Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
15
31%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 49

Nerminovic
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Nerminovic » 16 avg 2015, 13:48

Nastasic van terena 9-11 mjeseci
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 avg 2015, 14:11

Nerminovic je napisao/la:Nastasic van terena 9-11 mjeseci
:o
Nazalost stvarno a ovaj potez ce Schalke natjerati da se vrati na trziste i uzme si novog stopera.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 16 avg 2015, 14:17

Nerminovic je napisao/la:Nastasic van terena 9-11 mjeseci
Juce je vidjena jedna ironija u toku pruzanja pomoci nakon povrede Nastasica. Prilikom pruzanja pomoci nakon povrede doktori su pokazali prst gore i smislu da je sve ok i da ce isti nastaviti igru. Na kraju uspade horor povreda.

Sent from my iPhone using Tapatalk

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 avg 2015, 17:34

šteta za matiju.. a moj tim na fantasy... nego što ovo nema Širlea u Volfsburgu?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 16 avg 2015, 17:55

DANTES je napisao/la:nego što ovo nema Širlea u Volfsburgu?
Zato što je flopčina. Perišić i Caliguri su trenutno klasa iznad njega.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 avg 2015, 18:03

DANTES je napisao/la:šteta za matiju.. a moj tim na fantasy... nego što ovo nema Širlea u Volfsburgu?
Pred kup utakmicu prošlog vikenda je imao neku lakšu ozljedu pa najvjerovatnije nije bio spreman i za ovaj susret.
Konkurencija na njegovim pozicijama je velika, ali govori se da je Schurlle u pripremnom periodu dobro, marljivo radio, kvalitet je ionako nesporan, tako da očekujem da će on imati dobru sezonu.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 16 avg 2015, 18:33

Treba sacekati oktobar i par kola LP da se vidi eventualni napredak Bundesligasa. Prema ovom do sada sto se odigralo ne vidim neki aman napredak osim kod Borusije D. Bayern je dobio na sirini kroz dodatni kvalitet u vidu pojacanja i oporavka ovih vaznijih igraca od povrede. Wolfsburg ni tamo ni vamo. Ne vidim nikakav napredak a ni kako je moguce jer nisu doveli igrace koji mogu dati vise opcija u igri. Zaustavi De Bruynea i to je to. Bayer isto tako, ono sto se nadam je to sto je ovo druga sezona Schmidta i da ce njegova filozofija ove godine da profunkcionise. Za Borusija M. sam pravo zabrinut. Da li ce Favre opet izvuci maks? Sumnjam. Jos je tu LP i s ovim igrackim kadrom nema sanse da mogu do 1/8.

Ovi ostali, pogotovo nema napretka, osim Salkea jer cini mi se ovaj novi trener radi dobar posao. 5-6 ekipa je ostalo na istoj meti i istom rastojanju. Bice, bice jako zanimljiva borba za ostanak. Werder nece moci na onaj racun promjene trenera da biljezi dobre rezultate. Mainz nit smrdi nit mirise. Koln isto, ista igra isto sve kao prosle godine. Tako nesto i Hofenhajm i Herta. Hamburg los. Ovi novi ce na prvu srecu uzeti koji bod i onda ce se grcevito da bore za opstanak. Ajntraht ce vjerujem biti negdje u sredini i vidi se da imaju neku smislenu igru.

