Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Vaya
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Vaya » 16 jun 2016, 11:27

hz1987 je napisao/la:sikiras vuce povredu od prosle sezone i on nije igrao ni onu u18 adidas euroligu. tacnije igrao je na kapaljku sa minutama. to sto nije na okupljanju i sto nece igrati svjetsko nema veze sa ovom utakmicom stelle. on mora biti u trenaznom procesu i mislim da ceka odluku o eventualnoj operaciji, pa je odigrao i tu utakmicu za stellu, ali to ne znaci da je spreman da prodje reprezentativne pripreme i odigra kompletno svjetsko prvenstvo. odigrati jednu utakmicu i biti u trenaznom procesu i odraditi pripreme i odigrati zahtjevno takmicenje su nebo i zemlja!!!!
s druge strane, razlog moze biti i moguce neugodnosti koje mozda moze da dozivljava njegova porodica zbog njegovog igranja za bih?

u svakom slucaju treba stati na loptu, biti odmjeren i stalozen i pustiti da vrijeme svoje odradi. ako je kojim slucajem odlucio da ce igrati za srbiju, pa i to je za ljude. ne vidim u tome problem.

oni koji spominju razmjenu karahodzic vs sikiras neka ne lupaju gluposti. uslov da kuzmic dobije ispisnicu bh saveza brzom procedurom je bilo uslovljeno razmjenom sa karahodzicem.
Slazem se sa svim sto si rekao... Kazem ja, u danasnjem online businessu, klik je cudo... ;)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 jun 2016, 11:41

ne idite van teme, a ja lično čekam da vidim šta će biti, a ne letim da popljujem

polako ima vremena za pljuvanje ako se pokaže tačnim
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 16 jun 2016, 12:02

nerminh74 je napisao/la:ne idite van teme, a ja lično čekam da vidim šta će biti, a ne letim da popljujem

Šta da se ćeka ???

Sikiraš je dužan , da se obrati naciji i da podrži ili ne podrži Musu & co. , pa ima sigurno FB , Instangram, Twitter,.... snimi sam sebe video na mob , opovrgne kaže ja volim Bosnu i Hercegovinu volim svoju reprezentaciju , igrao sam utakmicu da ostanem u formi , a stvarno je bitno za moje zdravlje da na ljeto odradim tu operecaju.... bla, bla, bla.
Ili na mene se vrši pritisak još nisam odlučio , ali sam sa porodicom odlučio da ovo SP ne igram i da dobro razmislim šta je za mene najbolje i za koga da igram....

Zar je to teško ????

Zaslužio je svo pljuvanje kao i savez Srbije , kao i savez Hrvatske što su nam otelu Darku :puke: :puke: :puke:
Zadnja izmjena: Kobe Bryant, dana/u 16 jun 2016, 12:03, ukupno mijenjano 1 put.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 jun 2016, 12:03

Ima jedno ime koje je moglo birati, a ono je Marica Gajic, i do danas sam mislio da je to Njegos, i dalje se nadam da je povreda odn. Operacija u pitanju. Može igrati do operacije i onda pauza, kao Juka nešto slično. Ako ipak zaigra za srbiju, onda čitaj moj prvi post na ovu temu...
Anfernee "Penny" Hardaway #1

adzutant
Kontakt:

Post Postao/la adzutant » 16 jun 2016, 12:07

paulus je napisao/la:
adzutant je napisao/la:Ne pretjerujte. Svrstavate ga kao da hoce a sigurno nece igrati za Srbiju. Samo ga svojim komentarima mozete gurnuti prema Srbiji.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Sefe niko ko je povrjedjen i treba se operisat ne moze igrat 4 utakmice u 4 dana i to odlicno , tp je rizik okoncanja karijere. Mislim ako bude igro za BiH ja licno napisem na celu izvini Njegose i hodam vazdan kroz Sarajevo. I rado bi to uradio da on igra za nas ne samo sto je dobar i onako dobar momak vec sto bi to znacilo da su djeca prestala slusat gluposti ratne i igraju za svoju zemlju u kojoj je RS u to svi znaju na svjetu . . Ja znam da su Bosance volili prije rata u svim republikama , vole nas i danas osim nacionalno zaostalih, kojih moja je nada ce vremenom bit manje . Za sta smo mi ubijali jednei druge je deginitivno jedan od najidiotskijih razloha i sad se mrzimo , ljudi mrze zemlju svoju koju su im 15 koljena unazad branile i odravale ovu zemlju.
Ne kazem da nije mozda slagao, ili izvadio se da ne igra. Pa imamo Nihada i jusufa i jos takvih koji su prijavili sumnjive povrede da ne igraju. O tome mozemo pricati. Ja samo kazem da be vjerujem da je u pitanju da hoce da igra za Srbiju. Pa ne bi nase bodrio da je tako, nego bi se ušutio kao hinja. Kazem nije u pitanju da hoce igrati za Srbiju, sigurno je nesta drugo.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 jun 2016, 12:08

