FK Rudar Kakanj

NeRi_K
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la NeRi_K » 29 jan 2012, 20:48

L' Imperator je napisao/la:
NeRi_K je napisao/la:Gusari sta mi mozete reci o Harisu Berbiću, znam samo da je igrao za U17 i U19 reprezentaciju BiH, da igra na poziciji stopera i da je vase dijete, pa me zanima ima li kvaliteta i gdje se sada nalazi?
Nije los bio :D Nezz bas puno o njemu, al' znam da je bio pregrub (neprelazan) :D Milion zutih i crvenih kartona je dobio u omladincima Rudara :mrgreen: Mislim da nije upisao ni jedan nastup za seniore Rudara, odmah po isteku juniorskog staza je poslan u Mladost (druga liga). Neko vrijeme je trenirao s njima i prestao je.., odlucio je upisati fakultet i sad studira tamo kod vas u Bihacu ja mislim. Sto pitas, da nije u Jedinstvu? :lol:
Sutra su neki pregovori sa njim, pa da vidim odakle su ga iscupali :D
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 29 jan 2012, 21:07

NeRi_K je napisao/la: Sutra su neki pregovori sa njim, pa da vidim odakle su ga iscupali :D
Necete se bas usreciti s njim ako potpise, mada sumnjam da ce potpisati ;)
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 30 jan 2012, 20:49

Hadžić potpisao za Honved

Sretno majstore!
#samoRudar #zauvijek

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 30 jan 2012, 20:58

Free_shooteR je napisao/la: eto mi neznamo too...jel ima vas ? neznm kakvo je stanje kod vas ? jel bodrite klub ?? mi svakako idemo na tekme ......ii na neki svoj nacin ga bodrimo...a sto se tice navijanja...to sigurno nece izostati kad ljudi iz upravu budu znali sto zele..za sto se nadam da ce biti uskoro...sad sa novim ljudima na ceLu.....
Mi se odrzavamo nekako na jedvite jade,biti cemo uz klub do kraja sezone,pa posle cemo vidit sta i kako,et vidis mal te ne svaki se klub pojacava,a ovi nasi jednog igraca iz Omladinca doveli,znaci ambicije su sreda,tako da i nemamo neke volje za navijanjem,ali istrajat cemo do kraja... Pozz ;)
Zemljo tisucljetna,na vjernost ti se kunem !

eminem22
Kontakt:

Post Postao/la eminem22 » 30 jan 2012, 21:52

kakav vam je bio elbis šabić, gledao sam nesto treninge ima mi malo više kg za golmana :o

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 30 jan 2012, 22:19

eminem22 je napisao/la:kakav vam je bio elbis šabić, gledao sam nesto treninge ima mi malo više kg za golmana :o
taj ima 20 kg viska :lol: dobar je on golman, jedan od boljih u Prvoj ligi.., al' za*ebaje se previse. Mog'o je imat' mnogo bolju karijeru da je "malo" pametniji. :D
#samoRudar #zauvijek

Makavelii
Kontakt:

Post Postao/la Makavelii » 30 jan 2012, 22:46

Kad je bio u Iskri samo zene ganjao hehe, i da zaje...ao se kao sto kazes, a mogao je mnogo napraviti u kraijeri da je sa glavom kako treba

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 30 jan 2012, 23:13

Makavelii je napisao/la:Kad je bio u Iskri samo zene ganjao hehe, i da zaje...ao se kao sto kazes, a mogao je mnogo napraviti u kraijeri da je sa glavom kako treba
Ma budaletina :mrgreen:
#samoRudar #zauvijek

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 31 jan 2012, 17:10

Rudar New York.. :D :D

slika
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 31 jan 2012, 18:26

:mrgreen: :mrgreen:
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 31 jan 2012, 20:57

Prva provjera u Hadžićima
Trener Rudara Mirnes Buza zadovoljan radom igrača, posebno novajlija koji su se brzo adaptirali i doprinijeli pozitivnoj atmosferi.Dogovorena prva kontrolna utakmica sa Radnikom u Hadžićima

slika
Pjanić, Nemeljaković, Duro i Spahić

Nogometaši Rudara vratili su se s bazičnih priprema koje su obavili na Ponijerima. Trener Buza zadovoljan je radom i ozračjem koje je vladalo na ovim pripremama.

-Akcenat u radu bio je na stjecanju fizičke spreme.Treninzi su bili veoma teški, ali su igrači izdržali sve napore. Posebno sam oduševljen radom kapitana Zlatana Gafurovića i pojačanja, prije svega, Samira Dure, istinskog profesionalaca, te Bajre Spahića koji se najbrže uklopio u našu sredinu i unio pozitivnu atmosferu, što je nedostajalo ovoj ekipi.

