Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
Saurman
-
Kontakt:
Principatus je napisao/la:Saurman je napisao/la:U civiliziranoj državi poput Njemačke ovaj način ponašanja je za svaku osudu.Potez uprave Bayera je sasvim logičan slijed događaja.Dok se u Evropi zgražavaju na ponašenje Spahića kod nas je dočekan kao heroj, ništa novo na brdovitom Balkanu.
Jos jedanput. Polagano i u kratkim recenicama. Da razumijes.
U Njemackoj ga ljudi. Tacka. Ne rastavljaju. Tacka. Nego kritikuju Bayer Leverkusen, jer pokazuju nula karaktera. Tacka. Pitaju se sta je tim redarima sto su provocirali. Tacka. Ko je izazvao tucu? Tacka. Zasto nije redar izbacen?
Nije posao redara da provocira ili da izaziva tucu.
Dakle price kako se svi zgrozavaju i ljudi u Njemackoj padaju u nesvjest zbog video su glupost. Zato sam postavio link na komentare na Spiegel.de, gdje se mogu procitati misljenja ljudi. I da Spiegel je bitniji od Bilda. Bild su novine koje dokazano upotrebljavaju samo reportoar od 800 rijeci, kako bi ih svako razumio.
Koji to ljudi, misliš bosančerosi na privremenm radu.Niko normalan neće kritikovati upravu Bayera jer su učinili jedinu ispravnu stvar koja im je preostala.
Na koji je to način redar provocirao i koga.? Nemoj mi ti balkanskih priča rekla-kazala.
Mora ti biti jasna jedna stvar,zaštitari su radili svoj posao.Spriječili su ulazak osoba kojim nije dozvoljen ulazak u VIP ložu, jer to im nije Zenica ni Bilno Polje.
Zadnja izmjena:
Saurman, dana/u 14 apr 2015, 15:38, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
Principatus
-
Kontakt:
Postao/la Principatus » 14 apr 2015, 15:38
Virtu4l je napisao/la:Principatus je napisao/la:Zasto nije redar izbacen?
Zato što je radio svoj posao.
Provociranje i eskalacija situacije nije posao redara.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
Sabinho
-
Kontakt:
Redari cijeli svoj zivot cekali Spahica da potpise za Bayer da ga isprovociraju, njega i njegovu bracu.
Milion drugih igraca nisu htjeli provocirati, samo eto Spahica cekali.
Jadni Emir u borbi protiv urote zastitarskih agencija.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
Principatus
-
Kontakt:
Postao/la Principatus » 14 apr 2015, 15:40
Saurman je napisao/la:
Koji to ljudi, misliš bosančerosi na privremenm radu.Niko normalan neće kritikovati upravu Bayera jer su učinili jedinu ispravnu stvar koja im je preostala.
Na koji je to način redar provociraoi koga.? Nemoj mi ti balkanskih priča rekla-kazala.
Jeste, ti si ih kontrolisao pa znas da su svi ti ljudi Bosancerosi. Nemoj mi tih rekla-kazala.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
Virtu4l
-
Kontakt:
Principatus je napisao/la:Provociranje i eskalacija situacije nije posao redara.
Posao redara je da kontroliše ko ulazi u klupske prostorije, gdje je dozvoljen ulaz licima koja imaju odobrenje za to. Da je redar na bilo koji način izazvao incident, bio bi propisno kažnjen.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
-
muamerc
-
Kontakt:
master1015 je napisao/la:svaki pravi covjek koji ima obraz i osjecaj za familiju bi dao podrsku emiru
Meni je drago pa nemam takvu vrstu osjecaja i obraza. Ja ne mogu podrzati one koji nanose stetu drugima, koji obavljaju svoj posao posteno i po pravilima. Sutra ce se, mozda, meni desiti takva situacija ili nekom mom i ne zelim da imam na savjesti to sto sam podrzavao pobijedu nepravde. Pa na primjer, korupcija se brani tim istim stavovima a sam znas dokle nas je taj nepotizam doveo.
-
Saurman
-
Kontakt:
Principatus je napisao/la:Saurman je napisao/la:
Na koji je to način redar provociraoi koga.? Nemoj mi ti balkanskih priča rekla-kazala.
Jeste, ti si ih kontrolisao pa znas da su svi ti ljudi Bosancerosi. Nemoj mi tih rekla-kazala.
Pa samo bosančerosi (na sreću ne svi) mogu dati podršku ovom klošarskom potezu Spahića.
I ne reče mi kako je to redar isprovocirao Spahića, gorim od želje da čujem.