Sikirašu hvala za ovo do sad i zelim mu srecu u karijeri za koju god reprezentaciju igrao. Ja od pocetka ocekujem da ce on za srbiju zaigrati i ne cudi me puno ova situacija...
Samo mi nije jasno zasto svi imaju neke povrede kad treba preci u drugu reprezentaciju zasto jednostavno ne biti iskren i reci ljidima kako stvari stoje sigurno bi bilo ljudi koji bi razumjeli njegovu odluku ovako ce ispasti p.icka da prostite :D
You are someone else I am still right here

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 16 jun 2016, 12:10

Drago mi je sto mediji posle duzeg vremena se bave sa Njegos Sikiras.U ovoj se zemlji vrlo brzo sve zaboravlja,zaboravlja se da je Njegos rizikovao karijeru da bi igrao proslo ljeto na EP za kadete.Da je posle prvenstva primao plazme,isao kod svih mogucih doktora,da nije sastavio trening cijeli ove sezone.
Ove godine nije igrao ni juniorsku Evroligu,ni prvenstvo.Trenirao je ponekad 20 % treninga,a cesto nikako.
Tada se mediji nisu bavili Njegosem.
Sad dolazimo do selekcije U17 BiH.
Njegos je smatrao da ne moze pomoci momcima i da nije maksimalno spreman,jer i sad u Stelli ne radi treninge maksimalno i ne radi vise od 30 minuta.
On uopste ne dominira na prvenstvu Italije,jer da je spreman dao bi svakome 40 poena.
On je igrac Stelle i oni zahtjevaju da on igra,i ako ja licno nisam za to,on se kao profesionalac povinovao zahtjevima kluba.
Da li takav Njegos treba reprezentaciji, da gleda treninge i ponekad trenira,da zauzima mjesto momcima koji treniraju 100 % ili ne daj boze da se povrjedi.
Ja znam da ce dobronamjerni ljudi razumjeti Njegosa.
I da...Njegos ce igrati za BiH,to znam sigurno,jedino ako ga novinari ne "otjeraju" iz reprezentacije.
Hvala KSBIH i trenerskom staffu U17 reprezentacije BiH na razumjevanju.
Nadam se da ce vrlo brzo doci vrijeme kad ce Njegos igrati na seniorskom prvenstvu Evrope za BiH.

Kratko i jasno
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 16 jun 2016, 12:16

mozda njegos bi i volio da igra za nas ali nema sanse da ne padne pod pritiskom svojih s pala.Nevjerovatno je koliko im je omladina zatucana iz rsa.Licno ih poznajem par i oni generalno nisu losi ali dzaba kad ih stariji uce o mrznji i samo to da je srpstvo dobro

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 16 jun 2016, 12:24

Ma dzaba je nekim pisati i 100x.... oni levati sa bhbasketa napisu gdje je sad Cojic da se ocituje, a covjek prije mjesec dana kada je izasao spisak i nije bilo NJegosa na njemu, napisao da ce igrati za BiH.... pa evo opet im covjek mora pisati... jednostavno su to levati na n-tu zeljni senzacije... a nista bolji nisu ni ovi na ss.ba jer i jedni i drugi ''zive'' od senzacionalistickih klikova na senzacinalisticke vijesti, a bez da te vijesti uopste provjere...
Njegos ce igrati za Bosnu... ima zakazanu operaciju pocetkom jula, i nece igrati kosarku sigurno do Nove godine....
I slag na tortu neko iznad napisa, pa sto ne posalje poruku podrske suigracima, treneru i sl.... pa sta je jucer uradio.... nego na svom faceu to objavio....

