samo_lijevo je napisao/la:Ja ne navijam za Dynamo Dresden. Ti, koji vrijedjas intelekt ljudi koji pisu na ovom forumu sa recenicom da je seoski klub iz Markranstadta gigant, nisi vise relevantan za procjenu velicine. Ja jos uvijek ne vjerujem da ti ono napisao. Bilo kakva daljnja objasnjavanja sta je Dresden za taj tvoj seoski klub su nepotrebna.
Ja navijam za RK Bosna Visoko, to je jedini klub za koji ja navijam. Za mene nije navijanje sjediti ispred televizije ili kompjutera i gledati "svoj" klub.
FRANK RIBERY je napisao/la:
Red Bull je nudio svoju pomoć tim istim tradicionalnim klubovima, oni su to odbili, šta hoćete više. ODlučili su da ostanu tu gdje jesu. DOviđenja!
Provjeri kakvu su pomoc nudili. Nemoj samo price kao kad si izvalio da Red Bull nije vecinski vlasnik rattenballa. provjeri sta su uradili u Salzburgu sa Austrijom.
Pretpostavljam da si iz Visokog, u svojo blizini imaš primjer novog pogleda na nogomet. Gdje bi bila Nk Bsona Visoko da im nije pomoglo Sarajevo, opet finansirano od Vicenta Tana. NJEgov novac je dobar, a nije dobar od jednog od najvećih svijetskih brenodva. Dynamo Dresden je gigant, ali u prošlom vremenu, DOk god živiš u prošlosti, tvoja RK Bsona će igrati druge lige. NEma se tu šta raspravljati, RB Leipzig je gigant u stvaranju, Dynamo Dresden gigant u nestajanju. Dva različta vremena.
Dok nije bilo Red Bulla, gdje je bio Slazburg na nogometnoj karti? JE li taj Salzburg ranije imao igrače poput Alana, Kampla, Soriana, Bruna, Sabitzera, Mane,...
KAd skontaš da je fudball biznis i da se bez novca ne prave rezultati onda dođi ponovo pa ćemo imati ozbiljnu raspravu. NE slažemo se i ja to poštujem. JA te izuzetno cijenim kao forumaša, ali se ne slažemo oko RB LEipziga i sva je svađa i nastala upravo oko njega. Do tad čitaj u Avazovom sportu, na stranici 50, kako igra gigant Rk Bosna po drugoj ligi, nekad ponos rukometa ove države. Tradicionalni klubovi propadaju, na to su osuđeni, ja to vidim, ti nažalost ne.
Ništa lično, ja podržavam sve projekte od kojih će Bl imati koristi, a samim time i BAyern. Od Red Bull će BL imati itekakve koristi, u svakom mogućem smislu. Ima li razlike između Hoffenheima i LEipziga? NEma je, Hoffenheim su napadali, srali po njemu i sad po njima niko ne sere.NAjviše su imali omladinski reprezentativaca u njemačkim selekcijama. JAsno da fudball u NJemačkoj ima koristi od njih, imaju jednu od najboljih akademija u cijeloj državi. RB LEipzig je sa akademijom stigao sve za tri godine, već sad se bore za titule u oba uzrasta, zar to nije korisno za njemački nogomet. Treba da nam bude drago što je takav brend (top deset najvećih trenutno u svijetu) odlučio d aulaže novac baš u Bundesligu umjesto u Premiership gdje mu je sve servirano na tacni. OD iduće godine još jedan jači klub, dolaze bolji igrači u Bl, liga jača, svima dobro. Ko to ne vidi, optike na svakom koraku.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".