Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
16
32%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 50

KayserSose
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la KayserSose » 18 avg 2015, 08:21

FRANK RIBERY je napisao/la:Pustite se šuplje priče, Juventus je Vidala prodao jer ga je prerastao, VIdal zaslužuje da igra u klubu sa kojim može osvojiti LP, a Juventus sem akcidenta od prošle godine to neće biti u stanju još bar 4, 5 godina. Vidal je top klasa, svaki bi ga klub želio i ovo je veliki hendikep za Juventus, dečko je u zrelim, najboljim godinama.
:facepalm:

Lo stile Wob bi Napolija dobio u 9/10 utakmica, ali sad im se desila takva večer.

Proroče. :bow:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 18 avg 2015, 08:47

Klare je napisao/la:Mnogi se žale na ovo, na ono..., dosta nerealno, a danas i službena potvrda, Baba u Chelsea za 20 mil+bonusi navodno.
Znate li šta to znači za dojučerašnjeg debitanta u Bundesligi :arrow: fantazija, fantastično, fenomenalno, nevjerovatno!!! :!: :!: :!:
Zlatno pravilo.... kad prodajes, prodaji u Englesku.To je neki drugi svijet, flopa Ogbonnu plati jedan West Ham 12 miliona i Juve vrati pare.
Samo cekaj "Engleze". :D
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 18 avg 2015, 09:01

Bajern, par Engleza, spanski duopolisti i PSZ su u takvoj finansijskoj situaciji da uopste ne moraju da budu primorani da prodaju igraca koji se blizi tridesetim jer to uopste nije neki gubitak za njih.Imaju taj luksuz da igraca kojeg kupe mogu da ga drze dok god im je koristan(i nije im uopste problem ako taj igrac ode za dzaba), mada zbog FFP stvari se i tu malo menjaju.Ostali klubovi ce naravno da gledaju da tog igraca cena ne pocne da mu pada da ga proda.Juvnetus je naravno veci od svih tih klubova koji su primorani da prodaju, ali takva je ekonomska situacija u Italiji da ne mogu da budu medju najstabilnijim klubovima u Evropi.Niti bilo ko drugi moze iz te zemlje.Morali su da prodaju nekog od nosilaca kako bi finansirali dolazak DIbale, Mandzukica itd

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 18 avg 2015, 13:09

KayserSose je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Pustite se šuplje priče, Juventus je Vidala prodao jer ga je prerastao, VIdal zaslužuje da igra u klubu sa kojim može osvojiti LP, a Juventus sem akcidenta od prošle godine to neće biti u stanju još bar 4, 5 godina. Vidal je top klasa, svaki bi ga klub želio i ovo je veliki hendikep za Juventus, dečko je u zrelim, najboljim godinama.
:facepalm:

Lo stile Wob bi Napolija dobio u 9/10 utakmica, ali sad im se desila takva večer.

Proroče. :bow:
I kakva veze padobranac ima moj post sa tvojom glupom konstatacijom. Šta si ti 15godišnjak, nije te mama dojila pa si osto bez inteligencije, idi kmeči, klub ti igra Luzer ligu.

KAo što tvoj mali klub više nikad neće igrati finale Lige prvka, ko ti je kriv što si mali ko tvoj klub.

Proroče, ode Perišić u Inter. Daj nam bingo brojeve, molim te, budi drug. :lol:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 18 avg 2015, 13:37

-Kitariyan je nova želja Juventusa, Draxler je ipak bio nemoguća misija. Armenca mogu dovesti za 20-25 mil eura.
-Wellington SIlva na korak od Herthe, igra na poziciji krila, a do sada ga je Arsenal posuđivao.
-FElipe Pires, talentovani igrač RB Salzburga interesantan Hoffenheimu i FSV Frankfurtu.
-Bayer traži štopera, Sakho je ipak nemoguća misija.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Lopina
Kontakt:

Post Postao/la Lopina » 18 avg 2015, 15:41

Kakav si ti samo primitivac to nije humano, te zamjenice tipa Domuz i Kitarijan su na nivou trinaestogodisnjaka. Ja navijam za Juve, al mi se zivot zgadi kad neko na nasoj temi napise sinter ili bilan. To je klasicni debilizam.
"Jedna lasta mescini proljece" - Dr.Arslanagic (1989)

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 18 avg 2015, 19:38

Lopina je napisao/la:Kakav si ti samo primitivac to nije humano, te zamjenice tipa Domuz i Kitarijan su na nivou trinaestogodisnjaka. Ja navijam za Juve, al mi se zivot zgadi kad neko na nasoj temi napise sinter ili bilan. To je klasicni debilizam.

