Premijer liga BiH - aktuelno
- Meraak1921
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Jado mali o posjeti prica, jesi to zaboravio da smo cijelu sezonu na donjem dijelu i borili se za opstanak, a 6800 prosjek .. ustati pa reci Željo i Manijaci jel jasno , haj sad ni jedne
-
- Kontakt:
Tako nekako. Odigrali pod rucnom jer im ne treba i jer se pazite i to je sve. Nikakav skandal, nista neobicno. To sam i ja pisao, ali ljudi odmah misle da je neko trolanje. Vidjelo se iz aviona da su samo onako izasli da odrade utakmicu s pola snage.Shategabri je napisao/la: ↑29 apr 2024, 14:01Pa nisi shvatio očito, VAMA NIJE TREBALO, došli ste da odradite utakmicu.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑29 apr 2024, 13:58U pravu si dobili bi vas sa Zvonicem Suljicem Dzaficem Prsesom Vehabovicem i PecomShategabri je napisao/la: ↑29 apr 2024, 13:55
Pa jeste se sklonili, ne treba vam i došli ste samo da odigrate utakmicu jer je na programu.
Šta je problem?![]()
Ali dobro eto ako vam pravi satisfakciju da vam se neko sklonio mislite tako![]()
Nama se Zeljo sklonio tri puta Zrinjski jednom Sarajevo jednom. Bosansko seosko razmisljanje zato i prave viceve o vama
To ne znači da smo mi vama nešto platili, da smo vam obećali neke bodove nekad, nešto.
Prave viceve o nama? Kome nama?
Ko smo mi, a ko si ti?
Neki arijevac plave krvi?
Da ti onda ispričam jedan vic...
Pita hercegovac sina. Sine koliko je 50 plus 50....
...sto maraka tata..
Najposjećeniji stadion u najdražoj nam Bosni i Hercegovini. Neka crkne kome smeta!
Ne cvjetaju ni nama lale što se tiče rezultata i očigledno ćemo završiti daleko ispod pozicije koju smo svi priželjkivali i očekivali, kad se već vadite na to.
Ali što kaže @Balorda, uopšte ne čudi s obzirom da smo iz glavnog, najvećeg i najmnogoljudnijeg grada u našoj maloj i prelijepoj zemlji.

