Za navijača je sasvim normalno da pokazuje emocije, u suprotnom bi sve izgubilo smisao.Principatus je napisao/la:A sad kad nas je u Grckoj Begovic spasavao, ja sam se najezio, a inace sam hladan tip,
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Sreca je sastavni dio fudbala!!!
Kad procitam kako nas je Begovic vadio u Grckoj i onda na osnovu toga donose se neke zakljucci. Kad procitam da nas je Hajrovic spasio onda mi se povraca. Pa Slovake spasio Muha i u Zenici i u Zilini, covjek vadio nenormalno dobro da bi poslje protiv Grka usro se do vrata.
Fudbal traje 90 minuta, i neko donosi odluke i zakljucke na osnove trenutaka. Naravno trenutci odlucuju utakmice, ali u 90 minuta apogotovo u 10 tekmu ima vise takvih trenutaka. Kad se na kraju sve sabere i oduzme onda ipak slika izgleda skroz drugacija sto nakraju i zavrsna tabela pokazuje. Naravno da ima kriticnih trenutaka, ali to je sastavni dio fudbala.
Kad procitam kako nas je Begovic vadio u Grckoj i onda na osnovu toga donose se neke zakljucci. Kad procitam da nas je Hajrovic spasio onda mi se povraca. Pa Slovake spasio Muha i u Zenici i u Zilini, covjek vadio nenormalno dobro da bi poslje protiv Grka usro se do vrata.
Fudbal traje 90 minuta, i neko donosi odluke i zakljucke na osnove trenutaka. Naravno trenutci odlucuju utakmice, ali u 90 minuta apogotovo u 10 tekmu ima vise takvih trenutaka. Kad se na kraju sve sabere i oduzme onda ipak slika izgleda skroz drugacija sto nakraju i zavrsna tabela pokazuje. Naravno da ima kriticnih trenutaka, ali to je sastavni dio fudbala.
Jedin koji zadovoljava kriterijume koje si naveo je Veroljub Salatić i on je taj DM kakvog spominješ koji je okrenut defanzivnim zadacima(tvrd u duelu i "prljav" po potrebi). Ovi ostali koje si spomenuo su CM (pa i Gudelj) dok su Kolašinac i Bešić odbrambeni i rijetko su igrali DM. Bešić je poziciju DM samo igrao protiv najjačih (i najbogatijih) mađarskih klubova Debrecina i Videotona gdje je njegov Ferencvaroš glatko poražen, a Kolašinac je DM igrao samo par puta i to kad bi ulazio u finišu utakmice. Hadžić i Sušić su češće igrali na poziciji DM, ali ostaju primjedbe koje si naveo plus nisu onakav tip veznog kakav si naveo da nam treba.MaksuzBaksuz je napisao/la:mambabalkan je napisao/la: A u prici gdje je pape coban ti mozes samo glumit ovcu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo je najbolje sto sam odavno na forumu procito!!!
Za DMa po mom nekom razmisljanju: Nama treba neko ko je borben, ko zna biti prljav i tvrd u duelima, neko ko ima fizicke prespozicije (ne kao Medo ili mali Prcic - oni su previse mehki), neko ko zna napraviti takticki faul, neko ko zna citati igru i ko zna se defenzivno kretati. Sve ostalo je "add on" (znaci dobro ako ima, ako nema nikom nista). Za sad je to odlicno odradjivao Zahirovic, ali neigranje u klubu je momka totalno izbacilo iz takta.
Do moze to odigrati:
Salihovic? keptican sam, ima dobra pluca ali fali mi ono prljvo, ipak je on ofenzivac
Kolasinac? Ima tvrdnjocu, grubost! Fali mu mozda malo iskustvo.
Hadzic? Ima iskustvo na toj poziciji. Ima fizicke prespozicije. Nema iskustvo na internacijonalnoj sceni i u velikim utakmicama
Susic? nevjerujem, iako ima tjelo i zilav je.
Besic? Vazi isto kao i za Hadzica
Gudelj? Nisam ga gledo, nemogu ocjeniti
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Nije bas tako jednostavna situacija. Reko bi 60% nepotizam, 40% nijePrincipatus je napisao/la:Fakat je, da je to nepotizam. Tacka.

Ako se mali pokaze kao igracina i u buducnosi napravi solidnu karijeru onda fakat da nije nepotizam. Ako propane onda ce bas ostati nepotizam (iako mozda i nije bio, ali ce biti mrlja na Papetu).---> SBBKBB ..... zato strpiti se malo, pa cemo vidjete na cemu smo, da nenagadjamo ovdje beze.
Neznam zasto toliko covjek rizikuje svoju dosad tesko steklu reputaciju ako nije uvjeren u malog.
Muha ih spasavao, ja sta je, nizale se sanse za sansom, kako u Zenici tako i u Zilini...
Da nije bilo Hajrovica sad bi prdili u frulu...

- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Krivaja je napisao/la: Jedin koji zadovoljava kriterijume koje si naveo je Veroljub Salatić i on je taj DM kakvog spominješ koji je okrenut defanzivnim zadacima(tvrd u duelu i "prljav" po potrebi). Ovi ostali koje si spomenuo su CM (pa i Gudelj) dok su Kolašinac i Bešić odbrambeni i rijetko su igrali DM. Bešić je poziciju DM samo igrao protiv najjačih (i najbogatijih) mađarskih klubova Debrecina i Videotona gdje je njegov Ferencvaroš glatko poražen, a Kolašinac je DM igrao samo par puta i to kad bi ulazio u finišu utakmice. Hadžić i Sušić su češće igrali na poziciji DM, ali ostaju primjedbe koje si naveo plus nisu onakav tip veznog kakav si naveo da nam treba.
Salatic je taj tip igraca, ali izgleda da ga Pape nece zvati zbog nekih nama (manje vise) nepoznatih razloga.
Cini mi se da nece da narusi atmosferu u timu sa tim igracem, posto je ovaj ostavio dojak da je se javio samo radi interesa i putovanja na SP (inace ga boli k. za Bosnom). Dodatno mozda nezeli jos nekoga u ekipi ko bi se suprostavio Spahic-Dzeko-kompaniji i time ugrozio strukture u ekipi (ipak ce se Salatic tesko pustiti poklopiti i biti doljni kao jedan iskusan igrac). Radije znaci nekoga mladjeg ko ce lakse dopustiti da bude donji u hirarhiji...ovo je moje misljenje!
- Principatus
- Kontakt:
Zagazio 60% u g*vna ili 100%, tu je to negdje. Smrdi i jedno i drugo. Samo nekima vise, pa se zale, a drugi pokusavaju da se ubjede kako mirise na cvjece.MaksuzBaksuz je napisao/la:Nije bas tako jednostavna situacija. Reko bi 60% nepotizam

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
- Kontakt:
Pa ne može ga zvati, treba Tinčeka isprobati.MaksuzBaksuz je napisao/la:Salatic je taj tip igraca, ali izgleda da ga Pape nece zvati zbog nekih nama (manje vise) nepoznatih razloga.Krivaja je napisao/la: Jedin koji zadovoljava kriterijume koje si naveo je Veroljub Salatić i on je taj DM kakvog spominješ koji je okrenut defanzivnim zadacima(tvrd u duelu i "prljav" po potrebi). Ovi ostali koje si spomenuo su CM (pa i Gudelj) dok su Kolašinac i Bešić odbrambeni i rijetko su igrali DM. Bešić je poziciju DM samo igrao protiv najjačih (i najbogatijih) mađarskih klubova Debrecina i Videotona gdje je njegov Ferencvaroš glatko poražen, a Kolašinac je DM igrao samo par puta i to kad bi ulazio u finišu utakmice. Hadžić i Sušić su češće igrali na poziciji DM, ali ostaju primjedbe koje si naveo plus nisu onakav tip veznog kakav si naveo da nam treba.
Pretpostavljam da će i za Gudelja naći sličan razlog za nepozivanje. Daj Bože da griješim.
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
- Principatus
- Kontakt:
Taman da se sprijatelji sa Tinom. Dobro ja zaboravio: Tino je promijenuo drzavljanstvo naslijepo, jer nije mogao drugacije, srce patriotsko. Mozete sebi zamisliti, momak poooojma nije imao da ce biti pozvan.MaksuzBaksuz je napisao/la:Cini mi se da nece da narusi atmosferu u timu sa tim igracem (Salaticem), posto je ovaj ostavio dojak da je se javio samo radi interesa i putovanja na SP

Nego ovi drugi nek se drze tog redoslijeda i Papetove dosljednosti.
Prvo papire, pa onda razgovori uopste sa selektorom.

Pa tako nikako da skontam ovog Tankovica tamo u EPL. Sto ima sigurno mjesto u Svedskoj repki.
Sto on ne mijenja tako "naslijepo" ko nas patrijota Tino koji nema mjesta u Belgiji?
Sram da ga bude tog Tankovica.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Batko je napisao/la:Muha ih spasavao, ja sta je, nizale se sanse za sansom, kako u Zenici tako i u Zilini...![]()
Moje misljenje je da je ovo absolutno primitivno misljenje. To pokazuje kolike fudbalske strucnjake imamo na forumu.

Da nebi Spahe da produzi loptu kod kornera nebi bilo 1:1. Da nebi Bisce da ga uvali preko linije nebi bilo 1:1. Da nebi Mikseta koji ivede korner nebi bilo 1:1. Da nebi Vede da odigra dupli pas nebibilo 1:2. Da moje nene ima muda bila bi moj djedo.
Pito sam u nekoloiko navrata ove specijaliste ovdje da nas prosvjetle gdje to stekose svoje reputacije da mogu tako jednostavno da zakljuce ko je dobar igrac i trener!!! Dosad am procito samo jedan odgovor (covjek makar igra u federalnoj ligi, pa ima kontakta sa fudbalom i razumjese koliko toliko u struku)
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Principatus je napisao/la:Zagazio 60% u g*vna ili 100%, tu je to negdje. Smrdi i jedno i drugo. Samo nekima vise, pa se zale, a drugi pokusavaju da se ubjede kako mirise na cvjece.MaksuzBaksuz je napisao/la:Nije bas tako jednostavna situacija. Reko bi 60% nepotizam
Ovo i jeste za kritikovati i mora se pravdati za to. Nije mu to trebalo jer smrdi na nepotizam (iako kako vec napisa mozda i nije, ali cim smrdi na to, onda vec i nevalja), i absolutno svacam sve kritike (pljuvanje ne).
Ipak da nebi prebrzo donosio neke odluke sacekacu malo (sjetim se samo kako su neku pljuvali po Izetu a sad mu isti stope ljube). Netreba sa nicim zuriti, sve polako, sve ce doci na svoje.
- Principatus
- Kontakt:
Vidi jos nemam pravo da letim avion, mozda uradim ovu manju dozvolu jednog dana. Nemam reputaciju u tom smjeru dakle. Nula. No kad udjem u avion, a pilot pjan, smrdi na alkohol i nemoze stojati na nogama i prica gluposti, veze sa vezom nema. Ja cu se jaro hvatati nogu i sto dalje, dok ces ti sjesti lijepo u jet i onako smireno i mumljati: "Otkud covjeku reputacija da govori ko je kakav pilot."MaksuzBaksuz je napisao/la:Pito sam u nekoloiko navrata ove specijaliste ovdje da nas prosvjetle gdje to stekose svoje reputacije

Ne treba za to "reputacija" kad su drske i bezobrazne stvari u pitanju, tu je dovoljan zdrav covjeci razum.
Razumijes?

Bio ti je i Spaha i Vedo i Bico, ali niko ga ne znade metnuti za pobjedu osim Izeta, kako ti je tako ti je, htio ti to priznati ili ne, Izet i Bico su nas odveli na SP, da nije njih, danas ne bi ni imali taj argument otisli smo na svjetsko...MaksuzBaksuz je napisao/la:Batko je napisao/la:Muha ih spasavao, ja sta je, nizale se sanse za sansom, kako u Zenici tako i u Zilini...![]()
Moje misljenje je da je ovo absolutno primitivno misljenje. To pokazuje kolike fudbalske strucnjake imamo na forumu.![]()
![]()
![]()
Da nebi Spahe da produzi loptu kod kornera nebi bilo 1:1. Da nebi Bisce da ga uvali preko linije nebi bilo 1:1. Da nebi Mikseta koji ivede korner nebi bilo 1:1. Da nebi Vede da odigra dupli pas nebibilo 1:2. Da moje nene ima muda bila bi moj djedo.
Pito sam u nekoloiko navrata ove specijaliste ovdje da nas prosvjetle gdje to stekose svoje reputacije da mogu tako jednostavno da zakljuce ko je dobar igrac i trener!!! Dosad am procito samo jedan odgovor (covjek makar igra u federalnoj ligi, pa ima kontakta sa fudbalom i razumjese koliko toliko u struku)
Stvarno ne mogu da razumijem ni shvatim, taj odbrambeni mehanizam kod vas, pa frajer nas pravi budalama od amerike i lafo on je dobar.
Ma vodite ga kuci ako je dobar ...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Kako te nije sramota napisati ovo boldirano. Pa vrjedjas time sve ostale reprezentativce. Je-bes Dzeku, Ibisevica, Spahica i sve ostale i to bas na onaj seljacki primitivni nacin. Ovo me totalno nervira.bhsport je napisao/la: Bio ti je i Spaha i Vedo i Bico, ali niko ga ne znade metnuti za pobjedu osim Izeta, kako ti je tako ti je, htio ti to priznati ili ne, Izet i Bico su nas odveli na SP, da nije njih, danas ne bi ni imali taj argument otisli smo na svjetsko...
Stvarno ne mogu da razumijem ni shvatim, taj odbrambeni mehanizam kod vas, pa frajer nas pravi budalama od amerike i lafo on je dobar.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Principatus je napisao/la:Vidi jos nemam pravo da letim avion, mozda uradim ovu manju dozvolu jednog dana. Nemam reputaciju u tom smjeru dakle. Nula. No kad udjem u avion, a pilot pjan, smrdi na alkohol i nemoze stojati na nogama i prica gluposti, veze sa vezom nema. Ja cu se jaro hvatati nogu i sto dalje, dok ces ti sjesti lijepo u jet i onako smireno i mumljati: "Otkud covjeku reputacija da govori ko je kakav pilot."MaksuzBaksuz je napisao/la:Pito sam u nekoloiko navrata ove specijaliste ovdje da nas prosvjetle gdje to stekose svoje reputacije![]()
Ne treba za to "reputacija" kad su drske i bezobrazne stvari u pitanju, tu je dovoljan zdrav covjeci razum.
Razumijes?
Da svjet je crono-bjel! Pustimo te bajke i ostanimo pri fudbalu.
I ja kad vidim da mi ti pricas kako pilot pijan (uostalom SBBKBB) vidim da nemas pojma da taj pilot nebi mogo ni doci do avijona bez prolaska kroz neke kontrole. Imaju tu i stjuardese, co-pilot, tehnicari sa kojim je Pilot zaduzen da pregleda avion,, a svima u interesu sigurnost (uostalom i licna kao u slucaju ca i stjuardesa). Znaci nemas pojma o cemu pises, vazno je da pises. Tako i u fudbalu nabrajate samo budalastinje, nigdje logike, nigdje znanjo o materiji.
Koga me sramota ba, da nije njih dvojice danas ne bi to gledali sto gledamo. Imali smo Dzeku, Spahica i ostale protiv Portugala pa sta bi?MaksuzBaksuz je napisao/la:Kako te nije sramota napisati ovo boldirano. Pa vrjedjas time sve ostale reprezentativce. Je-bes Dzeku, Ibisevica, Spahica i sve ostale i to bas na onaj seljacki primitivni nacin. Ovo me totalno nervira.bhsport je napisao/la: Bio ti je i Spaha i Vedo i Bico, ali niko ga ne znade metnuti za pobjedu osim Izeta, kako ti je tako ti je, htio ti to priznati ili ne, Izet i Bico su nas odveli na SP, da nije njih, danas ne bi ni imali taj argument otisli smo na svjetsko...
Hvala Bogu pa ga Izet zabi i odvede nas tamo, taj isti Dzeko se nije vidio u dvomecu sa slovacima, njega treba da bude stid toga a ne mene!
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
bhsport je napisao/la:Koga me sramota ba, da nije njih dvojice danas ne bi to gledali sto gledamo. Imali smo Dzeku, Spahica i ostale protiv Portugala pa sta bi?MaksuzBaksuz je napisao/la:Kako te nije sramota napisati ovo boldirano. Pa vrjedjas time sve ostale reprezentativce. Je-bes Dzeku, Ibisevica, Spahica i sve ostale i to bas na onaj seljacki primitivni nacin. Ovo me totalno nervira.bhsport je napisao/la: Bio ti je i Spaha i Vedo i Bico, ali niko ga ne znade metnuti za pobjedu osim Izeta, kako ti je tako ti je, htio ti to priznati ili ne, Izet i Bico su nas odveli na SP, da nije njih, danas ne bi ni imali taj argument otisli smo na svjetsko...
Hvala Bogu pa ga Izet zabi i odvede nas tamo, taj isti Dzeko se nije vidio u dvomecu sa slovacima, njega treba da bude stid toga a ne mene!
Jesi ti skonto da fudbal igraju 11 igraca, a nekad i oni sto su na klupi udju i donesu neke promjene ili si previse plitak za to????? Jesi ti skonto da u kvalifikacijama ima 10 utakmica. Jesi ti skonto da igraci imaju los dan, da nekad ima treme, da nekad i rezervni igrac odluci neku tekmu (zato i imas rezervne igrace)???
A ne ti to nisi skonto, kako ja vidim. Za tebe je tenis i fudbal isto.
Haha, jesam ali ti i tvoj selektor nikako da skontate. Treba nam sirina zbog toga i da nismo imali Izeta na klupi, da je usao Sesar ili Ibricic danas bi plakali ovdje.
Reko sam ti fino Dzeko se nije vidio u tom dvomecu i da nije Izetove ljevice danas bi plakali svi zajedno.
Ko je kriv za to sto je u dvije tekme Kozak pojeo Susica za dorucak ostavljam tebi za razmisljanje ...
Sutra ce ti na SP trebati taj dzoker sa klupe, a ti ga neces imati, jer nemamo treceg spica, nema Hrgote, Tankovica, Mahmutovica, ta sta ce nam, to je logika selektora i tebe takvog kakav si.
Reko sam ti fino Dzeko se nije vidio u tom dvomecu i da nije Izetove ljevice danas bi plakali svi zajedno.
Ko je kriv za to sto je u dvije tekme Kozak pojeo Susica za dorucak ostavljam tebi za razmisljanje ...
Sutra ce ti na SP trebati taj dzoker sa klupe, a ti ga neces imati, jer nemamo treceg spica, nema Hrgote, Tankovica, Mahmutovica, ta sta ce nam, to je logika selektora i tebe takvog kakav si.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
bhsport je napisao/la:Haha, jesam ali ti i tvoj selektor nikako da skontate. Treba nam sirina zbog toga i da nismo imali Izeta na klupi, da je usao Sesar ili Ibricic danas bi plakali ovdje.
Nikad nisam bio protiv kvalitetnih novih imena. Nikad necu biti. Nazalost tih kvalitetnih imena nema puno. Arslanagic i Gudelj bi po nekoj logiki trebali biti sljedeci u repki. Trener mora odrediti ko se uklapa u ekipu ko ne, nemozemo mi sa strane imati uvid u neke stvari.
Tankovic jos mlad, nevjerujem da ti tal momak moze donjeti neki preokret. Mahmutovic povrjedjen i nema sta vise oko njega se diskutirati. Hrgota vjerovatno ni nemisli o nama. Ja sam misljenja da i kad Dzeki i Vedo imaju los dan jos uvjek su bolji od nekih imena sto se ovdje pominju.
I pusti se toga SBBKBB, ko zna mozda bi ga Dzeko u 95 zabijo sa centra. Dzeko taj dan nije bio toliko los. Safet imo srecnu ruku i uveo prave igrace u pravom momentu. Volje ekipe je bila tu, zelila se pobjeda. Nervoza je bila u ekipi zadnje 4 utakmice. Pa u svakoj drugoj situaciji mi bi pomeli ove Levate u zadjoj tekmu sa 4 ili 5 komada, ali taj dan je sve bilo drugacije. Moramo se i Vedi zahvaliti sto stavi nogu i ubaci ga preko linije.
Pa moras biti dobro opaljen u glavu pa tako nesto reci. Inace je Bico sam postao standardan u reprezentaciji, a Izet se sam zamjenio protiv Slovacke, a Dzekinih 10 golova cemo popisati, kao i Vedinih 9 ako se ne varam. Yebo 2 gola Edina Dzeke protiv prvog favorita u grupi,te yebo one silne asistencije Misimovica.Popisaj one silne odbrabne Begovica, kao i izbijanja Spahica. Popisaj onu asistenciju Dzeke i onaj gol Vedada protiv Litvanije. Inace je Selektor Slovacke pokazao strucnost Papetu, odveo je Slovake na SP, a Bosna je ostala kuci. PAMETI LIJEPA NIPOSTO NISI SKUPA. Da smo ZATUPLJEN narod, oslikava nam se na drzavi, jer je evo 20 godina u qrcu,jer biramo evo 20 godina guzalje koji nas kradu.MaksuzBaksuz je napisao/la:Kako te nije sramota napisati ovo boldirano. Pa vrjedjas time sve ostale reprezentativce. Je-bes Dzeku, Ibisevica, Spahica i sve ostale i to bas na onaj seljacki primitivni nacin. Ovo me totalno nervira.bhsport je napisao/la: Bio ti je i Spaha i Vedo i Bico, ali niko ga ne znade metnuti za pobjedu osim Izeta, kako ti je tako ti je, htio ti to priznati ili ne, Izet i Bico su nas odveli na SP, da nije njih, danas ne bi ni imali taj argument otisli smo na svjetsko...
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Trenutno korisnika/ca: Maverick, NerminFatic i 21 gost.