Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Norrisu da daju helikopter, opet ne bi bio prvi 

Zadnja izmjena: hljeb, dana/u 18 maj 2025, 16:39, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
max na jedan krug ako izvuce pole u monaku, eto problema za mclaren
Na kraju, od ove utrke smo dobili vise nego smo ocekivali. Ja licno sam ocekivao smor utrku.
Svaka cast Maxu, zasluzeno do pobjede. Red Bull bara bara sa Mclarenom ovdje. Piastri usrrao start, bas lose je ono odradio. Kasnije, grozan prvi stop i tu je za Piastria bio kraj. Noris danas jako dobar, uzeo sta je mogao.
Najvece bravo za Albona
P.S. Sreca pa sam slijedeci vikend u Istanbulu, necu morati gledati onaj smor od utrke.
Svaka cast Maxu, zasluzeno do pobjede. Red Bull bara bara sa Mclarenom ovdje. Piastri usrrao start, bas lose je ono odradio. Kasnije, grozan prvi stop i tu je za Piastria bio kraj. Noris danas jako dobar, uzeo sta je mogao.
Najvece bravo za Albona

P.S. Sreca pa sam slijedeci vikend u Istanbulu, necu morati gledati onaj smor od utrke.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 18 maj 2025, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.
Steta Charls 
Jbg Morao je vratit poziciju samo se nadam da ce isti kriterij imati i za Maxa
Jbg Morao je vratit poziciju samo se nadam da ce isti kriterij imati i za Maxa
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- AshburtonG
- Kontakt:
Nisi ti to bas dobro izracunao. Piastri nije bio uopce u prici za prvo mjesto u tom trenutku. Jedina razlika bitna je bila izmedju Maxa i Landa, a ona je bila oko 9 sekundi. Nakon VSC, Max je tu dobio 10 sec jer je Norris bio pola kruga prije vec u boxu bez pomoci VSCa. Tu je borba za prvo mjesto i zavrsena, sve do ovog cudnog SC.aqarius je napisao/la: ↑18 maj 2025, 16:30Ma nije 30..hajd sada lupam čini mi se da je bilo 24..možda i griješim,plus ulazak zamjena izlazak ...znači vjerovatno gubitak prvog mjesta...plus mu je ovaj iz kruga u krug smanjivao zaostatak...realno kada su sve izmjenjivali ispade plus 17 za Maxa...što je brate nerealno...Wlad55 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 16:27Kako bi izgubio prvo mjesto kad je imao prednost u odnosu na Piastrija preko 30s prije VSCa?aqarius je napisao/la: ↑18 maj 2025, 16:25Ne šteli se ništa Mclarenu...prvi virtual SC je pomogao Maxu...pod pretpostavkom da ga nije bilo Max bi vjerovatno izgubio prvo mjesto ,možda i drugo..VSC ga je još više odmakao..dalje je samo slied okolnosti..ovaj SC je samo da se malo zakuha ali Max je ovo uzeo. .ako se ikome pravi štela...ako sve sagledaš to je samo Red Bulu...
Piastri je svakako morao jos jednom uci u box jer je prerano isao na prvu zamjenu ili mislis da je mogao izgurat 50 krugova na hardu.

Možda bi i izgubio prvo mjesto, ali bi imao ogromno prednost u gumama u odnosu na Piastrija.
Kako bi drugo izgubio, kad je bio 10 sekundi ispred Landa.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
-
- Kontakt:
Nakon ove utrke, moze li se prestati sa mitom kako je Red Bull kanta?
Ma jok, Max izvlaci max iz bolida, smece bolid. Rb jaci od Mclarena, oderao ih gdje je stigao. Pogledaj Merca koji se u kvalifikacijama odlicno ponasa, u utrci iza Williamsa, raspad sistema.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ne bih ulazio u ove rasprave, samo ću reći da će za 10 godina za nove generacije izgledati apsolutno apsurdno i nikad vidjeno to da je Max uzeo 400injak bodova (po trenutnom tempu) u bolidu u kojem su mu kolege zbirno skupile jedno 50. Toliko od mene
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Novi vikend novi razlog zašto Norris nije prvi iako evo ravno godinu ima najbolji bolid
BosniaBoston je napisao/la: ↑18 maj 2025, 16:50Ne bih ulazio u ove rasprave, samo ću reći da će za 10 godina za nove generacije izgledati apsolutno apsurdno i nikad vidjeno to da je Max uzeo 400injak bodova (po trenutnom tempu) u bolidu u kojem su mu kolege zbirno skupile jedno 50. Toliko od mene

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Dok mu se budu birale kolege, kojima je u sprintu zadatak da setuju bolid Maxu za utrku i da ako udju u Q3 da im je obaveza jedina zavjetrinu da mu daju, tako ce i biti. Red Bull nema 2 vozaca, ima Maxa kojem je sve podredjeno i drugog vozaca koji vise testira bolid.BosniaBoston je napisao/la: ↑18 maj 2025, 16:50Ne bih ulazio u ove rasprave, samo ću reći da će za 10 godina za nove generacije izgledati apsolutno apsurdno i nikad vidjeno to da je Max uzeo 400injak bodova (po trenutnom tempu) u bolidu u kojem su mu kolege zbirno skupile jedno 50. Toliko od mene
Na ovoj utrci, kad su i jedni i drugi bili van prljavog vjetra, manje vise identican tempo. I to na stazi gdje uticaj vozaca je ponajmanji. Pun gas i vozi.
Vidi se po Yukiju koliko je RB dobar bolid.
Kao što kod Saše Matića neke ptice nikad ne polete, tako kod nekih neke rane nikad ne zarastu.

Kao što kod Saše Matića neke ptice nikad ne polete, tako kod nekih neke rane nikad ne zarastu.

League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
-
- Kontakt:
Ja bih Red Bull usporedio s Ducatijem iz 2007-2010.
Taj Ducati je bio jako brz ali i težak za vozit i samo Stoner je mogao da istjera maksimum iz njega, svi ostali su se mučili uključujući i Rossija 2011 i 2012.
Slicno je i s ovim Red Bullom, ima on brzinu ali samo Max može da tu brzinu istjera iz njega.
Da je RB 0,5sec po krugu sporiji od McLarena ili Ferrarija ni 3 Maxa Verstappena ne bi mogla to da nadoknade.
Taj Ducati je bio jako brz ali i težak za vozit i samo Stoner je mogao da istjera maksimum iz njega, svi ostali su se mučili uključujući i Rossija 2011 i 2012.
Slicno je i s ovim Red Bullom, ima on brzinu ali samo Max može da tu brzinu istjera iz njega.
Da je RB 0,5sec po krugu sporiji od McLarena ili Ferrarija ni 3 Maxa Verstappena ne bi mogla to da nadoknade.
Mozes ga uporediti samo sa Hondom, na kojoj je Markez uzimao titule, a ostali Hondini vozaco ni medju 10 nisu mogli.KennyKFCLofton je napisao/la: ↑18 maj 2025, 17:02Ja bih Red Bull uporedio s Ducatijem iz 2007-2010.
Trenutno korisnika/ca: Gogi21, Invincibles14, KennyKFCLofton, RobertHrkac555, Simi i 21 gost.