Ne cvjetaju ni nama lale što se tiče rezultata i očigledno ćemo završiti daleko ispod pozicije koju smo svi priželjkivali i očekivali, kad se već vadite na to.
Ali što kaže @Balorda, uopšte ne čudi s obzirom da smo iz glavnog, najvećeg i najmnogoljudnijeg grada u našoj maloj i prelijepoj zemlji.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Desetaru, ogrijesili ste se strasno od tog momka. Sta se tu sve desavalo, sami Bog zna. Ja sam ovim svojima na nasoj temi davno pisao da ga treba dovesti, pa negdje na posudbu. Veliki je talenat, ali upitno je hoce li htjeti produziti ugovor s obzirom na to kako ste ga tretirali. Ode on za 0 KM u junu 2025, mozda bas kod nas, ko zna.svrakino1921 je napisao/la: ↑29 apr 2024, 14:16
Za Željezničar ima ukupno deset nastupa, te jedan pogodak, a rođen je 7. januara 2004. godine u Medini, velikom gradu u Saudijskoj Arabiji.
U evropski nogomet je 'ušao' preko juniora Dinama iz Zagreba. Ugovor sa Plavima s Grbavice ima do maja 2025. godine. Do kraja sezone sigurno je očekivati da će imati mnogo ozbiljniju minutažu, a onda pripreme i novu sezonu u kojoj će ovaj skromni mladić, inače veliki vjernik, sigurno eksplodirati.
Uhhhhhh
Hocemo se oparit
Uhhhhhhh
Zadnja izmjena: NisamIsmirMirvic, dana/u 29 apr 2024, 15:02, ukupno mijenjano 1 put.
@turkishairlines zamolio bih te samo da nas opet fotografijom podsjetis na bornu doticnog. Unaprijed hvala.Meraak1921 je napisao/la: ↑29 apr 2024, 14:41Jado mali o posjeti prica, jesi to zaboravio da smo cijelu sezonu na donjem dijelu i borili se za opstanak, a 6800 prosjek .. ustati pa reci Željo i Manijaci jel jasno , haj sad ni jedne
19V22
Naravno da jeste, jer je krovni državni savez dodijelio trofej. Trofej se računa po onome što je NSBiH dodjeljivao. Pisao sam već o tome, ali tokom rata u Hrvatskoj si imao ligu koju su igrali Srbi (srpska krajina) i koju niko ne zarezuje ni 2%. Tako je isto sa ligama RS i HB nakon rata. Jednostavno, igrali, osvajali trofeje (i to jesu nekakvi trofeji), ali trofej koji dodjeluje NSBiH kao krovno tijelo je bitan. Uostalom, ta titula Sarajeva iz 1999. je jednaka recimo tituli Željezničara iz 1998. pravno, jer ni u jednom slučaju nisu učestvovali SrbiLewy21 je napisao/la: ↑29 apr 2024, 00:48Je li onda vaš uračunati trofej iz 1999. godine državni trofej? Play-off se nije odigrao, hajde klubovi iz manjeg entiteta su to svakako odbijali igrati što je njihov problem, ali hrvatski klubovi igrali godinu ranije. Dakle, trofej se računa Sarajevu, a ne računa Posušju, ili ipak računa? BiH je država Bošnjaka, Hrvata i Srba kao ravnopravnih naroda, još od ZAVNOBiH-a se tako smatra, sviđalo se to ljudima ili ne. Željezničar je prvak takve države bio 1946, a tek nakon toga se formirala Savezna liga i nakon toga si naravno morao biti prvak u toj ligi da bi se imao pravo smatrati državnim prvakom.
Ko je onda osvojio drugu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, države tri ravnopravna naroda? Opet Željo 1998, to je i prva titula BiH koju je UEFA priznala. Vama ona godinj kasnije nije priznata od strane UEFA-e jer se play-off nije igrao, ali vam se računa. Uredu, nek vam se računa, ali onda i nama treba i ona iz 1946. gdje nije zapostavljen ni jedan od tri ravnopravna naroda. Čak šta više, u doigravanju je Željo pobjedio Borca i to baš u Banja Luci.![]()
Pa bez uvrede za Srbe ali u posljednje vrijeme ih definitivno ne treba pratiti u muzici, da je nismo prihvatili širokih ruku bilo bi mi ih žao što ih truju takvom antimuzikom.Slažem se s tobom, postoji više stvari u kojima ih ne bi trebali pratiti, ali svake godine u hrvatskom nogometu i u srpskom fudbalu vidimo primjere na kojima možemo zaključiti da bi prije mi njih trebali pratiti nego oni nas u našem nogometu/fudbalu.
![]()
U Srbiji je priznata Crvenoj Zvezdi, pa hajde tu možeš navoditi neke 'alternativne' razloge zašto je to tako, ali u Hrvatskoj je Hajduku koji baš i nije neki miljenik saveza.Toliko se vole da su se postavljale parole "sve izgubili da Bog da", što nismo praktikovali čak ni mi kad nas je savez oštetio za izlazak u Europu izboren na zelenom terenu, a naredne godine prekinuo ligu 11 kola ranije u sezoni u kojoj smo se ozbiljno borili za titulu.
Pa evo kada spominjemo Njemačku, ja koliko znam kao državni prvaci se računaju i prvaci Zapadne Njemačke i prvaci Istočne Njemačke. Da, po tome je čak i Dinamo Dresden nekadašnji državni prvak.![]()
Uglavnom, ako ti ni ovako nisam uspio objasniti zašto se trebamo računati kao državni prvaci 1946. godine, i to tebi kao navijaču kluba kojem se računa titula iz 1999. godine, ovdje ću se svakako zaustaviti i nek si živ i zdrav. Zovi na kafu.![]()
![]()

Tačno je da je Željezničar bio prvak 1946., ali kao što i sam kažeš, to nije bila savezna liga, tj. najviši nivo. To što se moralo biti prvakom u republičkoj je apsolutno nevažno u tom kontekstu. Recimo, imaš baš 1998. situaciju iz sezona 1997/98 gdje je NK Bosna Visoko bila prvak u dijelu lige koji su igrali Bošnjaci (to ti je ko ta vaša republička liga). Nakon toga je igrano doigravanje na nivou NSBiH i tu je prvak postao NK Željezničar. U tom smislu, jedino je titula prvaka NK Željezničar validna kao titula prvaka BiH, a Bosna Visoko je dobila trofej nižeg ranga. Ponavljam, čisto da znaš, ni tada nisu igrali klubovi iz manje BiH entiteta, čisto da se ne hvataš paralele sa 1999.

