zaboravio, a jedan je od zahvalnijih igraca. Kad se sjetim onog njegovog kucanja, ne mogu se sjetit protiv koga smo igrali...
Neke stvari nisu za foruma,al vjeruj mi da nije suplja.Bolje da ne bude u ekipi,a i da se ne lazemo vjerovatno je i najslabiji od ovih pozvanih,tako da i nece biti neki gubitak.Ja mislim da smo protiv Srbije tad igrali kad je preletio njihova dva igraca.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 11 jun 2016, 00:14

mercurial je napisao/la:@Kobe24
Kod mladih igraca u NBA te ne vodi to sto si razvaljivao u Evropi i imao 15-20 p u prosjeku (jer takvih nema vec odavno). Pogledaj Hezonju, pogotovo Bendera koji se nije sastavio s kosem ovu sezonu. Nisu to nikakve projekcije od MrMusclea, dovoljno mi je da procitam strane prognoze, tekstove sa raznoraznih kampova na koje je Gegic isao. Jednostavno u Americi vole atletski jake igrace, pogotovo ako igra playa. Nabroj mi 3 atletski jaka playa, a da su bijelci. Nema jarane. Evo ti primjer Satoranskog koji je isti tip igraca kao Gegic, nakon solidne sezone ode u NBA.
Velika je moc imati playa koji moze braniti skoro sve pozicije na parketu. Playevi sa cca. 2 m visine su samo na racun toga napravili dobre ugovore, a za dalje je ovisilo o njihovom talentu i radu. Gegic ocito voli da radi i trenira, jos nije kasno za njegov sut.

Kao da je danas neki uspjeh otici u NBA ili biti izabran na draftu. Dovoljno je da si malo ''drugaciji'' od ostalih iz Evrope i izabrat ce te, jos ako se potrefi slabiji draft eto tebe u prvih 20 pikova.
Sve to brate stoji, ali prvo, Hezonja je vise bio u nemilosti trenera, a dobro znamo da je mnoge velike ekipe znao zatrpati (prelomio je i onu jednu tekmu protiv Reala). Drugo, jedno je imati 5 poena u prosjeku u jednom Makabiju u EL, a nesto sasvim drugo u nasoj ligi. Svi Evropljani koji idu tamo su uglavnom poprilicno izgradjeni igraci i nemaju nekih ogromnih nedostataka. Bas mislis da bi njega neko cekao u nba ligi da digne sut za tri od 5% do nekih podnosljivih 30%? On jeste atletski nevjerovatan, jeste rijetkost u danasnjoj kosarci, jeste i talentovan i inteligentan i sve, ali govoriti da bi on mogao na draft, pa sa neke visoke pozicije u nba je dosta nerealno. Slazem se da po svemu podsjeca na Satoranskog, ali taj isti Satoranski je njegovih godina 10 puta bolje sutirao za tri, a i generalno. Mora on jos mnoogo da radi na sebi, sve je moguce nadoknaditi. U sezoni koja dolazi on mora prvo postati lider Sparsa, a ostalo ce vremenom aBd doci.
P.S. Da ne bude da ja nesto dizem igrace susjednih zemalja, samo sam njih uzeo u obzir jer ste ih vi pomenuli i napisao onako kako ja gledam na to.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Federer17

Re: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Federer17 » 11 jun 2016, 22:59

Lotus je napisao/la: Neke stvari nisu za foruma,al vjeruj mi da nije suplja.Bolje da ne bude u ekipi,a i da se ne lazemo vjerovatno je i najslabiji od ovih pozvanih,tako da i nece biti neki gubitak.Ja mislim da smo protiv Srbije tad igrali kad je preletio njihova dva igraca.
Ma vjerujem ti. Ne gajim ja prema njemu neke posebne sipmatije, mada sam se, kada se on tek nekako spominjao, naiskrenije ponadao da reprezentacija konacno dobija jednog dobrog playa, s obzirom na to da je otisao u Caju. Ima finu gradju za playa, ali izgleda na tome je sve ostalo. Onda je uslijedio nagli pad, odlazak u neke nizeligaske klubove. Na proslom prvenstvu u20 reprezentacije sam bukvalno svaki put strahovao kada on vodi loptu, jer je svako spustanje iste na parket bio veliki rizik po kontru i lagane poene protivnika.