Sa sadasnjim kadrom prognoza je slijedeca: Bayern prvak, Dortmund, Wolfsburg i Bayer LP. Salke i Borusija M. LE. Opstanak: Ingolstadt, Darmstadt, Hamburg, Mainz... Ma ima ih puno.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 avg 2015, 18:41

effe_sa je napisao/la:
DANTES je napisao/la:šteta za matiju.. a moj tim na fantasy... nego što ovo nema Širlea u Volfsburgu?
Pred kup utakmicu prošlog vikenda je imao neku lakšu ozljedu pa najvjerovatnije nije bio spreman i za ovaj susret.
Konkurencija na njegovim pozicijama je velika, ali govori se da je Schurlle u pripremnom periodu dobro, marljivo radio, kvalitet je ionako nesporan, tako da očekujem da će on imati dobru sezonu.... ;)
zato sam ga i uzeo. dečko je klasa..nadam se da će početi igrati. inače mi je drag igrač.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 16 avg 2015, 19:19

I sttutgart i hamburg su izgleda i ove sezone odlucili da se bore za opstanak.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 16 avg 2015, 19:33

Leverkusen mi djeluje bolje nego lani.Vjerujem da ce u LP biti nagazna mina , ostale ekipe izuzev Bayerna ce biti eliminisane u grupi .
Stagnacija sto se tice kvaliteta u ovoj sezoni.Talijani su odradili za 3 klase bolji posao ovo ljeto.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 16 avg 2015, 19:37

JoeBleck je napisao/la: Stagnacija sto se tice kvaliteta u ovoj sezoni.Talijani su odradili za 3 klase bolji posao ovo ljeto.
Bez dileme. Bilježi se sve, pa objelodanimo 1.9. :kafa:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 16 avg 2015, 19:43

KayserSose je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la: Stagnacija sto se tice kvaliteta u ovoj sezoni.Talijani su odradili za 3 klase bolji posao ovo ljeto.
Bez dileme. Bilježi se sve, pa objelodanimo 1.9. :kafa:
Nije ni ovo mjerodavan parametar , jer ekipu ne cine transferi vec mnoge vaznije stvari ali u danasnjem fudbalu to je jedan od uslova da klub raste.

Od Vukova sam ocekivao ako nista da dovedu potencijalnog WC napadaca i jos koje kvalitetno pojacanje , posebno u zsadnjoj liniji.NJima ce ocito uspjeh biti sacuvati KDB i to je to.Kusen nista posebno nije uradio ali su zadrzali sve sto su i trebali , a ekipa su koja vrvi od brzine i potencijala.Stoga mislim da ce ove sezone pokazati dodatni napredak.

BvB i dalje ekipa koja je u stanju pomesti sve pred sobom , velika steta sto ne igraju u LP.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 16 avg 2015, 20:14

Nisu transferi jedini bitni, ali ako se ovaj trend nastavi Serie A će prešišati BL.

Ne bi se složio da je Guzen loše trgovao. Aranguiz, Kramer, Mehmedi, Ramalho i Tah će svakako zaoštriti konkurenciju. Dobri su oni, po meni prvi iza Dortmunda i Buyerna.

Baba ode za 25m. Dobar posao Augsburga.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 avg 2015, 20:23

Nema šanse da Serie A pređe Bundesligu.
Odavno u Bundesligi nije bilo toliko kvalitetnih timova koji će biti u vrhu.
Bayern, Wolfsburg, Dortmund, Leverkusen, Gladbach i Schalke bi vrlo lako mogli zauzeti prvih 6 mjesta .
Gladbach nije uopšte slab nego je Tuchel u kratkom vremenskom periodu napravio mašinu od Dortmunda koji će postajati samo jači kako vrijeme prolazi. Da je jedan takav Bayernu valjalo bi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 16 avg 2015, 20:51

Izuzev Buyerna i možda Dortmunda BL u nadolazećim sezonama nema klub koji bi mogao napasti vrh Europe.

