jovanmaksimovic je napisao/la:meni je jasno zasto je zrinjski zabranjen 1945. (zbog njihovog ucesca u ligi ndh, sramota za sebe) ali zasto ugasise slaviju 1945. i to bez razloga (a nije se takmicila tokom okupacije 1941-45)...
Zasto bi nas bilo sramota,to je bila medju najacim ligama u to doba,liga priznata od FIFE,liga u kojoj je igrao jedan od najboljih klubova tog doba,Gradjanski Zagreb ciji su igraci igrali finala svjetskih prvenstava,igrao je osvajac titule sa Sarajevom Meho Brozovic,Ivan Rebac itd...
To sto se desavalo u ratu je druga prica,i necu da komentiram nesto jer niko od nas nije ni rodjen tad.Zasto ugasise Djerzelez iz Sarajeva,BSK iz Beograda,Hrvoja iz BL...itd
Mozda zato jer su bili satelit za sirenje medjunacionalne mrznje i saradnici okupatora?
Fifa ja bila pod pokroviteljstvom nacistickog rezima tada. Ko je bio u sukobu sa nacistima istupio je.
Cocaine je napisao/la:Stvarno nemam vise živaca da se raspravljam i zato evo jedan video da se prisjetimo kako je kada 5-6 hiljada nevesinjaca blagajaca i podveležaca ode iz Mostara cca 120 kilometara do Sarajeva navijati za svoj klub protiv starog mostarskog čaršijskog kluba koji je svojim igrama i legendama kroz istoriju pronio slavu Mostara po cijelom svijetu
[youtube][/youtube]
Sramota je za pravu mostarsku čaršijsku raju da ih seljadija popiša. Mostarci ce reci da je ovo fotomontaža dok če podveležki pastiri uz čuvanje ovaca i krava se lagano posmijavati i slaviti navijačku pobjedu u prvom i pravom okršaju na najboljem mjestu koji se mogao desiti da se pokaže ljubav prema svom klubu beee beee,i aaaa i aaaa,muuuuu muuuuu
Cak i u "vasem Sarajevu" ne uspijeste dobit nas...
Cudno je to mostarci za nevesinjski Velez,a nevesinjci za Velez iz Vrapcica
Mislio sam im odat tajnu (organizator tog politickog meca stari lijan im je podvalio sendvice sa svinjetinom) , ali bolje suti
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE
aleksandar_veliki je napisao/la:Ako su se svi navijaci Zelje nakacili na stream, onda ih je jako malo, vjeruj mi... Nije to tako kao sto vi zamisljate, kao sto mislite i kao sto vas neko filuje...
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE
jovanmaksimovic je napisao/la:meni je jasno zasto je zrinjski zabranjen 1945. (zbog njihovog ucesca u ligi ndh, sramota za sebe) ali zasto ugasise slaviju 1945. i to bez razloga (a nije se takmicila tokom okupacije 1941-45)...
Zasto bi nas bilo sramota,to je bila medju najacim ligama u to doba,liga priznata od FIFE,liga u kojoj je igrao jedan od najboljih klubova tog doba,Gradjanski Zagreb ciji su igraci igrali finala svjetskih prvenstava,igrao je osvajac titule sa Sarajevom Meho Brozovic,Ivan Rebac itd...
To sto se desavalo u ratu je druga prica,i necu da komentiram nesto jer niko od nas nije ni rodjen tad.Zasto ugasise Djerzelez iz Sarajeva,BSK iz Beograda,Hrvoja iz BL...itd
cim se ti ponosis time da ti je klub igrao ligu ndh, nisi dobar u glavi... a si ti navedeni klubovi su ugaseni jer su igrali lige ndh ili okupirane srbije, i zato opet postavljam, po cemu je slavija stavljena u isti kos kao zrinjski i ostali klubovi koji su igrali fasisticke lige...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
Evo branitelja neopavelićevskog režima. Mađarski klub lažnih plemića Zrinski.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
espresso je napisao/la:brOOto @High molio bih cenera sa lukom. Nisi došao iz Novog Pazara u Sarajevo da budeš gospodin i nogometni stručnjak nego da pečeš ćevape
“Kada legnem da spavam, dvije stvari su neizostavni dio mog razmišljanja. O tome da sam odbio Real Madrid, dva puta, i o generaciji Jugoslavije iz Italije 1990. godine”, rekao je Osim.
Nego, ne pišem na ovoj temi, ali bih istakao da je previše dječurlije učinilo svoje. Jednostavno poremećn sistem vrijednosti. Oni smatraju da je neko obavezan ispunjavat njihove hirove. Kao da žive u GB, a ne u BiH.