Savjest
Kontakt:

Post Postao/la Savjest » 13 jun 2016, 20:20

Sluzbeni podaci visina i raspona ruku sa zadnjeg mjerenja na Eurocampu:

Tu su mjere Mehica i Biberpvica:

http://www.draftexpress.com/nba-pre-dra ... os=0&sort=

basket3
Kontakt:

Post Postao/la basket3 » 14 jun 2016, 14:17

Lotus je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:Sto, zar je Gacic tako problematican? Ja sam za Lazica i zaboravio, a jedan je od zahvalnijih igraca. Kad se sjetim onog njegovog kucanja, ne mogu se sjetit protiv koga smo igrali...
Neke stvari nisu za foruma,al vjeruj mi da nije suplja.Bolje da ne bude u ekipi,a i da se ne lazemo vjerovatno je i najslabiji od ovih pozvanih,tako da i nece biti neki gubitak.Ja mislim da smo protiv Srbije tad igrali kad je preletio njihova dva igraca.
Iako sam odavno izgubio volju da pišem i pratim igrače i postove na forumu ne mogu a da ne prokomentarišem navode pošto je sigurno da je Lotus Harunov igrač.Dakle,nakon Miškovih,Harunovih i Kiflinih malverzacija sa igračima u reprezentaciji, čisto sumnjam da će se i Lazić i Gačić i još poneko odazvati pozivu i zaigrati na EU B division.Ali ako stvarno imaš kakve argumente,nikakava ti odbrana nije da šatro ne kazeš na forumu pa da svi znamo tvoje košarkaške informacije i tajne.Jedina greška momaka je što su se ikako patriotski javljali do sada suprotno od mnogih drugih koji su kalkulisali i sa drugim repkama,pa kad su tamo vrata bila zatvorena uskočili su u voz opet zahvaljujući ovoj trojici koje sam pomenuo.
Lijep pozdrav svim istinskim ljubiteljima košarke i mnogo sreće svim našim reprezentativnim selekcijama na svim takmičenjima.
P.S. Nemam namjeru prepirati se,tek toliko samo da znaš da nisi ni malo u pravu i trebao bi poštovati sve igrače iz BiH koji su nastupali na takmičenjima za svoju državu skupa sa svim onima koji nisu a bili su u širim sastavima.Budi sportaš,a ne tetka koja bez argumenata trača okolo.
Pozdrav i tebi! :bih:

bosnianbeast23
Kontakt:

Post Postao/la bosnianbeast23 » 14 jun 2016, 14:39

Zna li neko od vas(ne kontajući Musu) ima li još ijedan igrač da mu se predviđa da će biti izabran u NBA? Vidio sam Atića na stranici Draft Expressa na njihovom Mock Draftu za 2017. godinu kao da će biti izabran u prvoj rundi ali već na narednim verzijama mock draftova njega nema ni na mapi što je i očekivano s obzirom da momak ne igra ko prije.Ima li šanse tu za Sulejmanovića,Karahodžića,Gegića,Čamparu,Mehića,Biberovića,Sikiraša?

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 14 jun 2016, 14:39

Kako ce izgledati spisak U18 reprezentacije za prvenstvo... Predpostavljam da ovi iz U17 se nece odazivati poslije svjetskog prvenstva u U18, a bilo bi lose da ispadnemo u B diviziju za slijedecu godinu... Gegic, Antunovic, kako ide spisak dalje...

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 14 jun 2016, 16:44

Ma trebali bi novih igraca isprobati, nema druge. Osim Gegica i Antunovica niko nije siguran igrac i jasan za konacni spisak. Nadam se da su uradili dobar posao sa procesljavanjem ovih nasih liga, jer uvijek neko iskoci i nametne se ko solidan igrac, npr. Durmo prosle god i sad ce biti standardan igrac za mladu repku.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 14 jun 2016, 17:14

Vaya je napisao/la:Kako ce izgledati spisak U18 reprezentacije za prvenstvo... Predpostavljam da ovi iz U17 se nece odazivati poslije svjetskog prvenstva u U18, a bilo bi lose da ispadnemo u B diviziju za slijedecu godinu... Gegic, Antunovic, kako ide spisak dalje...
Mislim da ce jedan dio u17(Cerkezovic,Jankovic,Kocic,Mutic) nakon svjetskog prikljucit starijim kolegama.Imat ce sigurno 7 dana odmora i jos 15 dana za pripreme,a tu su jos Mulaomerovic i Kobic iz Slovenije.Imat cemo sigurno jaku ekipu ;)

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 14 jun 2016, 17:29

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 14 jun 2016, 19:01

ja koliko sam pratio (tj do prije 2-3 mjeseca) da sutamo keric (mladji) i hodzic bas medju najjacim talentima...

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 14 jun 2016, 19:12

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 16 mar 2020, 19:58, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.