MLB (baseball)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: MLB (baseball)

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 okt 2016, 08:37

Napokon i PO da krene, magija oktobra :cool:

:tokralju:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 okt 2016, 08:34

Jaysi u ALCS-u, preko wildcarda, a PO im je visio do zadnjih nekoliko tekmi, što ti je reći iskustvo.

Mi smo nastavili gdje smo stali nakon onog niza od 11 pobjeda, nekad je to tempiranje forme ključ, Price i Porcello zakazali, napad se nije pojavio, sve u svemu dosta loše, a AL nikad slabiji, u NL-u Cubsi djeluju sigurno i favoriti su i za world series bez obzira na protivnika, daleko najbolja ekipa ove godine. :salut:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 okt 2016, 08:10

slika

:( :salut:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 okt 2016, 08:49

Izvukoše se Giantsi, walk off u 13 inningu, što me to ne čudi :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 11 okt 2016, 14:27

Big Papi hvala na svemu. Red Soxi vidimo se na proljece fakat nismo zasluzili da idemo dalje. Onaj streak od 11 utakmica je nesto najbolje sto se desilo ove sezone i sve se zavrsilo 6 utakmica prije playoffa. Bucholz, Price, Kimbrel nikakve sezone. Palac gore za Porcela, Mookia i Ortiza. Ostali su bili toplo-hladno 162+3 utakmice. Falio je clutch hit. Napad kad dadne +10 runs pitching obicno primi 2-3. Kad pitching primi 5-6 runs onda napad dadne 2-3. izgubili smo 2,3 utakmice 1-0 a ja mislim preko 10 utakmica sa 1 razlike. Nije se nikako moglo uskladit da napad i pitching jedno drugo guraju nekako. To je uglavnom razlika od ovogodisnji Sox-a i Sox-a koji su osvajali ili dominirali. Mislim da smo bili najgori u MLB sa punim bazama. Nemam statistiku stvarno ovo sve govorim onako kako sam vidio citavu sezonu. Poslije Ortiza treba nam jos jedan all star hitter; treba jos jedan vrlo vrlo jak pitcher i treba novi bullpen.
Sto se mene tice Cubsi bujrum uzimte ovo i zavrsite svoje godine posta. A volio bih vidjeti i Toronto u WS-u.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 okt 2016, 19:07

Sinoc nisam spavo zbog Cubsa u 2 ujitru zavrsili utakmicu a ja u 4 moro ustat .

Sinoc smo prokockali pobjedi mozda i seriju jer poskije inakve pobjede ovim je moral skocio gore i sad ne znam sta da kazem...samo znam da je ovo Maddenov poraz 100% izveo je ponajboljeg odbranbenog igraca u onom playu i ne znam sta mu je bilo da u trenutku kad imas prvu i drugu bazu 1 out ti ubacujes Rossa da udara koji kroz karijeru udara 180. A imao si boljih opcija covjek kojeg je Ross zamjenio je boljim i zasto Arrietu nije drzao 7 pa i 8 inning..onda ubacuje mladog hvataca zamjeni ga sa Monterom ..ok istina momak bolje udara ali se vidjeo koliko je grijesio tu...jednostavno Maddon je kriv za poraz ali sta je tu je idemo dalje
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 okt 2016, 16:06

kakva utakmica sinoc ljudi moji a mislio sam da smo gotovi jer smo ispustili pobjedu u trecoj utakmici..sinoc smo gubili nervirao sam se jer Rizzo ne moze udariti nista , pitching je bio nam jako los od samog pocetka , ali 9ti inning je bila magija :) ... nadao sam se da ce momci barem u tom 9 inningu pustiti da bude i koji walk jer smo u ranoj fazi utakmice mahali na svaki put i kad je lopta bila napolju i mogli smo u vise navrata imati wak i sansu da poentiramo ...medjutim krenulo je dobro walk Rizzo, Zobrist udara i onda Contreras , pa Baez i nakraju od 2-5 dosli na 6-5.

ovakva pobjeda je vazna za nastavak playoff ljepo je vidjeti da se vratimo nakon jedne jako lose odigrane utakmice ...mislim da su nam Gaintsi cisto zbg iskustva bili najveci konkurenti i zbog njihovih pitchera .. ali vidjet cemo
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 12 okt 2016, 16:22

SaltCityAttack je napisao/la:kakva utakmica sinoc ljudi moji a mislio sam da smo gotovi jer smo ispustili pobjedu u trecoj utakmici..sinoc smo gubili nervirao sam se jer Rizzo ne moze udariti nista , pitching je bio nam jako los od samog pocetka , ali 9ti inning je bila magija :) ... nadao sam se da ce momci barem u tom 9 inningu pustiti da bude i koji walk jer smo u ranoj fazi utakmice mahali na svaki put i kad je lopta bila napolju i mogli smo u vise navrata imati wak i sansu da poentiramo ...medjutim krenulo je dobro walk Rizzo, Zobrist udara i onda Contreras , pa Baez i nakraju od 2-5 dosli na 6-5.