Dobro je Dario napisao i ako ode za Srbiju, otjerati ce ga nase bosnjacke kvazipatriJote koje broje krvne zrnce.... i oni koji pisu da u Zelji ili Sarajevu, ili bilo gdje se dovode samo Srbi, a nikako nasi :puke:
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 16 jun 2016, 12:36

Ne znam sta je istina jer novinarima ne vjerujem ni najmanje.
S druge strane,ne bi me cudilo da je odlucio igrati za Srbiju i da namjerno eskivira,to je za one koji znaju kako stvari stoje cak i ocekivano.

Sta god bilo sad uopste nije vrijeme da se o tome prica i pise,prvenstvo samo sto nije pocelo i igracima treba mir.
Ne bi me cudilo da je prica pokrenuta namjerno da se naudi reprezentaciji jer novinari su smeca koja su gora cak i od politicara.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 16 jun 2016, 12:41

Problem nisu ni Srbija, ni Pale a ni povreda. Problem je Italija i njegov klub. Insistiraju da zaigra za Italiju (jer italijani godinama imaju problema pod košem i smatraju ga idealnom investicijom). Spremni su mu komplet familiju preseliti u Italiju i dati im poslove i uslove za normalan život u Italiji, ali pod svima znanim uslovima. Klub mu nije dao da ide na Svjetsko Prvenstvo - ucjenjen je!
Ovo nisu informacije za javnost, ali neka se zna!
Ovo će se svim silama demantovati i zataškavati.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 16 jun 2016, 12:47

gazijabih je napisao/la:Problem nisu ni Srbija, ni Pale a ni povreda. Problem je Italija i njegov klub. Insistiraju da zaigra za Italiju (jer italijani godinama imaju problema pod košem i smatraju ga idealnom investicijom). Spremni su mu komplet familiju preseliti u Italiju i dati im poslove i uslove za normalan život u Italiji, ali pod svima znanim uslovima. Klub mu nije dao da ide na Svjetsko Prvenstvo - ucjenjen je!
Ovo nisu informacije za javnost, ali neka se zna!
Ovo će se svim silama demantovati i zataškavati.
posteno ako je tako, porodica prije drzave za svakog normalnog covjeka ;)

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 16 jun 2016, 12:51

TaRgEt_ je napisao/la:Drago mi je sto mediji posle duzeg vremena se bave sa Njegos Sikiras.U ovoj se zemlji vrlo brzo sve zaboravlja,zaboravlja se da je Njegos rizikovao karijeru da bi igrao proslo ljeto na EP za kadete.Da je posle prvenstva primao plazme,isao kod svih mogucih doktora,da nije sastavio trening cijeli ove sezone.
Ove godine nije igrao ni juniorsku Evroligu,ni prvenstvo.Trenirao je ponekad 20 % treninga,a cesto nikako.
Njegos je smatrao da ne moze pomoci momcima i da nije maksimalno spreman,jer i sad u Stelli ne radi treninge maksimalno i ne radi vise od 30 minuta.
On uopste ne dominira na prvenstvu Italije,jer da je spreman dao bi svakome 40 poena.
On je igrac Stelle i oni zahtjevaju da on igra,i ako ja licno nisam za to,on se kao profesionalac povinovao zahtjevima kluba.
Da li takav Njegos treba reprezentaciji, da gleda treninge i ponekad trenira,da zauzima mjesto momcima koji treniraju 100 % ili ne daj boze da se povrjedi.
I da...Njegos ce igrati za BiH,to znam sigurno,jedino ako ga novinari ne "otjeraju" iz reprezentacije.
Nadam se da ce vrlo brzo doci vrijeme kad ce Njegos igrati na seniorskom prvenstvu Evrope za BiH.

Kratko i jasno
Hoces da kazes da sa 20,30 posto igra 4 utakmice u 4 dana?
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 jun 2016, 12:57

Joj, ta prica mi je glupa totalno. Eto on nece zaraditi dovoljno para kojim ce izdrzavati svoju porodicu.. ionako ima samo majku i brata, ili jos nekoga (moguce da sam zaboravio), otac ih je napustio davno. Moguce da je to istina, i ako jeste onda ne znam... Mnogi klubovi bi se otimali za njega pod uslovom da zeli napustiti Italiju, te mu obezbijediti isti ili bolje uslove.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 jun 2016, 12:59

Kobe Bryant je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:ne idite van teme, a ja lično čekam da vidim šta će biti, a ne letim da popljujem

Šta da se ćeka ???

