RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Titova-Juga
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Titova-Juga » 03 apr 2012, 19:40

ŠB.TRN je napisao/la:Prije je hercegovina navijala za njega a sada samo Bošnjaci.

A što ti voliš ko maksim po diziviji a ?
I šta sad što ću ja ovdje istaći svoje "NeBosnjanstvo" kada ćeš ti opet lupiti nešto drugo i tako ćemo u nedogled.
Iskreno bi volio da se banovi i za nebuloze dijele a ne samo za uvrede jer nije to daleko jedno od drugog :S.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 03 apr 2012, 19:44

Sretno sutra ROĐENI 8-)

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 03 apr 2012, 19:50

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 03 apr 2012, 19:54

Sretno Rodeni
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

ScooTeR
Kontakt:

Post Postao/la ScooTeR » 03 apr 2012, 20:04

Sretno Rodjeni,aBd da prodjete sa nama u finale.
Amar Osim!!!!
Kraj price!!!!!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 03 apr 2012, 20:13

ŠB.TRN je napisao/la:Ajd kad smo vec navalili na ovu temu da i ja nesto napisem.Široki trenutno najbolje odnose ima s Velezom,mislim na ljude iz klubova.Sutra ce veliki broj Širokobrijezana biti u Vrapčićima i nadam se da vas prolazimo jer onda mogu cijelu godinu zafrkavati prijatelje koji navijaju za Velez.Mi nismo smjeli koristiti ime Široki Brig ni za grad ni za klub al smo uvijek postojali i igrali ligu koju smo mogli i koju su financije dopustale,a poznat je bio odnos vlasti prema nasim krajevima.Što se tiče navijača iz Širokog koji su navijali za Velez njih je bilo al u puno manjoj mjeri nego onih sto su isli u Zagreb i navijali za Dinamo.Meni bi Velez danas bio drag da nema petokraku koja je ubijala u oba rata,I 45 i 95 bilo to nekome drago ili ne.Velez danas nema nista od starog Veleza,ni navijače,ni stadion ni nista.Prije je hercegovina navijala za njega a sada samo Bošnjaci.Na stadionu vjerske poruke,vjerske zastave,jel to vas Velez????Vama je ovo događaj,nama nije i zato cemo vas sutra lagano proci.Ako i ne prođemo,Boze moj Europa je skoro osigurana idemo dalje a ja cu vam prvi cestitati.Dosle su i vase 4 godine.Hering iz Širokog vam je sponzor,upitajmo se zasto??? :D :D Pozdrav!!!
Ne valja ti post ništa,prijateljski ti to kažem,bez niskih strasti.
Kao prvo,ja sam nebošnjak i navijam za Velež.
Kao drugo,odavno već nema tih vjerskih poruka i zastava.
Kao treće,meni najmrže...to yebeno vraćanje nazad,više je u Mostaru poginulo civila od jedne granata devedeset i neke nego što je ta mrska petokraka napravila štete Širokom.Jesi li ikad bio u Mostaru,jesi li vidio da ima domova koji se razlikuju od tvog,koji su srušeni i dan danas?
Nemojmo se vraćati nazad,molim te,navijaj ti za Široki,ja ću za Velež.
Svako dobro.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 03 apr 2012, 20:15

ŠB.TRN je napisao/la:Ajd kad smo vec navalili na ovu temu da i ja nesto napisem.Široki trenutno najbolje odnose ima s Velezom,mislim na ljude iz klubova.Sutra ce veliki broj Širokobrijezana biti u Vrapčićima i nadam se da vas prolazimo jer onda mogu cijelu godinu zafrkavati prijatelje koji navijaju za Velez.Mi nismo smjeli koristiti ime Široki Brig ni za grad ni za klub al smo uvijek postojali i igrali ligu koju smo mogli i koju su financije dopustale,a poznat je bio odnos vlasti prema nasim krajevima.Što se tiče navijača iz Širokog koji su navijali za Velez njih je bilo al u puno manjoj mjeri nego onih sto su isli u Zagreb i navijali za Dinamo.Meni bi Velez danas bio drag da nema petokraku koja je ubijala u oba rata,I 45 i 95 bilo to nekome drago ili ne.Velez danas nema nista od starog Veleza,ni navijače,ni stadion ni nista.Prije je hercegovina navijala za njega a sada samo Bošnjaci.Na stadionu vjerske poruke,vjerske zastave,jel to vas Velez????Vama je ovo događaj,nama nije i zato cemo vas sutra lagano proci.Ako i ne prođemo,Boze moj Europa je skoro osigurana idemo dalje a ja cu vam prvi cestitati.Dosle su i vase 4 godine.Hering iz Širokog vam je sponzor,upitajmo se zasto??? :D :D Pozdrav!!!
45-te oni koji su bili pod petokrarkom su ubijali one koji su napali njihovu zemlju samo zato sto se nisu slagali sa Hitlerom. Svi znamo ko je Hitler i sta njegovo ime oznacava u svjetskoj historiji, a svi znamo na cijem se stadionu i dan danas moze vidjeti Hitlerova zastava, kao i zastava susjedne nam zemlje. 95-te "petokraka" nije ubijala nikog, jer se Yuga raspala prije pocetka rata. Ostalo je samo ime JNA, a svi znamo ko se zapravo nalazio u toj vojsci. Sto se tice vjerskih poruka i zastava, ja se kao navijac Veleza stidim tih ljudi, jer utakmice nisu mjesto za to. Ti kazes da ovaj Velez nema nista od prijeratnog Veleza, ni navijace, ni stadion, "ni nista". To je ono sto zapravo jeste velicina Veleza. Sigurno je da Velez nema veliki broj navijaca kao sto je to bilo prije rata, "otudjili" su nam stadion, niko smo i nista....Ali Velez je jos uvijek na nogama, Velez nije poklekao, Velez se nece ugasiti. A znas li zasto? Velez je veci od bilo kojeg drustvenog uredjenja, Velez je vise od kluba, Velez je nacin zivota. I da mozda su opet dosle nase godine, a vase godine traju jos od pomenute 95-te.

