Postao/la MostaracVelezovac » 03 apr 2012, 23:35
Sa FKVelez.ba
Tmurni oblaci nadvili su se na Vrapčiće. Nije samo riječ o kiši, koja je danas povremeno padala, već je glavna tema zdravstveni bilten. Šef stručnog štaba Mirza Varešanović je na današnoj press konferenciji objavio spisak povrijeđenih, a na kojem se pored nažalost već standardnih Zlatka Kazazića i Eldara Hasanovića, nalaze i bolesni Anel Hebibović te povrijeđeni Armel Škaljić, Nedžad Serdarević, Samir Merzić i Edin Pehlić.
Međutim, popodnevni trening donio je nove loše vijesti. Prvo je odsustvo opravdao stoper Tarik Cerić, koji je dobio povišenu temperaturu, što u posljednje promjenljivo vrijeme ne treba da iznenađuje. Gripa i viroza su konstanta u proljeće. Napadač Nedim Hiroš obnovio je povredu na treningu i pod velikim je znakom pitanja njegov nastup u sutrašnjoj utakmici. Doktori će ga tokom noćašnjeg boravka ekipe u karantinu pokušati osposobiti, iako po onome kakvo trenutno stanje izgleda to će biti veoma težak zadatak. S druge strane Tarik Cerić će sigurno propustiti sutrašnju utakmicu. Čini se da ne voljama nema kraja, barem kada je u pitanju sastavljanje ekipe za sutrašnju utakmicu. Uprkos svemu Varešanovića ne napušta optimizam. Siguran je u jedno:
- Ko god sutra da istrči siguran sam da će dati svoj maksimum. Momci nestrpljivo čekaju utakmicu, a povrede nam nisu pokvarile našu želju za finalem. Trebat će nam svima strpljenja i pozivam navijače da budu strpljivi. Na njihovim krilima i uz bodrenje svaki igrač će dati i više nego što može, a to je potrebno protiv ovako kvalitetne ekipe kakav je Široki, naglasio je Varešanović, koji da stvar bude zaista začuđujuća i sam ima problema sa bolovima u leđima.
- Imam ja hronični problem sa leđima. Ovo me čak malo podsjeća na situaciju kada sam vodio Sarajevo, a igrali smo na Grbavici. Jedva sam stajao na nogama, praktično su me donijeli do klupe. A gdje ćeš propustiti derbi. Tada smo „izvukli“ 0:0, a utakmicu smo završili sa devet igrača. Navijači Sarajeva su gledali putem velikog ekrana utakmicu na Koševu i nakon utakmice smo otišli na Koševo, gdje su nas dočekali ovacijama. Nadam se da će se situacija opet ponoviti i da ćemo ostvariti željeni rezultat kao tada, pa taman me morali pridržavati za klupu, sa smiješkom na licu govori Varešanović.
Zadnja izmjena:
MostaracVelezovac, dana/u 03 apr 2012, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/