BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

samir1909
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la samir1909 » 27 dec 2013, 18:49

Saurman je napisao/la:Ovo je samo iskazivanje nemoći, -15 na polusezoni nisu očekivali pa im sad Bayern kriv za sve probleme u svijetu. :mrgreen:

Sjecam se koliko je rumenko pljuvo po Borussiji kada smo osvajali prvenstva,ponizavo sjetio se posudbne i hiljadu nekih gluposti.
Iza vas bukvalno stoji drzava,drzite monopol nad citavom ligom,jer imate para,jer drzava stoji iza vas i povlasteni ste u odnosu na ostale klubove ma koliko god vi navijaci to poricali.
Najjace drzavne kompanije stoje uz vas i glavni dio kolaca uzimate,ostali klubovi dobivaju mrvice od tih kompanija,a onda se hvalite kako vi imate kako dobro poslujete,pa ja mislim i da nije tesko biti bogat kada stoji drzava i najjace drzavne kompanije iza kluba.

Vas drazva gleda kao njemacki brend,tako da se u takvim okolnostima vrlo tesko nametnuti da postoji jos neko ravan vama,rezultatski i kada se nametne i pobere simpatije citave europe pa i Njemacke, kao sto smo mi to uradili onda vi pokusavate na sve nacine sprijeciti daljni rast i razvoj,medjutim to necete uspijeti sprijeciti mi cemo rasti i rasti vi cete nas vjerovatno i dalje usporavati i kupovati nase igrace,ali vrijeme je na nasoj strani ne mozete sprijeciti ono sto je neminovno mi postajemo VELIKI u pravom smislu te rijeci i bitan faktor u Bl i u europi.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 27 dec 2013, 19:05

samir1909 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Ovo je samo iskazivanje nemoći, -15 na polusezoni nisu očekivali pa im sad Bayern kriv za sve probleme u svijetu. :mrgreen:

Sjecam se koliko je rumenko pljuvo po Borussiji kada smo osvajali prvenstva,ponizavo sjetio se posudbne i hiljadu nekih gluposti.
Iza vas bukvalno stoji drzava,drzite monopol nad citavom ligom,jer imate para,jer drzava stoji iza vas i povlasteni ste u odnosu na ostale klubove ma koliko god vi navijaci to poricali.
Najjace drzavne kompanije stoje uz vas i glavni dio kolaca uzimate,ostali klubovi dobivaju mrvice od tih kompanija,a onda se hvalite kako vi imate kako dobro poslujete,pa ja mislim i da nije tesko biti bogat kada stoji drzava i najjace drzavne kompanije iza kluba.

Vas drazva gleda kao njemacki brend,tako da se u takvim okolnostima vrlo tesko nametnuti da postoji jos neko ravan vama,rezultatski i kada se nametne i pobere simpatije citave europe pa i Njemacke, kao sto smo mi to uradili onda vi pokusavate na sve nacine sprijeciti daljni rast i razvoj,medjutim to necete uspijeti sprijeciti mi cemo rasti i rasti vi cete nas vjerovatno i dalje usporavati i kupovati nase igrace,ali vrijeme je na nasoj strani ne mozete sprijeciti ono sto je neminovno mi postajemo VELIKI u pravom smislu te rijeci i bitan faktor u Bl i u europi.
JEste, Bayern vam je kriv što vam je Sahin otišao u Real, Bayern vam je kriv što je Kagawa na prvo interesovanje kluba iz Engleske odmah tražio da ode, BAyern vam je kriv što godinu dana ste otezali sa produženjem ugovora LEwandovskog i Gundoghana, Bayern vam je kriv što se kod većine igrača stavili glupe klauzule pa vas napuštaju prvom prilikom, Bayern vam je također kriv što vam se pola ekipe ispovređivalo ove sezone, i Bayern će vam naravno biti kriv kad Reus ode u Man Utd. Ko je taj Bayern da prostiš, kakve to super moći ima ovaj klub? JA vidim samo jednu veliku nesposobnost ljudi koji vode ovaj klub! Da nije Kloppa ovaj klub ne bi bio ovo što danas jeste. Samo njegova stručnost i znanje su napravili od ovih momaka igrače, ne Zorc, ne Watzke. Ovaj klub se oporavio njegovim dolaskom, molite Boga da ne ode.

BAYERN VAM JE KRIV ŠTO NISTE BANKROTIRALI KAD STE BILI ZRELI ZA BANKROTA! :evil:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 27 dec 2013, 19:19

Text je star par mjeseci i vjerojatno ste ga vecina procitali ali za one koji nisu sasvim se isplati,odlican text.
http://www.jutarnji.hr/fenomen-borussia ... -/1099312/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 dec 2013, 20:06

Ovdje pojedinci misle da je Klop madjionicar. Misle da Dortmund moze prodatavati nabjolje igrace i dovoditi zamjene koje ce klub ciniti konkrentnim u borbi za titulu. Niko nije naveo klub kojem je slicno u proslosti uspjelo. Necu insistirati na tome.