Sikiraš je dužan , da se obrati naciji i da podrži ili ne podrži Musu & co. , pa ima sigurno FB , Instangram, Twitter,.... snimi sam sebe video na mob , opovrgne kaže ja volim Bosnu i Hercegovinu volim svoju reprezentaciju , igrao sam utakmicu da ostanem u formi , a stvarno je bitno za moje zdravlje da na ljeto odradim tu operecaju.... bla, bla, bla.
Ili na mene se vrši pritisak još nisam odlučio , ali sam sa porodicom odlučio da ovo SP ne igram i da dobro razmislim šta je za mene najbolje i za koga da igram....

Zar je to teško ????

Zaslužio je svo pljuvanje kao i savez Srbije , kao i savez Hrvatske što su nam otelu Darku :puke: :puke: :puke:
I jeli bilo potrebno malo sacekati?!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 16 jun 2016, 13:05

Merhaba je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:Drago mi je sto mediji posle duzeg vremena se bave sa Njegos Sikiras.U ovoj se zemlji vrlo brzo sve zaboravlja,zaboravlja se da je Njegos rizikovao karijeru da bi igrao proslo ljeto na EP za kadete.Da je posle prvenstva primao plazme,isao kod svih mogucih doktora,da nije sastavio trening cijeli ove sezone.

Kratko i jasno
Hoces da kazes da sa 20,30 posto igra 4 utakmice u 4 dana?
Jesi svjestan kada moras, inace ti suspenzija sljedi ?! ;)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 jun 2016, 13:17

Ako je tako, onda neka Sikiras saceka do 21 godine i onda neka mu je sretno. Niko ne moze nekog prisiljavat da igra za BiH.

Samo neka se ne ljute i ne upiru prste na "bosnjacke" reprezentacije. I pored toga ne treba trpiti hrvatske i srpske polovnjake samo zbog nekog nacionalnog kljuca ili necijeg aplauza i potvrde da nismo "bosnjacka" reprezentacija.

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 16 jun 2016, 13:18

sta god da bude ne bih se iznenadio...srbija je dala 3.miliona da bude domacin kvalifikacija za Rio, sta je njima ponudit neki stan ili kucu za njegosevu porodicu koja nije u bajnom finansijskom stanju....tesko je ne polakomit se. volio bih da je neka sarajevska opstina dala stan njegosevoj majci, kao sto je musa dobio...zbog dodatnog osiguranja i vezanja

vjerujem da momak trpi nevidjen pritisak, od price "sra ces s balijama", do mamljenja novcem od lesinara iz KSS. ko moze zamjerit ako mu majka kaze, sine pristani, teska je situacija...ali on ako je karakter, ako vjeruje u sebe, zna da ce svoj novac, svoje milione zaradit kroz klubsku karijeru

stella je odskocna daska za mlade kosarkase, ne ostaje se tu puno...zato sumnjam da talijancici mogu vrsit neki pritisak, njima je prvenstveno cilj zaradit na njemu
nadam se da ovo nece eskalirat u neka prepucavanja i prepisku i da ga nasi tzv.novinari ocajni za klikovima nece otjerat

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jun 2016, 13:21

Kako cete jesti **** koja ste sad nasrali, ko sto sada jedete **** koja ste nasrali po Jusufu. Odmah je receno da mu treba operacija za nastavak karijere, dakle nije povrijedjen nego bi bilo pozeljno da uradi operaciju sada radi svoje buducnosti. To je njegova odluka da radi sada i zato je Pandza rekao da postuje tu odluku, o veliki strucnjaci. Uostalom cak i da hoce da igra za Srbiju stvarno je retardiran ako propusta SP sa BiH, i svako normalan bi na njegovom mjestu, ukoliko stvarno zeli igrati za Srbiju, iskoristio priliku da ode na SP sa Bosnom i Hercegovinom, tako da ne budite djeca i retardi.
A po ovom novinaru i nacionalistima sto druge nazivaju balijama se pisam i to s merakom.
Odma poletite o politici pricati a pojma nemate zbog cega Sikiras propusta SP veliki strucnjaci. Onaj @kobe na svakoj temi o politici okrene, bas se svakave mrake sad ovdje skupilo, samo kad izelti ovakva tema da bi nam mogli dati strucni osvrt na politicko stanje u BiH.
Nad tobom sunce najljepše sja

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 jun 2016, 13:23

znam ja nas j.ebo nas

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.