Dallas Mavericks
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: Dallas Mavericks
Necemo mi daleko s ovom odbranom i ludim sutevima. Moze proci veceras, ali generalno ovo smrdi.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.
Kad nemaš bolje opcije od Klebera (koji je lošiji nego prošle sezone u odbrani) da čuva ovu zvijer Ziona, ovaj lik nije normalan, kakav spoj tijelo, eksplozivnost, brzina, još ima i skilla. Eh kako bi visoko krilo dobro došlo, spominjali smo ga Gordon, snovi naši.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
- Felixians4
- Kontakt:
Porzingis je ključ. Ukoliko sazrije,konstantno prizdravi(dakle, bude na razini na kakvoj je sada ,a može bolje),onda će biti "lako" sklopiti team koji će stalno daleko. Parite Real Madrid full,još vam fali Willy što evo včrs lijepo parira na strani NOP. dirkukes - tu možda istešete Beya,no to je na dugom štapu. Vjerujem u sva 3 vaša izbora s 20. drafta,a brunson je zaista u formi,podsjeća na conleya,još da preuzme desni floater od njega
Bey mini Marion, tijelom nevjerovatno podsjeća na njega, ali to je na duže staze, Rick u ovom sistemu neće držati na terenu nekoga ko nije prijetnja iz vana, Iwundu je klupiran kao i Green dosta iz tog razloga. Terry mi je najsimpa naš izbor, momak je radnik, dobio je masu u pauzi, sviđa mi se.
LUKA I KP ON FIRE
Pogodili smo i 25 trojki,šut je napredovao u odnosu sa početka sezone i onda to ovako izgleda....
Pogodili smo i 25 trojki,šut je napredovao u odnosu sa početka sezone i onda to ovako izgleda....
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!
S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !
1921-2021
Izet Nanić !
Sve u svemu luda noć, nema se šta reći više, žao mi je što i KP nije došao do 40. Portland sljedeći da se vratimo na '500. Roki 25 trica novi rekord franšize.
Nema šta, morati ćemo prihvatiti da od odbrane nema ništa i potpuno se posvetiti ofanzivi, to makar možemo poboljšati koliko vidim. 
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Kada Dirka na Wishu naručiš 
Neka potegnu Powell + Green za Brooka Lopeza. Nije onaj proslogodisnji, ali nama bi dosao odlicno. Svakako se cini da ce Bucksi vrtiti Giannisa na centru.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
- Felixians4
- Kontakt:
ma neeeeee. takve poteze vučeš kad si tik do borbe za titulu, a vi tako ne izgledate. A mali Green ja suprotno od većine smatram koji su ustvrdili da je on odmah ready i 3&d, ima u sebi on više,al je sirov podosta u svim segmentima.
Luka Dončić in the last six games:
vs Hawks 27 pts, 8 rebs, 14 ast
vs Warriors 27 pts, 6 rebs, 6 ast
vs Warriors 42 pts, 7 rebs, 11 ast
vs Timberwolves 26 pts, 8 rebs, 5 ast
vs Hawks 28 pts, 10 rebs, 10 ast
vs Pelicans 46 pts, 8 rebs, 12 ast
AVERAGE: 32.6 pts, 7.9 rebs, 9.6 ast
Kristaps Porzingis in the last six games:
vs Hawks 24 pts, 11 rebs, 2 ast
vs Warriors 25 pts, 5 rebs, 3 ast
vs Warriors 18 pts, 10 rebs, 3 ast
vs Timberwolves 27 pts, 13 rebs, 4 ast
vs Hawks 15 pts, 4 rebs
vs Pelicans 36 pts, 7 rebs, 1 ast
AVERAGE: 24 pts, 8.3 rebs, 2.1 ast
vs Hawks 27 pts, 8 rebs, 14 ast
vs Warriors 27 pts, 6 rebs, 6 ast
vs Warriors 42 pts, 7 rebs, 11 ast
vs Timberwolves 26 pts, 8 rebs, 5 ast
vs Hawks 28 pts, 10 rebs, 10 ast
vs Pelicans 46 pts, 8 rebs, 12 ast
AVERAGE: 32.6 pts, 7.9 rebs, 9.6 ast
Kristaps Porzingis in the last six games:
vs Hawks 24 pts, 11 rebs, 2 ast
vs Warriors 25 pts, 5 rebs, 3 ast
vs Warriors 18 pts, 10 rebs, 3 ast
vs Timberwolves 27 pts, 13 rebs, 4 ast
vs Hawks 15 pts, 4 rebs
vs Pelicans 36 pts, 7 rebs, 1 ast
AVERAGE: 24 pts, 8.3 rebs, 2.1 ast
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!
