Policeman je napisao/la:
kada neko uzme tripletu kao u slucaju Intera i Bayerna mislim da je to podvig koji zasluzuje da se i najuticajniji igrac tog dostignuca nagradi kao najboljim te sezone barem ja tako zamisljam da bi bilo najpravednije davati nagradu i prekinuo bi se ovaj cirkus oko nagrade koji traje vec 10g i prepucavanja nakon ceremonije da li je zasluzeno
Kazes treba ih nagraditi ako imaju bolju sezonu od ove dvojice a kud ces bolju od triplete ali dobro znam ti si potencirao na bolju individualno dakle golovi i asist. ali upravo zbog toga i jeste ova nagrada izgubila svaki smisao
Ako si dao najvise golova izvoli zlatnu kopacku
I ovim trenutnim sistemom dodjele ni jedan igrac u polju osim napadaca vise nema nikakvu sansu da uzme nagradu za najboljeg a to po mom misljenju nije pravedno
Nisam mislio na golove, odnosno individualnu statistiku, mislio sam na sveukupni dojam. Statistika, igra, utjecaj na terenu, trofeji, sve.
Sto se zadnjih 10 godina tice, razlog sto samo dva igraca osvajaju je taj sto su nekoliko klasa iznad ostatka, sasvim jednostavno. Oni kad se povuku vratit ce se u normalu, ako se ne pojavi neko jednako dominantan u sta sumnjam. Pogledaj samo ko je bio iza njih u izborima zadnjih 10 godina, odnosno ko bi osvajao da ih nije bilo, ima cak i golman.