Da se razumijemo, ne mrzim Siroki kao klub. Vi ste jedan od trenutno najjacih klubova u zemlji i sa definitivno najboljom organizacijom. Ovu zemlju ste dostojno predstavljali u evropskim utakmicama, bez obzira koliko vi nastojali da predstavljate neku drugu zemlju.

POZDRAV
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 03 apr 2012, 20:18

Titova-Juga je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Sve je to istina,i za stadion,i za istoriju,za uspjehe Veleža na međunarodnoj sceni,za imidž.
Ali,idemo se više trznuti,nećemo valjda doživotno živjeti u 80-im...toga više nema!
Ostaju titule i lijepa sjećanja ali jednostavno,treba ići dalje.
Pogledajte slavni Dynamo Dresden gdje je sada pa pogledajte selo Hoffenheim ili pogledajte Millwall,pa pogledajte Fulham.
Hajdemo se vratiti na te stare staze slave,hajdemo mi biti konačno u vrhu,hajdemo mi dobiti Širokog ili Sarajeva 3:0 u gostima.
Nemojmo više gledati 'mrske neprijatelje',gledajmo malo više sebe.
Sutra je savršen dan da se 'vratimo'!
Usredotočimo se na ono šta volimo,na Velež!

Enough said :!:

Bravo :!: :!:

Slazem se sa Tepsijom u 90% onog sto je rekao, ali ne s onim ostalim.

Slazem se da mi zaista trebamo vise sebe gledat nego ostale. Velezu raja kupuje autobus za rodjendan - 75% svih donatora nisu uopste iz Mostara, 50% nije iz Hercegovine nikako. To sa jedne strane govori koliko se Velez voli i postuje i van Hercegovine a sa druge strane govori koliko je malo raje u Mostaru koja je spremna za Velez dati nesto iz djepa. Na tome se mora poradit.

Ono sto se ne slazem je ta teza da je sutra dan taj jedan dan kad se Velez vraca. Nije. Povratak Veleza je proces. I pobjeda ili poraz sutra nece uopste poremetit taj proces ni pozitivno ni negativno. Velezu nije cilj izac u Evropu JEDNOM - nego svake godine. I Velezu nije cilj napunit stadion jednom nego svaku utakmicu.

Tako da ne treba pravit situaciju takvu da sutra, u koliko Velez ne prodje, sve ladje potonu. Velez se vraca ovako ili onako. Lijepo bi bilo da pobjedimo - ali i ako ne pobjedimo nema veze. Ja sam ubjedjen da dolaze bolji dani Rodjenim kako god okrenes.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 03 apr 2012, 20:49

Kada je utakmica sutra,hoce li iko prenositi ?

Sretno Rodjeni

Borg
Kontakt:

Post Postao/la Borg » 03 apr 2012, 20:51

[youtube][/youtube]

Hajde da ovo odsanjamo sutra :D
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 03 apr 2012, 20:53

Utakmica je u 16.00 sati, prenos će biti samo na fk velez live.com. Plaća se 8€ po utakmici.+
Who dares, wins !

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 03 apr 2012, 21:25

Sretno rodjeni! Mada bi za moj klub bolje bilo da prodju siroki i borac ali volio bih i vi da osjetite malo evropske tekme nakon bruku godina ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 03 apr 2012, 22:57

Tarik Cerić propusta utakmicu.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 03 apr 2012, 23:35

Sa FKVelez.ba

Tmurni oblaci nadvili su se na Vrapčiće. Nije samo riječ o kiši, koja je danas povremeno padala, već je glavna tema zdravstveni bilten. Šef stručnog štaba Mirza Varešanović je na današnoj press konferenciji objavio spisak povrijeđenih, a na kojem se pored nažalost već standardnih Zlatka Kazazića i Eldara Hasanovića, nalaze i bolesni Anel Hebibović te povrijeđeni Armel Škaljić, Nedžad Serdarević, Samir Merzić i Edin Pehlić.