-
samo_lijevo
-
Kontakt:
Postao/la samo_lijevo » 14 apr 2015, 15:43
Jao koja patetika, cekali redari Spahice pa da ih provociraju.
Eskalacija situacije, ljudi citavo vrijeme grlili i razdvajali. Bilo ih 3x vise i pola ih samo gledalo situaciju. Ali jok, redari pravili probleme. kuknjava kuknjava
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
-
Principatus
-
Kontakt:
Postao/la Principatus » 14 apr 2015, 15:45
Sabinho je napisao/la:Redari cijeli svoj zivot cekali Spahica da potpise za Bayer da ga isprovociraju, njega i njegovu bracu.
Milion drugih igraca nisu htjeli provocirati, samo eto Spahica cekali.
Jadni Emir u borbi protiv urote zastitarskih agencija.

Nije. Nego je Spahic citav svoj zivot cekao na te redare, da potpisu kao redari za Bayer i da se on potuce sa njima. Milioni drugih redara mu nisu pravili probleme, ali evo samo je na ove cekao. Jadni redari, u borbi protiv urote igraca koji zele bezobrazno do svoje loze.

-
Sabinho
-
Kontakt:
samo_lijevo je napisao/la:Jao koja patetika, cekali redari Spahice pa da ih provociraju.
Eskalacija situacije, ljudi citavo vrijeme grlili i razdvajali. Bilo ih 3x vise i pola ih samo gledalo situaciju. Ali jok, redari pravili probleme. kuknjava kuknjava
Sve je to urota druze, kraj silnih Turaka, Bosnjo napravi probleme. Isprovocirali su ih tako sto su im rekli
Momci, postoji neki red, ne mozete tako, a ovi su pomislili
Cuj, mi ne mozemo, hajde micite se da prodjemo...
-
Principatus
-
Kontakt:
Postao/la Principatus » 14 apr 2015, 15:48
Saurman je napisao/la:
Pa samo bosančerosi (na sreću ne svi) mogu dati podršku ovom klošarskom potezu Spahića.
I ne reče mi kako je to redar isprovocirao Spahića, gorim od želje da čujem.

Pa kad mi ti objasnih tu bozanstvenu statisticku metodu kojom si nam svima pokazao da su citaoci Spiegel-a sve sami Bosancerosi i da samo zato daju podrsku Spahicu i imaju kritican pogled na ovu jednostranu osudu, ja cu ti dokazati sta hoces.

-
_dreamer_
- Moderator
-
Kontakt:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:_dreamer_ je napisao/la:Batko je napisao/la:Ako bude pravedan ishod i ako ga budu tuzili, zatvor mu ne gine.....Mada mislim da ce redaru zacepiti usta milioncetom na kontu...
Kabadahiji i jeste mjesto u zatvoru, steta je samo sto niko nije snimio nokautiranje redara na BP u tunelu poslije tekme.,...
Kao covjek iz struke vam mogu reci da su sanse da Spaha provede i dan u zatvoru 1%, a i ovih 1% navodim samo reda radi. Covjek nije nikada prije kaznjavan za ovakvo krivicno djelo, a to je u praksi dosta vazan faktor, a pored toga Njemacki zatvori su sigurno krcati i drzava ce u ovakvim slucajevima radije uzeti Spahi par stotina hiljada iz dzepa nego ga strpati koji mjesec u zatvor i placati mu klopu i smjestaj... Uz to je i priznao (barem javno, a vjerujem da ce i na sudu jer nema bas previse izbora) nedjelo, sto je takodjer olaksavajuca okolnost.
Iznenadili bi ste se kada bi vidjeli koliko
sudije gledaju na ove stvari iz ekonomskog ugla. Barem je tako u Austriji.
Isto tako tesko da ce redari izvuci od njega neke ogromne pare samo zato sto je Emir Spahic fudbaler sa dubokim dzepom. Postoje ustaljeni standardi za nanesenu bol itd i na osnovu tih podataka vjestak (doktor) ustanovljava visinu "novcane" stete. Ako Spaha plati milionceka za 4 polomljena zuba, onda mogu komotno reci da ga je zastupao najveci levat od advokata sto koraca ovom zemljom

posto si naveo, da si covjek iz struke, predpostavljam da se bavis tim poslom? de mi objasni to "iz ekonomskog ugla", jer mi to ne zvuci onako kako da kazem, realno......