Što se tiče Woba, skinite ružičaste oćale i sagledajte realno situaciju. Ajmo ih usporediti sa Dortmundom iz sezone finala LP. BVB je tada imao 5 igrača na svjetskoj razini - Reus, Juda, Lew, Gundo i Hummels. Uz njih je imao Piszcza i Weidija koji su odradili WC sezonu, te još 4-5 igrača sa odlično odrađenom sezonom. Wob danas ima samo jednog igrača svjetske klase - De Bruynea, te još nekolicinu igrača poput Perišića, Gustava ili Rodrigueza koji mogu imati WC sezonu. Međutim, Rodriguez je protiv jakih nazad manje pouzdan od mene, tako da sam i za njega skeptik. On bi recimo u Barci ili Realu mogao biti wow jer njih malo tko može napasti. Ovako u Wobu ga može razbiti netko tipa Insigne ili Salah. Wob na stoperima ima Klosea, Knochea i Nalda. Jel itko od vas može te dečke zamisliti kao startere u kandidatu za prvaka Europe? Isto vrijedi i za Vierinhu, Caligurija ili Dosta. Puno veće šanse da iznenadi ima Bayer koji je okupio hrpu potencijala - Leno, Tah, Papa, Toprak, Jedvaj, Wendell, Bender, Kramer, Brandt, Calhanoglu, Bellarabi, Son... E to bi već moglo valjati. Jedino im fali špic i desni bek (ako tu ne misle Jedvaja forsirati).

Što se tiče Digića, svakako da je realno da uz Juvea uskoro dobiju još jedan top 10 klub Europe između Milana, Intera ili čak Rome.

Kad smo već kod Gladbacha, onda i Digosi imaju Lazio, Napoli i Fiorentinu. Ovo već baca na onu Premovsku priču kad Totač broje u svoju širinu kvalitete, a Primeri spore Atletico.

Klare

Post Postao/la Klare » 16 avg 2015, 21:13

Koliko gluposti mogu napisati ovi Dortmunđani, nije ni čudo što ih onakva sudbina prošle godine zadesila. ;)

Kažu Seria A odradila bolji posao? :?

Ode Vidal, i dođe, gdje dođe? :?
Ode Pirlo, ode Tevez, konstrukcija njihove najjače ekipe, njihova najjača ekipa nije u stanju zadržati igrače, otima im najvažnijeg igrača Njemački gigant.
Da ne nabrajam dalje, nemojte replicirati na ovo, jer ne želim se na vaš nivo spuštati. ;)

Sezona je odlično počela, ovo je najjača Bundesliga u ovom milenijumu, jer konačno pored Bayerna imamo još 4-5 dosta jakih ekipa.
imamo ekipe koje su ravnopravne sa Bayernom, jer tih 5 ekipa uvijek može nanijeti štetu, Bayern se mora dobrano preznojiti ne bi li pobijedio.

Wolfsburg je danas rutinski odradio meč, deBrujn nije bio u elementu, van utakmice...
Najviše me raduje povratak Schalkea, konačno su našli dobrog trenera, jer komplet pripreme, kup, evo i start u ligi igraju odlično, savršeno, čvrsti nazad, maštoviti prema naprijed, Geis je kupovina desetljeća, budućnost, vrh Evropskog nogometa.

Dortmund me pozitivno iznenadio...

Sa druge strane kao što sam i prognozirao Stuttgart i HSV, opet borba za opstanak, katastrofa.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 16 avg 2015, 21:21

:facepalm:

Zato si nam ti standardno genijalan.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 16 avg 2015, 21:27

Klare toliko hejtas Seriju A da stvari gledas kao kakvo derle.Juventus je tako reci odrekao se Vidala.To je valjda svima jasno.
Pirlo i Tevez su napustili ekipu radi godina a Tevez i radi zelje za povratkom u Bocu.Doveli su Dybalu,Mandzukica,Khediru.Odlicna imena mora se reci.
Roma napravila dar mar na trzistu , MIlan i Inter se znatno pojacali sa iznenadzujuce velikim imenima i ciframa po 40 miliona E.

Lazio jak kao i lani , prava slika kvaliteta ce se vidjeti vec u utorak kada se direktno sukobe dvije veoma jake ekipe.

