OKK Spars
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: OKK Spars
Pitanje je kakve su ambicije i finansijske mogućnosti Nihada Selimovića u pogledu plasmana u 1ABA ligu, ako to može finansijski iznijeti uz dovođenje pravog beka šutera i npr Draška Kneževića na jedinicu mogao bi se dokopati 1lige.To bi bio ogroman uspjeh za bh košarku jer bi konačno imali tim za razvijanje najboljih mladih igrača u ozbiljnoj konkurenciji.
Ja vjerujem da im ove sezone nisu bile ambicije napasti ABA ligu, al kad se već otvorila mogućnost što da ne. Bez obzira na sve ovaj roster treba zadržati i dopuniti roster sa dva-tri malo bolja igrača ( prije svega dobrim šuterom) i onda ozbiljno napasti ABA ligu.
Njima treba jedan dobar Amer na jedinici (po mogucnosti da ima dobar sut) i jedna dobra cetvorka (takodjer po mogucnosti da moze ubosti tricu). Protic je solidna opcija na playu, ali sad u ovim kljucnim mecevima moze dati ruku samo kao back up. Zahiragic je inace solidan kao back up, a u predstojecim mecevima koji odlucuju sve ne bi uopste smio ulaziti u igru. Glogovac i Manjgafic u playoffu takodjer mogu biti rezervne opcije, a nikako startne cetvorke. Medjutim, ja ipak mislim da oni uopste nece dirati trenutni roster.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Ma kao što kaže raja vjerovatno nisu ni očekivali da bi mogli ući u tu borbu za ABA ligu, a sada je upitno da li žele i da li uopšte mogu podnijeti tu ABA ligu.FoSte95 je napisao/la:To mi nikako ne ide u glavu da cijelu sezonu kakvog dobrog šutera nisu mogli dovestiRaonffa je napisao/la:Al' ne mogu oni realno do ABA lige sa ovakvim rosterom, hajde unutrašnja linija ok msm da je to dovoljno da bi se mogli nositi sa protivnikom ranga Primorska/predzadnji tim ABA lige, ali vanjska linija je očajna, pa niko nema sigurne poene u rukama jbt.
Sa ovakvim rosterom sam siguran da je neće izboriti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
U Sparsima sigurno Hasandića vide kao veliko pojačanje na dvojci i da su popunili tu poziciju, ipak je on standardni reprezentativac iako to možda i ne bi trebao biti, ali to bi se moglo reći i za neke dugogodišnje reprezentativce iz Sparsa.
Odakle tebi te informacije?Raonffa je napisao/la:Ma kao što kaže raja vjerovatno nisu ni očekivali da bi mogli ući u tu borbu za ABA ligu, a sada je upitno da li žele i da li uopšte mogu podnijeti tu ABA ligu.FoSte95 je napisao/la:To mi nikako ne ide u glavu da cijelu sezonu kakvog dobrog šutera nisu mogli dovestiRaonffa je napisao/la:Al' ne mogu oni realno do ABA lige sa ovakvim rosterom, hajde unutrašnja linija ok msm da je to dovoljno da bi se mogli nositi sa protivnikom ranga Primorska/predzadnji tim ABA lige, ali vanjska linija je očajna, pa niko nema sigurne poene u rukama jbt.
Sa ovakvim rosterom sam siguran da je neće izboriti.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Kakve informacije?Mancini je napisao/la: Odakle tebi te informacije?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Da nisu očekivali borbu za prvu ABA ligu.Raonffa je napisao/la:Kakve informacije?Mancini je napisao/la: Odakle tebi te informacije?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Ma nisu informacije, pretpostavljam zbog kvaliteta rostera.Mancini je napisao/la:Da nisu očekivali borbu za prvu ABA ligu.Raonffa je napisao/la:Kakve informacije?Mancini je napisao/la: Odakle tebi te informacije?