Ni u fudbalu nema ništa gdje Srbe treba pratiti. Liga užasna, stadioni užasni, suđenje gore nego kod nas, posjeta užasna, broj klubova u ligi smiješan, nastupi u Evropi užasni (politički projekti guraju jedino), igrači u ligi koji kod nas nisu ni za federalne itd.
Protiv koga ste igrali u Evropi te godine? 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Oni našli pričat o posjeti, da se nalaze na mjestu gdje smo mi imali bi prosjek 3500 po tekmi
. Zabljesnuli na derbiju sa cca 20000 i trenutno prvi, a posljednjih nekoliko godina gledaju u pakaš Grbavice koja je daleko ispred svih. Priznajte sebi da nemate ovakve bolesnike te da ste interesdžije rezultata i dok ima rezultata bit će i raje. Ali vaše socijalne akcije, dijeljenje karata po apotekama, slobdni ulazi ženama i djeci, kjkp rad projekti se mogu uporediti sa karatama na Grbavici koje su za nekoliko maraka skuplje i za naše uslove previsoke i opet bara bara. Kaže nekakav moron dole bilo 4500 na Grbavici pa jel teško priznati da je ovo kolo bilo približno u 100 gledaoca posjeta. Samo neko igra radnim danom, po kišnom vremenu, na dnu tabele protiv protivnika koji nema gostujuće navijače. Dok s druge strane dođe Velež, u finom terminu na ugodnih 20 stepeni sa podrškom 2 navijačke grupe u ključnoj tekmi za Evropu...Šta dalje da kažeš osim da su maloumni u svakom pogledu 

