FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

C.Ronaldo_9
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la C.Ronaldo_9 » 15 mar 2010, 14:25

boccaccio je napisao/la:
drop je napisao/la:I još nešto... mladi Đip nije želio potpisati ugovor sa Željom , a nuđen mu je još na pocetku sezone.
Valjda momka neko "savjetuje" od rodbine ili je tražio da odmah bude prvi napadac kluba ili nešto trece.
On vjerovatno misli da je novi Messi,pa nek mu je sa srecom u Sampdoriji.
U pravu si da mu je bio nudjen ugovor,ali mu je bio nudjen na 7 godina...mislim da bi to bilo ko tesko prihvatio...u svakom slucaju on je tek otisao na probu i pitanje je hoce li zadovoljiti ukuse sampdorije,mozda ipak dobijemo drugu sansu za novi potpis...ne treba kriviti ni momka ni upravu po meni,uprava je prepoznala dobrog mladog igraca i pokusala a ovaj nije htio da se to realizuje,vjerovatno pomisljajuci da je on novi Dzeko,jer ga trenutno gleda na tv,a zna da se Dzeko i nije bas dobro proveo u Zelji...medjutim svaki dobar igrac kad tad pronadje svoj put za inostranstvo,ali Djip nije imao sluha za klub u kojem su ga usmjeravali i poducavali...steta...Djip bi trebao ipak znati da se jedan Dzeko napravi jednom u 20 godina,volio bih da uspije u svojim namjerama,ali trebao je dvije tri godine pokusati kod nas...nema veze,bice jos igraca,vazno je da ih stvaramo

Pa nudjen je i Colicu pa je Colic razgovarao i prihvatio ugovor na manji vremenski period, i niko mu nije garantovao da ce igrati u prvih 11, momak je otisao povrijedjen na prvi dio ljetnjih priprema, poslije se oporavio i pokazao da vrijedi i izborio se za mjesto.....
A Durak i Hasanovic koji su talenti kao ovaj Djip su isto tako otisli iz Zelje pa ih nigdje nema, a ja mogu samo za ovog Djipa reci da lik misli da je bolji od C.Ronalda. A tako se ne postaje igrac
IBRAHIM ŠEHIĆ JEDAN JE OD NAS..........

ANER KASAPOVIC 1979-2005

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 15 mar 2010, 14:35

Ma nema od njega nista cim je on umislio u 18-19 godini da je igracina velika, takvi brzo propadaju, ali eto zelim mu sve najbolje i da uspjedne.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 15 mar 2010, 14:49

Colic je to shvatio drugacije i evo ga tu gdje jeste,i vremenom ako nastavi ovako prodace se kako treba,Djipa je ponijelo i to je to,da li ce momak uspjeti u buducoj eventualnoj karijeri to je nemoguce reci,mozda ce proci deset puta bolje nego Colic...mislim da je Colic realnije pogledao na buducnost i tu lezi razlika izmedju nih dvojice...ja bi bio prezadovoljan ako bi godisnje uspjeli zadrzati po jednog "Colica" i uvesti ga lagano u prvi tim,na tome treba raditi,a likovi poput Djipa mogu dobro proci a mogu se vratiti kao Hasanovic,to je rizik koji su njihovi roditelji prije svega uzeli na sebe,ja ih ne krivim zbog toga,bitno je da ove realno dobre igrace prepoznamo i pokusamo iznijeti u prvi tim,a to nazalost nece biti uvijek moguce prvenstveno zbog roditelja...meni je uprava ok zbog toga sto su pokusali i dali mu opciju,e sad nije bila ni realna opcija nuditi talentu ugovor na toliko godina,znajuci kakva je situacija u nasoj zemlji i kako djeca vec sa 20 godina hoce da igraju u bayernu ili fiorentini itd...mada sumnjam da bi mali pristao i da su mu ponudili 2 godine,to nije bila u stvari moja poenta u prijasnjem postu,samo sam iznio cinjenicu
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 15 mar 2010, 14:54

Pa vidis mu slike Ronaldo pravi :D :D :D , skontace i on da se zajebo, pa ce se ko i hasanovic vratit, znaju i oni da iako propadnu uvijek se mogu vratit u BiH

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 15 mar 2010, 15:00

Jedan bivši igrač ŽELJE je bio zamoljen nedavno od jednog stranog kluba da ga pogleda. Igrali protiv Zrinjskog i dobili 2:1, on dao oba gola. Kaže da se nije trudio, da je bio nezainteresovan. A i čuo sam da se i na treninzima šeta po terenu, kao prava zvijezda. Jeste da ovo ne mora ništa da znači, ali govori dosta o njegovom karakteru, kao i ona gore slika. Ja sam ga jednom gled'o protiv kadeta Širokog i bio je loš. Jednom izaš'o na golmana sam i odlučio da odigra petom na igrača u goroj poziciji, bez ikakvog osjećaja i orjentacije. Ostatak utakmice se nije vidio. Ekstra bio neki visoki plavi veznjak, lijevak. Mislim da se Zolotić preziva i da je potpisao stipendijski ugovor. I bio je još jedan dominantan polušpic, brz, tehničar, al' ne znam kako se zove. Crna kosa, bijele kopačke. Elem, imamo još talenata, što je najvažnije.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

WeLLy
Kontakt:

Post Postao/la WeLLy » 15 mar 2010, 15:01

Paionako cesevise prodavati ova nova Škoda sto lici na djipa,nego ovaj momak...Ha ya...

Sad sto se tice njega,Amar ga nije htio jer ne zna da vodi loptu lijevom nogom,a Djip mu je rekao" Ako treba vodit cu je i glavom."

Nek ide ko ga j...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 15 mar 2010, 15:07

Baotić rezerva Grahovcu u Otelul Galatiju. Obojica bivši golmani ŽELJE.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 15 mar 2010, 15:11

Ma nije Messi nek ide...
...nisu mogli da te ugase!!!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 15 mar 2010, 15:22

frajer da nije brz bio bi kita. al nek mu je sa srecom.

C.Ronaldo_9
Kontakt:

Post Postao/la C.Ronaldo_9 » 15 mar 2010, 15:28

Željovac je napisao/la:Baotić rezerva Grahovcu u Otelul Galatiju. Obojica bivši golmani ŽELJE.

Ovi postali bas ''nasa kolonija'' jos su Sipovic i Hodzurda tamo iz Zelje i onaj Stevo Nikolic iz Modrice(ako se ne varam da je igrao tamo)
IBRAHIM ŠEHIĆ JEDAN JE OD NAS..........

ANER KASAPOVIC 1979-2005

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 15 mar 2010, 15:32

ma zeljo je zeljo nek ide u guzicu sto se mene tice
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 15 mar 2010, 15:33

samo se nadam ako već ode u sampdoriju da će Željo za promjenu dobiti poštenu cifru :roll:
dosta nam je više štilića, džeke i cocalića koji su otišli za kikiriki. trebamo se ugledati na dinamo zagreb. oni imaju takav menadžment da mogu da izvinete pod muda bubrege prodati...
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 15 mar 2010, 15:35

ma ovo su krivi roditelji 90% daj dijete odma u inostranstvo svi misle preko noci se dzeko postaje...a sigurno bi kod Amara, Dine, Memica napredovo jos vise...
Zadnja izmjena: 19TM87, dana/u 15 mar 2010, 16:31, ukupno mijenjano 2 puta.
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 15 mar 2010, 16:04

Vodio je Amar i razgovore sa njim i sa roditeljima al' djaba,nek' mu je sa srecom,sjetit' cemo ga se radi onih kompenzacija kad bude aktuelan...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 15 mar 2010, 16:21

ide 4 dana na probu pa ako zadovolji vraca se u Zelju do punoljetstva, a onda tek ide u Genovu tako sam ja to skontao...

uostalom ako ne trci i seta se po terenu kao sto mnogi kazu sumnjam da ce zadovoljiti....

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 15 mar 2010, 16:35

Željovac je napisao/la:Baotić rezerva Grahovcu u Otelul Galatiju. Obojica bivši golmani ŽELJE.
Ovoga ne spominji -.-' Igrac (nas) izvodi korner on na centru :mrgreen:
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 15 mar 2010, 16:40

Baltazar je napisao/la:ide 4 dana na probu pa ako zadovolji vraca se u Zelju do punoljetstva, a onda tek ide u Genovu tako sam ja to skontao...

uostalom ako ne trci i seta se po terenu kao sto mnogi kazu sumnjam da ce zadovoljiti....
on ti je ufuran ko ronaldo a seta ko ibrahimovic. pravi opis. uglavnom ima i boljih. al je brzina drama.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 15 mar 2010, 16:44

Sad sa treninga...Bogicevic uigravan na stoprskoj poziciji (zajedno sa Bajićem) u prvom timu.,tako da ce njih dvojica najvjerovatnije zapoceti susret za Zvijezdom.
Inace,Amar je održao pravu lekciju ovim iz prvog tima...ne znam šta se pricalo (deleko od naših ušiju :mrgreen: ) ali bilo je žestoka prozivka jedno 15 minuta...skupio ih sve ispred sebe i osuo paljbu :lol:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 15 mar 2010, 17:00

Tekst koji je postavio neko na sax forumu. Iz "Slobodne Bosne" ;)

"Uskoro ce 25 obljetnica najtuznijeg dana (nakon paljevine stadiona) za navijace zeljeznicara. dakle, 25 aprila je 25 godian od polufinalne utakmice Kupa Uefa zeljo - videoton, u kojoj je zeljo ispao u 88. minuti golom covjeka koji se zove joszef csuhay. dvadeset pet godina kasnije, csuhay zivi mirnim zivotom trenera u gradicu u blizini fehervara i ovako se sjeca tih dana: „I danas se jasno sjećam trenera Željezničara, Ivice Osima, kako se hvata za glavu nakon mog gola. Mislim da je izvanredan trener, koliko znam, kasnije je u karijeri imao lijepe rezultate u Grazu, što znači da taj neuspjeh sa Željezničarom nije imao negativan efekat na njegovu karijeru. Sjećam se da smo, u odnosu na ostale utakmice koje smo igrali u Kupu UEFA, taj meč u Sarajevu igrali veoma slabo i činilo se kako će za Želju biti lako da prođe u finale. Izgledalo nam je da će nas pobijediti bez ikakvih problema.“

„Znam da mnogi to žele čuti od mene. Da, iako je prošlo mnogo godina, i dan-danas se sjećam tog gola. S druge strane, to nije nikakvo iznenađenje jer se bek može sjetiti svih golova koje je ikada postigao u karijeri. A ja ih nisam postigao mnogo. No, da vam iskreno kažem, još uvijek, i nakon 25 godina od te utakmice, mislim da je Željezničar mogao proći dalje da su njegovi igrači bili samo malo više profesionalniji. Mislim, prerano su se počeli radovati, odmah nakon što su postigli drugi gol i već tada su mislili da je utakmica gotova. No, to je nogomet. Tih posljednjih deset minuta mi smo krenuli u žestoke napade bez ikakvog straha, jer više nismo imali ništa izgubiti. I posrećilo nam se.“
kaze da je tek kasnije shvatio sta je njemu i njegovim suigracima uspjelo u sarajevu
„Kao što sam već rekao, bekovi ne postižu mnogo golova u akrijeri, tako da je normalno što smo oduševljeni svaki put kada to uspijemo. To također važi i za mene, bio sam neopisivo sretan. Međutim, tek sam kasnije shvatio koliko je zapravo taj gol nama bio važan. Godinama nakon te utakmice u Sarajevu shvatio sam da sve utakmice koje smo do tada odigrali, sve pobjede koje smo postigli, ne bi značile ništa da nije bilo tog gola. I nikada ne bi igrali finale protiv Reala. Posebice što je, po mom mišljenju, nakon te utakmice uslijedio pad mađarskog fudbala. Danas mađarski klubovi mogu samo sanjati da igraju u finalu nekog međunarodnog takmičenja.“
sjeca se i danas nekoliko igraca zelje
„Nažalost, iako ih se sviju sjećam, zaboravljam imena igrača. No, još se uvijek mogu sjetiti Baždarevića i Škore. Bilo je zaista mnogo izvanrednih igrača u Željezničaru tih dana, znam da su mnogi od njih postali dobri treneri i napravili bolje karijere nego što smo uradili. Ipakk, morate znati da je '80-ih iz Mađarske bilo mnogo, mnogo teže otići vani nego što je to bio slučaj sa jugoslovenskim nogometašima.“ vise u zadnjem broju SB

ako ima neko pretplatu na slobodnu bosnu, nek postavi ako ima još :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 15 mar 2010, 17:32

Seyo_TM je napisao/la:ŽELJEZNIČAR - ZVIJEZDA
Sarajevo, 17.03.2010. 18.00

G. Sudija: Prošić Eldis (Cazin)
A 1: Prošić Elvis (Cazin)
A 2: Grabus Elvir (Travnik)
4: Golać Edin (Banovići)
Delegat: Nakić Veselin (Zavidovići)
Kont.suđenja: Prtvar Dragan (I.Sarajevo)
bistrikboy je napisao/la:slika
ti ko pocetnik :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Hazre i 50 gostiju.