Pojedinci kao da ne znaju da se tek u martu dovode pojačanja za razigravanja, ligu 6, ligu za opstanak pa evo i ABA1-2. Klubu je jeftinije nego da bezveze troši pare na igrače bez kojih bi svakako izborio te dodatne utakmice. Tako da ne sumnjam da će se Sparsi pojačati, kao i svi ostali timovi Bh. lige, makar sa jednim ili dvojicom košarkaša, ambicije su od početka sezone da se osvoji liga, ABA2 nije bila prioritet (to ste u pravu), ali nema šanse da će se sada odustati od toga. Nihad je kao i uvijek dosta oprezan s novcima, ali daleko od toga da neće ili ne može pogurati kad vidi da ekipa može više.
zar nije za ABA ligu završio transfer periodkovacic je napisao/la:Pojedinci kao da ne znaju da se tek u martu dovode pojačanja za razigravanja, ligu 6, ligu za opstanak pa evo i ABA1-2. Klubu je jeftinije nego da bezveze troši pare na igrače bez kojih bi svakako izborio te dodatne utakmice. Tako da ne sumnjam da će se Sparsi pojačati, kao i svi ostali timovi Bh. lige, makar sa jednim ili dvojicom košarkaša, ambicije su od početka sezone da se osvoji liga, ABA2 nije bila prioritet (to ste u pravu), ali nema šanse da će se sada odustati od toga. Nihad je kao i uvijek dosta oprezan s novcima, ali daleko od toga da neće ili ne može pogurati kad vidi da ekipa može više.
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Pokusaj ulaska ove sezone i upumpavanja para u ovom trenutku bi bio veliki promasaj. Sparsi ni sa 3 dobra igraca nisu sigurni i vjerujem da tako i Selimovic razmislja ovu sezonu treba zavrsiti sa ovim rosterom, a sljedece sezone ocistiti skart i pojacati se sa 2 prava igraca odmah u startu.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
-
Wandelanoite
- Kontakt:
3 mjeseca igraci nisu dobili plate, upitno je da li ce igrati play-off..
Očigledno je i ABA 2 za Nihu Selimovica preveliki zalogaj.
Očigledno je i ABA 2 za Nihu Selimovica preveliki zalogaj.
MES QUE UN CLUB!
Ma laze Trbic po Nihadovoj direktivi. Znali su oni dobro u sta su se uhvatili, samo na ovaj nacin pokusavaju izvuci nesto od drzave. U pitanju je privatni klub u kojem Selimovic vedri i oblaci i on je sigurno znao s cim raspolaze i u sta se upusta. Da im treba pomoci - definitivno treba, jer su oni ovu drzavu itekako zaduzili godinama unazad.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Spars je od početka zamišljen kao škola/fabrika za stvaranje i prodaju igrača i privatna svojina porodice Selimović, to nikada nije bio gradski klub, al na stranu sve to, svojim rezultatima i produkcijom igrača, zaslužuje pomoć države, e sad drugi par cipela je to što kod nas države nema i ista zbog raznih opstrukcija ne finansira ni ono što je dužna-reprezentacije, tako da očekivati neke pare za Spars je naučna fantastika. Nihad se mora okrenuti čistoj tržišnoj ekonomiji, tražiti sponzore među bankama, osiguravajućim društvima, pivarama i sl., prezentirati što znači ulazak u ABA1 ligu, puna dvorana, tv prenosi u regionu, sve to može imati pozitivan uticaj na sponzore, ovako očekivati da ti Dino, Forto, Fadil i slični daju pare, čista je iluzija pogotovo ako nisi politički deklarisan.Nadam se da je ovaj istup Trbića samo neki vid pritiska da se dođe do dodatnih para i da imaju snage da se potuku za ABA1, jer bi to bio ogroman poticaj za razvoj neših igrača i reprezentacije.
Imal gdje link za tekmu?
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Odlicna tekma od pocetka do kraja
MZT gubi 16 razlike u trecoj cetvrtini, znaci da je osiguran domaci teren protiv njih u play offu
MZT gubi 16 razlike u trecoj cetvrtini, znaci da je osiguran domaci teren protiv njih u play offu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
kobe24 je napisao/la:Dobro je sto Makedonci u narednom kolu idu u goste Sutjesci, koja se svim silama bori za to posljednje mjesto koje vodi u PO. U slucaju da izgube taj mec i da Sparsi kod kuce dobiju Helios, onda bi i prije medjusobnog okrsaja u zadnjem kolu imali sigurno drugo mjesto.
Kako sam i prizeljkivao, bravo Sparsi!
Bravo za večeras. 
Čestitke Sparsima 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.