1921-2021
Izet Nanić !
1921-2021
Izet Nanić !
Luka je odigrao sjajan meč i "carry" je ovu utakmicu skoro do kraja. Nažalost je promašio tricu kada je sam kao duh bio za produžetak. Ne treba mu zamjeriti, većina igrača sa kojima igra su prosjek za NBA standarde.
Nekad tu saigraci donose tako lose odluke.... ne znam...Richardson, Porzingis, Hardaway, ... slab je taj IQ....Porzingis tri igraca na perimetru, i on dosao da se guzva...ne kontam....kao sto ne kontam, zasto ga Kanter tako lahko ugura u reket....
dobre guzove ima Belma
Treća četvrtina nas je koštala, 45p dopustiti sebi ne može ozbiljna ekipa. Jedna poražavajuća stvar, drugi najbolji igrač ekipe ti uzima samo 9FG, ako ne možeš kreirati pozicije iz bloka ili ne zoveš post up play ne možeš ni očekivati pomoć Luki. Jedan THJ i Brunson uzimaju više šuteva u utakmici, Carlisle je previše tvrdoglav furajući jednu te istu stvar u napadu, njegov napad od odlaska Dirka je previše naklonjen ball handlerima, bez off screen akcija (bila je jedna za THJ-a). Za šta si mu dao taj novac ako nećeš i teret toga? Mislim da se treba fokusirati da na početku svake utakmice kreira situacije KP-u, kao što je to radio u prethodnih par utakmica, i to je dobro izgledalo. Ovako prevelik teret na Luki da cijelu utakmicu vuče. Šteta za Luku, wide open shot, šteta.
I da opet više šuteva za 3 nego za 2, ne dobija se tekma na taj način.
I da opet više šuteva za 3 nego za 2, ne dobija se tekma na taj način.
Dallas is interested in Andre Drummond if the Cavaliers decide to buy him out, per @ShamsCharania.
Jah, bas ce ga buy out, a pola lige spremno nesto dati za njega. Nema veze, neka nas pune prosjecni centri, a skokove nam ne kupi samo onaj koji nije ni probao skociti. Kakvi idioti. Spakujte tog Greena kad ga vec ne koristite, dodajte pick druge runde i makar probajte dovesti covjeka.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Vjerujem da je velika većina zainteresovanih ekipa, ako ne i doslovno svaka, zainteresovana da ga pokupi poslije buyouta, kao i Mavsi. Nije jednostavno izjednačit Drummondovu platu.Napapijri je napisao/la: ↑15 feb 2021, 17:36Jah, bas ce ga buy out, a pola lige spremno nesto dati za njega. Nema veze, neka nas pune prosjecni centri, a skokove nam ne kupi samo onaj koji nije ni probao skociti. Kakvi idioti. Spakujte tog Greena kad ga vec ne koristite, dodajte pick druge runde i makar probajte dovesti covjeka.
JJ + Powell + Green , sumnjam da bi neko ponudio nesto bolje od Josha(18 pik)za ugovor koji istice.
Al sumnjam da bi i Dallas ponudio taj deal.Ne bi prvog Powella zeljeli trejdat koliko god mrtav bio.
Ne znam vala jel Drummond odgovor za defanzivne probleme al nesto bi trebalo promjenit.
Jos tesko stavljati Brunsona u pakete neke potencijalne kad ti je drugi najkonstantniji igrac.
Al sumnjam da bi i Dallas ponudio taj deal.Ne bi prvog Powella zeljeli trejdat koliko god mrtav bio.
Ne znam vala jel Drummond odgovor za defanzivne probleme al nesto bi trebalo promjenit.
Jos tesko stavljati Brunsona u pakete neke potencijalne kad ti je drugi najkonstantniji igrac.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Neka rijesi problem skoka i stvori poneki second chance, vec je unaprijedio nasu igru. Sramota je kada ti je bek prvi skakac ekipe. Ne patim od statistike, ali vjerujem da smo medju najlosijim skakackim ekipama, kao i onima koji dopustaju second chance napade.Raul_64 je napisao/la: ↑15 feb 2021, 17:53JJ + Powell + Green , sumnjam da bi neko ponudio nesto bolje od Josha(18 pik)za ugovor koji istice.