FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

MrtvaCarsija
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la MrtvaCarsija » 06 dec 2018, 06:56

Pa sarajevo nema svoj stadion pa ih kinez uzeo, nije sve u stadionu

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 06 dec 2018, 08:44

Tz1986 je napisao/la:Ljudi ovo za Kineze je istina,ceka se dogovor dvije strane.Al nece to niko u javnost da se iznese
Sve je do zgradonacelnika.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

WestSideTz
Kontakt:

Post Postao/la WestSideTz » 06 dec 2018, 12:26

Ove godine popularni tuzlanski „Crveno–crni“ slave 99. rođendan, no, umjesto proslave ili bilo kakvog obilježavanja, simpatizere FK Sloboda dočekala je informacija s pojedinih portala da je izvjesni kineski milijarder zainteresiran za preuzimanje premijerligaša iz Rudarske 2, navodi ******.

Ova informacija u gradu soli je prihvaćena s velikom dozom nevjerice, ali i podsmijeha, no prema riječima fudbalskog menadžera Admira Husarića, koji je svojevrsni posrednik u eventualnim pregovorima Gradske uprave Tuzla s kineskim investitorom, nije riječ o šali.

Kako je menadžer Husarić za ***** rekao, radi se o ozbiljnim ljudima koji su svojevremeno doveli Malezijca Vinscenta Tana na čelo FK Sarajevo.

Kineski investitor spreman je uložiti između osam i 10 miliona eura u tuzlanskog premijerligaša, s tim što bi mu pripalo 51 posto upravljačkih prava, a Grad Tuzla bi imao 49 posto vlasništva nad klubom.

No, kako za ****** kaže Husarić, potrebno je da se održi sastanak s Jasminom Imamovićem, gradonačelnikom Tuzle, kojem bi se predočio ovaj plan.

Na upit ulazi li u plan i stadion Tušanj, Husarić objašnjava:

“To će biti stvar dogovora. Mislim da ne ulazi i za sada se radi samo o klubu. Sve ćete dobiti ako uđemo u neku završnu fazu i kada se izjasni Grad. Sve je sada do gradonačelnika!”

Vrlo brzo nakon što je objavljena vijest o potencijalnom kineskom investitoru, Upravni odbor FK Sloboda izdao je demanti, a prema pisanju ***** demanti je u javnost plasirao Upravni odbor FK Sloboda koji u ovom trenutku ne postoji!?

Podsjetimo, na Skupštini kluba održanoj 12. oktobra ove godine delegati su jednoglasno usvojili Izvještaj o radu FK Sloboda za period 1. januar – 30. septembar 2018. godine, a već ranije predsjednik kluba Senad Mujkanović je obznanio da se povlači sa te funkcije, baš kao i ostatak UO.

Dogovoreno je da će sjednica Skupštine FK Sloboda na kojoj će se izabrati novo rukovodstvo Kluba biti održana prve sedmice ovog mjeseca.

Na toj sjednici najavljene su i izmjene i dopune Statuta kojim bi se potencijalnim investitorima otvorila vrata ulaska u upravljačke strukture FK Sloboda.

Kemal Kurević, predsjednik Skupštine FK Sloboda, nije precizirao datum održavanja izborne sjednice, no ona će biti održana:

“Imamo dvije tačke, Statut i izbor novog rukovodstva.” – objašnjava Kurević, prenosi *****.

Na upit je li upoznat s informacijom o potencijalnom investitoru iz Kine, kaže:

“Ne bih to nikako komentirao. Oni koji se bave tim poslom ozbiljno idu na pravu adresu.” – navodi *****

Sada već bivša uprava uradila je ogroman posao po pitanju reguliranja mnogobrojnih tužbi.

Godinama su Slobodu pritiskale obaveze prema velikom broju bivših igrača, firmi, pravnih lica, i svaki proces licenciranja za tuzlanskog premijerligaša bio je „biti ili ne biti“.

Sada se mnogo lakše diše, jer su mnogi slučajevi riješeni ili su u postupku rješavanja.

“Bilo je mučno i tu nema kompromisa. Dobro je što se uređuje ta oblast. Sada je Sloboda „dobra mlada” – govori Kurević, prenosi *****
Sloboda je emocija ! 🔴⚫

Athletic Bilbao ⚪🔴

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 dec 2018, 12:38

Ne nadajte se nista i lakse ce vam biti.

Isto tako pise "Husaric" tako da mozes misliti te ozbiljnosti i kolika je sansa da je sve regularno. Tu se ne moze kriviti grad ako ima posla sa levatima i nerealnim zahtjevima. Isto tako Sloboda mozda nema previse novca ali se ne treba pustati nekom ko isto nema previse novca pa biti 6-7-8 na tabeli kada to Sloboda lagano moze i ovako. Koliko god da se nema u ligi postoji 5-6 onih koji su i slabiji po tom planu.

Sad ako od ovog kao ne bude nista hajmo pljuvati nase. Vise vjerujem nasim ljudima koji su vec tu od Husarica i takvih koji su samo ostetili Slobodu kradjom igraca.
Isto tako ako ce biti kao u Celiku gdje nema ni para, a nema ni dobre transfer politike sta ce nam to.
Onda se postavlja pitanje sta ce ti investitor ako je on tu samo da razigra par svojih igraca, a rezultati kao i kada te grad vodio.
Te price uloziti ce 10 mil sa rezervom uzeti. To se moze staviti i na papir i da ih ne ulozi nikada opet. Ovo je BiH.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 06 dec 2018, 12:53

Treba nam nesto novo u i oko kluba,ova patnja je vise dosadila narodu,lazna obecanja,borbe za opstanak,predsjednici kako bivsi ,tako i sadasnji svako malo napustaju klub,pa se vracaju i sve tako u krug.

Promjena statuta i ulazak privatnog kapitala u klub jedino rjesenje,pa da vidimo hoce li se desiti sta novo ?!
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 06 dec 2018, 12:55

tuzlak1987 je napisao/la:Ne nadajte se nista i lakse ce vam biti.

Isto tako pise "Husaric" tako da mozes misliti te ozbiljnosti i kolika je sansa da je sve regularno. Tu se ne moze kriviti grad ako ima posla sa levatima i nerealnim zahtjevima. Isto tako Sloboda mozda nema previse novca ali se ne treba pustati nekom ko isto nema previse novca pa biti 6-7-8 na tabeli kada to Sloboda lagano moze i ovako. Koliko god da se nema u ligi postoji 5-6 onih koji su i slabiji po tom planu.

Sad ako od ovog kao ne bude nista hajmo pljuvati nase. Vise vjerujem nasim ljudima koji su vec tu od Husarica i takvih koji su samo ostetili Slobodu kradjom igraca.
Isto tako ako ce biti kao u Celiku gdje nema ni para, a nema ni dobre transfer politike sta ce nam to.
Onda se postavlja pitanje sta ce ti investitor ako je on tu samo da razigra par svojih igraca, a rezultati kao i kada te grad vodio.
Te price uloziti ce 10 mil sa rezervom uzeti. To se moze staviti i na papir i da ih ne ulozi nikada opet. Ovo je BiH.
Ako bude pregovora, a trebalo bi ih biti i ako ne uspiju kriv ce biti zgradonacelnik jer neda on, jer se on tu igrao kada je bio mali.
Skoro je porucio kinezcima - Malo vas je malo vas je p.....e!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 06 dec 2018, 13:00

tuzlak1987 je napisao/la:Ne nadajte se nista i lakse ce vam biti.

Turcin se debelo zayebao,ima on para mozda,ali nemozes ti kod nas kupiti klub i baviti se samo prvim timom jer su klubovi u haosu ...
Krenes samo od nas,porezni dug,potrazivanja,neuslovan stadion,neadekvatan statut,zaseban omladinski pogon,i desetine drugih stvari,koje traze vrijeme da im se posveti..Sve to treba srediti i dovesti u optimalno stanje.da bi mogao napraviti rezultatski bum.
Pogledaj samo Celikove omladince.
Kako god ko mislio,za mene najbolje radi Velez,pomirili se sa stanjem i sredjuju ga,livada su Vrapcici,to je fakt,ali malo po malo dobivaju super izgled,gledam kako su sredili onu stranu gdje je bila gostujuca,nazovimo tribina,pocistili,prefarbali,sredjuju prilaz,natkrivaju onu tribinu,i vracaju dugove...Onaj Hasic je isto ortodoksna seljacina sa parama,ali za razliku od Husica,ima barem zrno mozga,i prije nego ulozi u ekipu i rezultat,sredjuje klub,od infrastrukture do svega.Mi godinama imamo samo obecanja dok nam zivot prolazi...Jedino taj reprogram...Ako se ne moze zavrsiti ovaj projekat stadiona,pa promjeni ga,adaptiraj,nije bogom dato da mora tako....meni su bitni uslovi kao navijacu,a ne koliki je stadion,i kako izgleda.Jucer gledam Sepsi-Steaua,sine stadion ko u Lukavcu,ali ima uslove bolan....
Kod nas se moze i bez investitora,ali smo nezainteresovani,i sve hocemo da nam se servira....Zapad treba srediti,ili rusiti...Ako su u kastu rusiti nakon istoka ok,ako ce stajati ovako jos 10 godina sramota,za 300 000 se moze srediti,makar fasada nova,novi prilazi,srusiti onaj zid,wc......da to lici na nesto,ako nemamo novo,barem ovo da se uljepsa....
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 dec 2018, 13:01