„Zeleno-crni“ će do kraja sedmice imati prvu provjeru.Ugovoren je meč protiv drugoligaša Radnika u Hadžićima, a do polaska na „morske“ pripreme u Makarskoj (8.februara,op.a), planiran je još jedan kontrolni susret. Ime protivnika nije poznato jer je teško pronaći teren koji nije pod sniježnim pokrivačem.

S obzirom da će u Makarskoj odigrati najmanje pet utakmica, Buza ne želi pod svaku cijenu igrati na neuvjetnim terenima i može se desiti da drugu provjeru imaju tek na Jadranu.
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 02 feb 2012, 22:21

Odgođeno gostovanje u Hadžićima
Zbog velike hladnoće i zaleđenosti terena u Hadžićima, odgođena je prva kontrolna utakmica

Umjesto domaćeg drugoligaša Radnika, Rudar je danas trebao igrati protiv premijerligaša iz Istočnog Sarajeva, ekipe Slavije. Međutim, zbog izuzetno niske temperature i novog snijega, rukovodstvo Slavije nije bilo u mogućnosti organizirati ovaj meč. U zamjenu za odgođeni meč, održana su dva treninga (prijepodne u teretani i poslije podne na terenu Mladosti), što će prakticirati sve do polaska na "morske" pripreme.

- Od 8. februara boravit ćemo u Makarskoj gdje ćemo odigrati pet ili šest mečeva.O izboru protivnika brine Sead Preldžić, bivši generalni sekretar Čelika, koji odnedavno radi kao menadžer u hotelu Bonaca. Boravak u Makarskoj iskorist ćemo maksimalno, kako na uigravanju tima, tako i u radu na tehničko-taktičkom planu, istakao Mirnes Buza, trener Rudara, koji vjeruje da će njegova momčad spremno dočekati nastavak prvenstva jer su im čelnici kluba omogućili povoljne uvjete za realizaciju programa priprema.
#samoRudar #zauvijek

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 04 feb 2012, 02:21

imam ja jedan prijedlog ,hajmo se mi dignut i bodrit rudar...
pa taman ne mora uci u premier ligu ali hajmo navijat,
pogledajte nize lige u svijetu ,ljudi pjevaju koji god da je rezultat...
zasto ,takvo nesto ne napravimo i mi ...
podrska je uvijek bitna ,a mi ocekuje od uprave da oni krenu pravit rezultat
a oni ocekuju od navijaca podrsku ...
mora jedan krenut ,i krenut che svi ...
prije je bilo ,znam mnoge nas je razocarala livno ,ali sto moze ,da smo tad ostali uz klub,
do sad bi bili u premir ligi ...
i nismo smjeli dozvolit smjenu bozica,on bi sa ovom ekipom harao i premier ligom...
ali politika nam je tu ...
i sto sad hoce li harun bar biti drugi golman ili che ga i ovaj slat na posudbe ili mu neche dati da brani?
za mene kemo nije neki golman,ni na ovom novogodisnjem turniru nije pokazao mnogo ,
dok je harunova ekipa osvojila isti taj turnir...
nista treba zvat dzeku i city nek salje skaute iz engleske ,
jer ovi juniori ,kadeti ,ako ih rudar ne zadrzi ,propast che ...

v_b_8_9
Kontakt:

Post Postao/la v_b_8_9 » 04 feb 2012, 14:48

L' Imperator je napisao/la:Odgođeno gostovanje u Hadžićima
Zbog velike hladnoće i zaleđenosti terena u Hadžićima, odgođena je prva kontrolna utakmica

Umjesto domaćeg drugoligaša Radnika, Rudar je danas trebao igrati protiv premijerligaša iz Istočnog Sarajeva, ekipe Slavije. Međutim, zbog izuzetno niske temperature i novog snijega, rukovodstvo Slavije nije bilo u mogućnosti organizirati ovaj meč. U zamjenu za odgođeni meč, održana su dva treninga (prijepodne u teretani i poslije podne na terenu Mladosti), što će prakticirati sve do polaska na "morske" pripreme.

- Od 8. februara boravit ćemo u Makarskoj gdje ćemo odigrati pet ili šest mečeva.O izboru protivnika brine Sead Preldžić, bivši generalni sekretar Čelika, koji odnedavno radi kao menadžer u hotelu Bonaca. Boravak u Makarskoj iskorist ćemo maksimalno, kako na uigravanju tima, tako i u radu na tehničko-taktičkom planu, istakao Mirnes Buza, trener Rudara, koji vjeruje da će njegova momčad spremno dočekati nastavak prvenstva jer su im čelnici kluba omogućili povoljne uvjete za realizaciju programa priprema.
Ova zima poremeti pripreme svima u BiH. I na moru pad snijeg, nije ni dole kako treba :/

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 04 feb 2012, 16:20

v_b_8_9 je napisao/la: Ova zima poremeti pripreme svima u BiH. I na moru pad snijeg, nije ni dole kako treba :/
Ma da :/ al mrzim ovaj snijeg, ni na TV-u ga ne volim vidit :x
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 04 feb 2012, 16:28

Alojz Šimunac dobitnik priznanja za životno djelo
U okviru Izbora sportiste godine, specijalno priznanje za životno djelo dodjeljeno Alojzu Šimuncu

slika
Alojz Šimunac

Dodjela priznanja za životno djelo Alojzu Šimuncu je samo skroman doprinos potvrdi ljudske i sportske legende koja mlade naraštaje treba upoznati sa njegovim likom, a starije podsjetiti na druženja s njim i njegovom generacijom koja je „zlatnim“ slovima upisana u historiju Rudara.

Alojz Šimunac pripada među najznačajnija imena kaknjskog sporta u proteklih 60 godina. Rođen je 1935. godine u Kaknju gdje je proveo čitav životni vijek. Bogati igračku karijeru započeo je 1951. godine u čuvenoj generaciji juniora Rudara koju je vodio poznati novinar Rade Jovanović. Iz ove juniorske ekipe čak je osam igrača igralo u prvom timu Rudara, koji je 1958. godine po prvi puta u povijesti kakanjskog nogometa izborio plasman u Drugu ligu Jugoslavije. Alojz Šimunac je strijelac pobjedonosnog gola kvalifikacione utakmice protiv Zenice, koja je odigrana pred rekordnim brojem gledalaca (oko 7000) i taj susret spada među najveće sportske događaje ikad odigrane u Kaknju. Alojz je igrao i u generaciji koja je u sezoni 1963/64, pobjedama protiv Igmana (Ilidža) 1:0 i 2 : 1 izborila po drugi put ulazak u Drugu ligu Jugoslavije.

Po završetku karijere gospodin Šimunac se posvetio sudijskom pozivu. Bio je prvi savezni fudbalski sudija iz Kaknja, zatim savezni instruktor-kontrolor. Obnašao je dužnost predsjednika fudbalskih sudija Međuopštinskog fudbalskog saveza Zenica i delegirao je sudije Druge lige – Jug ex-Jugoslavije. Alojz Šimunac je svojim životnim djelom ušao u historiju Kaknja i njegovog fudbala.
#samoRudar #zauvijek

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 04 feb 2012, 22:32

Jel iko povrijedjen u "padu" krova na starom kinu ? Tezina snijega uzrok.
Nema veze sa Rudarom,ali ima sa Kaknjom,pa ako mi ko moze odgovoriti :mrgreen:
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 04 feb 2012, 22:39

Emir ZENICA je napisao/la:Jel iko povrijedjen u "padu" krova na starom kinu ? Tezina snijega uzrok.
Nema veze sa Rudarom,ali ima sa Kaknjom,pa ako mi ko moze odgovoriti :mrgreen:
Niko nije povrijedjen.
Nije bilo nikakavih znakova da bi se ovo moglo dogoditi. Sinoć je u Sali sjedilo više od 300 ljudi i prisustvovalo izboru sportiste godine. Večeras se u salu ne može ući. Na centralni dio po sjedištima pao je betonski krov kupole koja je imala dužinu od 24 metra, tako da se može govoriti o najmanje 300 metara kvadratnih otvorenog prostora kroz koji se vidi nebo iznad Doma kulture.
#samoRudar #zauvijek

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 04 feb 2012, 22:46

dobro je ;)

Hvala puno 8-)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 04 feb 2012, 22:58

Anoniman je napisao/la:imam ja jedan prijedlog ,hajmo se mi dignut i bodrit rudar...
pa taman ne mora uci u premier ligu ali hajmo navijat,
pogledajte nize lige u svijetu ,ljudi pjevaju koji god da je rezultat...
zasto ,takvo nesto ne napravimo i mi ...
podrska je uvijek bitna ,a mi ocekuje od uprave da oni krenu pravit rezultat
a oni ocekuju od navijaca podrsku ...
mora jedan krenut ,i krenut che svi ...
prije je bilo ,znam mnoge nas je razocaralo livno ,ali sto moze ,da smo tad ostali uz klub,
do sad bi bili u premir ligi ...
Slazem se ! Ja sam se spreman vratiti na tribinu, al' pod jednim uvjetom: Necu da mi vodja bude neko ko ne zna nabrojati 5 igraca Rudara :roll: (vidio si kakvo je bilo "navijanje" u jesenjem dijelu prvenstva) :oops:
#samoRudar #zauvijek

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.