Generacija kakvu je Dortmund stvorio spletom raznih okolnosti se pojavljuje jednom u 10 ili 20 godina. Kada rasturis jednu takvu generaciju, obicno moras cekati 10, 20 godina da se istorija ponovi.

Junajted je bez velikih ulaganja devedesetih sastavio mocan tim. Skols, Kin, Gigs, Bekam, Nevil,.. Tim je pojacan Stamom, Kolom, Jorkom, Seringemom... Da je Fergi jednu godinu ostao bez Skolsa, drugu bez Bekama, trecu bez Gigsa... nema sanse da bi napravio priblizno dobre rezultate. Junajted sada ne bi vazio za jedan od najbogatijih klubova.

Ajax je devedesetih imao Overmarsa, Davica, Sedorfa, Klajverta, bracu de Bur itd. Kada su poceli sa rasprodajom vise to nije bilo to.

Valensia je bez velikih ulaganja sastavila mocan tim. Mendieata, Lopez, Dzerard Lopez, Farinos, Visente, Kili itd. Kada je pocela rasprodaja klub je poceo padati. Nacekat ce se prije nego se pojavi generacija sa znanjem i mentalitetom za velike stvar. Dosta toga se treba poklopiti da bi do toga doslo.

Kada Dortmund proda Gundogana, Rojsa, Humelsa, Gundogana, Levandovskog... to vise nece biti to. Svaki igrac koji ode nanosi nepopravljivu stetu za kolektiv. Mogu oni i dalje igrati dobro, ali titule ce biti daleko. Dortmund nije isti nakon sto su otisli Kagava i Sahin, znatno su slabiji. Odlazak Gecea je ogroman udarac. Taj momak je bio simbol Dortmundovog uspona, talenta, samopozdanja, odlucnosti i gladi za trofejima. Odlazak Gecea utice na Dortmund kao sto bi uticao odlazak Gigsa sredinom devedesetih iz Junajteda ili odlazak Anrija kada je Arsenal bio na vrhuncu moci. Ti igraci ustvari prave razliku izmedju dobre i sampionske ekipe.

Al evo, jos uvijek imaju Rojsa, Humelsa, Bendera, Gundogana... Oni su dusa tima. Ako i oni otidju, to ce biti kraj jedne uspjesne ere.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 27 dec 2013, 20:57

@valencia naporan si više stvarno, imaš svoj manchester i piši tamo molim te,kad god dođem vidim tvoj kilometarski post

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 dec 2013, 21:01

Ima u ovim kilometarskim postovima lijepih recenica ali se stalno ponavljaju pa vremenom dosadi citati iste stvari. :mrgreen:
Prica se da ce Lewa 1.1. obznaniti da ide na jug. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 27 dec 2013, 21:08

Valencia je napisao/la:Kada Dortmund proda Gundogana, Rojsa, Humelsa, Gundogana, Levandovskog... to vise nece biti to. Svaki igrac koji ode nanosi nepopravljivu stetu za kolektiv. Mogu oni i dalje igrati dobro, ali titule ce biti daleko. Dortmund nije isti nakon sto su otisli Kagava i Sahin, znatno su slabiji. Odlazak Gecea je ogroman udarac. Taj momak je bio simbol Dortmundovog uspona, talenta, samopozdanja, odlucnosti i gladi za trofejima. Odlazak Gecea utice na Dortmund kao sto bi uticao odlazak Gigsa sredinom devedesetih iz Junajteda ili odlazak Anrija kada je Arsenal bio na vrhuncu moci. Ti igraci ustvari prave razliku izmedju dobre i sampionske ekipe.
Jednog gundogana cemo prodati, drugi ostaje :mrgreen:

Jedini igrac koji je do sad otisao je gotze, jos se zna da ce i lewat otici, ostali ce jos igrati kod nas i gundogan ostaje kao sto rekoh i tacka. ;) Uostalom cemo vidjeti sta ce se desiti u januaru i tokom druge polovine sezone. Poslje mozemo pricati a ne ponavljati se iz posta u post i postalvljati neka pitanja koda je nagradna igra u toku, ne znam samo sta hoces da dokazes sa tim valencija filozofu, ni jedan tim nemoze konstanto biti na vrhu i igrati odlicno LP i osvajati ligu iz god. u god, neces ni ti valencijo moci zadovoljavati zenu cjeli zivot mozda nekad poslje ces korstiti viagru, znaci sve sto se desava u fudbalu a i u zivotu je trenutacno i dok traje treba uzivati, a mi bvb-ovci smo uzivali proslih god. i uzivacemo jos abd.

Jos smo iza klubova poput barce, reala, baye.. mi smo tim koji je dosao sa dna nakon dugova i osvojili smo 2 titule BL zaredom dfb cup i igrali finale LP i naredni period ce pokazati gdje cemo ici, moze se i dodati da klubovi poput man citya, arsenala, napolija..itd. sa millionima koje su ulozili nisu bas mnogo uspjeli. Ja mislim da smo dosta napredovali i morao se desiti pad forme. Da smo bili bez ozljeda ove sezone bila bi 100 posto druga slika i tad nebi niko nista pisao o ovome svemu. Cinjenica je ako ti pola ekipe otpadne da ce tad biti i pad forme, to ni minkenovci nebi mogli u potpunosti kompenzirati i igrati kao sto sad igraju i ako imaju bolju klupu od nas.
Zadnja izmjena: vopi, dana/u 27 dec 2013, 21:13, ukupno mijenjano 1 put.

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 27 dec 2013, 21:11

Omerbavarac je napisao/la:Ima u ovim kilometarskim postovima lijepih recenica ali se stalno ponavljaju pa vremenom dosadi citati iste stvari. :mrgreen:
Prica se da ce Lewa 1.1. obznaniti da ide na jug. 8-)
Dodje ti kao dezavu :lol:

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 27 dec 2013, 21:13

Omerbavarac je napisao/la:Ima u ovim kilometarskim postovima lijepih recenica ali se stalno ponavljaju pa vremenom dosadi citati iste stvari. :mrgreen:
ima dosta stvari koje su točne ali daj više ne pili ga jbt, 90% nas niti ne čita više pa da mu skratim muke :D
Omerbavarac je napisao/la:Prica se da ce Lewa 1.1. obznaniti da ide na jug. 8-)
neka ide više, sretan mu put i grijanje klupe, hvala na svemu i doviđenja ali neka ide više

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 27 dec 2013, 21:14

zgmiky je napisao/la:@valencia naporan si više stvarno, imaš svoj manchester i piši tamo molim te,kad god dođem vidim tvoj kilometarski post
+1
Utuši čovjek evo tri godine sve jedno te isto piše. Najavljuje raspad :roll: i nada se da će ga dočekati pa da može reći "eto govorio sam vam"... 8-) Nema od toga jaro ništa. ;)
Omerbavarac je napisao/la: Prica se da ce Lewa 1.1. obznaniti da ide na jug. 8-)
Da je kakve sreće da se i taj cirkus okonča. :) ;)

Nego dobili smo par pojačanja za drugi dio sezone. To su Schmelzer, Gundo, Bender, Hummels i Piszczek.

slika

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 27 dec 2013, 21:27

Vopi, svaka čast kratko i jasno, a tebi Valencia sam savjetovao da malo više zarezuješ tuđe mišljenje i da ne dozvoliš da te drugi forumaši proglašavaju filozofom, da te proglašavaju za nekoga ko smara okolinu pišući postove od kilometar koji se svode na to da će BVB propasti ako bude prodavala igrače. A o parama ne pričaš, ti kao znaš da oni imaju para, samo im žao trošiti. Mora da si im radio revizorski izvještaj. I to što je Real oteo Figa Barceloni, Ronalda Mančesteru i pokupio Ozila prije Bayerna, to je dokaz nesposobne uprave BVB. A sposobna je uprava M.City koji je osvojio jednu titulu u PL u četrdeset godina, lani ispao u grupnoj fazi i potrošio jedan budžet neke manje države.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 dec 2013, 23:25

Neki forumasi su mozda upratili da Bajern ne mogu smisliti, dok mi je Dortmund draga ekipa. Ponadao sam se da ce klub napredovati do te mjere da svake sezone moze koliko-toliko ozbiljno konkurisati u borbi za titulu. Dosta vremena sam pisao afirmativno o svemu sto se desava u Dortmundu. Dovodjenje Rojsa ispred nosa Bajernu je najsvjetliji trenutak uprave kluba. Tada sam zaista pomislio da mogu makar donekle parirati. Odlazak Gecea je sve promijenio. To je strasan udarac u svakom mogucem pogledu. Poslije toga slijedi Levandovski, pa sad problemi sa novim ugovorom Gundogana. Rojs iduce godine moze ici gdje god zeli. Dakle, upravu intenzivno kritikujem nakon sto je Gece otisao u Bajern.

Ovi koji se pale kao benzinom poljeveni govore vise o sebi nego o meni. Vecinu komentara ne citam cim vidim ko je autor. Ima i medju gnjavatorima nekoliko forumasa. Smatram mazohizmom i gubljenjem vremena citanjem i komentarisanjem komentara koji pisu za mene bezvrijedni forumasi. Isto tako trebaju uraditi oni koji mene dozivljavaju na taj nacin. Na taj nacin ce ostale ucesnike teme postediti zacatavanja.

Meni se na kraju cini da vas vise iritira surova realnost nego moje dosadno ponavljanje. :mrgreen:
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 28 dec 2013, 01:48

Sada se tek vidi kakvu je grešku napravio Uli kada je domuz izvukao iz goovana.
Tu nezahvalnu gamad i ološe, je trebalo pustiti da se guše u sopstvenim fekalijama.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 28 dec 2013, 04:27

Valencia je napisao/la:Meni se na kraju cini da vas vise iritira surova realnost nego moje dosadno ponavljanje. :mrgreen:
Majke mi ovo drugo. :mrgreen: Gala si lik, al brate, ne meci ga na nemjesto. :mrgreen: Realno pravog zutalja boli kara, bili deseti, prvi oder stoti. 8-)
anelbavarac je napisao/la:Sada se tek vidi kakvu je grešku ucinio moj babo kad me je napravio.
Nu. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 28 dec 2013, 10:58

malo preletih zadnjih par stranica i vidim da valencija i dalje nariče nad tužnom sudbinom bvb-a. :lol: a i broj buyernovaca je u konstantnom porastu. blago nama uz takve dušebrižnike. :lol:
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 28 dec 2013, 13:35

U BL stranci ne mogu biti većinski vlasnici klubova, a u ostalim najjačim ligama mogu. Na stranu što to najviše ide na ruku Bayernu i stavlja ih u privilegovan položaj, nego može li mi neko objasniti čime odgovorni ljudi u BL i Njemačkoj pravdaju takav stav po pitanju vlasništva nad klubovima.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 28 dec 2013, 15:19

"Sie möchten gern verhandeln"

"Das Interesse Reals an meinem Sohn ist sehr groß, sie möchten gerne verhandeln. Aber wir können das nicht machen, bevor er seine Rückenverletzung komplett auskuriert hat. Wenn er wieder regelmäßig spielt, können wir sprechen“, sagte Irfan Gündogan gegenüber der spanischen Zeitung "As".

"Interesovanje Real Madrida za Ilkaya je veoma visoko, žele pregovarati sa nama. Ali ne možemo to učiniti dok se Ilkay ne oporavi od povrede. Kad Ilkay ponovo zaigra, onda ćemo razgovarati."
-Irfan Gündogan (otac i agent Ilkaya)

To je to barem po meni nema gotovo je to i znali smo svi i ocekivali smo svi takav ishod a i sto bi bilo drugcije ne trebamo se zamarat bezveze i nadat problem je u novcu i to je to kad odrjesimo kesu i damo velike pare na ugovore zadrzat cemo igrace a u suprotnom ostajemo bez najboljih igraca .... Zalosno jadno bjedno do sad imao razumjevanja oprvdavao nesto stitio upravu vise NE ako Ilkay ode jbg onda stvarno to je to a po svemu sudeci on se veec i dog sa Realom ...
BvB Echte Liebe !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 dec 2013, 15:57

Eto vama Halilovica i to do pocetka drugog dijela sezone. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 28 dec 2013, 17:24

Omerbavarac je napisao/la:Eto vama Halilovica i to do pocetka drugog dijela sezone. :mrgreen:
tako je :D

http://www.vecernji.hr/nogomet/halilovi ... und-912216" onclick="window.open(this.href);return false;

a bacili smo oko i na MItrovića iz Anderlechta, čuj zamjena za lewu :lol: :lol:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 dec 2013, 17:26

Da...
Alen Halilović steht in den Verhandlungen mit uns. Sein Vater war schon in Dortmund um das Wechsel zu realisieren. Es könnte schon sein, dass er in diesem Winter zum BVB stößt. Es steht im Raum eine Ablöse von 3 Mio. €. Die Quelle ist die heutige Printausgabe von Večernji list, online ist der Artikel noch nicht zu sehen. Ausserdem ist noch Arsenal scharf auf Halilović, aber den Dortmundern werden die grössten Chancen auf eine Verpflichtung gegeben.
Dobar je malac i treb'o bi biti dobra investicija za budućnost, a mislim da nam trenutno ne može pomoći, jer još uvijek nije taj kalibar. Mada u budućnosti ćemo vjerovatno zaraditi brdo para na njemu (ukoliko pređe u BVB).

Nego ova vijest je navodno izašla u printanom izdanju Večernjeg lista. Ako @Kuba ima neka saznanja oko ovoga ili ako može da nam prenese tekst iz današnjeg izdanja navedenih novina bilo bi dobro. ;)

Također izgleda da postoji interesovanje za Mitrovića. Njegov menažder je potvrdio da je BVB nekako najbliže da potpiše mladog Srbijanca. ;)
http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.h ... -Mitrovica" onclick="window.open(this.href);return false;

Jbt. sve sama djeca... :evil: Daj šta provjereno... :mrgreen:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []