Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

Bundesliga
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Bundesliga » 07 avg 2015, 15:28

Leverkusen dobio Lazia u play offu Lige Prvaka.
Težak protivnik i da je u pitanju Leverkusen od prije par godina tu bi bilo problema, no sa Schmidtom na kormilu vjerujem da će proći.
Šteta samo da Bundesliga nije u punom jeku da vidimo onaj strašan presing koji je Leverkusen pravio prošle sezone, međutim vjerujem da presinga neće nedostajati i teško da će Lazio na to imati nekakav odgovor. Jedino što ne bi štimalo Leverkusenu je da se igra umrtvi u potpunosti a Italijani su specijalisti za to.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 avg 2015, 15:33

Opet Njemacko-Talijanski okrsaj, po ko zna koji put u posljednjih nekoliko godina.

Po meni ovdje nema favorita i obje ekipe imaju jednake sanse za grupnu fazu.

Dortmundu jalovi Norvezani, ide hendi u obje tekme.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 07 avg 2015, 15:54

Trebao bi ovo Leverkusen proći, ako ništa, onda bar na neko europsko iskustvo koje ova momčad ima...
Ono gdje bi moglo biti problema je ta zadnja linija gdje su povrijeđeni Toprak i Jedvaj, a nisam nešto pratio da li su nekoga doveli da popuni te praznine...nadam se da neće Schmidt morati koristiti onog levata Boenischa u toj zadnjoj liniji :)
Joint_fc

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 avg 2015, 16:23

Ajde pravite klubove. Do sada ima 6 klubova u standardnoj i 4 kluba u h2h.

Sportsport liga

code: 6MmsMw1Shp5K

Sportsport h2h (maksimalno 20 klubova)

code: 5aidG48tUEW7.

http://fantasybundes.com/
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 07 avg 2015, 17:26

samo_lijevo je napisao/la:Ajde pravite klubove. Do sada ima 6 klubova u standardnoj i 4 kluba u h2h.

Sportsport liga

napravio sam "phily dream team"
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 avg 2015, 17:32

Pale_Companion je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Mega marketinški ugovor za Mainz. U narednih deset godina uprihodiće bez obzira na rezultate 260 mil eura. :clap:
Mega ugovor u kojem će odsad prihodovati 5 mil više nego su to dosad radili, uz 10 mil Handgelda ...
Der neue Vermarkter-Vertrag soll nicht nur ein jährliches Werbeeinnahmen-Plus von 5 Mio. Euro in die Kassen spülen (bislang 20 Mio. €)

Vidim da i mnogima ne paše ova Netzerova marketinška firma, Infront... Ne znam zašto je to tako
To je za Mainz meg ugovor, ekipa koja ne igra evropska takmičenja i kojoj svaki milion dobro znači. Budžeti nekih španskih i italijanskih ekipa su između 20 i 25 mil eura. Kad se doda ovih deset to na kraju ispadne 6 mil eura više po sezoni, to bi bilo dobro za Bayern , a ne za mali Mainz koji tek raste. Lijepo za pročitati da i mali klubovi rade na takvim stvarima.

BAyer je apsolutni favorit uzimajući u obzir kakav će presing vjerovatno igrati, gledao sam Lazio protiv Mainza, dosta su loše izgledali. U dvije utakmice je sve moguće, ali ako BAyer ponovi igru iz prošle sezone prolaz je zagarantovan.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 avg 2015, 19:18

Mislim da su šanse 60%-40% za Leverkusen,nisu ni lacijali bez šansi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 avg 2015, 19:56

Saurman je napisao/la:Mislim da su šanse 60%-40% za Leverkusen,nisu ni lacijali bez šansi.
Tako to negdje dođe...

Ovako kada malo pogledamo i u prošlost, ne mogu se nešto nekih duela Bayera i talijanskih klubova sjetiti.

Nekako od pozitivnih stvari sa strane njemačkih klubova, se uvijek sjetim pobjeda Dortmunda protiv Juvea u finalu LP, velike pobjede njihove i protiv Milana, 4:0 u Kupu Uefa. Tako da je Dortmund znao odigrati velike utakmice protiv Talijana, u zadnjem duelu protiv Juvea je loše djelovao.

Bayernu bili talijanski klubovi trn u oku, u zadnjih par godina se pobjedama nad Napolijem, Juveom i Romom to popravilo posebno.

Werder je znao dobiti bitne utakmice protiv talijanskih klubova u LP, u pretkolu protiv Sampdorije, te i u grupi protiv Udinesea. Možda bi ovo s Werderom mogao biti i relevantniji primjer što se aktuelnog duela tiče.

E sada dolazimo i do posebno relevantnih stvari za duel Leverkusen - Lazio. Lazio je zadnji put u duelima s bundesligašima imao veliki uspjeh, kada je u dva kruga EL izbacio dva njemačka kluba: Gladbach i Stuttgart.
Ono što ide u prilog Laziju je svakako to što njihova tvrda igra može biti pencilin za Leverkusen, jer oni ako poljuljaju Leverkusen golom i to u trenucima dok ovi idu silovito, vrše pritisak i presing (onaj svoj karakteristični) duel može strašno otići na stranu Lazija. Kod tog svog pritiska, Leverkusen zna ostaviti i brojne šupljine pozada. Iako su to tokom prošle sezone i dosta izbalansirali. Leverkusen više nema Castra u ekipi, a Toprak je ozlijeđen, znači i promjene u timu su nužne. Naravno već od zadnjeg dijela prošle sezone više tu nema ni Spahića, koji je u LP igrao značajnu ulogu. Tako da uigranost može igrati značajnu ulogu.

Leverkusen je ipak u prednosti zbog velikog ofanzivnog potencijala, prije svega u vidu Calhanoglua, Sona i Kiesslinga, sada sve pojačano i Mehmedijem. Veza je isto čvrsta i stabilna sada sa Kramerom koji bi s Benderom trebao da se dobro dopunjava.
A vidjet ćemo koliko se Tah može uklopiti pozada.
Lazio ima čvrstinu, ima određene igrače kao svoje adute, nije ni neiskusan u Evropi, tako da bi ovo mogao biti zanimljiv duel. Leverkusen ima solidne šanse, ali uz Monaco je ovo najteži mogući protivnik kojeg su mogli dobiti.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 07 avg 2015, 22:18

Zna Guzen igrati i protiv čvrstih ekipa, dokazali su to protiv Atletica. Rimski nacisti su dosta dobra momčad sa nekoliko jakih klasa. 52:49% za luzere iz Leverkusena.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 07 avg 2015, 23:37

KayserSose je napisao/la: 52:49% za luzere iz Leverkusena.
Jes' to ti neku visu matematiku izucio, koja se malo razlikuje od one koju mi obicni smrtnici izucismo? :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 08 avg 2015, 11:10

Klopp je napisao/la:
KayserSose je napisao/la: 52:49% za luzere iz Leverkusena.
Jes' to ti neku visu matematiku izucio, koja se malo razlikuje od one koju mi obicni smrtnici izucismo? :D
Ma malo trolam. :mrgreen:

Zanimljiv članak u SN - NJEMAČKE GLAVOBOLJE: Postaje li "siromašna" BuLi nogometna kolonija tri puta bogatijeg Prema?
- Prem će uskoro zarađivati 3x više novca od TV prava od BL
- B'mouth ulaskom u Prem dobiva duplo više novca od TV prava od Buyerna kao prvaka BL
- problem BL je što ima samo 2 globalno popularna kluba
- Watzke smatra kako Njemci na nogomet gledaju kao na opće dobro, a Englezi strogo tržišno
- Heidel u Premu vidi dobru šansu za zaradu :)
- Rangnick strahuje da će uskoro i slabiji klubovi prema kupovati zvijezde boljih BL-igaša
- je li spas za BL u kolektivnom izlasku na burzu?

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 08 avg 2015, 17:57

:mrgreen:
slika

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 09 avg 2015, 13:56

Normalno kad je van spreme kao oporavljenik.

Mogla je neka dobra duša napraviti kakav uvodić u sezonu.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 avg 2015, 23:26

Hamburg današnjim neuspjehom protiv četvrtoligaša još jednom ukaljo ime Bundesligaša koji nikada nije bio u drugoj ligi..
A Hecking je produžio ugovor s Wolfsburgom do 2018. godine, to je dobro za kvalitet lige, očigledno planiraju da radi kvalitetnije i na duže staze, a ne kao onomad 2009. kad su nakon prvog mjesta sljedeću sezonu podbacili i završili na osmom mjestu.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 10 avg 2015, 00:03

samo_lijevo je napisao/la:Ajde pravite klubove. Do sada ima 6 klubova u standardnoj i 4 kluba u h2h.

Sportsport liga

Kao prošlogodišnji pobjednik obje lige valjda bi bilo red da i ja igram, ali kada vidim da fale neki igrači baš nemam volje. No, ipak sastavio sam nekako momčad i ušao u obje lige...
Dakle, Andretti Autosport je tu :)
PS. neka netko napiše kada uoči Fabiana Schara, jer ga ovi još nisu zapazili da je stigao u Bundesligu :D
Bilo bi ga lijepo imati u momčadi, ako ništa onda zbog penala koje će vjerovatno pucati...
Joint_fc

Klare

Post Postao/la Klare » 10 avg 2015, 02:24

Registrovao sam se, i sada treba da biram tim, molim neko da mi da upute na pravila ove igre i šta sljedeće trebam raditi...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 avg 2015, 14:41

Klare je napisao/la:Registrovao sam se, i sada treba da biram tim, molim neko da mi da upute na pravila ove igre i šta sljedeće trebam raditi...
Moras odabrati 18 igraca (2 golmana, 6 odbrambenih, 6 srednjih i 4 napadaca). Za to imas 120 miliona na raspolaganju. Iz jedne ekipe mogu biti max. 3 igraca. To je sve sto moras uraditi do pocetke sezone.

Jedan sat prije pocetka kola, odnosno prvog meca u tom kolu, je krajnji rok za sastavljanje prvih 11 . Imas mogucnost odabira razlicitih taktika (4-4-2, 4-3-3, 4-5-1, 3-4-3, 3-5-2, 5-3-2, 5-4-1.) Ako to ne uradis ostaje ti sastav od proslog kola ili onaj koji si snimio.

Onda ide bodovanje tima kojeg si postavio na osnovu ucinka tih igraca u stvarnosti. Znaci, ako si npr. postavio Reusa u prvih 11, on nije igrao taj mec, nemas bodova. Ili recimo on nastupa i postigne gol, a ti ga nisi stavio u prvih 11, onda ponovo neces dobiti bodove. Ima tu jos oko bodovanja. Mozes pocitati na stranici.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 10 avg 2015, 15:11

samo_lijevo je napisao/la:
Klare je napisao/la:Registrovao sam se, i sada treba da biram tim, molim neko da mi da upute na pravila ove igre i šta sljedeće trebam raditi...
Moras odabrati 18 igraca (2 golmana, 6 odbrambenih, 6 srednjih i 4 napadaca). Za to imas 120 miliona na raspolaganju. Iz jedne ekipe mogu biti max. 3 igraca. To je sve sto moras uraditi do pocetke sezone.

Jedan sat prije pocetka kola, odnosno prvog meca u tom kolu, je krajnji rok za sastavljanje prvih 11 . Imas mogucnost odabira razlicitih taktika (4-4-2, 4-3-3, 4-5-1, 3-4-3, 3-5-2, 5-3-2, 5-4-1.) Ako to ne uradis ostaje ti sastav od proslog kola ili onaj koji si snimio.

Onda ide bodovanje tima kojeg si postavio na osnovu ucinka tih igraca u stvarnosti. Znaci, ako si npr. postavio Reusa u prvih 11, on nije igrao taj mec, nemas bodova. Ili recimo on nastupa i postigne gol, a ti ga nisi stavio u prvih 11, onda ponovo neces dobiti bodove. Ima tu jos oko bodovanja. Mozes pocitati na stranici.
Dobra je ovo zajebancija, hajde prijavljujte se, ne iziskuje puno vremena, dovoljno je 2 puta sedmicno uci i napraviti izmjene i to je to. Do sad nas je 12 u ligi. Ima u pravilima sistem bodovanja i ko koliko dobija za go, asistenciju, za neprimljeni go i do vas je da napravite balans formacije i "taktike" jer mozes birati ofanzivnu, defanzivnu i balansiranu taktiku.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 avg 2015, 15:15

Iako su BVb i Schalke bili zainteresovani za Saqirija, on je završio u Engleskoj. Ili ga nisu tolikoo željeli ili jendostavno nisu atraktivni zbog igranja Europa lige. On će uskoro postati novi član Stokea.

De Bruyne sve bliži odlasku, stigle su i prve ponude. Velika je vjerovatnoća da će on na kraju ipak otići.

Hannover planira investirati još 10 mil eura na transfere.

Autobus sa igračima Herthe napadnu na putu za kup utakmicu.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 10 avg 2015, 17:27

Wolfsburg ako proda DB moze da se oprosti od top3 u ligi, a ni cetvrto mesto im nije tako sigurno.Pitanje je koga mogu da dovedu do kraja prelaznog roka, a da to bude kvalitetno pojacanje.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.