ovakva pobjeda je vazna za nastavak playoff ljepo je vidjeti da se vratimo nakon jedne jako lose odigrane utakmice ...mislim da su nam Gaintsi cisto zbg iskustva bili najveci konkurenti i zbog njihovih pitchera .. ali vidjet cemo
"this is the year of clevelend" a i kletva još nije skinuta :mrgreen: :wave:

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 12 okt 2016, 16:50

Kad smo kod koza... sinoc Giants navijac doveo kozu na utakmicu, pa im nije bas pomogla. :D
Postovanje treba zaraditi.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 16 okt 2016, 08:15

Kakva pobjeda noćas uhhhh dominirali smo 8 inninga i onda bullpen ulaz i pravi punu bazu i niko out...ulazi Chapman da spasi ujebano i malo je falilo da uspije u tome prvu dvojicu je strike out ali treći mu je ipak udario i ljudi su izjednacili... poslije toga igra živaca jedni walk a mi se kockamo da udara Montero i tako vadimo Chapmana za nastavak utakmice..međutim Montero je raspali o za erupciju :).

Sutra ako dobijemo mislim da je serija naša..bice tesko ali moramo sve učinit sutra da dobijemo
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 okt 2016, 14:05

Clayton vratio Dodgerse u igru, strašan PO za njega, a Pleme ne posustaje, još jašu na momentumu (Tomlin i Miller :clap: ), nadamo se finalu Cubsa i njih, jedni će morati prekinuti post, Cavsi su im razbili led, nadam se da ih neću ureći :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 okt 2016, 16:12

Ne može se ovako udarat a tražiš WS..Rizzo kao Alex Rodriguez isti..u regularnoj sezoni ubica, u playoffu ne moze udarit I nista..čovjek udario jednom u 2 serije pa sramota kralju šta radiš ebote ..izgubiš utakmicu Arrieta ti baca šta drugo da kažeš..valjda ćemo dobit slijed3ce dvije na gostovanju i kuci pokušati završiti
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 21 okt 2016, 13:39

jel mi može neko objasniti zašto se igra prva (i potencijalna zadnja) tekma u klivlendu a ne u čikagu (ako čikago prođe u world series)? ja sam mislio da je čikago imao najbolji skor u regularnoj sezoni

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 okt 2016, 14:04

jestamaji je napisao/la:jel mi može neko objasniti zašto se igra prva (i potencijalna zadnja) tekma u klivlendu a ne u čikagu (ako čikago prođe u world series)? ja sam mislio da je čikago imao najbolji skor u regularnoj sezoni
Zato što je AL dobio na All staru.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 21 okt 2016, 14:11

WOW!
koja besmislica (ako me ne zezaš) ... ali paše perfektno uz ovaj besmisleni sport

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 okt 2016, 14:48

To ti je odavno pravilo, da učine tu tekmu zanimljivijom.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 21 okt 2016, 14:54

To su dodali nekoliko sezona unazad jesta kao da all star game dobije neko znacenje a all star game preko 50% igraju igraci koji ne mogu prismrdit play offu :)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 okt 2016, 17:10

ma nema veze barem im je sistem u playoffu dosta dobar...oni ekipi koja nema prednost domaceg terena da sansu takvu da nakon dva gostovanja igras tri utakmice kuci ..znaci u slucaju da u gostima ti se posreci do ako dobijes jednu ili u najboljem slucaju 2 , odna imas kuci veliku sansu da to zavrsis..mi ako ovo prodjemo protiv Dodgersa nadam se da ce Arrietta i Lester tamo dobiti svoje utakmice..Hnedricksa koristiti kuci jer tu je bio maestralan tokom citave godine.

samo Indiansi imaju izvrstan pitching bice jako tesko prpotiv njih..mislim da Dodgersi nebi imali nikakve sanse ako prodju kojim slucajem (a moraju dobiti slijedece dvije u Chicagu )..ovi su zaustavili onakav offense Toronta, pa onda Boston Red Soxe takodjer zaista strasno im pitching izgleda
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 21 okt 2016, 17:53

Opet game 6, i ovdje su vodili 3-2, koja kretenska publika
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 okt 2016, 18:03

KingJamesMVP je napisao/la:

Opet game 6, i ovdje su vodili 3-2, koja kretenska publika
mi smo ovdje vodili u seriji cini mi se 3-1 jer u gostima smo uzeli jednu i imali sve u svojim rukama ...ali nije kretenska publika to je sad cuveni Bartman o kome ce sigurno i film se napraviti kad tad ,a veoma moguce ako osvojimo world seriju onda ce se film praviti gdje ce biti i ta goddina... iza Cubsa postiji historija "Billy Goat curse" ...kad su igrali world seriju 1945 protiv Detroit Tigers kad nisu dozvolili upravo "Billy Goat" da uvede svoju kozu on je tad kako kazu sa Irskom cigankom nas prokleo da vise nikad necemo igrati istu i nista osvojiti ... do dan danas to nas drzi vidjet cemo jel ko magiju bacao da se to breme skine :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.