U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: U-21, U-19, U-17
Ovo je preofanzivno, Modić i H. Amir jedan od njih treba igrati plus jedan defanzivniji i fizički spremniji veznjak.
Samo naprijed Saraj'vo!
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Zato i rekoh da tu ima dosta precjenjenih igraca. Evo cak i u ovom rasulu od igre neki nastavljaju precjenjivanje pojedinih igraca.Format je napisao/la:Pa po imenima odavno nismo bolji bili a nista,mozda i mi previse ocekujemo i ovo nisu tako talentovana djeca.
MihojevicPeppermintSA je napisao/la:Željo - Kazahstan 0:2
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Ako se bira po nacionalnom kljucu treba uzet najbolje od toga, tj. staviti nekog kvalitetnog na tu poziciju selektora a ne neku panjinu poput ovog. Nije ni taj nacionalni kljuc problem, samo ako se hoce.
Nad tobom sunce najljepše sja
Ove mlada selekcija izgleda kao da su se prvi put skupili i upoznali sat vremena prije utakmice
apsolutna nepovezanost na terenu u svim linijama
ništa ne funkcioniše, ni odbrana, ni veza ni napad....što je najgore, tu ima dobrih igraca koji znaju igrati...jedan Bajić i Hodžić (koji bi trebali zabijati golove) u napadu izgledaju kao da igraju na suprotnim stranama, Popović solira na krilu, Hajradinovć kao nešto hoce da probija...ali to je generalno jako jako loše i slabo.
ovo je selektorovo maslo, da se razumijemo...nema to veze sa pojedincima i imenima....igraci i taktika nam izgledaju kao rekreativci na terminu
apsolutna nepovezanost na terenu u svim linijama
ovo je selektorovo maslo, da se razumijemo...nema to veze sa pojedincima i imenima....igraci i taktika nam izgledaju kao rekreativci na terminu
Zadnja izmjena: let3, dana/u 02 sep 2015, 17:25, ukupno mijenjano 1 put.
Joj odbrane
Ova dva stopera ko da su sa Marsa pali, Merajic se strunio, Memija isto tanak al ga makar ima naprijed. Sve u svemu tanko, yebes selektora koji se bira po nacionalnom kljucu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA
- FranckRibery
- Kontakt:
ne igraju navikana imena. Tako mi to po obicaju radimo, mislimo da su oni vanzemaljci, ronaldo messi itd, mediji ih dignu u nebesa, a ustvari evo kad dodju protiv svoje generacije da igraju onda ustvari oni ne igraju. Oni samo posmatraju a drugi igraju.Format je napisao/la:Pa po imenima odavno nismo bolji bili a nista,mozda i mi previse ocekujemo i ovo nisu tako talentovana djeca.
Nije im atraktivan protivnik
- forumasmahalas
- Kontakt:
Modić nije toliko loš kako ga se ovdje predstavlja. Jeste krivac za gol, ali, po meni jedino je on uz Bajića pokazao da može zadržati loptu par sekundi i onda uputiti pas. Njemu problem predstavlja što nema nikoga ispred sebe i onda je u par navrata pokušao sa dalekometnim pasovima na krilo. Imamo dva zadnja vezna i onda dva krila pa dva napadača. Modiću je najbliži igrač kojeg može uposliti kada primi loptu daleko od njega po 30 metara. Mislim da je Nestorović pogriješio sa formacijom.
-
SjeverniVjetar
Ma ne bih se slozio da smo po imenima jaki.Format je napisao/la:Pa po imenima odavno nismo bolji bili a nista,mozda i mi previse ocekujemo i ovo nisu tako talentovana djeca.
Jedini ko je iz ove selekcije nesto dokazao na visem nivou, je Hodzic, a i to je zasada tek u povoju. Bajic jos nije dao gol u Turskoj, a ostali su u poluamatreskom fudbalu, racunajuci i igrace BHPL.
Hajradinovic je na tribinama u Gentu, Modicu ta uloga sleduje u Vicenci ...vidjecemo sta Prevljak moze uraditi. Budimo realni, dosta slaba generacija.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 02 sep 2015, 17:26, ukupno mijenjano 1 put.
Joooooj Mustač brate, šta je ovo?NYKnicks Fan je napisao/la:Bog te![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
-
Pitaristok
- Kontakt:
Nije ovo ničije maslo, prije mislim da je to realnost naseg fudbala da smo tarabe žešće u svakom pogledu, a sve zbog nedostatka para infrastrukture i stručnog osoblja...
- Ponos Torina
- Kontakt:
Cuj Bajicu slava udarila u glavu
pa nije presao u Barcelonu nego u neki tamo Konjaspor...
Prevljak je tu najveci potencijal i ubjedjen sam da ce napraviti veliku karijeru,Hodzic mora jos raditi na sebi..
Prevljak je tu najveci potencijal i ubjedjen sam da ce napraviti veliku karijeru,Hodzic mora jos raditi na sebi..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
- TzBulevar87
- Kontakt:
Dame i gospodo; Darko Nestorović! Neznalica nad neznalicama, davno sam pisao o njemu, neka nam je Bog na pomoći dok se selektori biraju po nacionalnom ključu. Narednih 10 godina nećemo napraviti iskorak u mlađim kategorijama ako bude ovako.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
075
Ovo je sramotna utakmica nase mlade reprezentacije. Vidi se da sredina i napad imaju talenta ali igra je bez glave i repa. Svako igra svoju privatnu utakmicu. Obrana katastrofa. Ovi momc u obrani veze nemaju. Stoperi sramota a Merajic kao da je zalutao u nogomet. Prvi gol golmanov, drugi asistencija Modica Kazahstancima. Sudije malo guraju Kazahstance iako ih je najbolje pogurao ovaj nas selektor izborom igraca u odbrani. Svaki prodor po desnoj strani Kazahstanskog napada visimo. Od nasih niko nije dobar. Najmanje los Hajradinovic i Popovic.
Nestorovic selektor
steta sto ove mlade talente nezna raspodijeliti pravilno na terenu.
Eto vam vas savez koji bira po svom kljucu.
yebo ih borat
Eto vam vas savez koji bira po svom kljucu.
yebo ih borat
Zadnja izmjena: MuhamedTM, dana/u 02 sep 2015, 17:27, ukupno mijenjano 1 put.
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
Kakva odbrana, jel' moguce da nemamo postenog defanzivca?
Sta tek za stopere reci, ova petica k'o da balvane umjesto nogu ima, pretrnes kad krene petljati s loptom.
Ovaj mali sto je lijevo igrao, Hajradinovic ili kako vec najbolji, odmah iza njega Popovic. Ovaj mali k'o da je vaskrsno, kad ga se sjetim kakav je bio ocajan zadnjih sezona u Celiku, a vidi ga sad, pravo dobar.
Ostalo nista vrijedno pomena, Hodzic na trenutke pokaze klasu ali ne moze sam, Modica taman krenuo da pohvalim jer jedini fino stane na loptu i uputi tacan pas, al' se pogubi na kraju.
Sve u svemu, uzas. Ajde sto ovdje covjek ni nema nekih ekstra igraca vec sto je i sama postavka i taktika katastrofalna, nista s nicim, pa sta je ovo ovako?
I de nek' mi neko kaze, gdje se zagubi onaj Duljevic? Ja kontao bit' ce ono igracina, pravo moderno krilo sa mnogo potencijala, al' propade u zemlju covjek.
Ovaj mali sto je lijevo igrao, Hajradinovic ili kako vec najbolji, odmah iza njega Popovic. Ovaj mali k'o da je vaskrsno, kad ga se sjetim kakav je bio ocajan zadnjih sezona u Celiku, a vidi ga sad, pravo dobar.
Ostalo nista vrijedno pomena, Hodzic na trenutke pokaze klasu ali ne moze sam, Modica taman krenuo da pohvalim jer jedini fino stane na loptu i uputi tacan pas, al' se pogubi na kraju.
Sve u svemu, uzas. Ajde sto ovdje covjek ni nema nekih ekstra igraca vec sto je i sama postavka i taktika katastrofalna, nista s nicim, pa sta je ovo ovako?
I de nek' mi neko kaze, gdje se zagubi onaj Duljevic? Ja kontao bit' ce ono igracina, pravo moderno krilo sa mnogo potencijala, al' propade u zemlju covjek.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Generacija uopšte nije loša samo ih treba uigrati a to je trenerov posao.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Treba Amaru Osimu dati ovu repku... Da ga se boje k'o vraga. Imam osjecaj da niko na terenu ne yebe selektora 2%
Daj Prevljaka odmah, da ovo preokrecemo. I Amira malo naprijed, nema druge.
Daj Prevljaka odmah, da ovo preokrecemo. I Amira malo naprijed, nema druge.
Strasno lose prvo poluvrijeme. Od Modica se dosta toga ocekivalo, ali prema ovome sto je pokazao nece uopste dogurati do A reprezentacije. Odbrana nam je strahovito losa i sto je jos gore spora. Lik pretrca odbranu kao da su zabetonirani. Golman je odlicno branio do onog prvog gola i onda je po meni napravio gresku i pogresno procijenio let lopte. Odmah na pocetku drugog Prevljak mora uci u igru, a zasto ne i Lazic.
A ovo sto neko napisa da je ovo realnost naseg fudbala zbog lose infrastrukture i ostaloga, mislim da nije tacno. Vecina ovih momaka je odrasla u inostranstvu gdje su imali sve potrebno za svoj razvoj, a opet nam je najbolji igrac Hadziahmetovic, decko koji od malih nogu igra po ovim nasim livadama.
A ovo sto neko napisa da je ovo realnost naseg fudbala zbog lose infrastrukture i ostaloga, mislim da nije tacno. Vecina ovih momaka je odrasla u inostranstvu gdje su imali sve potrebno za svoj razvoj, a opet nam je najbolji igrac Hadziahmetovic, decko koji od malih nogu igra po ovim nasim livadama.