To je naziv koji su mu djelili njegovi navijači na pdf, a tvoj mišljenje me ne zanima. MOgu biti i primitivac, iznad sam svih padobranac koji dolete ovdje da nakucaju postove. Zato ****, mislim da te ništa nisam pitao,

JA ću ih zvati kako ja želim, to je moje pravo. Da si se registrovao ranije, da nisi bio u banovićima znao bi da se mi na ovom forumu tako častimo, oni za nas kažu da smo kravari. ZAto ti ponavljam, **** dečkiću, ti se našao pozvan da mene nazoveš primitivcem, primitivac mi kaže.

Kitariyan je dio njegova imena ili nisi dovoljno inteligentan da to shvatis.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 18 avg 2015, 19:53

Ginter i Koulibaly kanidati da zamjene Rudigera u Stuttgartu.

Potrvđen transfer Rudigera. Roma će za posudbu platiti 4 mil eura i imaće pravo otkupa ugovora na kraju sezone za ranije spominutih 9.

Bayeru sretno večeras u Rimu, da nas sve obraduje, kvalitetniji jesu, trebaju to dokazati i na terenu.

BAYER LEVERKUSEN:

------------------------------Leno---------------------------

Hibert-------------Tah--------------Papa-----------Wendell

-------------------Bender------------Kramer--------------

Bellarabi---------------Calhanoglu------------------Son

---------------------------Kiessling------------------------

Klupa: Ramalho, Aranguiz, Brandt, Mehmedi, Donati, Kruse i Krešić.

Prenos: Arenasport 4

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 avg 2015, 22:40

FRANK RIBERY je napisao/la: Bayeru sretno večeras u Rimu, da nas sve obraduje, kvalitetniji jesu, trebaju to dokazati i na terenu.
Kao sto je Wolfsburg bio kvalitetniji od Napolia. :rol:
Nek su bas izgubili. A ekipe su podjednakog kvaliteta.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

BvB09
Kontakt:

Post Postao/la BvB09 » 18 avg 2015, 22:42

Greivis je napisao/la:Kao sto je Wolfsburg bio kvalitetniji od Napolia.
Nek su bas izgubili. A ekipe su podjednakog kvaliteta.
Kakav si ti smarač get a life :salut:
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 18 avg 2015, 22:43

Veoma opasan rezultat, pogotovo sto su nasuprot Talijani.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 18 avg 2015, 22:44

Stuttgart želi Gintera? To oni odlučili u Cvajtu otići?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 avg 2015, 22:49

Steta sto onaj period dominacije u drugom dijelu nije krunisan regularnim golom jer je materijala za isti itekako bilo.

Lazio nijr nista kvalitetnija ekipa, naprotiv, djelovali su losije ali su eto ipak dosli do pobjede individualnom akcijom Keite.

Rezultat nije nedostizan ali ce za 8 dana biti vrlo tesko.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 18 avg 2015, 22:50

Bayer ovo nije smio izgubiti. Taktički jako loša utakmica, bez pravog presinga, a to nije Rogerov Bayer. Pap je smješan stoper...

Gledajući Gladbach na početku sezone, šanse da Vukovi prodaju Kevina i ovaj poraz B04, dojma sam da bi naša BL lako mogla ponovo na tri mjesta za LP.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 18 avg 2015, 22:51

Bice guravo i ovo nije trebalo (ovaj gadan rezultat). Moraju proci prvo radi sebe drugo radi bodova.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 18 avg 2015, 22:59

Mislim da možemo izreći ružnu istinu da je Serie A u najmanju ruku ravnopravna BL, ako ne i malo bolja. To je fakt, osim za one koji vjeruju u pravilo "9/10, ali bila loša večer." Tragedija je pak da je Serie A i u ovakvom klimavom stanju dostigla BL. A prije 3 sezone je to bilo teško zamislivo.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 avg 2015, 23:40

prosle godine bundes je bio jaci ali 5 6 top italijanskih ekipa su jaci nego prosle godine dok su bundesligasi na istom nivou tako da su sad na egalu... iskreno mi je drago sto je neverkusen izgubio i nadam se da ce ispasti...ja ovom klubu zelim propast i ispadanje iz lige jer ovaj klub je bolest i olicenje svega sto nevalja u danasnjem kako fudbalu tako i u zivotu opcenito....gofna koja preko veze guraju svoje omladince u repku , koja potplacuju igrace koje zele dovesti da budu buntovnici kako bi klub za koji igraju popustio i pustio ih za bagatelu(tah,oztunali,calhanoglu), kojoj priznaju golove i kad lopta ode pored gola(hoffe), klub bez imena, bez tradicije, bez navijaca i bez potencijala.nadam se da ce bayer prestati pumpati pare u ovo smece od kluba i okrenuti se ulaganju u sredinama i klubovima koji nesto znace ljudima,,,,realno je da zavrse van prva 4 ove godine a nakon toga nadam se da ce bayern, doofmund i schalke im uzeti sve sto valja i gurnuti ih u provaliju....

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 18 avg 2015, 23:46

Za ovaj poraz je isključivi krivac Rudi Voller, odnosno njegova nesposobnost da odredi šta je prioritet ovog ljeta kada su u pitanju nova imena u klubu. Ne mogu shvatiti da se toliko ganjao Aranguiz, iako na tim pozicijama ima odlične Bendera i Kramera, a s druge strane mu je odbrana ispotprosječna i preslababa za ovaj nivo natjecanja. Nakon izvlačenja parova sam i napisao nešto slično i mislio sam da će u međuvremenu neko ozbiljno ime i dovesti, al' očigledno nije bilo vremena zbog ganjanja Čileanca po Brazilu...
No, nadam se da će uspjeti proći ovo u uzvratu, al' sa ovom štoperskom postavom bit' će teško...
Joint_fc

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 avg 2015, 00:08

gruezi je napisao/la:nadam se da ce bayer prestati pumpati pare u ovo smece od kluba i okrenuti se ulaganju u sredinama i klubovima koji nesto znace ljudima
Kome god (drugom) da se okrene, taj bi klub bio obilježen sličnim ili istim epitetima kao ovim koji si ti upravo naveo za Leverkusen.
Dakle, odmorite se malo od te priče...

Što se tiče same utakmice, istrzana do bola gdje je slijepom bilo jasno ko je kvalitetniji i spremniji. Ali isto tako se dalo nazrijeti da se ovo neće dobro završiti po Leverkusen.
Valjda bude pameti i sreće u uzvratu i ova ekipa zauzme mjesto gdje joj i pripada. Ako ne, ne bih se ljutio jedino radi Rudija i nekih njegovih spletkaroša.
Vom Jäger zum Gejagten

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 avg 2015, 00:27

Kada se sve sagleda Leverkusen me razočarao igrom ponajviše. Tah i Papadopulos su loši ionako a večeras su bili kriminalni. Naprijed niko nije pravio prevagu, Bellarabi solira čitavu utakmicu i gubi lopte, Son se nije vidio, Calhanoglu ništa osim onog poništenog gola i jednog lijepog poteza na sredini terena, Kiesling upropasti čist gol. Što je najgore bilo slab presing su radili, pretrčali su gotovo jednako kao Lazio što je za jednu njemačku ekipu poražavajuće. Teško će biti u revanšu pogotovo zbog loše odbrane, pitanje je da li oni mogu odigrati bez primljenog gola :?

Treba spomenuti i strašno loše suđenje na štetu Leverkusena. Erikson i kompanija su katastrofalno sudili, onaj high kick Mauricia na Bellarabiju je bio za zatvora a Erikson mu dade samo žuti karton. Onda sljedeći napad lopta prešla liniju i trebao biti gol aut a sudija ništa ne svira i Leno skida stopostotnu priliku. Isto tako ne znam kako onaj peti sudija nije vidio čisto igranje rukom igrača Lazia koje mu se dogodilo pred očima.

A za ove kritičare Bundeslige, previše precjenjujete Seriu A a podcjenjujete Bundesligu. Velike su šanse da bundesligaši uzmu oba europska trofeja. Bayern LP a Dortmund Europa Ligu
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 19 avg 2015, 00:35, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.