adriano_leite je napisao/la:@Principatus, da li je ovo kulturan i argumentovan post?
Ovako se mozda kod tebe u kuci i firmi razgovara, pa mislite da ste kulturni, ali ovo sigurno nije kulturan nacin razgovora.
Ne kod mene se u kuci ne razgovara tako, jer nemamo glupi ljudi u kuci.
Naravno da nije kulturan nacin ako ti kazem da si glup, ali naravno da cu tako govoriti sa tobom, jer sam iskren i zato sto me smaras sa dugom offtopic pricom bez ikakve supstance. I zato sto sam ti morao nesto duplo da objasnjavam i opet ne shvacas. Zato sto si se zakacio za baustelca/firmu kao kakvo malo deriste i istresao svoju inferiornost, komplekse manje vrijednosti i neke frustracije koje me ne interesuju i to u duzim postovima koje nisam ni pravo citao.

Offtopic u cistoj verziji.
Kazem nisam terapeut. Mozda nije lijepo, ali sta cu, nemam vise toliko strpljenja sa svakim covjekom. Ovdje svratim da odmorim malo mozak koju minutu, zato laganini. Posebno kad vidim da u dijalogu ne postoji ikakva vrsta iskrene analize toga sto se kaze, nego jeftina retorika i zaobilaznje prave tematike sa obicnim i dosta prostim ad hominem napadima. Zasto da tu onda dalje diskutujem na nivou ili lijepim jezikom i prefinjenim izrazima? Who cares? Radije cu malo vrijedjati budaletine. Posebno onog mekinjara Blaza, sa takvim ljudima ne postoji lijep jezik. Na glupu glavu, kao dobar argument, je najbolji udarac.
I kazem, ako jos nesto hoces, izvoli PP, nemoramo spamati ovu temu, jer ste je pretvorili u nesto drugo, sto je izgleda i bio cilj, kada argumenti ne postoje. No kako ce postojati argumenti za glupost tipa "gledam Barcelonu". Dakle pustimo se offtopica na ovoj temi i smirimo do utakmice, i evo da pokazem da mislim iskreno: Evo ti ruza...

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.