Probisvjet je napisao/la: Ako bude pregovora, a trebalo bi ih biti i ako ne uspiju kriv ce biti zgradonacelnik jer neda on, jer se on tu igrao kada je bio mali.
Biti ce kriv tebi, tebi je uvijek on kriv. Za svakog realnog on stiti interese Tuzle samo. Sutra osoba "XY" moze u medije nesto izbaciti i onda od toga nema nista pa kao krivi ovi nasi. Tako da se radilo sada ne bi imali ni stadiona vec bi gledali tu u nebodere.

Neka promjene statut i cekaju nekog ko se moze nazvati investitorom. Ovdje cim vidis "Husaric" znas da je to neka sprdnja. Kako mi mozemo znati da je to nesto dobro? Ako bude nesto dobro 100% ce ljudi pustiti klub nekom drugom. Ako se ne desi sada nista u decembru vise onda ili su to bile medijske bombe ili su investitori neozbiljni. Siguran sam da bi ovi pustili klub nekom ko ima korektan prijedlog.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 06 dec 2018, 13:05

tuzlak1987 je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la: Ako bude pregovora, a trebalo bi ih biti i ako ne uspiju kriv ce biti zgradonacelnik jer neda on, jer se on tu igrao kada je bio mali.
Biti ce kriv tebi, tebi je uvijek on kriv. Za svakog realnog on stiti interese Tuzle samo. Sutra osoba "XY" moze u medije nesto izbaciti i onda od toga nema nista pa kao krivi ovi nasi. Tako da se radilo sada ne bi imali ni stadiona vec bi gledali tu u nebodere.

Neka promjene statut i cekaju nekog ko se moze nazvati investitorom. Ovdje cim vidis "Husaric" znas da je to neka sprdnja.
To su gluposti bolan,koliko uporan mozes biti....Je li ti znas da se jednom tackom u ugovoru moze to srediti....jedna tacka koja kaze lokacija nece mijenjati prvobitnu svrhu,na tom mjestu ce ostati stadion Tusanj...U slucaju da se data tacka ugovora prekrsi,stadion se automatski vraca u vlasnistvo Grada....i to je to....kakvi neboderi bolan nebio...Sto nasjedate na propagandu pa malo svojom glavom misli jbg ti.... :crazy:
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 06 dec 2018, 13:31

tuzlak1987 je napisao/la:

Neka promjene statut i cekaju nekog ko se moze nazvati investitorom. Ovdje cim vidis "Husaric" znas da je to neka sprdnja. Kako mi mozemo znati da je to nesto dobro? Ako bude nesto dobro 100% ce ljudi pustiti klub nekom drugom. Ako se ne desi sada nista u decembru vise onda ili su to bile medijske bombe ili su investitori neozbiljni. Siguran sam da bi ovi pustili klub nekom ko ima korektan prijedlog.
On stiti uhljebe ko i svaki politicar, a uhljebi njega.
Zadnja izmjena: Probisvjet, dana/u 06 dec 2018, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.