Tesko je preudicirati ali sam misljenja da uz Bayern samo Kusen moze napraviti nesto vise u LP.
Za Dortmund je vec sve receno,steta sto ne igraju Lp.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 16 avg 2015, 23:04

seria a je jaca nego prosle godine i opasno se priblizava bundeski i premiershipu to samo slijep covjek nevidi...roma ce ostati tu u vrhu jer ljudi pametno trose pare a kad prodaju dobro poderu kupce kao u ostalom i ostali seria a timovi..ac i inter su jaci isto,juve je isto jaci, odlazak vidala se desio jer ljudi sigurno planiraju preci na 4231 sistem umjesto dijamanta a u takvoj formaciji nebi bilo mjesta za vidala u prvoj postavi..istina je da svabe imaju kvalitetnije domace igrace ali italijani to nadoknadzuju konstantnim dovodzenjem italijana iz argentine koji se zbog kulturne skoro pa identicnosti vrlo lahko privikavaju na italiju i seriu a dok recimo kad bi dolazili u bundes to nebi bio slucaj...3ca stvar koja ide u prilog zabarima je ta prodajna moc koju nesposobni bundesligaski menadzeri nemaju i nece jos zadugo imati...da su cuadrado,jovetic ,marquinhos i slicni igrali u bundesu nema sanse da bi se za njih uzelo 35 miliona a jedan schweini i kross nebi otisli za manje od 40 iz serie a dok svabe pristupaju tom trzistu kao da prodaju golfa , sto bolje auto za sto manje para kako bi privukli vise musterija....

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 avg 2015, 00:14

@gruezi: Za Vidala bi uvijek bilo u prvoj postavi mjesta. Malo mi tu (čak i malo više) čudno gledaš na stvari. Pa Vidal je apsolutna svjetska klasa i jedan od najjačih veznih igrača opšte.
Druga stvar, vrlo mi je interesantno kako se na ovoj temi nerijetko nađu stvari za kritikovati, koje i nisu toliko negativne, kritične.
Npr. ovo oko prodaje igrača. Ok, slažemo se i često smo se mnogi slagali da su igrači iz BuLi znali odlaziti ispod neke prave vrijednosti ili ne baš u skladu s onim što zaista vrijede. Ali ipak ako pogledamo jednog Babu iz Augsburga, koji odlazi za 30 miliona eura (ukupan finansijski paket bi trebao tako na kraju izgledat, Augsburg odmah dobija oko 20 miliona, a onda bi zavisno od uspjeha Chelsea trebao dobiti do tih 30 miliona eura), pa ako pogledamo odlazak Firmina za 41 milion, onda su to itekako dobri novci. Neko će sa strane reći da su ti igrači precijenjeni.

Nekad treba gledati objektivnije, ima dosta tih igrača iz Serie A koji su stvarno imali kvalitet, pa su za toliko para prodati. A uvijek sve zavisi od mnogih tržišnih faktora. Često je do percepcije, jer kada se više voli BuLi onda je svaka prodaja ispod cijene, ako nije baš enormno visoka cifra, a kod ostalih liga odmah ispadne da prodaju igrače iznad prave vrijednosti.

Ne treba zanemariti ni činjenicu da su bundesligaši ovog ljeta izuzetno visoke ponude za pojedine igrače i odbili, a menadžere je kod tog odbijanja i glava mogla zaboliti.
A hajmo gledati realno, evo npr Wolfsburg želi zadržati De Bruynea, a stižu npr ponude od 60-70 miliona eura, pa skoro da je tu teško reći NE. Razumni menadžer uvijek mora voditi računa o različitim finansijskim aspektima....A evo Wolfsburg za sada pokazuje veliku spremnost da ogromne sume odbija, što je za pohvalu. ALi hoću da kažem da u konačnici niko im ne bi mogao zamjeriti da prodaju tog igrača za 60+ miliona eura. Uporedimo opet samo to da je jedan Vidal koštao 37 miliona eura. Naravno da se počnu vrtiti različite dileme u glavi...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.