Ako se gleda po dokumentima i razvoju fudbala kroz historiju grada, autentične i izvorne Sarajlije prirodno navijaju za Želju!
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Kakvo glupo razmisljanje. Treba svako kome je stalo do ove lige da bude sretan sto nam je posjeta kakva je, svima nama. Moze uvijek bolje. Ja bi licno volio da su svi stadioni puni svako kolo. Eto daBogda vi imali 12 hiljada na svakoj. Sta je problem?Gargamel22 je napisao/la: ↑29 apr 2024, 15:04Oni našli pričat o posjeti, da se nalaze na mjestu gdje smo mi imali bi prosjek 3500 po tekmi![]()
. Zabljesnuli na derbiju sa cca 20000 i trenutno prvi, a posljednjih nekoliko godina gledaju u pakaš Grbavice koja je daleko ispred svih. Priznajte sebi da nemate ovakve bolesnike te da ste interesdžije rezultata i dok ima rezultata bit će i raje. Ali vaše socijalne akcije, dijeljenje karata po apotekama, slobdni ulazi ženama i djeci, kjkp rad projekti se mogu uporediti sa karatama na Grbavici koje su za nekoliko maraka skuplje i za naše uslove previsoke i opet bara bara. Kaže nekakav moron dole bilo 4500 na Grbavici pa jel teško priznati da je ovo kolo bilo približno u 100 gledaoca posjeta. Samo neko igra radnim danom, po kišnom vremenu, na dnu tabele protiv protivnika koji nema gostujuće navijače. Dok s druge strane dođe Velež, u finom terminu na ugodnih 20 stepeni sa podrškom 2 navijačke grupe...Šta dalje da kažeš osim da su maloumni u svakom pogledu
![]()
Pa ne treba ih pratiti, treba pratiti Premiership i La Ligu.zaostrog je napisao/la: ↑29 apr 2024, 15:02Ni u fudbalu nema ništa gdje Srbe treba pratiti. Liga užasna, stadioni užasni, suđenje gore nego kod nas, posjeta užasna, broj klubova u ligi smiješan, nastupi u Evropi užasni (politički projekti guraju jedino), igrači u ligi koji kod nas nisu ni za federalne itd.
U Srbiji buranija klubovi prodaju igrača za milion eura kao od šale. Igrači idu u lige petice.
Ta liga za jedan prelazni rok proda igrača kao naša liga za 20 godina.
Ne lupajte gluposti.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Problem je što vaši jazavci žele na silu nešto prikazati drugačije i ismijati sve u vezi Željezničara. Volio bih i ja da su posjete kao kad je Evropa ili derbi ali ljudima kod nas je draže gledat Liverpul ili Real na tv nego naše klubove. Ali vašim navijačima treba pojedinim ovako rastaviti na proste faktore da vide kolika je ljubav prema klubu kod nas neovisno u stanju i tabeliNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑29 apr 2024, 15:08Kakvo glupo razmisljanje. Treba svako kome je stalo do ove lige da bude sretan sto nam je posjeta kakva je, svima nama. Moze uvijek bolje. Ja bi licno volio da su svi stadioni puni svako kolo. Eto daBogda vi imali 12 hiljada na svakoj. Sta je problem?Gargamel22 je napisao/la: ↑29 apr 2024, 15:04Oni našli pričat o posjeti, da se nalaze na mjestu gdje smo mi imali bi prosjek 3500 po tekmi![]()
. Zabljesnuli na derbiju sa cca 20000 i trenutno prvi, a posljednjih nekoliko godina gledaju u pakaš Grbavice koja je daleko ispred svih. Priznajte sebi da nemate ovakve bolesnike te da ste interesdžije rezultata i dok ima rezultata bit će i raje. Ali vaše socijalne akcije, dijeljenje karata po apotekama, slobdni ulazi ženama i djeci, kjkp rad projekti se mogu uporediti sa karatama na Grbavici koje su za nekoliko maraka skuplje i za naše uslove previsoke i opet bara bara. Kaže nekakav moron dole bilo 4500 na Grbavici pa jel teško priznati da je ovo kolo bilo približno u 100 gledaoca posjeta. Samo neko igra radnim danom, po kišnom vremenu, na dnu tabele protiv protivnika koji nema gostujuće navijače. Dok s druge strane dođe Velež, u finom terminu na ugodnih 20 stepeni sa podrškom 2 navijačke grupe...Šta dalje da kažeš osim da su maloumni u svakom pogledu
![]()
Ako se gleda po dokumentima i razvoju fudbala kroz historiju grada, autentične i izvorne Sarajlije prirodno navijaju za Želju!
- svrakino1921
- Kontakt:
Zato što pate za posjetom koju mi imamo. Nije ni njima lako na kraju svake sezone gledati kako je Grbavica ponovo bila najposjećenija.Gargamel22 je napisao/la: ↑29 apr 2024, 15:17Problem je što vaši jazavci žele na silu nešto prikazati drugačije i ismijati sve u vezi Željezničara. Volio bih i ja da su posjete kao kad je Evropa ili derbi ali ljudima kod nas je draže gledat Liverpul ili Real na tv nego naše klubove. Ali vašim navijačima treba pojedinim ovako rastaviti na proste faktore da vide kolika je ljubav prema klubu kod nas neovisno u stanju i tabeli
Pa oni su i kad im je posjeta pala na prosjek od 7000 i dalje dijelili onu sliku posjete u regionu gdje piše da imaju deset hiljada. Ljudi ne mogu da se pomire sa činjenicama, ali ova sezona je ponovo dokazala koliki je Željezničar. Da su u našoj situaciji ne bi imali ni 3000 prosjek, a oni to vrlo dobro znaju.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:

Legendo

Kako presjece post sa Mujo kuje

ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE
- Shategabri
- Kontakt:
Nema logike ta priča.
Imali ste daleko bolje sezone, a slabiju posjetu.
Imali ste daleko bolje sezone, a slabiju posjetu.
Koševo Zapad
Amar Osim novi trener Igmana.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Čovječe, porediš posjetu na najneuslovnijem stadionu u državi sa posjetom na stadionu koji ima najbolje uvjete i pruža najbolji ugođaj za svakog navijača. Imaj bar taj segment na umu, dok pišeš te usporedbe. Padavine u Sarajevu su česta pojava, ne živimo mi u Nici koja ima prosjek 300+ sunčanih sati mjesečno. Nenatkrivine tribine su samo jedan od faktora koji utječu na posjetu.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Sezona 2045/2046: "Da se vi borite za opstanak kao mi ne bi vas bilo ni 500, vidi nas, protiv Hošinog Brijega bilo nas brat bratu 18 000, a termin četvrtak ujutro..."
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: prijeratni mangup i 32 gosta.