MakabiTuzla
Kontakt:

Post Postao/la MakabiTuzla » 06 dec 2018, 13:52

Husaric baci bombu i ovdje odmah pocne svađa :rol:
#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 06 dec 2018, 14:39

Izgleda da cemo dobiti i zenski dio navijacica. :clap:
slika

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 dec 2018, 14:57

katarakta

Post Postao/la katarakta » 06 dec 2018, 15:26

Spasitelj Husaric se jedno vrijeme dobro usutio na drustvenim mrezama. Nije pisao ni protiv Mujkanovica. Naravno kad je Dino bio u kombinacijama. Mali kada ne igra, a jos kada vidi da ni ovaj prelazni rok nikog nece utrpat, ide pljuvanje, a i Kinezi...Evo ni Nalic sada nije dobar.

slika
Niko, niko, samo Sloboda

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 06 dec 2018, 16:04

katarakta je napisao/la:Spasitelj Husaric se jedno vrijeme dobro usutio na drustvenim mrezama. Nije pisao ni protiv Mujkanovica. Naravno kad je Dino bio u kombinacijama. Mali kada ne igra, a jos kada vidi da ni ovaj prelazni rok nikog nece utrpat, ide pljuvanje, a i Kinezi...Evo ni Nalic sada nije dobar.

slika
I mi trebamo vjerovati da ovaj glavonja kriminalac hoce nesto dobro Tuzli i Slobodi? Jel mene neko ovdje zeza?
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 06 dec 2018, 16:19

bhpremierliga12 je napisao/la:
katarakta je napisao/la:Spasitelj Husaric se jedno vrijeme dobro usutio na drustvenim mrezama. Nije pisao ni protiv Mujkanovica. Naravno kad je Dino bio u kombinacijama. Mali kada ne igra, a jos kada vidi da ni ovaj prelazni rok nikog nece utrpat, ide pljuvanje, a i Kinezi...Evo ni Nalic sada nije dobar.

slika
I mi trebamo vjerovati da ovaj glavonja kriminalac hoce nesto dobro Tuzli i Slobodi? Jel mene neko ovdje zeza?
Ma neda njemu Senad da pridje Tusnju. Ovaj zna da bi ga Macak celom zveknzo da bi mu se glava seljacka raspala.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 06 dec 2018, 16:26

Iz ovog intervjua da se naslutiti sta nas cega u klubu...Senad ostaje to se moze zakljuciti po njegovom izlaganju,ne vjerujem da ce se na polusezoni raditi neke drasticne stvari,mozda eto taj statut,i to kada bi uradili i to je pomak naprijed,pa korak,korak....
Ne vjerujem ni sebi sta cu napisati ali svidja mi se izlaganje Senada,ili je zaista toliko zadubljen u Slobodu ili prati covjek forum :urnebes:
Fino je obrazlozio oko igrackog kadra,i mozemo zakljuciti da tu nece biti drasticnih promjena,dva tri pojacanja,mozda dva tri odu,fin balans...kaze da ce traziti prava pojacanja,ne prinove,ali o tome finansije diktiraju tako da nemojmo puno ocekivati...Sve u svemu pred nama je,pauza je duga,nadam se da ce nam donijeti dobrog vise nego loseg.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

HElo
Kontakt:

Post Postao/la HElo » 06 dec 2018, 19:03

slika
Ja ne vidim nigdje da je uhljup Husara direktno prozvao Nalica nego je napisao za novac koji je potrosen i koji se trosi na igrace da 28 bodova i nije uspjeh. A ovo da je Dajdza ulozio 0 KM to budali je jasno. Ali posto si ti duboko u analnom otvoru Sence necemo te uzimati za relevantnog al dobro je da WiFi signal dopire do tebe iako si u velikim dubinama pa nam se mozes javiti ovako sa vremena na vrijeme :)

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 06 dec 2018, 19:49

HElo je napisao/la:

slika
Ja ne vidim nigdje da je uhljup Husara direktno prozvao Nalica nego je napisao za novac koji je potrosen i koji se trosi na igrace da 28 bodova i nije uspjeh. A ovo da je Dajdza ulozio 0 KM to budali je jasno. Ali posto si ti duboko u analnom otvoru Sence necemo te uzimati za relevantnog al dobro je da WiFi signal dopire do tebe iako si u velikim dubinama pa nam se mozes javiti ovako sa vremena na vrijeme :)
Hahahaahahaha dosli smo na level mrznje da ste poceli braniti Husaru, jadno, stvarno jadno.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

MrtvaCarsija
Kontakt:

Post Postao/la MrtvaCarsija » 06 dec 2018, 19:57

Ivan Lendric, Amar Rahmanovic, Mersudin Ahmetovic,Rustemovic naline zelje i licno se zauzeo za njih

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []