Tako se samo cini, nista oni ne rade..Tribalian je napisao/la:Tako sto Rusi i USA ARMY trenutno rade zajedno ako si primetio.Momciluk je napisao/la: Kako mislis odyebala.. pa nece tek tako prepustit cijelu situaciju Rusima.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
This time next year we'll be millionaires.
@momciluk
Ma nece nestati sigurno ali kada sam rekao totalni krah mislio sam na strateski krah. Sta ti vrijedi ako postojih u okruzenom podrucju? Zamisli da Kurdi, Asad te Rusija, Iran i Iracka vojska okruze ISIL sto bi se moglo u nekim predvidjanjima vrlo lako desiti ako se sprovede kopnena ofanziva Turske i Amerike o kojoj se sve vise i vise govori, zato je ovi i odgadjaju jer su i Amerika i Turska protiv ASada a Turska, a bgmi ako cini mi se i USA, protiv Kurda. Ona prica o tampon zoni i sigurnom utocistu za izbjeglice je ionako samo paravan, tako se priprema jaka kopnena ofanziva koja ce sigurno uslijediti ali tek nakon sto ISIL posluzi svrsi. I sam kazes, mobilizacija na samoj granici traje ali zaboravljamo jednu bitnu stvar, TURSKA JE VEC JEDNOM USLA U SIRIJU!
Oni koji ovaj sukob malo vise prate sjecaju se onog strahovitog ulaska na Sirijsku teritoriju zbog odnosenja kostiju osnnivaca osmanoskog carstva, Sulejman-šaha. Strahovito jaka sila je usla preko noci navodno po kosti doticnog ali su mnogi izvori upucivali na paravan jer se navodno po ulasku nekoliko timova Turskih komandosa odvojilo i promijenilo pravac prema teritoriji koju kontrolise ISIL te se vratili iz Sirije nekoliko sati nakon vojske koja je otisla do groba i odnijela kosti nazad u Tursku. Klasicni paravan za tajnu akciju ciji cilj samo Turci i Amerikanci znaju, mnogi govore da je to upravo bila koordinirana akcija vojnih sluzbi Turske i USA koja je bila vodjena itekako sumnjivim motivima. To je prvi dokaz da se tampon zona moze vrlo lako napraviti ali upravo Kurdi su razlog sto jos uvijek nece.
Ma nece nestati sigurno ali kada sam rekao totalni krah mislio sam na strateski krah. Sta ti vrijedi ako postojih u okruzenom podrucju? Zamisli da Kurdi, Asad te Rusija, Iran i Iracka vojska okruze ISIL sto bi se moglo u nekim predvidjanjima vrlo lako desiti ako se sprovede kopnena ofanziva Turske i Amerike o kojoj se sve vise i vise govori, zato je ovi i odgadjaju jer su i Amerika i Turska protiv ASada a Turska, a bgmi ako cini mi se i USA, protiv Kurda. Ona prica o tampon zoni i sigurnom utocistu za izbjeglice je ionako samo paravan, tako se priprema jaka kopnena ofanziva koja ce sigurno uslijediti ali tek nakon sto ISIL posluzi svrsi. I sam kazes, mobilizacija na samoj granici traje ali zaboravljamo jednu bitnu stvar, TURSKA JE VEC JEDNOM USLA U SIRIJU!
Oni koji ovaj sukob malo vise prate sjecaju se onog strahovitog ulaska na Sirijsku teritoriju zbog odnosenja kostiju osnnivaca osmanoskog carstva, Sulejman-šaha. Strahovito jaka sila je usla preko noci navodno po kosti doticnog ali su mnogi izvori upucivali na paravan jer se navodno po ulasku nekoliko timova Turskih komandosa odvojilo i promijenilo pravac prema teritoriji koju kontrolise ISIL te se vratili iz Sirije nekoliko sati nakon vojske koja je otisla do groba i odnijela kosti nazad u Tursku. Klasicni paravan za tajnu akciju ciji cilj samo Turci i Amerikanci znaju, mnogi govore da je to upravo bila koordinirana akcija vojnih sluzbi Turske i USA koja je bila vodjena itekako sumnjivim motivima. To je prvi dokaz da se tampon zona moze vrlo lako napraviti ali upravo Kurdi su razlog sto jos uvijek nece.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Oni tu i moraju da budu zbog ovog incidenta, ali ne verujem da ce ulaziti a i obustavili su vazdusne kretnje u i oko Sirije.Momciluk je napisao/la: Turski tenkovi iz grada Tekirdag na putu za Sirijsku granicu
A Pentagon i Rusi rade zajedno, ne zaboravi da Rusi dole imaju baze, nisu oni tu dosli tek onako .
Dole se desava nesto, evo ako je neko vec cuo izbeglice vise i ne stizu.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
- SlevinKelevra
- Kontakt:
A, sta su to pokazali svijetu?Momciluk je napisao/la:@gunner
Radi on i sad ne brinite vi.. ne mogu i ne smiju Rusi tek tako da unistavaju Tursko-Izraelsko-Americke poslove.. ovako su samo malo im to otezali i pokazali svijetu sta Turci i Židovi zapravo rade dole a vidjeli smo i Turski odgovor na to sve, e sad koliko je taj odgovor pametan(glup) pokazat ce vrijeme..
Pokazali su im kako ISIL prodaje naftu preko Kurda i Turske pa do Izraela.SlevinKelevra je napisao/la:A, sta su to pokazali svijetu?Momciluk je napisao/la:@gunner
Radi on i sad ne brinite vi.. ne mogu i ne smiju Rusi tek tako da unistavaju Tursko-Izraelsko-Americke poslove.. ovako su samo malo im to otezali i pokazali svijetu sta Turci i Židovi zapravo rade dole a vidjeli smo i Turski odgovor na to sve, e sad koliko je taj odgovor pametan(glup) pokazat ce vrijeme..
@Rooney88 u suštini ja ne vidim skorije rješenje sirijskog problema previše je tu interesa i interesnih sfera.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Imas odlican tekst na Al jaziri B upravo na slicnu temu. Naziv ti sve govori, ISIL koji svima treba.DANTES je napisao/la:@Rooney88 u suštini ja ne vidim skorije rješenje sirijskog problema previše je tu interesa i interesnih sfera.
To je kljuc. Srz si ubo jednom recenicom, toliko love i interesa se trenutno vrti u Siriji da mi je ekstremno zao naroda koji je tamo zarobljen. Oba tabora saveznika imaju svoje interese i niko nece popustiti. Siriju ce, po meni, kad-tad podijeliti. Mozda ne na vise drzava ali ce sigurno podijeliti nekako uticaj u njoj ali ne u skorije vrijeme jer je podrucje itekako strateski bitno svim saveznicima.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Sam si rekao da je to vec bila javna tajna i nista novo.Momciluk je napisao/la: Pokazali su im kako ISIL prodaje naftu preko Kurda i Turske pa do Izraela.Znalo se to i prije ali nekima to postane jasno tek kad vide one Ruske snimke konvoja cisterni kojima se ne vidi kraj.
Rusi nisu nikakvi univerzalni dobrocinitelji kakvim se pokusavaju predstaviti. Kao prvo, usli su u rat jer su i sami bili zrtve ISIL-a, a drugo, Putinu je sve ovo dobro doslo kako bi skrenuo paznju sa loseg unutrasnjeg stanja u Rusiji. I oni su tu radi sebe, a ne radi 'dobra'.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
@Momciluk ti meni prije nekoliko mjeseci kažeš da ISILovci neće u Europu, nije njima to cilj kad sam rekao, Bog zna koliko ih je ušlo sa imigrantima. Ne vjeruješ mojim geopolitičkim stavovima 
Ne vjerujem da će se situacija u Siriju skoo riješit, nikome nije cilj da to uradi, koriste sve to za svoje ciljeve i interese.
Nego, za koga navijamo ako Turci i Rusi zarate?
Ne vjerujem da će se situacija u Siriju skoo riješit, nikome nije cilj da to uradi, koriste sve to za svoje ciljeve i interese.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Pojma nemam, 10 dana nisam spavo kako trebasamo_lijevo je napisao/la:Dex je napisao/la:
Kontam metaforu u pjesmi, nego onako govorim![]()
pa nisi valjda posumnjao da je zbog toga smajli?
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
@runi pogledaću. a naroda mi je žao. tamo živjeti, gore je od smrti.
@unoffocial ako dođe do rata bježaćemo u brazil avionima nata
@unoffocial ako dođe do rata bježaćemo u brazil avionima nata
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- samo_lijevo
- Kontakt:
nisi jedini, znam kako ti je.Dex je napisao/la:
Pojma nemam, 10 dana nisam spavo kako treba
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Kad sam vidio Husetov ispit, htio sam se pojest od mukesamo_lijevo je napisao/la:nisi jedini, znam kako ti je.Dex je napisao/la:
evo malo laičke psihologije. nečista savjestsamo_lijevo je napisao/la:nisi jedini, znam kako ti je.Dex je napisao/la:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- samo_lijevo
- Kontakt:
pogresno.DANTES je napisao/la: evo malo laičke psihologije. nečista savjest
nemoj se zbog toga brinuti, naucis i nema zime.Dex je napisao/la:
Kad sam vidio Husetov ispit, htio sam se pojest od muke
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 28 nov 2015, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
DANTES je napisao/la: evo malo laičke psihologije. nečista savjest
poceo si i dijagnoze da dajes.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Pa i nece gdje ti vidis ISIL u EvropiUnofficialpage je napisao/la:@Momciluk ti meni prije nekoliko mjeseci kažeš da ISILovci neće u Europu, nije njima to cilj kad sam rekao, Bog zna koliko ih je ušlo sa imigrantima. Ne vjeruješ mojim geopolitičkim stavovima
Ma za Rusiju navijamo sve dok su dalje od Balkana al kad svoje prstice umijesaju ovdje onda samo za sebe navijam
Ne studiramo mi tosamo_lijevo je napisao/la:pogresno.DANTES je napisao/la: evo malo laičke psihologije. nečista savjest
Haj ledteyebo kompajler mi rikno, paa yebemuifsfdisfjdf
Položit ću što je najgore, al strah me navlačenja, dokle će mi navuć, a ne znam za tolikosamo_lijevo je napisao/la:
nemoj se zbog toga brinuti, naucis i nema zime.
Zadnja izmjena: Dex, dana/u 28 nov 2015, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.