FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

k3lla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la k3lla » 29 dec 2013, 21:35

Željo, Vaša prva ljubav. Često govorite da ćete se kad tad vratiti i trenirati Želju.

Jako teško je raditi trenerski posao u Bosni i Hercegovini. Jednostavno, pojavljuju se problemi sa kojima se nismo sretali 80-ih godina kada sam igrao u Želji. Ipak, ni to nije ono najgore. Previše je ljudi u klubovima kojima uopšte nije mjesto u fudbalu. Tu dolazi i kvalitet lige koji je sve slabiji. Ovo je, prije svega problem države, koja po mom mišljenju, ne želi dobro fudbalu niti sportu općenito jer ne ulažu ništa u razvoj sporta. Na kraju, ispaštaju mladi igrači, talenti, preko čijih leđa se vodi jedna politička borba. Gdje će završiti naša mladost, djeci ne dajemo izbor niti alternativu. Nemaju terene ni igralište, nemaju ništa. Meni niko ne može objasniti da je nemoguće obezbijediti terene za treniranje.Željo je moja ljubav,velika ali sada su drugi ljudi tamo i ja im želim uspijeh.

I navijajte za Želju , sa osmijehom je na kraju rekao legenda,plava desetka,Mehmed Baždarević.

Veliki Mehmed Meša Baždarević.
Zadnja izmjena: k3lla, dana/u 29 dec 2013, 21:43, ukupno mijenjano 1 put.
Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001

Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 29 dec 2013, 21:38

DzoleZeljo je napisao/la:
Buu je napisao/la:
Buba00 je napisao/la:OVO STO PISEM CISTO ME ZANIMA INFORMATIVNO DA LI BI NAVIJACI I SIMPATIZERI PRIHVATILI , CISTO ONAKO VASE MISLJENJE.... OVO PONAVLJAM NEMA VEZE SA ISTINOM...

FK RED BULL ZELJEZNICAR
Stadion: Red Bull Arena
Kapacitet: 32.000 gledatelja
Uprava: Upravni odbor i sve odluke donosi Red Bull , sta vi mislite !? Da li bi navijaci dozvolili promjenu grba , imena kluba i stadina i upravljacke strukture... Kao sto je RB Salzburg , RB Leipzig , RB New York !? S time da naprave pravi stadion , nevidjen na ovim prostorima pozzz

Samo sponzor
**** mogu oni da uloze, ali ne vidim toliko poentu price oko mijenjanja grba, boje itd...

Neka naprave Arenu, i sta ce se zvati RB Arena. Na nasim dresovima, majicama, obevezno ce biti sponzor istaknut i gotova stvar.

Sto se tice odluka, ako su oni vec ulozili lovu, oni ce da vladaju...

Prosto jednostavno..

@junuz23 - TIm ti gubi Hasetov turnir a ti presretan. Vidim prodali ste dusu samo tako..

Sarajevo 2:5 Zeljeznicar

rece covjek ranije, pristao bih ja na ime stadiona i Zeljeznicar RB al na odredjeni vremenski period, grb nebih dao

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 29 dec 2013, 21:43

da nam ponude da nas kupi florentino perez ja bi to odbio, **** te taj fudbal ;)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 29 dec 2013, 21:49

ja jesi ti opsjednut Željom, drama, jesi siguran za koga ustvari navijaš

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 29 dec 2013, 22:28

Najmlađi Željovci dobili svoje paketiće

http://fkzeljeznicar.ba/najmladi-zeljov ... tice/7629/" onclick="window.open(this.href);return false;

Bravo za organizatore i sve koji su učestvovali, djeca, roditelji, Kike!

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 29 dec 2013, 23:21

fedeltafrotta je napisao/la:da nam ponude da nas kupi florentino perez ja bi to odbio, **** te taj fudbal ;)
nije to bas tako kao sto ti razmisljas :D ja bi sve dao da nas neko moze kupiti,ali nema jos tog zakona o privatizaciji,jer ako bi neko donio klubu pare i uspjeh,sto da ne,ali naravno sve u mjerama nekim,bez mjenjanja imena kluba,boje dresova, i onoga sto je krojila historija
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 30 dec 2013, 00:01

izgleda da je pitanje oko foruma na zvanicnoj stranici dogma... ne smije se pitati....
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 30 dec 2013, 00:02

old school je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:da nam ponude da nas kupi florentino perez ja bi to odbio, **** te taj fudbal ;)
nije to bas tako kao sto ti razmisljas :D ja bi sve dao da nas neko moze kupiti,ali nema jos tog zakona o privatizaciji,jer ako bi neko donio klubu pare i uspjeh,sto da ne,ali naravno sve u mjerama nekim,bez mjenjanja imena kluba,boje dresova, i onoga sto je krojila historija
Prvo da napisem da dolazim u miru. :mrgreen: Previse imam godina da bih se spustao na pricu "moj je tata jaci od tvoga" i slicno.

Ne mora se usvajati bilo kakav zakon o privatizaciji klubova. Mozete uraditi isto sto smo mi uradili. Usvojite novi Statut, i fakticki dovedete u mogucnost da se kupuju mjesto i pravo glasanja u skupstini vaseg kluba.
Moze se to uraditi na vise nacina. Cak ne mora biti kao kod nas. Pravno se to moze uobliciti na barem dva-tri nacina. To je prva faza za ulazak zdravog kapitala u klubove. Budemo li svi cekali drzavu i ovaj tromi i nesposobni drzavni aparat da sve to usvoji i da se onda dodje do faze da bude provodljivo, to ce se na godine i godine razvuci.

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 30 dec 2013, 00:18

Ma ni Hajduka ni Zvezdu još niko nije kupio, pa ne mora ni nas... Mene vazda strah od ovih "naših" privatizacija gdje se ne zna čiji je u čijoj, 90% BH firmi, a prijeratnih giganata, u crno zavijeno. Kada se investitor povuče, a dešava se mnogo češće u BiH nego igdje na svijetu, onda "firma" na doboš ide...Ne kažem da ne valja kad si nečiji, al' nakon Hidrogradnje, Vranice, ove-one firme, pušem i u kiselo mlijeko... Sarajevu medju zadnjim gazdama bješe Bleya Blekić zvani Plazma, valjda ne može gore...a po sistemu spojenih posuda, i kod nas se odmah neki točak zavrti, samo se sve to uvijek obavija nekom misterijom, Karabaja...
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

TimeLine
Kontakt:

Post Postao/la TimeLine » 30 dec 2013, 00:43

AdiRajvosa je napisao/la:
old school je napisao/la:
Prvo da napisem da dolazim u miru. :mrgreen: Previse imam godina da bih se spustao na pricu "moj je tata jaci od tvoga" i slicno.

Ne mora se usvajati bilo kakav zakon o privatizaciji klubova. Mozete uraditi isto sto smo mi uradili. Usvojite novi Statut, i fakticki dovedete u mogucnost da se kupuju mjesto i pravo glasanja u skupstini vaseg kluba.
Moze se to uraditi na vise nacina. Cak ne mora biti kao kod nas. Pravno se to moze uobliciti na barem dva-tri nacina. To je prva faza za ulazak zdravog kapitala u klubove. Budemo li svi cekali drzavu i ovaj tromi i nesposobni drzavni aparat da sve to usvoji i da se onda dodje do faze da bude provodljivo, to ce se na godine i godine razvuci.
Tako nešto je prije par godina uradio Hajduk. Bilo im je pitanje bankorata ili da urade nešto kao što je sad Sarajevo. Nakon nekoliko vremena Hajduk nije ništa napredavao, opet je iza Dinama, izgleda da će tako ostati još godina. Kod njih nije u igri bio milijarder, ali je u biti isti novac neko drugi davao, skoro iste cifre kao u Sarajevu sad.
Od Vatikana do Irana, majmunu je dovoljna banana!

zapadjecudo
Kontakt:

Post Postao/la zapadjecudo » 30 dec 2013, 00:53

Jesi to ti sad neofirno uporedio Željezničar sa Dinamom? :roll:

TimeLine
Kontakt:

Post Postao/la TimeLine » 30 dec 2013, 01:01

zapadjecudo je napisao/la:Jesi to ti sad neofirno uporedio Željezničar sa Dinamom? :roll:
Neofirno po titulama, dominaciji što lige, što kupa ravno Dinamu. Što se tiče novca, iznosa transfera, organizacije Željo nije u rangu ni jednog kluba na balkanu. Samo mi je drago što bar možemo po dominaciji i titulama parirati Dinamu, Mariboru, Partizanu.
Od Vatikana do Irana, majmunu je dovoljna banana!

zapadjecudo
Kontakt:

Post Postao/la zapadjecudo » 30 dec 2013, 03:02

Jesil' ti normalan majke ti? :shock:

Neću da vam kvarim temu pa ako hoćeš da nastaviš raspravu, javi mi se na PM! ;)

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 30 dec 2013, 08:35

Kad je u pitanju eventualni ulazak nekog kapitala u Želju, situacija je bitno drugacija nego u FKS. Željo ima imovinu, a bez jasnih pravila, odnosno zakona, niko ne smije niti moze ulaziti u avanture.Possbno zbog činjenice da se radi i imivini ogromne vrijednosti.U slucaju da Zeljo ulazi u neke poslovne odnose, to bi moralo biti iskljucivo na ekonomskoj i partnerskoj bazi.
Kod FKS je to puno jednostavnije, FKS u sustini ne unosi ništa materijalno u ovaj odnos jer ni ne posjeduje materijalnu imovinu. Samim tim ne moze nista ni izgubiti u materijalnom smislu.Takodje, nema se sta zloupotrijebiti, sto je u našim uvjetima vrlo bitno.
Da bi neko sad dosao u Zelju, te da bi obezbijedio taj procenat vlasti kao ovaj lik u FKS, to ne bi mogao imati bez, cirka, petnaestak miliona km, a nakon toga da starta sa redovnim ulaganjima koja ovaj sad planira,tipa saniranje dugova,infrasrukrura...

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 30 dec 2013, 08:42

Jel to se nesto desava kod nas u klubu? Dajte mi koju informaciju na P.M.,nema veze ako je samo spekulacija :)
Dosadno, jbg...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 dec 2013, 09:38

Ko god ti sta kaze slagat ce drug.
Jedino je tacno da je lova od evrope legla prosli vikend i da je sve osim premija isplaceno.
Prica se o nekim prinovama, da se popuni klupa, jer ce biti odlazaka.
Ja licno pojedine igrace vidjam na treninzima, ubijaju se znaci.
Svi su sve ozbiljno shvatili izgleda ;-)
Kvesa je jedan od njih, sto mi je posebno drago
Btw. 3covjeka koja vole zelju, a nemaju posao, htjeli bi raditi, biti prijavljeni, neka odu do dine p. i raspitaju se...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 30 dec 2013, 09:38

FKZ1921 je napisao/la:Kad je u pitanju eventualni ulazak nekog kapitala u Želju, situacija je bitno drugacija nego u FKS. Željo ima imovinu, a bez jasnih pravila, odnosno zakona, niko ne smije niti moze ulaziti u avanture.Possbno zbog činjenice da se radi i imivini ogromne vrijednosti.U slucaju da Zeljo ulazi u neke poslovne odnose, to bi moralo biti iskljucivo na ekonomskoj i partnerskoj bazi.
Kod FKS je to puno jednostavnije, FKS u sustini ne unosi ništa materijalno u ovaj odnos jer ni ne posjeduje materijalnu imovinu. Samim tim ne moze nista ni izgubiti u materijalnom smislu.Takodje, nema se sta zloupotrijebiti, sto je u našim uvjetima vrlo bitno.
Da bi neko sad dosao u Zelju, te da bi obezbijedio taj procenat vlasti kao ovaj lik u FKS, to ne bi mogao imati bez, cirka, petnaestak miliona km, a nakon toga da starta sa redovnim ulaganjima koja ovaj sad planira,tipa saniranje dugova,infrasrukrura...
To je to. Bitna razlika. Sa druge strane nikako mi nije jasan ovaj statut Sarajeva, kad se to pretvori u dioničko društvo mislim da će biti problema pa zbog toga niko od ove naše raje nije ni ulagao. Ili su drugi razlozi ne znam. Bilo je ali slabo. Sad su oni uložili i nemaju pravo odlučivanja tj imaju na papiru ali ovaj sa većinom sve odlučuje. (molim navijače Sarajeva da mi ne repliciraju na glup način a ako neko želi finu raspravu na pp)
NIsam za tu varijantu. Kad dođe vrijeme privatizacije mislim da treba ponuditi prvo navijačima tj članovima kluba. Ne volim i ne želim nikakvog Tana i sl. Neće to biti moj Željo. Što se tiče prijedloga za Red Bull stadion može dobiti to ime, a Željo mijenjati svoje ni pod razno a pogotovo grb i boje i sl. Ako su mnogi veliki stadioni klubova sa tradicijom promijenili ime može i naš. Mada bi ja volio da se zove Ivica Osim a da svu lovu dobijamo na sponzorskim ugovorima. Međutim nema šanse napraviti stadion bez nekih takvih stranih investicija sem ako ga država ne napravi. Zbog toga i veliki klubovi daju da drugi pravi i da se zove drugačije.
Što se tiče vlasnika kluba za takvo nešto nisam niti ću biti jer kao što sam rekao trenutno je takva situacija u fudbalu da mi iz ove države i lige možemo doći na nivo Dinama i bez milijardera a ni milijarder neće ulagati dalje od nivoa Dinama jer mu se ne ispati da daje pare za klub koji će igrati samo Evropu a na domaćim tekmama imati po hiljadu navijača. Htjeli mi priznati ili ne ako bi recimo Željo iskočio iznad ove lige svi bi čekali neku evropsku tekmu a ovdje se ne i dolazilo ni protiv Čelika ni protiv Širokog jer bilo hladno 3-4:0 i ne bi iblo interesantno raji.
A što se tiče Meše on malo kaki da tako kažem. Znamo mi da ima ljudi koje treba otjerati iz kluba ali isto tako treba neko ko će raditi i dići to na neki nivo, a Meša bi odmah na taj nivo koliko se meni čini a ne da se on potrudi. E za to paša moj treba malo vremena tj treba i da se liga i tereni dignu a ne samo Željo. Da ne bi bilo replika znam ja šta je sve Meša uradio za Želju ali ne voim kad se kaki po medijima. DOđi i zasuči rukave, a ako ti neko nešto neda da uradiš a korisno je onda reci taj i taj pa da mu svi ......piiiiiiiip

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 30 dec 2013, 09:52

Ma daj molim te kao da je Sarajevo znalo da ce Vincent Tan doci nekad ili neki drugi milijarder ccc , naravno da je i Sarajevo krenulo sa prodajom uloga u klubu na jedan normalan nacin sa recimo nekom normalnom cifrom za te sto ti kazes "navijace" kluba ..

Pa se vidjelo koliko ljudi voli klub na taj nacin da ulozi 10, 20 ili 50 hiljada KM ...

Vjeruj to nece niko ni u Sarajevo uloziti niti u vaseg zelju otpisi ti to odmah, ko ce sad ispucati svoj recimo i milion KM , ako su klubovi u dugu za oko 5 + miliona ? Ama bas niko ..

A to da ce se neki nas klub izvuci iz minusa na osnovu transfera pa mislim bajke su na drugom spratu pa je lijepo maštati o tome, spojite sve transfere svih klubova u zadnjih 5 godina i te pare kad bi se skupile ne prelaze neku granicu iz koje bi se klub izvukao, godianama realno BiH fudbal pada na samo dno , dok drugi rastu i idu gore !

Da sad ne govorimo opet ista prica Dinamo, Partizan, Maribor itd ..
Evo sad i Rijeka prosjecan klub bila, dobije tog milionera italijana , izbacise ljudi Stuttgarta, igraju El sa Lyonom, Betisom itd .. Sto je veliki san za sve nase klubove.

Dalje sad vi malo pucate, ne samo vi nego opcenito 95 % klubova je ljubomorno i krivo im je sto ce Sarajevo vjerovatno se izdici prvi iz ovog sivila iskreno i meni bi bilo krivo da je obrnuta situacija nemamo se sta lagati, al eto ovaj put sreca je na nasoj strani , al vi gledate to sa strane mrznje i ljubomore prema FKS kako da sto vise oblatite i pokvarite , pogledajte samo ovaj sajt , kakve oni vijesti izbacuju o Tanu i nebuloze da oni ne zanju sta ce od sebe !!

Umjesto da se to gleda sa druge strane , ako je Sarajevo to uspjelo uraditi i primjer narednih 5 godina Sarajevo bude prvak, pa taj isti Zeljeznicar, Celik, Siroki Brijeg, Borac i oni zele titulu , znaci njihovi ljudi iz uprave se moraju baciti na posao da promjene svasta u klubu nabolje da bude konkrent Sarajevu, tako ce nam liga biti 100 puta bolja i jaca i gledat cemo dobre fudbalere svi skupa i extra utakmice al to djecurlija ne konta nego bitno je lupati nebuloze stavljati rezultate prije 50 godina, rezultate sa bajramskih turnira itd ..

Oduzio sam ovo nesto previse al eto mslim da je ovo realno sve koliko toliko.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 30 dec 2013, 10:26

as_Roma,
Ja npr. nisam nimalo ljubomoran na vas. Ni jedne sekunde. Iz milion razloga. Vjeruj da niposto ne bih volio da se Zeljo nadje u vasoj situaciji gdje ce bogata fudbalska neznalica imati jedinu rijec kad je moj klub u pitanju.
Pisao sam vec par puta da zeljo ide polako naprijed,doduse presporo,ali naprijed. Ono sto nam najvise fali su ti tereni i novac za bogatiji omladinski pogon. Time bi Zeljo relativno brzo krenuo naprijed i tako relativno lako rijesio sva dugovanja,a kasnije i stadion i sve ostalo. Imali smo sad i malo pehova sa povredama najskupljih igraca,pa sa tim Mersinom i tajmingom prodaje Adilovica ali to se mora nekad vratit.
Ali ono sto definitivno daje osnov za optimizam je fudbalsko znanje koje je za BH uslove najvece. To nam garantuje relativno redovno kvalitetne mlade igrace od kojic ce klub prosperirati i sam sebe finansirati.
Ta vasa (buduca) akademija bi mogla biti najveca prepreka za nas,ali ne mogu svi ni u njoj igrati. Znaci, opet ima dovoljno djece od koje i Zeljo moze izgraditi igrace i zivit od njih.
A onda dolazimo do te prve ekipe koja treba da vam donosi rezultate. Cini mi se da vas vecina sanja o Grenieru, Delafoueu i ostalim budalestinjama kojima cete pokoriti pola evrope,a nekamoli BiH, a cinjenica je da je rejting bh lige los i da te neke (potencijalne) skupe zvijezde o kojima vi sanjate, bez obzira na sventualne dobre uslove koje vam Tan napravi, opet ,moraju otic na travnicku,trebinjsku ili lukavicku oranicu i s.ebat koljeno kao sto je i Kvesa s.eb'o. Daj boze da se varam, ali cisto sumnjam. I ako mislis da ce taj brkica placat vase (potencijalne) zvijezde po 100 mjesecno znajuci da je prosjek lige (lupam) 1000 km onda vam se divim.
I kad, na kraju price, mi stanemo na svoje noge (a krenuli smo,fala Bogu) onda smo svoje gazde i sav svoj prihod mozemo uloziti u dalji razvoj kluba.
A vi? Vas je covjek ipak kupio da on zaradjuje,a ne klub. Doduse, mozda ima i onih koji misle da covjek navija za Sarajevo od malih nogu.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 30 dec 2013, 10:33

@neroazzuro

Vjeruj sto stajanje na noge u ovoj drzavi ce potrajati godinama, znas i sam kakva je situacija je svaka marka ovdje velika, da Bogda se sutra svi izvukli iz krize pa se takmicli ko ce dovesti Kramarica ili Saamira pa da bas bude zajebancija, al kazem ti onako realno, tesko ce se koji klub izvuci, evo recimo Sarajevo imam poznanike koji rade u klubu vjeruj tamo ima sad 20 ljudi koji rade 24 sta , znaci ne staju sa radom i poslom , evo Sarajevo je daleko sa najboljim marketingom i ostalim ovim stvarima krenulo , al ovaj minus koji nasi klubovi imaju znaci nema sanse da se spusti na nulu, i ti transferi evo recimo Adilovic vi ako uzmete 150.000 eura svaka cast, ako se te pare zadrze u klubu , svako ima tu svog dijela tako je bilo godinama i bit ce, ne samo kod vas nego u svakom klubu.

OStalo Tan nije gazda Sarajeva nego samo ima vecinski paket , znaci ako ti imas sutra uloziti 3 miliona eura, uzimas ostale uloge u klubu, i onda imas i ti pravo glasa naravno i sve ostalo, a klub kao klub nikad ne moze biti njegov, a da ce pomoci klubu hoce, sto ce on stvoriti za 2-3 godine recimo, samo Sarajevo nebi ni za 30 sigurno ...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hrasno15, Pablo11, sebalos i 29 gostiju.