hvala unaprijed!
To znaci da je zatvorska kazna "ultima ratio", znaci zadnja moguca mjera i da se u praksi sudije cesto odluce za novcane kazne iako bi mozda zatvorska kazna itekako dobro dosla da pocinitelj osjeti tezinu nedjela i takoreci opameti se. A jedan od glavnih razloga za takvo razmisljanje su finansije, zatvori su prenatrpani i drzava nema para da svakog odmah salje u zatvor da se opameti. U slucaju Spahica cinjenice po mom misljenju ukazuju na to da ce on dobiti masnu novcanu kaznu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
-
Principatus
-
Kontakt:
Postao/la Principatus » 14 apr 2015, 15:51
Sabinho je napisao/la:samo_lijevo je napisao/la:Jao koja patetika, cekali redari Spahice pa da ih provociraju.
Sve je to urota druze, kraj silnih Turaka, Bosnjo napravi probleme. Isprovocirali su ih tako sto su im rekli
Momci, postoji neki red, ne mozete tako, a ovi su pomislili
Cuj, mi ne mozemo, hajde micite se da prodjemo...
Oh vidi Sabinho je bio pri incidentu jedan od svjedoka, pazi da te sud njemacki ne pozove.

-
Sabinho
-
Kontakt:
Nisam bio, svi imamo pretpostavke, tako i ja. Zvanicna je trenutno samo noga Spahicu, to dovoljno govori ko i sta je provocirao.
Zamislite Rolfesa, logicno je da se solidarise sa redarima, covjek tu igra bruku godina i nikad nista ni priblizno nije dozivio dok nije dosao Spahic sa svojim bratom. Zna da ti redari nikada nisu pravili probleme itd. a vjerovatno i Spahica poznaje bolje od nas. Zna se koliko je sati kad mu je kapiten i dugogodisnji igrac Bayera okrenuo ledja.
-
Saurman
-
Kontakt:
Dakle redari su isprovocirali Spahića jer nisu dopustili ulazak osobama u VIP ložu koji nisu imali odobrenje. Epic.
Ti isti redari su i dalje u službi na Bay Areni a Spahić je ekspresno dobio nogu, eh ti Njemci baš su nekorektni.

-
Virtu4l
-
Kontakt:
Saurman je napisao/la:Ti isti redari su i dalje u službi na Bay Areni a Spahić je ekspresno dobio nogu, eh ti Njemci baš su nekorektni.
Stop nacionalizmu!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
-
Principatus
-
Kontakt:
Postao/la Principatus » 14 apr 2015, 16:01
Posto vidim da neki ovdje imaju ADS i ne mogu se dugo koncetrisati, pokusat cu jos prostije nesto da objasnim, mozda kod nekih prorade klikeri.
1. Emir je kriv i nikad nije smio dopustiti da dodje do ovoga. Morao se povuci i rijesiti sve pametnije. Jos jedanput, Emir snosi veliku krivicu za ovo, posebno kao poznata licnost.
2. Laz je da u Njemackoj ljudi jednostrano daju krivicu Spahicu. Smijesno mi je kad meni ovdje neko objasnjava kako je to u Njemackoj i sta ljudi tu misle.
3. Citaoci boljih njemackih novina vise kritikuju jednostrano okrivljivanje Spahica nego ljudi u BiH. Pitaju se ko je izazvao ovaj incident. Kod nas se samo guta sta novine kazu.
4. Isto tako kazu da je glupi dvostruki moral i da je klub Bayer Leverkusen ispao slabasan i bez karaktera.
5. U BiH su svakavki novincarcici docekali da nam pricaju kako smo glupi i agresivni, i kako je to u Njemackoj drugacije. A njemacki reprezentativac vozao se bez vozacke, ugrozavao zivote u saobracaju. kuknjava
6. P+++++ se ja na takvog redara koji je sebi umislio da je bog i batina, da moze vrijedjati i sikanirati igraca svog kluba. A vi napravite fan-club za njega, mozda sakupite novca za nove zube.

-
Principatus
-
Kontakt:
Postao/la Principatus » 14 apr 2015, 16:05
Sabinho je napisao/la:Zamislite Rolfesa, logicno je da se solidarise sa redarima, covjek tu igra bruku godina i nikad nista ni priblizno nije dozivio dok nije dosao Spahic sa svojim bratom. Zna da ti redari nikada nisu pravili probleme itd. a vjerovatno i Spahica poznaje bolje od nas. Zna se koliko je sati kad mu je kapiten i dugogodisnji igrac Bayera okrenuo ledja.
Zamislite kako kriticna publika u Njemackoj dozivljava igraca koji po naredbi okrece odmah ledja svom kolegi jer zna da ce ovaj napustiti klub i jos to koristi da sebi nabije poena solidarisanjem. Evo veliki aplauz za Rolfesa, ljudi padaju u trans.
Aaah povlacim se, ne mogu vise. Ko je skontao sta sam htio reci, skontao je.
Zadnja izmjena:
Principatus, dana/u 14 apr 2015, 16:08, ukupno mijenjano 1 put.
-
Centre forward
-
Kontakt:
Postao/la Centre forward » 14 apr 2015, 16:08
Džaba se piše iz dana u dan, u suštini jedno te isto. Spaha je kriv, i treba ga kaznit', nek to bude primjer svima onima koji se miješaju u nečiji pos'o i koji silom pokušavaju da riješe neki bed. Nije Spaha nikakva lala, da je ovo prvi put OK, al' čovjek je poznat po ekscesima, primitivnim rekao bih.
Pravda za
običnog čovjeka (redara u ovom slučaju).

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
-
SjeverniVjetar
Postao/la SjeverniVjetar » 14 apr 2015, 16:12
Principatus je napisao/la:Posto vidim da neki ovdje imaju ADS i ne mogu se dugo koncetrisati, pokusat cu jos prostije nesto da objasnim, mozda kod nekih prorade klikeri.
1. Emir je kriv i nikad nije smio dopustiti da dodje do ovoga. Morao se povuci i rijesiti sve pametnije. Jos jedanput, Emir snosi veliku krivicu za ovo, posebno kao poznata licnost.
2. Laz je da u Njemackoj ljudi jednostrano daju krivicu Spahicu. Smijesno mi je kad meni ovdje neko objasnjava kako je to u Njemackoj i sta ljudi tu misle.
3. Citaoci boljih njemackih novina vise kritikuju jednostrano okrivljivanje Spahica nego ljudi u BiH. Pitaju se ko je izazvao ovaj incident. Kod nas se samo guta sta novine kazu.
4. Isto tako kazu da je glupi dvostruki moral i da je klub Bayer Leverkusen ispao slabasan i bez karaktera.
5. U BiH su svakavki novincarcici docekali da nam pricaju kako smo glupi i agresivni, i kako je to u Njemackoj drugacije. A njemacki reprezentativac vozao se bez vozacke, ugrozavao zivote u saobracaju. kuknjava
6. P+++++ se ja na takvog redara koji je sebi umislio da je bog i batina, da moze vrijedjati i sikanirati igraca svog kluba. A vi napravite fan-club za njega, mozda sakupite novca za nove zube.

Ma pazi, principijelno nije u redu jedan "zlocin " opravdavati drugim zlocinom, ali npr Terry je opalio izbacivaca flasom u glavu(isao na sud), vrijedjao Antoana Ferdinanda na rasnoj osnovi, gadjao turiste hamburgrima...sve dokumentovano, pa onda z.guzio zenu reprezentativnog kolege , e tek tada su mu skinuli kapitensku vrpcu...jesu li civilizirani Englezi razapeli Terryja na Piccadilly Circusu ? Nisu, kritikovali ga i pustili nadlezne da ga kazne.
Koliko je Spahicev potez bio glup i bizaran, a kazna vise -manje zasluzena, toliko je tragikomicno i ljigavo ovo dusebriznistvo "vidjela zaba da konje potkivaju..."

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 19 gostiju.