Međutim, popodnevni trening donio je nove loše vijesti. Prvo je odsustvo opravdao stoper Tarik Cerić, koji je dobio povišenu temperaturu, što u posljednje promjenljivo vrijeme ne treba da iznenađuje. Gripa i viroza su konstanta u proljeće. Napadač Nedim Hiroš obnovio je povredu na treningu i pod velikim je znakom pitanja njegov nastup u sutrašnjoj utakmici. Doktori će ga tokom noćašnjeg boravka ekipe u karantinu pokušati osposobiti, iako po onome kakvo trenutno stanje izgleda to će biti veoma težak zadatak. S druge strane Tarik Cerić će sigurno propustiti sutrašnju utakmicu. Čini se da ne voljama nema kraja, barem kada je u pitanju sastavljanje ekipe za sutrašnju utakmicu. Uprkos svemu Varešanovića ne napušta optimizam. Siguran je u jedno:

- Ko god sutra da istrči siguran sam da će dati svoj maksimum. Momci nestrpljivo čekaju utakmicu, a povrede nam nisu pokvarile našu želju za finalem. Trebat će nam svima strpljenja i pozivam navijače da budu strpljivi. Na njihovim krilima i uz bodrenje svaki igrač će dati i više nego što može, a to je potrebno protiv ovako kvalitetne ekipe kakav je Široki, naglasio je Varešanović, koji da stvar bude zaista začuđujuća i sam ima problema sa bolovima u leđima.

- Imam ja hronični problem sa leđima. Ovo me čak malo podsjeća na situaciju kada sam vodio Sarajevo, a igrali smo na Grbavici. Jedva sam stajao na nogama, praktično su me donijeli do klupe. A gdje ćeš propustiti derbi. Tada smo „izvukli“ 0:0, a utakmicu smo završili sa devet igrača. Navijači Sarajeva su gledali putem velikog ekrana utakmicu na Koševu i nakon utakmice smo otišli na Koševo, gdje su nas dočekali ovacijama. Nadam se da će se situacija opet ponoviti i da ćemo ostvariti željeni rezultat kao tada, pa taman me morali pridržavati za klupu, sa smiješkom na licu govori Varešanović.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 03 apr 2012, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 03 apr 2012, 23:36

Ako bog da , Sutra da proslavimo ulazak u finale kupa na Musali , ali znaci poderat grlo za Rođene !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 03 apr 2012, 23:38

Ukratko. Velezu ce sutra nedostajati:

Kazazic, Hasanovic, Hebibovic, Skaljic, Serdarevic, Merzic, Pehlic, Hiros i Ceric.

Znaci sutra je dvojac: Zvonic/Brkovic u napadu - zajedno nemaju 39 godina ja mislim. To jest sa jednim napadacem isturenim i Zvonic vjerovatno sa strane da ubacuje.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 03 apr 2012, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 03 apr 2012, 23:39

Rođeni puno srece sutra,abd razbijte ih s 2-3 komada ..Kad je moglo Sarajevo prosle god. uvaliti 3 kom. u borbi za Europu to moze Velez,To mozete vi ROĐENI !!! Sretno i da nas s ponosom predstavite u Euro ligi FORZA VELEZ !

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 04 apr 2012, 00:22

Brkas stvari care(ili si pogresno obavjesten).Prvo, ova petokraka sto sija na Velezovim grudima nije simbol komunizma(mada mu nije mrzak) nego simbol radnicke klase i gradjana .Te 1922 godine kada je Velez osnovan komunizma nije uopste ni bilo,kako mu onda pripisujete da su ga komunisti osnovali.Drugo, ovo sto kazes da je "petokraka" ubijala neduzne ljude, opet pogresno.Neduzne ljude su ubijali oni sto su izdali tu "petokraku" a ne oni koji su je istinski nosili.Od JNA su napravili cetnicku vojsku tako sto su bacili petokraku i stavili kokardu i onda poceli sa ubijanjima neduznih ljudi.I ti Dalmatinci sto su pobili svecenike u SB vjerovatno su imali neki razlog,nisu ih tek tako poubijali kako se iz SB prikazuje.
Sto se tice sutrasnje utakmice,mi trebamo prvo ekipu i ljude iz SB ugostiti na isti nacin kao sto su oni nas ugostili nedavno(dakle na lijep i kulturan nacin).Dalje,zelio bih da nasi navijaci daju freneticnu podrsku Velezu svih 90 minuta kao nikada do sada, ali na jedan kulturan i fer nacin prema protivniku.A igraci,neka daju na terenu sve od sebe pa sta bude.Ako i ne prodjemo u finale nije smak svijeta,idemo dalje a protivniku cestitati na zasluzenom prolasku.Nek se nastavi sa dobrim radom iduca sezona je nasa.

FORZA VELEZ

u srcu mome samo zivis TIIIII jedina moja ljubavi,
o TEBI sanjam o TEBI pjevam,
samo TEBE volim ja ;)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

High

Post Postao/la High » 04 apr 2012, 00:28

Rođeni, sretno ! Danas datum 04.04.2012.,koja slučajnost... Valjali ste nam onda kad smo se vraćali iz širokog..Imate našu podršku, sretno.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 04 apr 2012, 01:02

Procvjetala bijela lala, Velez gazi do finala ! Forza Velez !
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.